Hirdetés

2021. július 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

A deep fake egy borzalmas eszkoz rossz emberek kezeben, de a technologiat nem lehet visszazarni a palackba, igy az emberekkel szemben kell fellepni.

Az Internet elerkezett arra a szintre, hogy az anonimitas es a kvazi teljes szabadsag komoly szabalyozasra szorul, mind technologiai oldalrol a gyenge elemek kicserelesevel, mind torvenyek altal. Nem lehet ugy tekinteni, hogy az Interneten tortent dolgok egy masik dimenzioban tortennek, tehat ott senki sem felelos, barmit is tegyen.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) Tapsi


Tapsi
addikt

Én ezt nem értem. Egy műholdképet fotóbolttal is lehet manipulálni, most ehhez mi köze az AI-nak?

(#3) nyunyu


nyunyu
félisten

Érdekesség, hogy az amerikai hadsereg már 2019-ben erre a veszélyre figyelmeztetett, elemzők pedig hangsúlyozták, hogy a katonai akciók tervezésekor és végrehajtásakor is komoly problémákra ütközhetnek, ha hamisított műholdképek keverednek a képbe.

És akkor most elképzelem, ahogy Irán észak-koreai segítséggel lakótelepnek álcázza az urándúsítóit, hogy ne találják meg az izraeli+amerikai műholdak.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#4) Tigerclaw válasza nyunyu (#3) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Azt mondjuk nem ertem a Pentagon hogy kerul a kepbe, akinek sajat dedikalt muholdjaik vannak, tehat ha tortenik manipulacio, akkor az onmagaban is nagyon komoly biztonsagi problema.

A fo problema az alhirekkel van. Azokkal szemben kellene fellepni, de van ahol az alhirek a kormanytol jonnek, vagy a politikusoktol, igy pedig bezarul a kor. A politikusoknak engedelyezett az alhir terjesztese, pedig pont az o esetukben kellene ezt a legszigorubban elitelni.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#5) nemlehet válasza nyunyu (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Ezt nem értem. A katonai műholdképeket hogyan manipulálja egy ellenséges ország? Gondolom nem google earth-öt használ a pentagon...

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#6) Tüzi válasza nemlehet (#5) üzenetére


Tüzi
veterán

Ki tudja. Budget cuts requires budget friendly solutions.

Amugy Hawking is megmondta, hogy a legnagyobb veszelyt az AI jelenti az emberisegre...

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#7) Z10N válasza Tapsi (#2) üzenetére


Z10N
veterán

Ezt en sem ertem.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#8) FattyDove válasza nemlehet (#5) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Gondolom tisztában vannak azzal, hogy rakás kém van náluk, mint ahogy nekik is van egy rakás kémjük másoknál

(#9) hcl válasza nemlehet (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem az a veszélyes, ha egy ellenséges, hanem pl. az is, ha saját titkosszolgálat...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#10) Victorio


Victorio
tag

2002-ben az amerikai kongresszus felhatalmazta Bush elnököt, hogy Irakban katonai akciót indítson.
Mindezt a CIA később hamisnak bizonyult bizonyítékai alapján, miszerint Husszeinnek tömegpusztító vegyi fegyverei vannak, és összejátszik az Al-Kaidával.
Egy manipulált műholdkép sokat segíthet egy újabb hasonló esetben.

"Kezdetben volt az Univerzum teremtése. Ez sokak rosszallását kiváltotta, és elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé."

(#11) FattyDove válasza Victorio (#10) üzenetére


FattyDove
aktív tag

"miszerint Husszeinnek tömegpusztító vegyi fegyverei vannak, és összejátszik az Al-Kaidával."

Mondjuk történetesen elég jól dokumentált dolog az, hogy hol, mikor és kik ellen használta a vegyifegyvereit. Csak egy példa: Halabja. Cirka 5000 ember pusztult el a nem létező vegyi fegyvereitől

[ Szerkesztve ]

(#12) ledgeri


ledgeri
veterán

Ha a deepfake marad deepfake (és lényegében a cikk hívószava), akkor miért kell a mélytanulást erőltetni deeplearning ellenében?

Múltkor is egy totalcar cikkben volt egy "szósöl média" szösszenet, majd két sorral később egy "nomen est omen" a miheztartás végett...

Kinek jó ez így?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#13) dabadab


dabadab
titán

Elolvastam a linkelt tanulmányt meg az egyik cikket, amire az hivatkozik és az tök másról szólt.

Alapvetően olyan támadásról van szó, amikor a földön úgy helyeznek el dolgokat, hogy azzal becsapják az ellen képelemző szoftverét. Vagyis nem a képet, hanem magát a tájat manipulálják.

Szóval kb. ez ugyanaz, mint amikor felfújható tankokat raknak ki, csak itt nem emberi elemzőket akarnak átverni, hanem képelemző szoftvert (ami nem, nem AI, akármennyire is menő buzzword lett).

Ezzel párhuzamosan van szó egy tök másik problémáról, amikor azok, akiknek vannak műholdjaik, manipulált műholdképeket adnak ki azoknak, akiknek nincsenek. Ez nyilván a katonaságot nem érinti, csak civileket, ezek a deepfake-ek, amikről szó van (és amiknek nincs köze a katonasághoz).

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#14) MBelu válasza FattyDove (#11) üzenetére


MBelu
újonc

Csak nem az 1988-as esetre gondolsz? Azóta mintha történt volna egy és más arrafelé.
A második Öböl-háborúban pedig már az amerikai bevonulás előtt komoly kételyeket fogalmaztak meg független elemzők Powell állítólagos bizonyítékairól beleértve a müholdas felvételeket.

(#15) FattyDove válasza MBelu (#14) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Senkit sem érdekel, hogy ki mit gondol, meg mit hisz. Az megrendíthetetlen tény, hogy szaddamnak voltak vegyifegyverei, amiket használt is a civil lakosság ellen. Már 88-ban a földbe kellett volna döngölni egész irakot, csak ugye ott volt a hidegháború.

Téma lezárva.

[ Szerkesztve ]

(#16) Tapsi válasza FattyDove (#15) üzenetére


Tapsi
addikt

Hát igen, mennyivel faszább hely most Irak a földbe döngölés után. :D

(#17) hcl válasza Tapsi (#16) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az azért a helyieken is múlt, hogy mit kezdenek magukkal a diktátor után. Persze nem csak rajtuk :S

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#18) FattyDove válasza Tapsi (#16) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Maradjunk annyiban, hogy elképzelésed sincs arról, hogy milyen volt irak az invázió előtt. Láttál 10 képet az országról és csókolom. Plusz a helyi arcok tették olyanná az országot, mint amilyen most.

Türkmenisztán is tök csodás ország a képeken, a valóságban pedig egy közép-ázsiában lévő észak korea

[ Szerkesztve ]

(#19) Tapsi válasza FattyDove (#18) üzenetére


Tapsi
addikt

Zsír. Alternatíva? Iszlám kalifátus. Sokkal faszább, tényleg.

(#20) FattyDove válasza Tapsi (#19) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Igen, 2003 után egyből 2014 lett már másnap (külön vicces, hogyha ismernéd kicsit is irakot, akkor tudnád, hogy kőkemény vallási fanatikusok voltak 2003 előtt). Viszont egy titok, az ISIS már rég összeomlott és lényegében megszűnt.

De mondom téma vége.

[ Szerkesztve ]

(#21) Tüzi válasza FattyDove (#11) üzenetére


Tüzi
veterán

Mondjuk Blair reszben ebbe bukott bele ha jol remlok. Marmint abba, hogy kamu kepekre repultek ra... Es tudtam, hogy az. O ismerte el.

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#22) Tapsi válasza FattyDove (#20) üzenetére


Tapsi
addikt

Persze, az ISIS összeomlott, véletlenül sincsenek fundamentalista milíciák Irak területén. A béke szigete. Ne röhögtesd már ki magad! :D

Igen, voltak vallási fanatikusok, Szaddám keményen fellépett ellenük, és nyugatos berendezkedést vezetett be. Eltörölte például a Sariát.

Ja, 2003 óta zűrzavar van ott, az ISIS csak azért emelkedik ki, mert aktívan használta a médiát. Ettől még Irak nagyon szar hely most.

(#23) Tüzi válasza Tüzi (#21) üzenetére


Tüzi
veterán

Marmint o tudta.... :)
[link]
Aztan persze bocsantot kert :DDD
[link]

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#24) cherubion08 válasza FattyDove (#20) üzenetére

Te aztán vágod a témát :DD :W :C

(#25) MaCS_70 válasza Tapsi (#22) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Kár erőlködni, megmondta, hogy a téma lezárva. Ha pedig ő megmondta, akkor az ellenállás értelmetlen. :W

A témához:

Függetlenül attól, hogy a cikk mennyire releváns, a DeepFake még nagyon-nagyon komoly gondokat tud okozni. Egy olyan helyzetben, amikor egy jobb PhotoShop manipuláció is képes nem csak fogalmatlan civileket, hanem elfogadott szakértőket is megvezetni, a DF alkalmazása nagyon durván kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja azokat, akik le vannak maradva. (Ez persze a szokásos forgatókönyv, csak gyorsul a folyamat és nyílik az olló.)

Egyrészt nagyban felértékelődnek a hitelesítési megoldások, ami viszont az azokhoz kapcsolódó bizalom meglétét is feltételezi, ami ugye egy eléggé sebezhető pont.

Másrészt, hogy csak a saját területemet hozzam fel, az igazságszolgáltatás fényévekkel lemaradva követi a mindennapi életet, ami könnyen jelentheti azt, hogy mondjuk egy tájékozottabb gimnazista egy belépő szintű DF megoldással simán taccsra teheti a barátnőjének udvarló osztálytársat családostul, hogy csak egy nagyon ártatlan hipotetikus példát említsek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26) nemlehet válasza MaCS_70 (#25) üzenetére


nemlehet
őstag

Mondjuk lehet hogy a társadalmi gondolkodásnak kéne alakulni pl hogy nem indítunk egy random netes bejegyzés miatt keresztes hadjáratot valaki ellen. Az internet NEM hiteles forrás by default és egyre kevésbé lesz az.
Ráadásul ezek a netes hatemobok totál elfelejtkeznek az ártatlanság vélelméről ami nagyon nem jó.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#27) MaCS_70 válasza nemlehet (#26) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy sok helyen a bíróságok is elfeledkeztek az ártatlanság vélelméről. :(

Ha a jelen helyzetbe megérkeznek a DF anyagok, nagyon könnyű lesz a haragosunkat elítéltetni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#28) kymera válasza MaCS_70 (#27) üzenetére


kymera
senior tag

Na az lesz még szép. Rendelésre készítik majd a DF tartalmakat . :U

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.