Hirdetés

2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
nagyúr

Zenehallgatásra: Poweramp. Fizetős, de nagyon jó.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#2) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Nagyon tetszett az írás, jól fogalmazol. Szociális viselkedés kifejezés különösen tetszett. Pontokban reagálnák:

1, Lumia 530. Ennél gyengébb Lumia nem volt, nekem is van belőle. Viszont az alapfunkciókra valóban jó. Tök érdekes, hogy valaki (te) 5 éven át használtad ezt. Amúgy Lumia függő vagyok, és maradok is.

2, Nekem az írásodból az jött le (bocsi ha tévedek), hogy te ezt az egész telefóniát kihagytad az elmúlt 5 évben. Érdekes volt olvasni, hogy mit gondol a mai telefonokról az, aki évekig feléjük se néz. Mi akik követjük a trendet megszoktunk dolgokat, és nem értjük azt, hogy nem mindenkinek megfelelő a mai választék. Pedig választék látszólag most van, gyakorlatilag viszont most a legszűkebb, amióta okostelefonok léteznek.

3, A világ kinyílik most neked. Én nem zárkóznék el attól, hogy sokat nyomkodd a telót otthon például, hiszen azért van. Hasznos eszközök. Majd úgyis megunod. :)

4, A kamera közepes.

(#3) solena válasza janeszgol (#2) üzenetére


solena
tag

Köszönöm:) Igyekszem - ha nem is szofisztikáltan, de legalább - választékosan kifejezni magam:)

A Lumiák nekem is szívem csücskei a mai napig, tényleg jó lett volna arra váltani, ha még élne a rendszer. Vagy akkor nem cserélek:DDD Az 530 előtti telefonjaim sem voltak soha csúcsvasak, így nem is okozott különösebb hiányérzetet, hogy ez ilyen gyenge.A rendszer legalább stabil (amilyen lassú, kétszer is van ideje meggondolni a lépéseket:DDD)

Csak részben hagytam ki. Követtem a fejlődést, de csak a hírek szintjén, nem ez a fő profilom:) Amikor először megláttam a notchos telefonokat, akkor a formatervezőt, aki kitalálta, így utólag összekötözném azzal a gyökérrel, aki meg elkezdte lehagyni a jack-csatlakozókat, "követ a nyakukba, és dobják a folyóba. Az árváknak meg egy darab nyalókát. Fejenként." A kameracsepp viszont nem akkora gáz, a kameralyuk viszont már vérforraló megintcsakk. De a dizájn ezen része még bőven belefért, nem volt szempont. Ami tényleg egyre jobban aggasztott, az a telefonok méretei. Lassan nem csak nevükben hasonlítanak a tabletekre, hanem méretben is erősen megközelíti, és ez nagyon nem jött be. F*szé' nem lehet normális méretű és tudású (~középkategóriás) telefont gyártani, nem egy vese áráért?! (Nem, ezen tényleg nem tudok túllépni)

Hasznos, hasznos, de itthon van jobb dolgom is, mint a kijelzőt tapicskolni:) Elsősorban a zuram körül sertepertélni, meg többek között az a pancsi, amiről a videó is készült, bár azt nem vezetem, csak segítek mókolni. Meg ott van a műhely, meg a makettek, meg a varrás, meg a számítógép, meg az analóg fotóapparat, meg a... (igen, házimunka meg az ablakba':DDD)

Igen, a kamera közepes, nem is vártam tőle többet:DDD Középkategóriás telefon, középkategóriás vassal:)

Syl: köszi a tippet, meg fogom nézni alaposabban, bár lehet, még többet is tud, mint amire igényem van:)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#4) Lincoln6echo


Lincoln6echo
tag

Nekem is nagyon tetszett az írásos&nagyon hasonlóan látjuk ezt a "mobil vásárlási mizèriát"😅

(#5) Fred23


Fred23
veterán

"fokozatosan emeltem a mérethatárt, közben állandóan rinyáltam"

Férfi vagyok, de velem is megesett már. :D

Zenére nálam AIMP, foobar2000, MP3 lejátszó. Youtube Vanced pedig elengedhetetlen, ahogy az MX Player és a BSPlayer is. GCam, Snapseed, Total Commander pluginokkal, esetleg CX file explorer. Aztán valamilyen jegyzettömb, banki alkalmazás (Simple), meg valami normálisabb, gyors böngésző, például a Samsungé vagy a Kiwi. Kábé ez az alap.

(#6) elfelejtette


elfelejtette
veterán

Ismerős érzés... :DD
Én a telefon cserénél szűkmarkúbb voltam, és 3GB RAM lett a minimum követelmény, így vettem meg tavaly januárban egy Honor 7A-t. Kb. fél évig kínlódtam vele, kezdettől zavart, hogy nem értem át fél kézzel, pedig az csak 152,4 x 73 x 7,8 milliméter volt. Így lecseréltem egy LG Q6-ra, ami keskenyebb 70 mm-nél, egész pontosan 142,5 x 69,3 x 7,9 milliméter méretű. Ha eljön a váltás ideje, én is meg leszek lőve, mivel idén már szinte nem is adtak ki 6"-osnál kisebb kijelzővel telefont.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Redmi Note 9 Pro

(#7) Syl válasza elfelejtette (#6) üzenetére


Syl
nagyúr

Elvileg még ebben a hónapban jön új 4.7" iPhone. Úgy tűnik, akik kis telefont keresnek, csak az Applenél jelentkezhetnek.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#8) elfelejtette válasza Syl (#7) üzenetére


elfelejtette
veterán

Kihagyom, nekem nem jön be a rendszere. A lányunknak 11Pro-ja van, méretben jó az is, kicsit szélesebb, mint az LG-m, magasságra hasonló. Nekem talán a Samu A40 jönne be, ha jobb aksija lenne.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Redmi Note 9 Pro

(#9) zoger válasza solena (#3) üzenetére


zoger
tag

Tedd fel google camerát, az én nokia 5-ömmel csodát művelt.

(#10) icemad


icemad
nagyúr

Egy ideje már nem a telefon kijelzője dönti el, hogy mekkora a telefon a valóságban. Feleségemnek s10e van, majd kiesik a kezemből, olyan kicsi.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#11) Fred23 válasza icemad (#10) üzenetére


Fred23
veterán

Az én feleségemnek is S10e-je van, de mindkettőnk szerint a telónak tökéletes mérete van, és egyáltalán nem kicsi. (Szilikon tok csúszás ellen persze nem árt.) Szóval relatív/szubjektív, de persze az tény, hogy egy jó screen-body arány egy kisebb telót is alkalmasabbá tesz a netezésre, fórumozásra. (Én meg 5.5"-os kijelzőről írok ide éppen.)

[ Szerkesztve ]

(#12) icemad válasza Fred23 (#11) üzenetére


icemad
nagyúr

Nekem meg s10+ van. Ahhoz vagyok szokva. Mondjuk 2 méter magas vagyok, nagy batár lapát kezekkel. Valószínűleg emiatt van. :DDD

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#13) janeszgol válasza icemad (#10) üzenetére


janeszgol
nagyúr

De az is eldönti. Lényegtelen, hogy 5 col vagy 5.8 col van egy 145x72 mm testben, az akkor is annyi, és van, akinek már az is nagy. Kényelmetlen zsebben hordani, kényelmetlen egy kézzel kezelni.

A posztoló pedig adott meg méreteket: Z5 Compact, Lumia 530, 120 mm magasság. És ezt a 120 millimétert kezdte emelni, úgy érintette a Sonyt, majd tovább.

[ Szerkesztve ]

(#14) UnA válasza solena (#3) üzenetére


UnA
Korrektor

Nálunk van a családban két Nokia is (hatos és hetes, pontosan nem tudom...), és mindkettő remekül teszi a dolgát. Azt sohasem értettem, hogy a mobilarénás szerzők miért vannak haragban a Nokiával, mert ez mindig érződik a cikkeken, de talán nem is fontos.
Ami fontos, hogy eltérően sok kínai gyártású mobiltól, itt a designért a finnek felelnek, és az Android eredeti, nem egy kínai változat - ez már önmagában megéri nekem azt a felárat, amiért sokan panaszkodni szoktak.

(#15) Lincoln6echo válasza janeszgol (#13) üzenetére


Lincoln6echo
tag

+1

(#16) icemad válasza janeszgol (#13) üzenetére


icemad
nagyúr

Dögöljek meg, ha értem... Ugyanazt írtad le, amit én. Lényegtelen a kijelző méret, a telefon teljes méretét kell nézni. Totál ellentmondást írsz...

Első mondat : De az is eldönti.

Második: Lényegtelen, hogy 5 col vagy 5.8 col van egy 145x72 mm testben, az akkor is annyi, és van, akinek már az is nagy.

Most akkor mégis a telefon kijelző méret dönti el, hogy mekkora egy telefon? Vagy nem?

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#17) solena


solena
tag

Lincoln6echo: Köszönöm, és jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a problémával :K

Fred23: és más is szokott rinyálni:DDD Az App-tippeket köszönöm, egyet-kettőt már megnéztem. Kérdés: az MP3 lejátszó az melyik? Mert beütöttem a keresőbe, és egy vödör találatot dobott:DDD Ahogy a Gcam, ilyen néven nincs fent app :F Youtube Vanced ez ilyen reklámblokkoló youtube-ra? (csak érdekes, hogy nézegetem a store-ban, és kiírja: Hirdetéseket tartalmaz:DDD Röhögni ér?:DDD) De tényleg köszi az ajánlatokat:) Snapseed fent van, egyelőre tetszik, a Total Commander meg alap:D

elfelejtette: As I see, you can feel the struggle, too:DDD Tényleg korrektebbnek tűnik az LG mérete, csak alapból van egy gondom vele: hogy LG:DDD Volt B1200-am, az olyan traumákat hagyott, hogy megfogadtam: soha többet semmit, amire rá van nyomva ez a két betű, se mikró, se tévé, telefon meg pláne :N

Syl: 4,7", de drága, 400 dollárt nem adok telefonért, főleg nem a mostani árfolyamon. Meg, iOS. Tényleg nem jön be a rendszerük, pedig volt a mancsomban:DDD

zoger: Google Camerára nekem a Google Lenset dobja be, az fent van, de az nem fotózásra való, hanem extra információszerzésre. Aztán rájöttem: azért nem dobja fel, mert szerinte nem kompatibilis ezzel a verzióval, úgyhogy majd később, talán Android 10-en megoldhatóvá válik ("Követelmények - A Google Fényképezőgép legújabb változata csak az Android 10 vagy újabb verzióját futtató Pixel telefonokon működik."). Így jártam, ezt már megszoktam a Lumián:DDD

icemad: nem is a kijelző méretével van bajom, hanem eleve a telefon nagyságával - amire mint később janeszgol is rávilágított -, amin esetleg hiába van kisebb kijelző, akkor sem fogom átérni (zsebkérdésről nem beszélek, egyszerűen nem tartom ott, még a Lumiát sem. Az utolsó telefonom, amit zsebben hordtam, az a Motorola V220 volt, aminek az tette be a kaput, hogy sikerült 20km/órával ráesnem a murván és csúsztam rajta. Pedig az még anno egy 40fokos teljes mosást is kibírt, csak a fénye ment ki, kijelző, mobilhálózat, gombok, mind épek maradtak, csak három napig szárítottam). Az S10 meg csak 1 centivel rövidebb és fél centivel keskenyebb, mint a Nokia, de ugyanúgy picsognék rá. Ráadásul vagy háromszor annyiba kerül:DDD

UnA: gyanús is volt, hogy ilyen nemszeretem kategóriában van náluk a Nokia. De szerintem csak azért, mert még mindig a régiek után vágynak, és azok minőségéhez mérik az újakat, amibe vegyül némi nosztalgiafaktor is. Nekem legalábbis ez jött le, és ilyen szűrővel olvasom a tesztjeiket. Ők is emberek:) Többek között pont azért nem érdeklődtem a Doogee és hasonszőrűek iránt, mert nem szeretem a "meglepetéseket", amiket esetleg rejthet egy kínai Android. Persze, így sincs rá garancia, de azért nem szeretem annak a bizonyos vadásznak a szerepét:DDD

Jah, "Update" a cikkhez: bezizzentettem a konyhai hangfalakra (ami igazából egy egy régi Logitech pc-hangfalpár, pici, szarcsi-foshcsi, de célnak megfelel) a telefont a jacken keresztül, teljes mértékben elfogadható, amit kiküld.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#18) icemad válasza solena (#17) üzenetére


icemad
nagyúr

Ezzel nincs is semmi gond, csak arra akartam utalni, hogy a kijelző méret nem egyenlő a telefon méretével. Kis telefonban is lehet nagy kijelző, és nagy telefonban is lehet kicsi kijelző. Ráadásul a kijelző arányok még jobban bekavarnak, mert van 16:9, 18:9, és 21:9 kijelző is.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#19) solena válasza icemad (#18) üzenetére


solena
tag

Értem, és tudom, hogy erre akartál utalni, de azért vannak bizonyos korlátok, pl., 100cm2 méretű kijelzőt nem fogsz tudni egy 80cm2-es felületre feltenni, csak ha "lefolyik" az oldalán;)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#20) icemad válasza solena (#19) üzenetére


icemad
nagyúr

Jó, nyilván bizonyos keretek között gondoltam. (kivéve a hajtogatható kijelzős telefonok, de azért én sem adnék annyi pénzt.)

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#21) elfelejtette válasza solena (#17) üzenetére


elfelejtette
veterán

Értem, hogy vannak rossz tapasztalataid, de minden márkáról tucatjával lehet negatív kommenteket olvasni, ez alapján nem vehet semmit az ember nyugodt szívvel. Egyébként én is szemeztem a Nokia márkával, mivel évekig voltak Nokia telefonjaim, de a visszatérésük óta nem találtam az igényeimnek megfelelő modellt tőlük...

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Redmi Note 9 Pro

(#22) solena válasza elfelejtette (#21) üzenetére


solena
tag

Ebben egyetértünk, mindenről van már negatív vélemény is:) Nekem rossz tapasztalatom van az LG-vel még régről, nem fogok venni soha az életben többet (pedig egészen tetszik ez a tokba pattinthatós-második kijelzős történetük), de mást nem fogok róla lebeszélni. Ez a dolog szubjektív:)

Ó, én az itthoni és globális piacon nem látok olyan telefont, amire azt mondanám, hogy akár a vesémet is:DDD Najó, az új Razr majdnem meggyőzött, de még ő sem. Ugyanis, kagylótelefon-buzi vagyok, szerintem a világon nem találtak még ki olyan király konstrukciót, mint azok:DDD Csak éppen nagyon nem lehet kapni értelmes kivitelben. Nézegettem az új Nokia 2720-ast, de a fél giga ramon felhördültem, és az itteni teszt a szokásosnál is lehangolóbb volt. Ami értelmes lehetne, az meg cirka 4-6 éves kontrukciók, még Android 5-tel és hasonlókkal, már ha valaha is lehetett volna kapni. Főleg itt. Például ezt, új Androiddal és felújított belsővel igencsak fontolóra venném:))

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#23) janeszgol válasza solena (#22) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Én is a Razr konstrukciót várom, nálam az az értelmes kivitel. Persze jó a Mate és Fold kihajthatós is, és értelme is van, csak nem nekem. Ha otthon tabletezek, akkor nem kell hajtani. Az úton (még vonaton sem) pedig nem kell nekem 8+ col. Munkára meg 13-14 colos noti.

Szóval nálam egyelőre az a befutó, egy max 6-6,5 colos telefon, melyet félbe lehet hajtani. 21:9 képaránynál inkább 6 col, mint 6,5.

(#24) zoger válasza solena (#17) üzenetére


zoger
tag

Google camerát innen link le tudod tölteni s feltelepíted. Hivatalosan csak google pixel készülékekre érhető el.

(#25) solena válasza janeszgol (#23) üzenetére


solena
tag

Ebben egyetértünk :K És a hajtogatható kijelző még nem is követelmény részemről:D Majd akkor lesz igazán érdekes, ha az egész telefon akkora lesz, mint egy Samsung F210, és oldalról ki lehet húzni a kijelzőt, mint a "csaló" rotringokból/tollakból a lapot:DDD Azt tudnám élni.

zoger: ja, hogy hivatalosan felejtős:DDD Azért köszi az információt:)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#26) Fred23 válasza solena (#17) üzenetére


Fred23
veterán

Az AIMP nálam az alap mp3 lejátszó, de sokat használtam a foobar2000-t is, illetve van konkrétan egy ilyen is feltelepítve, hogy 'MP3 lejátszó'.

Gcam = Google Camera. Mivel nem hivatalos, keresgélni kell az adott telóhoz passzolót; de megéri.

Youtube Vanced-et én .apk-ból szoktam feltenni, és igen, nálam vele egyáltalán nincsenek reklámok YT-on. De az APKPure feltevése után tőlük is letöltheted.

icemad: 18 centis kezem van csuklótól középső ujj végéig. Nálad? :)

[ Szerkesztve ]

(#27) Syl válasza Fred23 (#26) üzenetére


Syl
nagyúr

Akkor nem egy nagy tappancsod van :B Nekem az 5.8"-es kijelző is kicsi [kép]

[ Szerkesztve ]

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#28) Fred23 válasza Syl (#27) üzenetére


Fred23
veterán

5.8"-os kijelző szintén. Tényleg kis kezem van. :)

(#29) solena


solena
tag

A 6,3"-as kijelző:DDD

[ Szerkesztve ]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#30) zsero


zsero
aktív tag

Sziasztok, valaki tudna segíteni abban hogy lefényképezi a telefont max fényerőben + szenzor bekapcsolva nappali, erős fényben?

Notebookcheck szerint így néz ki a 7.2:


Ezzel szemben egy Xiaomi Redmi Note 9S így:


Mivel más nap készültek a képek, nagyon érdekelne hogy valóságban milyen a Nokia 6.2/7.2 kijelzője erős napsütésben.

(#31) solena válasza zsero (#30) üzenetére


solena
tag

Ha nem felejtem el, és kisüt a nap, csinálok róla fotót:)

De simán látom a kijelzőt minden probléma nélkül tűző napsütésben, napszemüvegben. Viszont, ennyire azért nem látványos a fényereje, mint ami a notebookcheck képén van (ami, ahogy elnézem, nem tűnik délidei teli napsütésnek, inkább kissé bágyadtabb).

[ Szerkesztve ]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.