H​irde​té​s

2018. április 25., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Döglött Róka


Döglött Róka
(PH! addikt)

Hat ez valami borzasztoan felesleges hipsztermaszlag. Egyel gyumolcsot, pont. De spiritualisan, hat ezen felrohogtem meg azon is hogy milyen burkoltan fikazol egyeb mas etrendet. Nyulj be a szadba es tapogasd meg a zapfogaidat, ha redoset talalsz akkor told ezt a vegan baromsagot, csak vallasi meggyozodes nelkul.

En pl mindennap eszem gyumolcsot, zoldesget. De ettol nem erzem magam kulonlegesnek mert mindent megeszek, szerintem kicsit tultoltad es tul nagy feneket keritesz annak, hogy vegan akarsz lenni. Aztan par ev mulva egy orvos jol kirohog amikor meglatja verkepedet.:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#2) Andris05


Andris05
(kvázi-tag)

Tudod te, mennyi méreg halmozódik fel a mostani gyümölcsökben, amit manapság az átlagember el tud érni? Az állatoknak a kiválasztórendszere legalább kiszűr belőle valamennyit.
Tudod te, hogy mennyire fontos élettanilag a só, és a zsír bevitele a szervezetbe? Persze, a középút a kifizetődő, azaz mindenből elegendőt, és nem sokat érdemes enni.
Az én meglátásom szerint a mozgáshiányos, a stresszes, a negatív gondolkodással terhelt életmód sokkal inkább hat ránk, mint amit megeszünk.
Sok ember hirdeti, hogy ők már a fény útját járják, pedig csak beállnak egy zászló alá, és észre sem veszik, hogy csak átestek a ló túlsó oldalára...

(#3) Noddy válasza Döglött Róka (#1) üzenetére


Noddy
(őstag)

Hipszeternek nem nevezném, inkább gnoszticista maszlag. Az "igaz tudás" tana. A gnosztikusok "Úgy vélték, hogy birtokában vannak egy különleges tudásanyagnak az Istennel, világgal, emberrel kapcsolatban. Meggyőződésük volt, hogy ez a tudásanyag, messze meghaladja átlagos halandók ismereteit, s ez a tudásanyag feltárja előttük azokat a titkokat és elrejtett összefüggéseket, amik – a beavatatlanoknak gyakran ellentmondásosnak tűnő - az események mögött állnak." Ez átjön minden bekezdésén az írásnak.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#4) sutszi


sutszi
(PH! addikt)

Én csak azt nem értem mire jó ez a végletes csapódás a ló egyik oldaláról a másikra... Van olyan akinek nem ízlenek a húsos ételek. De ettől még eszik ilyesmit. Ez persze tök más. De pusztán elmélkedés alapján kizárni olyat ételeket amelyek a mértéktartó fogyasztás mellett hasznosak vagy szükségesek... hát nem kicsit botorság.
Inkább a gagyi étteremkosztról kéne leszoktatni az embereket, meg a tudatos vásárlásra rászoktatni...

ELADÓ! -> https://hardverapro.hu/tag/sutszi | "Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5) Taifa Díaz


Taifa Díaz
(őstag)

A lényeg az lenne, hogy - gnosztikus vagy sem, hipszter vagy sem - mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy neki mi a legjobb, és hogy miért. Önmagában a zöldség- és gyümölcsfogyasztás nagyon is egészséges és jó dolog, ám csak a lelkiekben gyengéknek, elveszetteknek, befolyásolhatóknak van szükségük bármiféle spirituális mankóra bármihez is. Értelmes, gondolkodó emberként sokan látjuk, mi folyik a világban, hogy az orrunknál fogva vezet minket a hatalom a fogyasztói szemlélet sulykolásával, és ezzel beteggé teszi az embereket. Ám ha ezt tudom, máris szabadon cselekedhetek ellene, és ez a lényeg, nem pedig az, hogy kizárólag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, kizárok az életemből minden anyagi világhoz kapcsolódó tudást és ismeretet, és ezzel elutasítok mindent, ami racionális.
A szerző nem látja az ellentmondást, miszerint egyik végletes életmódból átlépett a másik ugyanolyan végletes életmódba. Elismeri, hogy emberi kapcsolataink ma óhatatlanul összefonódnak az étkezés és fogyasztás ceremóniáival, de vajon ő maga életmódja változásával elutasította-e baráti, családi kapcsolatait is? Mert ha nem, semmiképpen sem vehető hitelesnek ez a gyökeres életmódváltás.

Mindenesetre elismerésem az írásért, biztos vagyok benne, hogy jó kis vitát sikerül itt elindítani vele, remélem, hogy minél több értelmes állásponttal ismerkedhetünk meg későbbiekben a témában.

Perez tábornok: - Ha nem tudná, az űrben vagyunk. Elgyn: - Te jó ég...! És hogy bírják??? (Alien 4)

(#6) Shing válasza Taifa Díaz (#5) üzenetére


Shing
(őstag)

"csak a lelkiekben gyengéknek, elveszetteknek, befolyásolhatóknak van szükségük bármiféle spirituális mankóra bármihez is"
Olyan szellemi kútfertő lett ez a blog, erre rátesztek még1 lapáttal ilyen kommentekkel. De most már köztük vagyok én is. Szerintem valaki zárja be és törölje az egészet. :DDD

(#7) Taifa Díaz válasza Shing (#6) üzenetére


Taifa Díaz
(őstag)

:))

Perez tábornok: - Ha nem tudná, az űrben vagyunk. Elgyn: - Te jó ég...! És hogy bírják??? (Alien 4)

(#8) Sanyi2007


Sanyi2007
(fanatikus tag)

A testépítők fehérjemítosza is megdőlt már. Nem egy, nem kettő vegán testépítő és élsportoló példája mutatja, hogy felesleges kegyetlenkedés nélkül is tökéletesen kiegyensúlyozottan lehet táplálkozni, még extrém magas energiaszükséglet esetén is. ( google barátunk nagyon beszédes ebben a témában is)
Bennem 18évvel ezelőtt ütött szöget a gondolat, amikor is rosszallóan gondoltam az ázsiai kultúra kutyafogyasztási hagyományaira, hogy mennyire kegyetlen és szükségtelen. Utána párhuzamba állítottam a saját kultúránk húsiparával és fogyasztási szokásaival, be kellett látnom, azokat az érveket amiket fel tudtam volna hozni a sajátunk szükségességére, azt a kínai is fel tudta volna ( ezért tenyésztik, stb...)
Életem egyik legjobb döntése lett, amikor úgy döntöttem hogy kipróbálom hogy valóban lehet-e nélküle, illetve tényleg annyira pozitív változás lesz az életemre, amiket bizonyos könyvek írtak. Nálam így lett, és az emberek akik kipróbálták, az esetek nagy részében ugyanezt mondják. -Hiteles véleményt meg csak saját tapasztalatból lehet mondani.
(Nálam ez bármiféle vallás nélkül, csak tisztán a gyakorlati/etikai oldalról nézve)

[ Szerkesztve ]

(#9) Franklin


Franklin
(őstag)

Az a baj a mai gyümölcsökkel és zöldségekkel, hogy már egyáltalán nem úgy néznek ki és nem olyan az összetételük, mint 10.000, de akár 1000 évvel ezelőtt: [link]

Tehát nem lehet automatikusan azt mondani, hogy "hát ez gyümölcs, ez természetes, ez egészséges", mert nem biztos, hogy az. Rengeteg bennük a fruktóz, ami a cukrok egyik fajtája. Ha csak gyümölcsöt eszel, akkor csak szénhidrátot viszel be és akkor hol marad a zsír és a fehérje?

És akkor még nem is beszéltünk a vegyszerekről, amikkel kezelik és tartósítják őket.

(#10) Sanyi2007 válasza Döglött Róka (#1) üzenetére


Sanyi2007
(fanatikus tag)

Róka koma, pár év vegánság kontra vérkép felvetésedre válaszolnék, saját példámmal.
18év után tökéletes a vérképem. Csak hogy a tényeknél maradjunk ;)

(#11) Viszlát


Viszlát
(PH! addikt)
LOGOUT blog

¤¤¤

(#12) miska17


miska17
(kvázi-tag)

Fejlődés ez életben nagyon fontos, a gondolatok ,a tudat , a tudatosság ez annyira elcsépelt,mégis megfoghatatlan) előrevitele; ilyen gondolatokat is találok az írásodban, tetszett; a valahonnan valahová
tartok megértése-megírása; (sokan képtelenek erre) ;a következőkben erről is írj !

[ Szerkesztve ]

(#13) Döglött Róka válasza Sanyi2007 (#10) üzenetére


Döglött Róka
(PH! addikt)

Vegan hitteritokkel nem foglalkozom, visszaterhetunk erre majd 5-10 ev mulva.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#14) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Ezt a zavarodott elmét... Csak enni kell meg jól érezni magunkat.
Nincs is jobb mikor nem lehet elmenni sehova enni egy párfős csoporttal, mert van egy vegetáriánus meg egy liszt érzékeny meg egy laktóz érzékeny. Legalábbis a doktor azt mondta mindkettőnek hogy azt ne egyen mert attól pattanásai lesznek.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#15) Andris05 válasza Taifa Díaz (#5) üzenetére


Andris05
(kvázi-tag)

"ám csak a lelkiekben gyengéknek, elveszetteknek, befolyásolhatóknak van szükségük bármiféle spirituális mankóra bármihez is"

Mostanában nem láttam olyan embert, aki ne lenne lelkiekben gyenge, elveszett, és befolyásolható. Én sem vagyok kivétel, de képes vagyok a változásra (ahogy mindenki más is az), és ez a lényeg, a változás.

(#16) jézusom


jézusom
(senior tag)

Gondoltam elolvasom, aztán jól megmondom, hogy márpedig húst kell enni.
Hát nem bírtam elolvasni. És maradok a húsnál, az legalább táplál. Zabálhatnám a gyümölcsöt két pofára, az akkor is csak cukor. Tudom, főleg fruktóz, az is csak a májam dagasztja.

NVR nincs eladó!

(#17) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Vártam a "TUDÁS" részét, aztán semmi. Egy felsőoktatásban tanuló - vagy kicsit is tudományos szemléletű valaki nem a szöveg mélyére eldugdosott kazomorfinért él-hal, hanem a pontos élettani hatások, mennyiségek, az emberi test reakciói és igényei érdeklik. Ezt igérte a "TUDÁS" szó mögé bújtatva, helyette pedig minden volt, a töpörtyűevők lelki világától a testépítő sajtmester krónikáján át a szétrobbanó extázisig ( ami annyit jelent magyarul, hogy "a gyümölcs finom"). Csalódtam. Többet, jobbat, INFORMATÍVABBAT vártam.

(#18) Sanyi2007 válasza Döglött Róka (#13) üzenetére


Sanyi2007
(fanatikus tag)

Ahogy írtam már, az èn esetemben 18 èv eltelt már, a vèrkèpem tökèletes, ès nem èrzem magam hittèrítőnek. Szimplán butaságot írtál, ès jeleztem. Minek kellene várni mèg 5-10 èvet, amikor ha gond lenne, ennyi idő alatt bőven előjött volna, ebben egyetèrthetünk. ;)

[ Szerkesztve ]

(#19) yolan


yolan
(őstag)

Még félálomban vártam a spirituális gyümölcsleves receptjét, csalódtam.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#20) Döglött Róka válasza Sanyi2007 (#18) üzenetére


Döglött Róka
(PH! addikt)

Jah, az egészségtelen életmód hatásai binárisan jönnek elő. Szia:D

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#21) turbokappa válasza Sanyi2007 (#8) üzenetére


turbokappa
(fanatikus tag)

Amióta a szintetikus növekedési hormonokat,meg a szteroidokat feltalálták,azóta nincs semmi gond a testépítők méretével! Az meg butaság amit írtál,hogy a fehérjebevitel nem számít. Te maximum hallottál róla,én meg évekig űztem a sportot!

Varga Vilmos

(#22) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

"Fogalmunk sincs arról, mit érez egy gyümölcsevő, amikor egy életenergiától feszülő, friss és érett gyümölcs a szájában extázist okoz. Hol vagyunk ettől a csodálatos fiziológiai és tudatossági létállapottól?" - hö? :F
lehet rosszul tudom, de mintha mindenevők lennénk a rendszertanban, nem őzikék, bár pH@sz se tudja
bár van ugye aki csak fénnyel táplálkozik, valószínűleg olyan csodálatos szellemi és filozófia orgazmusa van amit én el sem tudok képzelni
azért jó látni, hogy a biológiát is felül lehet írni, mindig tanulok valamit

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#23) Taifa Díaz válasza Andris05 (#15) üzenetére


Taifa Díaz
(őstag)

Körülötted mindenki befolyásolható? Sehol egy önálló gondolkodásra, következtetésre képes ember a környezetedben?
Azt hiszem, találó akkor a helyzetedre egy passzus a Bibliából (ha már spiritualitás): "Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa!" Ebből kiindulva neked semmi gondod a továbbiakra, dőlj hátra, relax, és élvezd az életet :C

Perez tábornok: - Ha nem tudná, az űrben vagyunk. Elgyn: - Te jó ég...! És hogy bírják??? (Alien 4)

(#24) Andris05 válasza Taifa Díaz (#23) üzenetére


Andris05
(kvázi-tag)

Ha önálló gondolkodó lennél, akkor nem a bibliából idézgetnél. Bizony, bizony, szinte egyetlen ember sincs ma Magyarországon, aki ne lenne befolyásolva dogmák, társadalmi előítéletek, és a média által. Így értettem, amit írtam.
Egyébként ha már biblia: a lelki szegénységet mintegy lekicsinylő módon, valamilyen szellemi fogyatékosságként képzeli el a legtöbb ember, pedig szó sincs erről. Valójában a harag, a gyűlölet, az irigység, a féltékenység, stb., egyszóval a negatív emberi tulajdonságok hiányát jelenti. De ennek a felismeréséhez már önálló gondolkodásra lenne szükség, amit a csoportszellem nem igazán tolerál.

(#25) Chaser válasza Andris05 (#24) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

jah, a bibliát sokan szó szerint értelmezik, pedig sok része kétértelmű, a mögöttes tartalomhoz viszont gondolkodni kell
van benne valami ilyen:
"ne csak szíveddel szeresd istent hanem az eszeddel is"

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#26) Noddy válasza Chaser (#25) üzenetére


Noddy
(őstag)

"ne csak szíveddel szeresd istent hanem az eszeddel is"
És ebben mi a mögöttes tartalom? Amúgy is ha már idézőjelbe teszel valamit nézz utána, mert így tényleg félre lehet menni... "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Mt 22,37

Ha már a Biblia előjött és mindenki idézgeti azért azt tudni kell, hogy nincs semmi mögöttes tartalom, csak ésszel és értelemmel kell olvasni. És ha már előjött a lelki szegénység akkor azt sehogy se lehet úgy érteni, hogy azok az emberek hiányt szenvednének a negatív dolgoktól... ha valaki életéből hiányoznak a rossz dolgok a világ egyetlen részén se hívják őket szegénynek. A szegény az az akinek szüksége, hiánya van, nem bővelkedik, sőt a napi betevőjével is híján van, napról napra él, mert annyira kevés van neki. A szegény ezt jelenti minden nyelven, népnél a világon. Nem a mögöttes tartalmon kell gondolkodni, hanem azon ami le van írva.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#27) laleh


laleh
(PH! addikt)

A kommenteket elolvasva az utolsó szoig elolvasom a cikket, úgy látom kisebb felháborodást keltett.

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés

(#28) edward2


edward2
(PH! addikt)

Ez az egész egy hit. Nektek valamit találnotok kell amibe kapaszkodni tudtok és értelmet ad az életeteknek. Ez a veganizmus.

Én csak egyet nem értek: Nektek miért kell ilyen hittérítőként járni és győzködni az embereket?

(#29) Alchemist


Alchemist
(PH! addikt)

Ha már Biblia és Jézus...

Mt 15.11 "Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert.”

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#30) Sanyi2007


Sanyi2007
(fanatikus tag)

Azért reméltem, hogy építő jellegű társalgás is összejöhet a témában. A vallás kérdését én ki is vettem, hiszen a hit az egyik (a politikán kívül) ami nagyon durván megosztó téma, Maradtam a dolgok racionális oldalánál.
Döglött Róka: Te írtad egy bejegyzésedben: "Aztan par ev mulva egy orvos jol kirohog amikor meglatja verkepedet." Majd: "visszaterhetunk erre majd 5-10 ev mulva."
Gondoltam jelzem neked, hogy téves az elgondolásod, hiszen a saját példám is cáfolja.
Erre írtam hogy az én esetemben már több mint 18év eltelt, a vérképem tökéletes. Azt ezt követő válaszod kicsit furcsálltam.
Ha nem szeretnél érdemben és értelmesen továbbvinni egy témát, akkor mi értelme van belekezdeni? Vagy csak akkor folytatsz eszmecserét, ha az a te gondolatmenetedet támasztja alá? Érdekes hozzáállás.

turbokappa: Szerintem nem igazán értetted meg mit írtam. Egy szóval sem azt írtam, hogy nem számít a fehérjebevitel. A "Te maximum hallottál róla,én meg évekig űztem a sportot!" kijelentés kicsit vicces volt olvasni úgy, hogy fogalmad sincsen ki vagyok, hiszen nem is ismersz valójában, így véleményt mondani kicsit hiteltelen..
A mondatom, amit érdekesen értelmeztél:
"A testépítők fehérjemítosza is megdőlt már" -ez így is van, mivel úgy gondolták (és még gondolják is sokan) hogy csak az állati fehérjével lehet izmokat építeni. Ez nem igaz, Ha tényleg érdekel a téma, ebben a csoportban találsz erről információt:
[link]

[link]

Persze feltételezheted hogy biztos szteroidoznak, ezért mutatok egy olyan embert aki szintén testépítő, személyesen ismerem, és tudom hogy nem használ semmi szart, hiszen nem akarja tönkretenni a szervezetét. Ha bármi kétséged, kérdésed van, írj neki nyugodtan, válaszol rá, bárkinek, pláne a sporttársaknak.
[link]

edward2: légyszi ne keverjük a vallást és a veganizmust. Nem sok köze van egymáshoz. Attól hogy bizonyos vallási irányzatok követendőnek tarják etikai alapon, a vegán emberek jó része racionális beállítottságú.

Üdv.
Sanyi

[ Szerkesztve ]

(#31) bambano


bambano
(Jómunkásember)

mindenki egyen zöldséget! igaz, megemészteni nem tudjuk, de egyen!
meg gyümölcsöt! igaz, a gyümölcs egy részét sem tudjuk megemészteni, de legalább a többiben jó sok cukor van...

a másik kedvenc dumám a méregtelenítés. Mikor az aktuális poszter elkezdi sorolni, hogy 10 jele, hogy a szervezetedben méreg van... annak, hogy a szervezetedben méreg van, egy konkrét jele van: ÉLSZ. a szervezeted fel van rá készülve. hagyd békén a hülyeséggel.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#32) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Hátőőőőő, én szeretem kipróbálni a különböző táplálkozási hóbortokat, de szerintem te ezt egy kicsit túltoltad.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#33) waithEard


waithEard
(őstag)

Engem mindig riasztanak azok az emberek, akik birtokában vannak az "Egyetlen és Üdvözítő" igazságnak.
Akik arcukon azzal a jellegzetes, bár kissé megvető mosollyal járnak-kelnek közöttünk, bűnös halandók között. Hiszen szegények nem látják az igazságot...
Minden korban felbukkannak, prófétálnak, hirdetnek, kinyilatkoztatnak, megfeszítenek és megfeszíttetnek.
És közben mérhetetlen szenvedést okoznak embertársaiknak. Akik egyébként nem érnek rá erre az áltudományos, mindenféle tudományos alapot nélkülöző igazságosdira, mert dolgoznak, gyereket nevelnek és működtetik az a társadalmat amit "Tudatos Elménk" annyira szeretne megváltoztatni, lerombolni. És ami nélkül egy árva szem gyümölcs nem jutna bátor harcosunk tányérkájára.
Csak hát Ő a fanatikus, a zelóta. Aki harcban éli le az életét, és útkeresésben. Van közöttük utcán leszólító térítő, van aki az interneten térít, van aki Brüsszelben robbant. Az én szememben eléggé hasonlít mindegyik.
És azt hiszem, sokkal jobb lenne a világ nélkülük, meg az "egyetlen igazságaik" nélkül.
.

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#34) edward2 válasza Sanyi2007 (#30) üzenetére


edward2
(PH! addikt)

Nem keverem hanem a veganizmus egy vallás. Ezen nincs mit szépíteni. És a vegák ilyen hittérítőként győzködik az embereket, hogy csak ez az igaz út... tehát ez egy kőkemény vallás a hittérítőikkel.

Racionálisak? Aha. Neked. Ugyanolyan elvakult és mást elfogadni képtelen szélsőségesek mint egyes vallás képviselői. Attól, mert az egész egy ilyen "racionális" köntösbe van bújtatva még vallás marad.

(#35) Alg


Alg
(PH! kedvence)

Kb ez a hozzáállásom bármilyen hasonló témához (vallás, étrend, politikai nézetek...)

Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.

Felőlem mindenki azt eszik amit akar, amíg ezt velem szemben is tiszteletben tartják.

(legalább több marad nekem ;] )

U.I.: Esküszöm megpróbáltam a postot elolvasni de 3-4 bekezdés után betelt a bullshit-kvótám a következő hónapra is.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#36) laleh


laleh
(PH! addikt)

Elolvastam a cikkedet, azt hiszem kicsit szélsőséges. Kevés húst fogyasztok mert nem szeretem, de a növénynek is ugyanúgy fáj ha kihúzod a földből, mind hús mind zöldség illetve szénhidrát fogyasztása fontos az életedben, nem lehet csak ugy kivenni az egyiket. Én ugy fogytam le 30 kilót hogy egyiket sem vettem ki az étrendből , hanem elkezdtem edzeni. Inkább azt mondom a mérték a lényeg miből mennyit.

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés

(#37) Gabás válasza bambano (#31) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

nem szokásom, de ez hatalmas +1 :C

[ Szerkesztve ]

(#38) Sanyi2007 válasza edward2 (#34) üzenetére


Sanyi2007
(fanatikus tag)

"Nem keverem hanem a veganizmus egy vallás. Ezen nincs mit szépíteni. És a vegák ilyen hittérítőként győzködik az embereket, hogy csak ez az igaz út... tehát ez egy kőkemény vallás a hittérítőikkel.
Racionálisak? Aha. Neked. Ugyanolyan elvakult és mást elfogadni képtelen szélsőségesek mint egyes vallás képviselői. Attól, mert az egész egy ilyen "racionális" köntösbe van bújtatva még vallás marad."

Vegák-vegánok, két külön fogalom, először -ha a témában képben szeretnél lenni- nem árt azokat tisztázni.
Elég szomorú a tapasztalatod, durva általánosítással megspékelve részedről. Biztos vannak ilyenek is, ezek szerint csak ilyennel találkoztál. Én 18 éve vegán vagyok, és senkire nem erőltettem soha, de még magamtól szóba sem szoktam hozni. Általában ha felmerül a téma és megkérdezik hogy miért, szívesen elmondom, de amíg nem érdeklődik a másik, addig nem releváns a dolog. Valószínű én sem díjaztam volna, ha valaki az arcomba tolja annak idején az 'univerzális igazságát'. A cikkíró sem erőltette senkire, leírta azt hogy ő hogy látja ezeket a dolgokat. Még elolvasni sem volt muszáj, mindenki szabad akaratából klikkel rá, utána eldönti hogy a számára van-e benne hasznos információ, vagy nincsen. Lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni vele.
A változás az ember életében nem igazán jöhet kívülről, amíg belülről nincs meg rá az indíttatás.
Itt is csak akkor írtok megjegyzést, amikor nyilvánvaló valótlanságot látok. Ezzel úgyis mindenki csak nyer, hiszen ésszerű döntéseket csak valós infók alapján hoz az ember. Lehet szeretni, lehet utálni egy-egy eszmét, de azt tegyük úgy, hogy valós dolgok alapján

[ Szerkesztve ]

(#39) edward2 válasza Sanyi2007 (#38) üzenetére


edward2
(PH! addikt)

Ja két vallási irányzat. Több vegával is volt dolgom mindegyik egy idő után prédikálni kezd hogy ez az igazi út és mindenki aki máshogy csinálja az hülye. Több ismerőstől is visszahallottam ugyanezt. A trükk az volt hogy csak négyszemközt kezdték el ezt csinálni.

De hogy általánosságban is beszéljek. A médiában is ömlik a "csak ez az egészséges út" baromság. Tehát te lehet csukott szemmel jársz de lépten nyomon mégis ezt kell nyomatni.

(#40) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Kevésbé spirituálisan, de néhány tény.

Nem a nagy állatok élnek hosszabban.
A sellőkagyló 400 év felett "teljesít".
Grönlandi bálna 200 év felett.
Madagaszkári sugaras teknősök 180+ év.
Pulykakeselyű bőven 100 év felett.
A nagytestű kutyák 8-10 évre számíthatnak. A kistestűek 14-16.

A testméret és az elérhető életkor között egyetlen kapcsolat létezik. Spekulációnak hívják.

Az étkezési szokások területi összefüggése az átlagéletkorral.
A középkori Japánban nem fogyasztottak húst. Kis területen éltek sokan, ezért nem volt lehetőség állattenyésztésre. Halat mértékkel, amennyit kitudtak halászni, annyit.
Algát, ami igen egészséges sokak szerint, nagy mennyiségben. Zöldség, gyümölcs és gabonafélék jelentették az étkezést. Nem éltek túlságosan hosszan.
India több részén nem esznek húst vallási okokból. Ők sem élnek túlságosan hosszan. Legfeljebb néhány jógi aki valóban vagy szemfényvesztéssel. (Nem feladatom eldönteni.)
Azt mindenki tudja, hogy az eszkimók nem jó zöldség és gyümölcs termesztők. Mégsem ők a legrövidebb életűek. Ezt a "dicsőséget", néhány afrikai ország birtokolja.

A leghosszabb várhatókor Ecuador néhány városában lakók kiváltsága.
Az életmód és a látszólag kevéssé optimális környezet hatása. Száz évesen még rendszeresen tudnak dolgozni. Az étkezési szokásokba nem menjünk bele, de eléggé mindenevők. A zöldséget nagyon szeretik, a kokalevél naponta befigyel a testbe. A lélek és szellem tisztítására, gombás rituálét tartanak.
A tisztulás garantált. A megivott lötty egy idő után vissza böffen.

Szóval az étkezési és egyéb szokások vizsgálata, eléggé zsákutcának tűnik, a hosszú élettel kapcsolatban.

PS:
Volt szó arról a jelentésről, ami nem a húsok rákkeltő hatásáról szólt.
A húsok tartósítása és feldolgozása közben keletkező rákkeltő anyagokról volt szó.
A levegőn szárított sonka, ezen jelentés szerint teljesen azonos kategóriába tartozik a nyersen fogyasztott sárgarépával.

PS2:
A mai korban rövid és lényegre törő mondatokban érdemes fogalmazni. Ugyan van egy réteg, akik a homályos fogalmazások mélyéből feltör igazságok kutatásával szeretik tölteni az idejüket. De korosodva, majdnem nullára zsugorodik ez a réteg.

___ K​é​r​jük,​ ​á​llítsd​ át ​... ví​ru​sker​e​sőd,​ h​ogy n​e​ sz​ű​r​j​ön nál​unk! ___

(#41) exabit


exabit
(kvázi-tag)

Az emberi anyagcsere biokémiájának egy részletét mutatja ez az ábra:
[link] (a kép kb 40 mega, szóval idő lehet míg betölt)
Egy ilyet legfeljebb azok látnak át akik ezzel foglalkoznak. Átlagembernek nehéz ilyet átadni, ezért aztán valami könnyebben befogadható után néz: "Méregtelenítés? A méreg rossz, hát megszabadulni tőle biztos jó dolog. Lúgosítás? Nos, a sav az mar, a lúg meg közömbösíti a savat, szóval a lúg meg jó."
Ez az áltudományos, hívős hozzáállás végtelenül káros. :(

(#42) Zeratul


Zeratul
(PH! kedvence)

Csak úgy pár kép az ember és a állatok bélrendszeréről. Nem kell nagy észnek lenni hogy felfogjuk hogy nem vagyunk növényevők.

[ Szerkesztve ]

Dögre száll a szép légy... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#43) bambano válasza Zeratul (#42) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

valószínűleg valódi, ténylegesen növényen élő állatot se tudsz felsorolni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#44) wesder válasza bambano (#43) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor màr értem mi lett Bambi anyukàjàval... :DDD

[ Szerkesztve ]

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#45) Blindmouse válasza Sanyi2007 (#38) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

"ltalában ha felmerül a téma és megkérdezik hogy miért, szívesen elmondom, de amíg nem érdeklődik a másik, addig nem releváns a dolog. "
Csodálkozol hogy felhozzák? Leülsz enni és úgy néz ki a tányérod mint egy nyúlé. Már ha eljutsz kajáldába és nem mobilon keresgéled ki azt a helyet ahova egyáltalán képes vagy beülni.
De nem vagyok meglepődve, az agy nagy része proteinből lesz.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#46) RexMaximus


RexMaximus
(senior tag)

A bejegyzes semmilyen adatot vagy tanulmanyt nem tartalmaz amivel alatamasztana a cikk irojanak -igy mar csak- velemenyet.

Ennek hianyaban kiemelt cikkent kezelni, velemenyem szerint hatalmas szerkesztoi hiba annak reszerol aki ezt igy engedte.

KERESEK megvételre - Aiptek Pocket Cam 3 mega és Sim City 3000 Nagydobozos pédány | Ha sok privi jon elveszek bennuk, ha nem valaszolok pingelj meg, koszonom :)

(#47) Sanyi2007 válasza Blindmouse (#45) üzenetére


Sanyi2007
(fanatikus tag)

"Csodálkozol hogy felhozzák? Leülsz enni és úgy néz ki a tányérod mint egy nyúlé. Már ha eljutsz kajáldába és nem mobilon keresgéled ki azt a helyet ahova egyáltalán képes vagy beülni.
De nem vagyok meglepődve, az agy nagy része proteinből lesz."

Ezen a bejegyzésen de jót nevettem :DD
Látom nem vagy képben a vegán gasztronómiában. Budapesten kb. 10-15 különböző étteremből tudok választani, ha éppen étteremben szeretnék enni.
"Leülsz enni és úgy néz ki a tányérod mint egy nyúlé. " -a nyers saláták az ilyen profilú éttermek választékának kb. 10-15%-át teszik ki. 85-90%-nak köze nincs a salátákhoz. Neked sem ártott volna kicsit mélyebben belemerülni a témában, de segítek hogy jobban képben legyél ;)
Ez csak néhány lehetőség, amit bárki egyszerűen elkészíthet otthon:
[link]

"De nem vagyok meglepődve, az agy nagy része proteinből lesz." - növényi proteinről ezek szerint még nem hallottál.

Nos, szemezgessünk:
Albert Schweizer, Albert Einstein, George Bernard Shaw, Henry David Thoreau, Leonardo Da Vinci, Lev Nikolajevics Tolsztoj, Gandhi, Nikola Tesla, Ralph Waldo Emerson, Vincent Van Gogh, Pithagorasz.
-Agyatlanoknak nem igazán lehet őket nevezni. De ha esetleg tudományok terén jobb vagy bármelyiküknél, akkor jelezd. :D

Nézzük az érem másik oldalát, a sportolókat, ha kevés, akkor még tudok bőven írni:
[link]

Egy-két hozzászólás után eszembe jut Einstein egyik gondolata

"Könnyebb kettéhasítani egy atommagot, mint megtörni egy előítéletet"

[ Szerkesztve ]

(#48) Den Hadnagy


Den Hadnagy
(senior tag)

Néha azt éreztem, hogy kezd behúzni a cikk, de újra és újra kizökkentett a túltolt pátoszosság, meg ez a túlzó megvilágosodottság-tudat. A társadalomkritikai oldala (gyakorlatilag az étkezésben keressük az önazonosságunkat, magyarságunkat - erre büszkék és érzékenyek vagyunk) nagyon tetszett, viszont a transzcendes Jézus-vonal annyira nem.

Megosztó írás, a kialakult - sokszor meddő - szájkarate is ezt bizonyítja. Na igen, már a cím is eléggé érdekes.

Hogy saját példával is éljek: tök spontán módon, puszta kíváncsiságból pár éve egy-két hónapra kizártam az életemből a tejet, a húst, minimalizáltam a kenyeret, csakis zöldségeket, gyümölcsöt, ill. ebből készült ételeket ettem. Nagyszerűen éreztem magam. Aztán meguntam, visszatértem a szokásos kajáláshoz, magam sem tudom miért :( Talán a berögződések, a környezet, a saját gyengeségem.

Aztán a másik, még egyetemista koromból. Puszta hóbortból egyik napról a másikra csak vizet fogyasztottam nyolc napon át. Csak víz, semmi más. A harmadik naptól kezdve ragyogóan voltam. Tiszta tudat, könnyű test. Pedig reggel nyolctól este hatig előadásokon csücsültem, meg éltem az életem. A nyolcadik napon is csak az íze miatt ettem (rendesen fájt a torkom tőle). Jelzem egy nyolcvan kilós férfiról van szó, nem egy hervatag ötvenkilós titkárnőről a légkondi alól :)

Egy szó, mint száz: az étkezési szokásaink és az általános testi-lelki közérzetünk nagyon összefügg, érdemes kísérletezni.

Várom a folytatást.

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#49) sto1911


sto1911
(PH! kedvence)

Az én édesanyám orvosa körülbelül 10 különféle gyógyszert írt már fel neki, hogy életben tartsa. Én pedig tudom, hogy mit kellene tennie, hogy valóban életben legyen. Gyógyszerek nélkül. De 900 évvel ezelőtt se volt sokkal jobb a helyzet, akkor már bőven benne voltunk a hanyatlásban.

Akkor mondd meg neki, hogy hagyja abba a gyogyszerszedest, hisz TE ugyis tudod. Csak majd ne az orvosokat hibaztasd a temetesen. En kivancsi lennek ra, hogy mi az a nagy titok, amivel 10 gyogyszert ki tudsz valtani, es halalos(?) beteg embereket gyogyitani tudsz. Gyogyszerek nelkul.
900 eve az atlageletkor volt vagy 40 ev, ahhoz kepest ma van vagy 70, biztos csak a gyumolcseves miatt...

Az ilyen irasokat nem lenne szabad megjelentetni itt (se)... gratula.

(#50) Bubee82


Bubee82
(őstag)

Sziasztok,

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Szuperek vagytok! :)

Ami eddig történt, hogy rögtön az elején elkezdtétek egymáshoz vagdosni a Bibliát, vallásosozni, áltudományosnak, hipszter- és/vagy gnoszticistamaszlagnak, bullshit-kvóta beletelítőnek kikiáltani az írást. Személyem is megkapta a magáét, mert zavarodott elme, elveszett fanatikus prédikátor vagyok. Aztán bizonygatni, hogy márpedig az ember nem növényevő, sőt, aki növényt eszik azzal nagy gondok vannak és ezzel együtt, aki már 18 éve ezt teszi, az is megkapta a magáét. Egyszóval és a vélemények szerint jobb lett volna, ha a szerkesztőség nemhogy nem engedi címlapos írásnak, de jobb ha meg se jelenik. Soha. És a szerzője - nagyon durván elcsomagolt kinyilatkoztatás alapján - jobb volna, ha meg se született volna.

Mindez annak ellenére, hogy csak résnyire nyitottam ki "Pandora szelencéjét" és semmi konkrétumot nem osztottam meg. Néhányan még azt sem értették meg, hogy ez egy sorozat, az írás pedig annak az első és egyben bevezető része.

Örülök, hogy megindított valamit, ami cél is volt egy olyan fórumon, ahol az ilyen téma kiváltképp idegen. Mindaddig, amíg ez kultúrált körülmények között marad, véleményem szerint a szerkesztőség részéről is rendben lesz. Mert ők várják a folytatást és néhány más érdeklődő is. Ahogy írtam a cikk elején, ez értük, nekik készül, azonban sokszor inkább úgy gondolom, hogy pont ellenkezőleg igaz: azoknak készül, akik a megértésben hátul kullognak és nem elől. És akik inkább támadóállást vesznek fel, nem pedig megpróbálják a kicsit tágabbra nyitni a befogadás ajtaját. Tudom, nehéz. Én is így gondolkodtam, ahogy le is írtam részletesen. De ezen szinte mindenki átsiklott. Senki nem vette figyelembe. Aki azt mondta egyik végletből mentem a másikba, az sem olvasott a sorok között. Pedig világosan fogalmaztam.

A következő részben már konkrétumokra is rátérek természetesen. Aki nagyon tudományos információt vár, az csalódni fog, ugyanis amit tudni kell a test optimális működéséről az meglehetősen profán, egyszerű és könnyen megérthető. Ez benne a legnagyobb szépség. Nem fogok 40 megabájtos ultrabonyolult, végletekig szárazra aszalt élettani ábrákkal jönni. Éveken keresztül ezzel tömték a fejem, közben a világ elment mellettem én meg maradtam ugyanaz az energia- és életszegény ember, aki semmit nem ismert csak a vértudományos, materialista ismereteket. Ennek vége, nincs tovább.

Nekem személy szerint nincs szükségem arra, hogy agyonmagyarázzam a nyilvánvalót. Én ezeket a dolgokat átélem minden egyes nap. Más nem számít, csak a tapasztalat. A saját. Mindaddig aki erre nem képes, az számomra nem hiteles személy. Mondatnám úgyis: csináld végig azt, amit én vagy másik sokezer "társam" és akkor majd le tudunk ülni egy asztalhoz. Addig viszont jobb, ha csendben végighallgatod, amit a másik asztalnál beszélgetnek! :)

A következő cikk megjelenéséig szívesen várom a további véleményeket és megkereséseket - legyen az rossz vagy jó! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.