Hirdetés

2020. február 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) haiduo82


haiduo82
(tag)

Nekem bejön ez a design :K

(#2) Saccco


Saccco
(veterán)

Eladó 2040 alu profilok; 500mm hosszú █ USB-C HDMI átalakító eladó - Samsung DEX is megy vele █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#3) MikeWazowski


MikeWazowski
(senior tag)

A nappali kéek nagyon rendben vannak. Estiek is aránylag jók, amin lehet még szoftveresen tudnak majd javítani. A design szerintem hibátlan, szimpatikus, hogy mernek eltérni egy kicsit a többi gyártótól.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#4) L3zl13


L3zl13
(nagyúr)

Adjanak ki belőle egy compact verziót és meggondolom.

Aki hülye, haljon meg!

(#5) gattolino


gattolino
(tag)

Remélem nem ez lesz az új design amit követni fognak. Bár a Sony régóta trendkövető, szóval nincs mitől aggódni. :N

(#6) SlayerSub


SlayerSub
(tag)

Karácsonyra meg is lepem magam egy ilyennel :D. Mikor eldöntöttem, hogy elhagyom a blackberryt azt hittem, hogy ár-érték arány tekintetében ésszerübb mobilokat fogok a jövőben vásárolni, de megint egy csodabogár tetszettt meg, ami túlárazva szállítja az átlagos hardvert... :D na sebaj...

(#7) AS


AS
(félisten)

Ez nem rossz, de ennyiért sok lesz ilyen brutális konkurenciával szemben...
Aksi mérete meg nevetséges.

Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Galaxy S9+, Nubia Red Magic 3, Samsung Watch Active 2

(#8) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Nem rossz. Van olyan jó, mint a többi. A tökéletes telefon szerintem:
Kijelző: Sony
Hang: Microsoft
Kamera: Sony (fizikailag)
Kameraszoftver: Microsoft
Összeszerelési minőség: Nokia

Ez mind megtalálható egy Samsung telefonban, de

"Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

(#9) MikeWazowski válasza AS (#7) üzenetére


MikeWazowski
(senior tag)

Szerintem mindegy mennyi az akksi kapacitása, mérvadó inkább a SOT. Az meg a teszt szerint 4-5 óra ami szerintem abszlút rendben van.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#10) rdt89


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap az LG ma Sony. Miért az akkumulátor méretén spórolnak? Hiába a szép kijelző, ha alig bírja konnektor közelsége nélkül a tartalom fogyasztást.

[ Szerkesztve ]

(#11) Z_A_P


Z_A_P
(őstag)

Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

NEM

OK

(#12) Fred23


Fred23
(veterán)

Szerintem felejtős, de azért én is örülnék, ha még versenyben maradnának egy darabig! A 21:9 arányú képernyő, a gyenge akku, meg a Qi-töltés hiánya után nekem elsőre az ugrott be, hogy ezek vajon direkt azt próbálgatják, mi lehet a leggyorsabb út a lejtőn?!

(#13) alex89


alex89
(senior tag)

Én a magam részéről nem nagyon tudom hova tenni ezt az általános trendet miszerint egyre inkább nyúlnak a kijelzők minden gyártónál. Legtöbb esetben ugye állítva használunk egy telefont, legnépszerűbb appokat is így futtatjuk jellemzően (pl gmail,insta, facebook stb..). Ilynkor szerintem egy "hosszú" kijelzőn sok tartalmat látsz aránylag kicsiben, míg egy szélesebb kijelzőn kevesebb (de bőven elég) tartalmat nagyobb méretben. Utóbbi valahogy számomra élvezetesebb. Talán játéknál tud jó lenni egy ilyen nyújtott kijelző fektetett módban, de egyéb esetben nekem pont akkorák a tartalmak (pl youtube vagy mád videók) az 5,5"-os 16:9-es telefonomon mint a 6.39"-es 19.5:9-es készülékemen.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#14) ikarasz


ikarasz
(csendes tag)

Nekem tegnap hozta meg a GLS -a youtube tesztek alapjän döntöttem ez mellett- döbbenetesen egyben van, a kijelzöre nincsenek szavak ...a csucsmobilok közül egyik mellett sem vall szegyent ..söt valamiben a legjobb (tartalomfogyasztas)

(#15) NecroPedo


NecroPedo
(tag)

Az a vilag ahol 4-5 ora SoT rendben van az megerett a nuklearis telre.

Az alakjara meg nincsenek szavak. Rosszabb mint a (fill_in_the_blank):9-es egyeb kijelzok hada. Pedig azok is elegge ruszmetegek de ez...

[ Szerkesztve ]

(#16) konyi79


konyi79
(addikt)

A nyúlánk kijelző tényleg csak rövid megszokás kérdése. Így 3 hét után semmi furcsa nincs benne, a telefon meg legalább nem túl széles. Az osztott képernyős mód meg tényleg új értelmet nyer. Amiről nem esett szó ezzel kapcsolatban, mennyire jó, hogy végre akkor is marad elég a kijelzőből, ha egy magasabb billentyűzetet teszek fel, amin ott van az ékezetes betűk, vagy számok. :K
Akku egy napra nekem megteszi, ha nagyobb lenne valamivel is kellene minden este tölteni. A kérdés az, majd ahogy öregszik, akkor is meglesz-e az egy nap. A Qi-ért tényleg nagyon kár.
A kamera is elég jó, bár az af talán túl van finomkodva a tesztben. Szégyen, hogy MILC-ek között a Sony-t alig bírják megszólítani, itt meg küzdeni kell, fókuszáljon végre. Remélem ezt javítják rövid időn belül, mint ahogy az esetenként marha lassan induló kamerát is.
Az oldalérzékelő is elég finoman lett megszólva, ahhoz képest mennyire útban tud lenni, mert nálam csak akkor működik, mikor nem akarom. :U

(#17) nozs23 válasza ikarasz (#14) üzenetére


nozs23
(senior tag)

söt valamiben a legjobb (tartalomfogyasztas)

Nem. A böngészés/olvasás is tartalom fogyasztásnak számít, ami csak rosszabb lesz a keskenyebb kijelzővel. Egy valamiben jobb ez, mint a többi: 21:9-es képarányú szélesvásznú filmek megjelenítésében. Még a sorozatok és a filmek egy része is 16:9-es.
Azt nem tudom megérteni, hogy valaki miért akarna tömegközlekedési eszközön kívül bárhol rendszeresen filmeket nézni a telefonján. Ennyi pénzért kapni telefont ugyanilyen vassal +1 50 colos UHD tévét.
Tehát számomra ez nem feature, hanem egy gimmick, hátrány.

(#18) konyi79 válasza NecroPedo (#15) üzenetére


konyi79
(addikt)

Nem inkább az a villág érett meg a pusztulásra, ahol nem elég egy telefont 4-5 órát egy nap bújni? :F

Most az adott telefon SoT idejétől függetlenül? Így nevel a Sony a digitális jólétre :))

(#19) zozzo72


zozzo72
(aktív tag)

Nem rossz szerintem.

(#20) sheratan


sheratan
(titán)

Tetszik ez a design már a bemutató óta nagyon, de azért ennyi pénzem nincs sajnos telefonra. Reméltem volna, hogy az X2 ebben majd jobb lesz, de ha tényleg 5G-re gyúrják ki, akkor ez teljesen reménytelen, mert még drágábban fog jönni.

(#21) Plazmacucci válasza alex89 (#13) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Én is utálom a hosszúkás kijelzőket, a 16:9 nagyon jó volt. A lekerekített kijelző is egy átok. Kár értük.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22) NecroPedo válasza konyi79 (#18) üzenetére


NecroPedo
(tag)

Mindent ertek. De akkor egy 3310-es is eleg lehetne. :D

(#23) NecroPedo válasza Plazmacucci (#21) üzenetére


NecroPedo
(tag)

Es mar nincs gyarto aki flagshipre rakna normalis kijelzot. Ezek a nyaloka alaku kijelzok a trendik.

(#24) tibcsi0407


tibcsi0407
(félisten)

Rég volt olyan Sony, ami bejött, de ez kifejezetten tetszik! Végre a kamera is vállaható. Jó az irány!

OnePlus 7T Pro Mclaren edition

(#25) GeryFlash


GeryFlash
(addikt)

Ennél a helyszínnél változott a megvilágítás vagy hogy csinálhat a Sony ennyivel másabb képet a többi riválishoz képest? Színek jobbak cserébe az LG OLED felirat szénné ég. Az S10 a Huawei és a Sony között félúton, nem ég be de nem is annyira világos mint a Sony. A P30 a másik véglet, semennyire nem ég be cserébe hihetetlen fakó.
Sony Xperia 1:

P30 pro:

S10:

[ Szerkesztve ]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#26) nozs23 válasza GeryFlash (#25) üzenetére


nozs23
(senior tag)

A legvilágosabb? Hátul az épületek a Sonynál már eltűnnek a sötétben, cserébe minden fényforrás szétég. Amúgy lehet simán ennyi különbség a fehéregyensúlyban. Nem szokatlan. Csak, hogy fair összehasonlítás legyen: A Huawei úgy látom főkamerás fotó, míg a másik kettőt ultra wide. Ami minden esetben jóval gyengébb.

(#27) SlayerSub válasza nozs23 (#17) üzenetére


SlayerSub
(tag)

Ez gondolkodásmód kérdése. Teljesen elvonatkoztatva ettől a mobiltól, 1-2 hónappal ezelöttig úgy gondolkodtam, hogy kompakt mobilt tartok, BB-t, billentyűzettel, mert az alkalmas leginkább arra, amire a mobilt használnom, chat, levelezés, minimális net. Majd kipróbáltam azt ami itt sokszor szóbakerül, egy egyeszközös ázsiai emberkék, átszoktam mobilra. Netbank, youtube, HBO go, torrent, még videovágás is.. minden megy, elég egyszerűen és praktikusan. Kertbe kiülve kávéval legjobb... szóval nekem most tetszik, hogy a windowst be se kapcsolom. Értem hogy van akinek ez fura, de nekem adja ez az életérzés, és ehhez jó akár egy ilyen mobil (is).

[ Szerkesztve ]

(#28) kdavid94


kdavid94
(addikt)

A kamerát mindig elrontják valamivel.
Végre van full camera2 API támogatás (4-5 évvel lemaradva a többiektől), erre kiadják szériahibás lencsével.

A külföldi tesztekben is láttam ezt, nem is a szélek felé homályos, hanem egy kicsit beljebb, foltokban.
Ennél a példánynál nagyjából a pirossal jelölt részeken:

Na meg a kis akku + feleslegesen nagy felbontású kijelző párosítás sem nyerő.

(#29) vlesi69 válasza GeryFlash (#25) üzenetére


vlesi69
(aktív tag)

Szia! Hogy fényképeztél, teljesen automatán vagy babráltál a beállításokkal, szerkesztés? Most egy Mate 20-at használok, de gondolkodok a P30 Pro, Mi9, és az 1-es között bár az 1-es nagyon hosszú lett. Régen Sony párti voltam de a kamerájukat nem tudták a tökéletesre fejleszteni, és ez vonatkozik a fényképezőgépeikre is. Majd olvasgatom a fórumokat hátha lesz egy pár megosztott kép és vélemény.

(#30) Dorcsika


Dorcsika
(junior tag)

Régen imádtam a sony telefonjait de a mostani távirányítóhoz hasonló arányúak még ingyen sem kellenének.

Huawei P30

(#31) GeryFlash válasza nozs23 (#26) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Kép URL alapján:
Huawei: photo10_szeles_night.jpg
Samsung: photo6ultrawidecorrect.jpg
Sony: photo18.JPG

Több mindent, kevesebb semmit!

(#32) nozs23 válasza GeryFlash (#31) üzenetére


nozs23
(senior tag)

Igazad van. Csak közelebb készült.

(#33) consono


consono
(addikt)

Nagyon tetszik ez a teló, végre valami más, mint a többi...

If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

(#34) elfelejtette válasza konyi79 (#16) üzenetére


elfelejtette
(veterán)

Nekem a 18:9-es képarány is kényelmetlen volt a 16:9 után, de sajna nincs már új telefon kis kijelzővel. Az A40, amire a mostanit akarom cserélni, az már 19,5:9-es képarány lesz... :W
Egyébként a mostani 18:9-es kijelzőn az Anysoft Keyboard 5 soros módját használom 1 sor ékezetes betűvel, és 1 sor számokkal, de még az alsó kezelősávval együtt is csak a kijelző felét foglalja el.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#35) Noukoum


Noukoum
(őstag)

Szerintem nagyon szép telefon, elegáns. A problémám az árral van inkább.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#36) GeryFlash válasza vlesi69 (#29) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Ezek mobilarénás képek a 3 telefon tesztjéből :) Szerencsére nagyon sok ugyanolyan képet készítenek minden telefonnal így összehasonlítható, ez feltűnően más volt mint a többinél.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#37) nyisziati


nyisziati
(addikt)

300 ezerért?
Ezzel akarják magukat visszaküzdeni a mobilos világba?
Vicc...

Akkor már inkább egy OnePlus 7, majdnem a feléért...

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#38) konyi79 válasza elfelejtette (#34) üzenetére


konyi79
(addikt)

:) Én is ugyanazt használom.
Hidd el, jobb a magasabb kijelzőn.
A fekvő mód, na az tényleg gáz. De ott már a 18:9-es XZ2 is megadta magát. Mióta a 16:9-et elhagyták a telefonok, én nem is használom, kényelmetlen. Ezen már a 21:9 nem sokat tud rontani.

(#39) joey04


joey04
(félisten)

Érdekes készülék, de nekem nem jött be ez az arány élőben...

(#40) gattolino


gattolino
(tag)

Sony, megérett a pusztulásra :(

(#41) doooo válasza GeryFlash (#25) üzenetére


doooo
(őstag)

Huawei értékelhetetlen a színfeldolgozásban... Minden valamit érő rivális jobb ebben (S10 (S9), Pixel 3, meg talán a HTC U12+ a leginkább élethűek).

(#42) prolad


prolad
(őstag)

Pár hete megtapogattam egyet, nagyon meggyőző, még a kijelző is tetszett. Egy nagyobb akksival (bár tény, hogy a Sonyknál elég sokat ki lehet hozni egy kisebb telepből is) és alacsonyabb árral simán venném.

(#43) Fred23 válasza konyi79 (#38) üzenetére


Fred23
(veterán)

Mobilt 95%-ban én még mindig fekvő módban használok. 5.5"-on is kényelmes 16:9 mellett:

(#44) k850


k850
(őstag)

Köszönjük a korrekt tesztet, már vártam nagyon! 😁
A Sony Xperia 1 egy érdekes készülék, volt már a kezemben, szerintem kellemes a fogasa, szép telefon. Mondjuk ez ízlés kérdése is. A kijelző mérte nagyon sok embert meg fog osztani, majd a jövő eldönti, hogy van-e létjogosúltsága. Szerintem egy filmiparra alapozni nem a legjobb ötlet, kis réteget fog érinteni.
Inkább a kamerára kellett volna még jobban rágyurni, de ettől függetlenül nekem tetszik a készülék.

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#45) ates válasza nyisziati (#37) üzenetére


ates
(aktív tag)

+1 . Igen itt csúszik el.

(#46) Armagedown


Armagedown
(őstag)

A Pixel 3 óta tudjuk, hogy csak vakítás a sok kamera, a pókszemű mobilok nem készítenek jobb képet, jó példa erre például a Nokia 9 Pureview vagy a Galaxy A9

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#47) spawn21 válasza nyisziati (#37) üzenetére


spawn21
(veterán)

Az a 300, 270-80 ezer Ft :)

Más:
Nekem kifejezetten tetszik a telefon.
Pár dolog.
Brutál minőségi rezgő motor van benne, ezt valamiért nem írták le. Pedig sok embert érdekel. Lehet nem vettem észre de, a telefon át tud váltani fekete-fehérre. Amit azt hiszem OP tud csak.

"pixel 4"

(#48) consono válasza Fred23 (#43) üzenetére


consono
(addikt)

Érdekes, én pont fordítva vagyok, legalább 90%-ban állítva használom a telefont, ott meg pont jó a hosszabb képernyő, kevesebbet kell scrollozni.

If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

(#49) Fred23 válasza consono (#48) üzenetére


Fred23
(veterán)

Igen, lehetnek előnyei is sokaknál, kíváncsi is lennék az arányokra, és például a filmezés is tényleg egy lehetséges nagy pozitívuma a telónak, ha valaki ezt rendesen ki is akarja használni.

Az új, reszponzív felület topikjában is állandóan az ment, ki hogyan tartja legtöbbet a mobilját, meg kinek az asztali, kinek pedig a mobilos nézet a tuti (és a másik természetesen hülye); és bizony nagyon megosztó dolgok ezek. Én sosem fórumozok álló módban, se mobil nézetben, másnak meg az a furcsa, hogy miért is akarnak egyesek asztali módban, fektetett helyzetben mobilozni.

Mostanában én is több filmet néztem mobilról, mint monitorról, és bizony ilyenkor jól jött volna egy Xperia 1. Viszont hordani, vagy a számomra megszokott, fektetett pozícióból -asztali nézetben- fórumozni róla nagyon nem lenne ideális.

[ Szerkesztve ]

(#50) ikarasz


ikarasz
(csendes tag)

Szerintem elerte a sony a celközönseget ezzel a mobillal (sokat utazok pl.) remek hangzäs kivälo kijelzö az egynapos üzemidö teljesen rendben van szerintem egy ekkora akksitol (es ne feledkezzünk meg cserebe a vällalhato tömegröl).Persze izlesek es pofonok de azt senki nem mondta eddig aki lätta elöben hogy ne lenne ez egy elegäns üzleti telefon . (bocsi az ekezetek nelküli hozzäszolläsert)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.