Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Zenehallgatásra: Poweramp. Fizetős, de nagyon jó.

Words cannot express how much i don't care

(#2) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Nagyon tetszett az írás, jól fogalmazol. Szociális viselkedés kifejezés különösen tetszett. Pontokban reagálnák:

1, Lumia 530. Ennél gyengébb Lumia nem volt, nekem is van belőle. Viszont az alapfunkciókra valóban jó. Tök érdekes, hogy valaki (te) 5 éven át használtad ezt. Amúgy Lumia függő vagyok, és maradok is.

2, Nekem az írásodból az jött le (bocsi ha tévedek), hogy te ezt az egész telefóniát kihagytad az elmúlt 5 évben. Érdekes volt olvasni, hogy mit gondol a mai telefonokról az, aki évekig feléjük se néz. Mi akik követjük a trendet megszoktunk dolgokat, és nem értjük azt, hogy nem mindenkinek megfelelő a mai választék. Pedig választék látszólag most van, gyakorlatilag viszont most a legszűkebb, amióta okostelefonok léteznek.

3, A világ kinyílik most neked. Én nem zárkóznék el attól, hogy sokat nyomkodd a telót otthon például, hiszen azért van. Hasznos eszközök. Majd úgyis megunod. :)

4, A kamera közepes.

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#3) solena válasza janeszgol (#2) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Köszönöm:) Igyekszem - ha nem is szofisztikáltan, de legalább - választékosan kifejezni magam:)

A Lumiák nekem is szívem csücskei a mai napig, tényleg jó lett volna arra váltani, ha még élne a rendszer. Vagy akkor nem cserélek:DDD Az 530 előtti telefonjaim sem voltak soha csúcsvasak, így nem is okozott különösebb hiányérzetet, hogy ez ilyen gyenge.A rendszer legalább stabil (amilyen lassú, kétszer is van ideje meggondolni a lépéseket:DDD)

Csak részben hagytam ki. Követtem a fejlődést, de csak a hírek szintjén, nem ez a fő profilom:) Amikor először megláttam a notchos telefonokat, akkor a formatervezőt, aki kitalálta, így utólag összekötözném azzal a gyökérrel, aki meg elkezdte lehagyni a jack-csatlakozókat, "követ a nyakukba, és dobják a folyóba. Az árváknak meg egy darab nyalókát. Fejenként." A kameracsepp viszont nem akkora gáz, a kameralyuk viszont már vérforraló megintcsakk. De a dizájn ezen része még bőven belefért, nem volt szempont. Ami tényleg egyre jobban aggasztott, az a telefonok méretei. Lassan nem csak nevükben hasonlítanak a tabletekre, hanem méretben is erősen megközelíti, és ez nagyon nem jött be. F*szé' nem lehet normális méretű és tudású (~középkategóriás) telefont gyártani, nem egy vese áráért?! (Nem, ezen tényleg nem tudok túllépni)

Hasznos, hasznos, de itthon van jobb dolgom is, mint a kijelzőt tapicskolni:) Elsősorban a zuram körül sertepertélni, meg többek között az a pancsi, amiről a videó is készült, bár azt nem vezetem, csak segítek mókolni. Meg ott van a műhely, meg a makettek, meg a varrás, meg a számítógép, meg az analóg fotóapparat, meg a... (igen, házimunka meg az ablakba':DDD)

Igen, a kamera közepes, nem is vártam tőle többet:DDD Középkategóriás telefon, középkategóriás vassal:)

Syl: köszi a tippet, meg fogom nézni alaposabban, bár lehet, még többet is tud, mint amire igényem van:)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#4) Lincoln6echo


Lincoln6echo
(junior tag)

Nekem is nagyon tetszett az írásos&nagyon hasonlóan látjuk ezt a "mobil vásárlási mizèriát"😅

(#5) Fred23


Fred23
(veterán)

"fokozatosan emeltem a mérethatárt, közben állandóan rinyáltam"

Férfi vagyok, de velem is megesett már. :D

Zenére nálam AIMP, foobar2000, MP3 lejátszó. Youtube Vanced pedig elengedhetetlen, ahogy az MX Player és a BSPlayer is. GCam, Snapseed, Total Commander pluginokkal, esetleg CX file explorer. Aztán valamilyen jegyzettömb, banki alkalmazás (Simple), meg valami normálisabb, gyors böngésző, például a Samsungé vagy a Kiwi. Kábé ez az alap.

(#6) elfelejtette


elfelejtette
(veterán)

Ismerős érzés... :DD
Én a telefon cserénél szűkmarkúbb voltam, és 3GB RAM lett a minimum követelmény, így vettem meg tavaly januárban egy Honor 7A-t. Kb. fél évig kínlódtam vele, kezdettől zavart, hogy nem értem át fél kézzel, pedig az csak 152,4 x 73 x 7,8 milliméter volt. Így lecseréltem egy LG Q6-ra, ami keskenyebb 70 mm-nél, egész pontosan 142,5 x 69,3 x 7,9 milliméter méretű. Ha eljön a váltás ideje, én is meg leszek lőve, mivel idén már szinte nem is adtak ki 6"-osnál kisebb kijelzővel telefont.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#7) Syl válasza elfelejtette (#6) üzenetére


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Elvileg még ebben a hónapban jön új 4.7" iPhone. Úgy tűnik, akik kis telefont keresnek, csak az Applenél jelentkezhetnek.

Words cannot express how much i don't care

(#8) elfelejtette válasza Syl (#7) üzenetére


elfelejtette
(veterán)

Kihagyom, nekem nem jön be a rendszere. A lányunknak 11Pro-ja van, méretben jó az is, kicsit szélesebb, mint az LG-m, magasságra hasonló. Nekem talán a Samu A40 jönne be, ha jobb aksija lenne.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#9) zoger válasza solena (#3) üzenetére


zoger
(tag)

Tedd fel google camerát, az én nokia 5-ömmel csodát művelt.

(#10) icemad


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Egy ideje már nem a telefon kijelzője dönti el, hogy mekkora a telefon a valóságban. Feleségemnek s10e van, majd kiesik a kezemből, olyan kicsi.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#11) Fred23 válasza icemad (#10) üzenetére


Fred23
(veterán)

Az én feleségemnek is S10e-je van, de mindkettőnk szerint a telónak tökéletes mérete van, és egyáltalán nem kicsi. (Szilikon tok csúszás ellen persze nem árt.) Szóval relatív/szubjektív, de persze az tény, hogy egy jó screen-body arány egy kisebb telót is alkalmasabbá tesz a netezésre, fórumozásra. (Én meg 5.5"-os kijelzőről írok ide éppen.)

[ Szerkesztve ]

(#12) icemad válasza Fred23 (#11) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Nekem meg s10+ van. Ahhoz vagyok szokva. Mondjuk 2 méter magas vagyok, nagy batár lapát kezekkel. Valószínűleg emiatt van. :DDD

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#13) janeszgol válasza icemad (#10) üzenetére


janeszgol
(veterán)

De az is eldönti. Lényegtelen, hogy 5 col vagy 5.8 col van egy 145x72 mm testben, az akkor is annyi, és van, akinek már az is nagy. Kényelmetlen zsebben hordani, kényelmetlen egy kézzel kezelni.

A posztoló pedig adott meg méreteket: Z5 Compact, Lumia 530, 120 mm magasság. És ezt a 120 millimétert kezdte emelni, úgy érintette a Sonyt, majd tovább.

[ Szerkesztve ]

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#14) UnA válasza solena (#3) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Nálunk van a családban két Nokia is (hatos és hetes, pontosan nem tudom...), és mindkettő remekül teszi a dolgát. Azt sohasem értettem, hogy a mobilarénás szerzők miért vannak haragban a Nokiával, mert ez mindig érződik a cikkeken, de talán nem is fontos.
Ami fontos, hogy eltérően sok kínai gyártású mobiltól, itt a designért a finnek felelnek, és az Android eredeti, nem egy kínai változat - ez már önmagában megéri nekem azt a felárat, amiért sokan panaszkodni szoktak.

(#15) Lincoln6echo válasza janeszgol (#13) üzenetére


Lincoln6echo
(junior tag)

+1

(#16) icemad válasza janeszgol (#13) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Dögöljek meg, ha értem... Ugyanazt írtad le, amit én. Lényegtelen a kijelző méret, a telefon teljes méretét kell nézni. Totál ellentmondást írsz...

Első mondat : De az is eldönti.

Második: Lényegtelen, hogy 5 col vagy 5.8 col van egy 145x72 mm testben, az akkor is annyi, és van, akinek már az is nagy.

Most akkor mégis a telefon kijelző méret dönti el, hogy mekkora egy telefon? Vagy nem?

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#17) solena


solena
(tag)
LOGOUT blog

Lincoln6echo: Köszönöm, és jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a problémával :K

Fred23: és más is szokott rinyálni:DDD Az App-tippeket köszönöm, egyet-kettőt már megnéztem. Kérdés: az MP3 lejátszó az melyik? Mert beütöttem a keresőbe, és egy vödör találatot dobott:DDD Ahogy a Gcam, ilyen néven nincs fent app :F Youtube Vanced ez ilyen reklámblokkoló youtube-ra? (csak érdekes, hogy nézegetem a store-ban, és kiírja: Hirdetéseket tartalmaz:DDD Röhögni ér?:DDD) De tényleg köszi az ajánlatokat:) Snapseed fent van, egyelőre tetszik, a Total Commander meg alap:D

elfelejtette: As I see, you can feel the struggle, too:DDD Tényleg korrektebbnek tűnik az LG mérete, csak alapból van egy gondom vele: hogy LG:DDD Volt B1200-am, az olyan traumákat hagyott, hogy megfogadtam: soha többet semmit, amire rá van nyomva ez a két betű, se mikró, se tévé, telefon meg pláne :N

Syl: 4,7", de drága, 400 dollárt nem adok telefonért, főleg nem a mostani árfolyamon. Meg, iOS. Tényleg nem jön be a rendszerük, pedig volt a mancsomban:DDD

zoger: Google Camerára nekem a Google Lenset dobja be, az fent van, de az nem fotózásra való, hanem extra információszerzésre. Aztán rájöttem: azért nem dobja fel, mert szerinte nem kompatibilis ezzel a verzióval, úgyhogy majd később, talán Android 10-en megoldhatóvá válik ("Követelmények - A Google Fényképezőgép legújabb változata csak az Android 10 vagy újabb verzióját futtató Pixel telefonokon működik."). Így jártam, ezt már megszoktam a Lumián:DDD

icemad: nem is a kijelző méretével van bajom, hanem eleve a telefon nagyságával - amire mint később janeszgol is rávilágított -, amin esetleg hiába van kisebb kijelző, akkor sem fogom átérni (zsebkérdésről nem beszélek, egyszerűen nem tartom ott, még a Lumiát sem. Az utolsó telefonom, amit zsebben hordtam, az a Motorola V220 volt, aminek az tette be a kaput, hogy sikerült 20km/órával ráesnem a murván és csúsztam rajta. Pedig az még anno egy 40fokos teljes mosást is kibírt, csak a fénye ment ki, kijelző, mobilhálózat, gombok, mind épek maradtak, csak három napig szárítottam). Az S10 meg csak 1 centivel rövidebb és fél centivel keskenyebb, mint a Nokia, de ugyanúgy picsognék rá. Ráadásul vagy háromszor annyiba kerül:DDD

UnA: gyanús is volt, hogy ilyen nemszeretem kategóriában van náluk a Nokia. De szerintem csak azért, mert még mindig a régiek után vágynak, és azok minőségéhez mérik az újakat, amibe vegyül némi nosztalgiafaktor is. Nekem legalábbis ez jött le, és ilyen szűrővel olvasom a tesztjeiket. Ők is emberek:) Többek között pont azért nem érdeklődtem a Doogee és hasonszőrűek iránt, mert nem szeretem a "meglepetéseket", amiket esetleg rejthet egy kínai Android. Persze, így sincs rá garancia, de azért nem szeretem annak a bizonyos vadásznak a szerepét:DDD

Jah, "Update" a cikkhez: bezizzentettem a konyhai hangfalakra (ami igazából egy egy régi Logitech pc-hangfalpár, pici, szarcsi-foshcsi, de célnak megfelel) a telefont a jacken keresztül, teljes mértékben elfogadható, amit kiküld.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#18) icemad válasza solena (#17) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Ezzel nincs is semmi gond, csak arra akartam utalni, hogy a kijelző méret nem egyenlő a telefon méretével. Kis telefonban is lehet nagy kijelző, és nagy telefonban is lehet kicsi kijelző. Ráadásul a kijelző arányok még jobban bekavarnak, mert van 16:9, 18:9, és 21:9 kijelző is.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#19) solena válasza icemad (#18) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Értem, és tudom, hogy erre akartál utalni, de azért vannak bizonyos korlátok, pl., 100cm2 méretű kijelzőt nem fogsz tudni egy 80cm2-es felületre feltenni, csak ha "lefolyik" az oldalán;)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#20) icemad válasza solena (#19) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Jó, nyilván bizonyos keretek között gondoltam. (kivéve a hajtogatható kijelzős telefonok, de azért én sem adnék annyi pénzt.)

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#21) elfelejtette válasza solena (#17) üzenetére


elfelejtette
(veterán)

Értem, hogy vannak rossz tapasztalataid, de minden márkáról tucatjával lehet negatív kommenteket olvasni, ez alapján nem vehet semmit az ember nyugodt szívvel. Egyébként én is szemeztem a Nokia márkával, mivel évekig voltak Nokia telefonjaim, de a visszatérésük óta nem találtam az igényeimnek megfelelő modellt tőlük...

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#22) solena válasza elfelejtette (#21) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Ebben egyetértünk, mindenről van már negatív vélemény is:) Nekem rossz tapasztalatom van az LG-vel még régről, nem fogok venni soha az életben többet (pedig egészen tetszik ez a tokba pattinthatós-második kijelzős történetük), de mást nem fogok róla lebeszélni. Ez a dolog szubjektív:)

Ó, én az itthoni és globális piacon nem látok olyan telefont, amire azt mondanám, hogy akár a vesémet is:DDD Najó, az új Razr majdnem meggyőzött, de még ő sem. Ugyanis, kagylótelefon-buzi vagyok, szerintem a világon nem találtak még ki olyan király konstrukciót, mint azok:DDD Csak éppen nagyon nem lehet kapni értelmes kivitelben. Nézegettem az új Nokia 2720-ast, de a fél giga ramon felhördültem, és az itteni teszt a szokásosnál is lehangolóbb volt. Ami értelmes lehetne, az meg cirka 4-6 éves kontrukciók, még Android 5-tel és hasonlókkal, már ha valaha is lehetett volna kapni. Főleg itt. Például ezt, új Androiddal és felújított belsővel igencsak fontolóra venném:))

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#23) janeszgol válasza solena (#22) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Én is a Razr konstrukciót várom, nálam az az értelmes kivitel. Persze jó a Mate és Fold kihajthatós is, és értelme is van, csak nem nekem. Ha otthon tabletezek, akkor nem kell hajtani. Az úton (még vonaton sem) pedig nem kell nekem 8+ col. Munkára meg 13-14 colos noti.

Szóval nálam egyelőre az a befutó, egy max 6-6,5 colos telefon, melyet félbe lehet hajtani. 21:9 képaránynál inkább 6 col, mint 6,5.

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#24) zoger válasza solena (#17) üzenetére


zoger
(tag)

Google camerát innen link le tudod tölteni s feltelepíted. Hivatalosan csak google pixel készülékekre érhető el.

(#25) solena válasza janeszgol (#23) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Ebben egyetértünk :K És a hajtogatható kijelző még nem is követelmény részemről:D Majd akkor lesz igazán érdekes, ha az egész telefon akkora lesz, mint egy Samsung F210, és oldalról ki lehet húzni a kijelzőt, mint a "csaló" rotringokból/tollakból a lapot:DDD Azt tudnám élni.

zoger: ja, hogy hivatalosan felejtős:DDD Azért köszi az információt:)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#26) Fred23 válasza solena (#17) üzenetére


Fred23
(veterán)

Az AIMP nálam az alap mp3 lejátszó, de sokat használtam a foobar2000-t is, illetve van konkrétan egy ilyen is feltelepítve, hogy 'MP3 lejátszó'.

Gcam = Google Camera. Mivel nem hivatalos, keresgélni kell az adott telóhoz passzolót; de megéri.

Youtube Vanced-et én .apk-ból szoktam feltenni, és igen, nálam vele egyáltalán nincsenek reklámok YT-on. De az APKPure feltevése után tőlük is letöltheted.

icemad: 18 centis kezem van csuklótól középső ujj végéig. Nálad? :)

[ Szerkesztve ]

(#27) Syl válasza Fred23 (#26) üzenetére


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nem egy nagy tappancsod van :B Nekem az 5.8"-es kijelző is kicsi [kép]

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#28) Fred23 válasza Syl (#27) üzenetére


Fred23
(veterán)

5.8"-os kijelző szintén. Tényleg kis kezem van. :)

(#29) solena


solena
(tag)
LOGOUT blog

A 6,3"-as kijelző:DDD

[ Szerkesztve ]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#30) zsero


zsero
(tag)

Sziasztok, valaki tudna segíteni abban hogy lefényképezi a telefont max fényerőben + szenzor bekapcsolva nappali, erős fényben?

Notebookcheck szerint így néz ki a 7.2:


Ezzel szemben egy Xiaomi Redmi Note 9S így:


Mivel más nap készültek a képek, nagyon érdekelne hogy valóságban milyen a Nokia 6.2/7.2 kijelzője erős napsütésben.

(#31) solena válasza zsero (#30) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Ha nem felejtem el, és kisüt a nap, csinálok róla fotót:)

De simán látom a kijelzőt minden probléma nélkül tűző napsütésben, napszemüvegben. Viszont, ennyire azért nem látványos a fényereje, mint ami a notebookcheck képén van (ami, ahogy elnézem, nem tűnik délidei teli napsütésnek, inkább kissé bágyadtabb).

[ Szerkesztve ]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.