Hirdetés

2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) Plebi


Plebi
senior tag

Jó a cikk, gondolkoztam én is egy írásán, de elvetettem, nem akartam szakmaiatlan lenni.

Azért jöjjön egy kis szubjektív vélemény a Toccataról, igaz ezt már kifejtettem a hozzá tartozó topikban is:

Eddig csak alaplapi hangkártyát használtam, nem volt semmi komolyabb hangkeltő a gépembe és úgy néz ki most sem lesz, mivel kint van :)

Röviden: nagyon szépen szól, minden eddig amire rákötöttem mintha megéledt volna, sokkal tisztábban szólnak, sokkal jobban kivehetőek az apró részletek, persze ehhez jobb minőségű hangfájl is kell, de azt a flac jelenleg megadja.
Fejhallgatót kihajtja, sőt "mozog" az ember fején, ahogy az a cikkben is írva van. Minőségre most nem térnék ki, mivel egy skullcandy gi-t fogtam be, amivel igaz szól, sőt sokkal jobban mint az alaplapival érezhető különbséggel, de nekem egy kicsit részlettelen, olyan igazi elektromos zenére való füles. Magasakat nem erőlteti, cserébe mélyek, azok vannak, szóval aki az elektromos zenét kedveli annak jó, de én szintén a cikk íróval együtt mindenevő vagyok, és főleg a rock és hasonszőrű zenékben, ahol sok hangszer szól, ott elvérzik, nincs olyan részlete, vagy nem jön ki, ettől függetlenül a másik eszközön amit most említek szépen kiad mindent.
Samsung HT-TZ215r házimozira van kötve még, igaz eddig sem volt számomra gond a hangzásával, de most sokkal szebb lett és megjöttek a mélyek is amik néha azért hiányoztak. Volt, hogy 6 os értéken, azaz a maxon kellett tartani az SW-t de most nullán vagy -3-on kell járatni és így is szépen dolgozik.

Én azért kitérnék a voipos képességekre, mármint, hogy ez egy minden egyben univerzális, és jó kis cucc lett. A mikrofonnal igaz kellett egy kicsit pepecselni, mire az ember beállította, hogy a másik számára ne legyen túl hangos, és ne akarjon poloska lenni, de így is nagyon jól teljesít. Másik fél szerint nagyon tiszta, ő saját maga nem hallatszik vissza, pedig nem fülessel szoktam skypeolni, annak ellenére, hogy, ha nem beszélek még a 15 centire lévő apró, halk ventilátor zaja is hallatszik benne.

Bemenetekről is szépen szól, egy adott időben csak egy használható, vagy a beépített mikrofon, vagy a vonalbemenet, vagy a hátsó mikrofon bemenet szól, többet egyszerre nem kezel le. Valakinek lehet kellene, de eddig se nagyon digitalizáltam, szerintem most sem fogok, így elég az, ha a beépített mikrofon szól. Nem hiszem, hogy valaha is csinálnák olyan, hogy skype közben valakinek úgy akarnák zenét mutatni, hogy az a bemenetről menne, meg amúgy sem kezel a skype több bemenetet.

Röviden ennyi, bár így is hosszabb lett mint terveztem, rövid logoutos beszámolónak is elférne, főleg egy kis így készítsd a dobozodat írással :)

Egy kép ide is róla, tudom nem a legtökéletesebb, van még mit csiszolni rajta, de nem porosodik és nem zárok semmit sem rövidre.

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Gigabyte Aorus RX 5700 XT 8G, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; Oculus Rift S

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.