Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Abu85 #16 üzenetére

A GCN2 kártyád nem azért fogod lecserélni, mert nem tud már annyit, mint a GCN3/4. Aminek egyébként egy API-ban nem lesz belátható időn belül jelentősége. Hanem azért, mert mire lesz Shader Model 6.0-s játék, addigra már GCN6 lesz a piacon. Az új SM startja valamikor a következő év első felében lesz, valszeg egy új Windows frissítéssel. Ehhez még számold a toolok elkészültét hozzá, tehát az első SM6-os játék 2017 ősze. És ezt még futtatja a GCN2.

Szeretlek, tisztellek, becsüllek, de ugye nem baj, ha én ezt most lementem, és ha nem válik be, akkor 1-2 év múlva visszautalok rá? :DDD

• Cifu

félisten

válasz Pug #9 üzenetére

Nagyon érdekes teszt, még érdekesebb amit tapasztalt, köszi a linket! :R

Mondjuk sokkal okosabbak ettől sem lettünk... :U

@Pug (#11): Szerinted miért váltottam le a HD 7950-est egy R9 390-re? ;)
    Azonban félek, mert ez előre vetítheti a jövőt is, és szembesülhetünk vele, hogy (a hasamra csapok) a Shader Model 6.1 már csak a GCN3 és GCN4 és a Polaris / Pascal (meg az utód) kártyákon elérhető, és fityisz a többieknek, így a mostani GCN2 kártyámnak is. Csakmertazért, és különben is, ez a fejlődés, kuss.

• Cifu

félisten

válasz Pug #5 üzenetére

És ha ez a verzió jön, akkor figyeld meg, hogy teli torokból fog menni a "mocskos AMD, ennyit ér a GCN"... úgy, hogy elviekben ez most nem a vörös bagázs sara....

Lásd még Leviske válaszát. Az AMD úgy tűnik, hogy "elengedte" a GCN1 kezét.
    Ezt valahol megértem, valahol nem.

Fejlődni kell, hurrá. De eddig a GCN(1) nem arról szólt, hogy előre mutató megoldás?

Ha úgy oldják meg a lassan kényszeredett Legacy státuszba sorolt GCN1 (és Kepler / Maxwell v1) sorsát, hogy egy-két effekt kimarad az új DX12 címekből, akkor hullámozva örülnék a fejlődésnek, és vörös szőnyeget gurítanék az AMD lábai elé.

Csakhogy nem egészen ez a kép kezd kialakulni...

Hanem az, hogy a GCN1, Kepler / Maxwell v1 pária lett. Úgy, hogy azért egy-másfél éve még nem erről volt szó, és azért a Doom bebizonyította, hogy bőven jók átlagos játékosnak ezek a kártyák is...

• Cifu

félisten

válasz Pug #1 üzenetére

Pont ezt akartam leírni én is, kicsit sarkosabban.

A Microsoft nem akarja, hogy nagy szórás legyen a felhasználói hardverek között. Ez pompás, de...

1.: A felhasználók elsöprő többsége nem látja át a helyzetet. Azt olvassa, hogy a GCN1 vagy a Maxwell v1 is DX12 képes. Pont. Nem tudja / érdekli a Level_11_1 vagy Level_12_0 közötti különbség. Aztán jön az arcraesés, mert nem érti, hogy az elviekben DX12 képes kártyája miért nem hajlandó DX12 módban futni...

2.: Nem jó üzenet, hogy bekorlátozzák a HW-kat, egy irányba terelgetve őket. Haladunk tán a szabványos HW-k felé? :F

3.: Pug általi felvetés alapján: ha még 2-3 évig úgy se jön ki komolyabb SM6.0-ás játék, akkor végül is tök mindegy, ez a szokás szerint a jövőben majd valamikor hasznos funkció lesz.

3.1.: Igaza lesz Abu85-nek, és felpörögnek az események, megjelenek az SM6.0-ás (és ezáltal Level_12_0 támogatást igénylő) játékok. Ami kellemetlen lesz azoknak, akik alig 1-2-3 éves kártyák birtokosai (pl. R9 280(X), vagy R7 370(X)), és esetleg eddig abban a tudatban voltak, hogy a kártyájuk DX12 képes...

Új hozzászólás Aktív témák