Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) angyalpc2


angyalpc2
(tag)
LOGOUT blog

jöhetne már a vakcina...mert az embereknek nagyon elege van ebből a kínai vírusból
Ráadásul több verzióban is terjed...és bár nincs kimondva, de valószínűleg van amelyik súlyosabb tünetekkel jár még fiatalabbaknál is.
Más verziók pedig sokkal enyhébb lefolyásúak.

(#2) blackrulz válasza angyalpc2 (#1) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

a vakcina se fog 100%-os védettséget eredményezni, ahogy az influenzára sem ad, illetve szeretjük azt hinni, hogy van AZ influenza oltás meg AZ influenza és annyi, holott nem egy féle van, minden évben kb tippelik regionális szinten hogy melyik lesz a _domináns_ variáció, és abból gyártják le a tömeges oltóanyagot, ha bejön akkor jó, ha nem akkor kb haszontalan, mert ugyanúgy elkapod.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#3) lev258 válasza angyalpc2 (#1) üzenetére


lev258
(veterán)

Már több forrásból is felröppent a hír, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a vakcina csak néhány hónap védettséget fog jelenteni. Mivel ez nem tűnik szezonálisnak, mint az influenza, így aztán a védettség biztonságérzete sem lesz tartós.

Ubuntu MATE 18.04, hobbi cayenne termesztő

(#4) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Hátigen, a nagyvilágban szétnézve úgy tűnik, mintha szándékosan lennének ennyire idióták a "hivatalos szervek" is. Ott a kézfertőtlenítő a boltokban meg a maskenpflicht, de fogd meg azt a tollat, amit 100ember végignyálazott előtted.

Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy az átlag populáció 2/3-adának még a sz.rás utáni kézmosás is megugorhatatlan higiéniai szintet jelent. Egyszer r.hadtul rá fog b.szni az emberiség, ha jön egy tényleg durvább kórokozó.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) UnA válasza blackrulz (#2) üzenetére


UnA
(Korrektor)
LOGOUT blog

Így van.

Emellett pedig érdemes végiggondolni, hogy az eddig leggyorsabban engedélyezett oltás, az a kanyaró elleni védőoltás, de azt is 4 évig tesztelték a hivatalos bevezetés előtt. Vagyis egy túl gyorsan bevezetett vacak sokkal több kárt okozhat.

(#6) Gdi válasza blackrulz (#2) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Variánsokkal nehéz versenyezni (legyen az új törzs, vagy csak apróbb mutáció), a korábbi SARS-os megoldások sem működnek éppen ezért.
Nameg ha jól emlékszem már a "covid19"-nek is több mutációját fedezték fel március környékén.
meg vannak azok is akik nem is oltatják magukat, mert:
-úgysem hat
-még rosszabbul van tőle mint a vírustól lennének, és úgysem kapják el
-autista lesz, a kutyája is.
-stb...
és ezáltal a már hatékonyan védhető variációk sem pusztulnak ki egyhamar

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#7) Kisgépkezelő válasza blackrulz (#2) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Ennyire nem rossz a helyzet, a mert nem 1 hanem 3 törzs ellen is hatásos, és az egy évvel korábbi adatok alapján próbálják kitalálni, hogy mit kéne belekeverni a koktélba. Aztán vagy bejön, vagy nem.
Én pont megszívtam. Egyszer valami vizit során kitalálta a háziorvosom, hogy ingyen jár nekem az influenza elleni oltás, én meg beadattam, mert úgy voltam vele, hogy annyit még nekem is megér. Rá 1-2 hónapra persze ugyanúgy táppénzen voltam influenzával, mintha nem kaptam volna meg, úgyhogy amikor rá egy évre mondták, hogy szívesen beadják nekem, de sajnos mégsem ingyen, akkor már nem kértem belőle. :D

(#8) blackrulz válasza UnA (#5) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

A féligazság is rengeteg kárt okoz ;)
Mikor történt mindez? 1963-ban került ki széles körű felhasználásra, tehát az 50-es évek végén kezdték a kísérleteket. Akkor mi volt informatika terén? Segítek Minszk 22 1964-ben lett bejelentve, és az is szobát töltött meg . Azóta minden szinten szinte minden fejlődött, tehát annak a 4 évnek a munkáját ma radikálisan gyorsabbal el lehetne végezni, így ez nem mond semmit.

A tény viszont tény, hogy a nem megfelelően tesztelt, bevezetett oltóanyag károkat okozhat, ilyenre is volt már példa nyilván, de az, hogy a 50-es, 60-as években mennyi idő volt valami meg a mostani oltóanyag használható lesz e bármire semennyire nem függ össze.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#9) Narxis válasza lev258 (#3) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Az szívás lesz akkor.

(#10) t72killer válasza blackrulz (#8) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"Akkor mi volt informatika terén?"

Nem számítógépes vírusról van szó:DD. Az állati és humán teszteknek végig kell futnia és az emberi-állati szervezetek reakciói nem pörögtek fel 10^10 nagyságrenddel az elmúlt 60évben. Valóban, a modellezési rész pikpakk megvan, de vannak mellékhatások, amikre szimplán várni kell. Lehet nem 4évet, csak 1et - viszont lehet, hogy az az 1év csak jövő ősztől indul, mert a mostani vakcinajelöltekről kiderül, hogy zsákutca.

Egyáltalán nem vagyok antiwaxxer, de saját magam és a családom beolttatása előtt hóttziher, hogy megvárnám, míg az első 100M embert élesben beoltják + eltelik fél év.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) blackrulz válasza t72killer (#10) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

Csak kontextusba akartam helyezni az időszakot, és egy ph!-n meg gondoltam nem autókat hozok fel :D

Nyilván van amit nem lehet siettetni, de pl az orvostudomány is fejdődött, a szövődményeket is hamarabb ki tudják mutatni mint ~70 évvel ezelőtt, mert a labor is fejlődött, a képalkotás is fejlődött, meg minden is fejlődött.

Én se fogok önként rohanni nyilván az oltásért, sőt, de tartom, hogy az állítás két oldala nyomokban sem függ össze jelenleg.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#12) UnA válasza blackrulz (#11) üzenetére


UnA
(Korrektor)
LOGOUT blog

"...de tartom, hogy az állítás két oldala nyomokban sem függ össze jelenleg."

Legyen. Habár elég sok minden volt már csak az utóbbi száz évben is, amikor egy világmegváltó újdonság iránti rövid távú lelkesedést mégis felváltotta egy kijózanodás.

(#13) blackrulz válasza UnA (#12) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

Nyilván, és ez megint semmit nem jelent. Nem volt olyan rég az sem hogy piósác ember gyógyított agydaganatot, orvos írt fel változatosabbnál változatosabb nehézfémeket, kokaint, vagy egyéb nyalánkságot tartalmazó "gyógyszereket", de ugye még mindig nyögik az óperenciás tengeren túl az egyáltalán nem addiktív ópiátok által okozott károkat, és legtöbben még tudjuk miért volt Lucky Strike a dohánytermék neve...

Mindenben voltak hibák, ez még nem jelent semmit. Repgépek is lezuhantak, még most is teszik néha ha elkottázzák az átesés szabályzót.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#14) Hieronymus


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Ma megint igazítottak a rendszeren.

Egy valami azért nem korrekt.

Ha valaki üzleti útra meg egy rizikó területre, annak a teszteléseit a saját cége fizesse és ne az én befizetett adómból is, közpénzből.
Ha valaki üdülni megy és visszafelé DE-be belépéskor már agyonüti a teszt költsége, annak előlegezzék meg az adója terhére, Nem kell erre közpénzt költeni. Vagy rakják be kettő hétre a legközelebbi karanténba saját költségén.
Söder ma jelentette be, hogy megnégyszerezik a tesztkapacitást. Lehetővé teszik, hogy orvosi beutaló nélkül mehessenek tesztelésre az emberek. (Nyilván nem naponta kétszer.)

A határokon teszteléshez levett minták maximum kettő héten belül kerültek feldolgozásra. A hosszabban utazó minták már feldolgozhatatlanok illetve már érdektelenek. Javulni fog a tempó.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#15) Stanlee válasza t72killer (#4) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Upsz, azt kihagytam, hogy a teszthelyeken nem volt kezfertotlenitesre lehetoseg.

2 honapja voltam Mo-n szemorvosnal, maganrendelesen (fizettem erte, nehogy valaki szova tegye, hogy a magyar egeszsegugyet kihasznalom). A szemesznek az volt az elso dolga, hogy valami fertotlenitovel lefujta a kezeimet. Baratnomeknel a hygienes koncepcio elso lepese, hogy a vendegek kezet fertotleniteni kell. A teszthelyen erre igazan kolthettek volna.

Voltam a kozjegyzoi kamaranal Bp-en, ott is ugyintezes elott kezfertotlenites. Nem nehez ezt megoldani, csak akarni kell.

filtered-news.net

(#16) t72killer válasza Stanlee (#15) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag gócot varázsoltak a tesztelőpontból, frenetikus... Egyetlen pozitív kapás és többtucat embernek húznia kéne a karanténba.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) Hieronymus válasza t72killer (#16) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

A Vöröskereszt csinálta önkéntes alapon, de már leváltották őket. Magáncégek, nagyobb hozzáértéssel csinálják tovább tesztelést.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.