Hirdetés

2020. május 26., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Krugszvele


Krugszvele
(aktív tag)

Barátian javaslom, hogy tiltsd le a kommentelést, mert iszonyú bicskanyitogató bejegyzést lett, aztán tudod erre gyűlik a vérszagú troll :D

(#2) Mister_X


Mister_X
(nagyúr)

Telekomnál dolgozom, nem a behajtási osztályon, de fél füllel én is hallom, amikor az ügyfél rendelését visszautasítjuk... de itt nem "egy elmaradt számla" a dolog tétje, hanem súlyosabb pénzek (90.000Ft már azért szebb, de volt 6 számjegyű is). Ezt veszteségként le van írva.

De próbáld megközelíteni a másik oldalról: miért lenne a szolgáltató köteles veled újra szerződést kötni, amikor tartoztál feléjük? Felmondtad a szerződést, véletlen/direkt maradt tartozásod (üzleti ügyfeleknél utóbbi inkább), letelt az öt év és tiszta lapot vársz? Behajtani ugyan nem hajthatják be rajtad, de nem is kötelesek új szerződést kötni.

Valamilyen úton-módon viszont nyilván kell tartani a dolgokat: feltételezem, hogy az adatkezelésben is vannak aprbetűs része, nem lehet/nem akarnak kitörölni ilyen jellegű adatokat (tartozol vagy sem), de valószínűleg kevesebb lényegi adat is van tárolva.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#3) Sethdobaloah válasza Mister_X (#2) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Nem várok semmit, csak amire a törvény kötelezi Őket. Nincs joga kezelni az adataimat a törvényi kereteken túl.
De a bejegyzésben szerepelt: kifizettem azt a rohadt tartozást, és még ez is kevés volt. Itt szakadt el a cérna.
Arról ne is beszéljünk, hogy egyébként szolgáltatási kötelezettségük van. Szóval igen, letelt az 5 év(+ évforduló), és ha maguktól nem akartak addig behajtani, akkor coki van, tiszta lap.

És volt lehetőségük éveken át jelezni, hogy akarnak tőlem valamit de nem tették. Tudod miért? Mert a belső szabályzatuk 2011-ben még az volt, hogy szarnak bele az 5000 Ft-nál kisebb tartozásokba. 20 Ft-ba se került volna kiküldeniük egy számlalevelet legalább egyszer, és akkor még 2011-ben tudtam volna fizetni.
De ennyit sem ért nekik...

...csak én vagyok helikopter?

(#4) NoMagix válasza Krugszvele (#1) üzenetére


NoMagix
(őstag)

Szerintem nincs ebben semmi bicskanyitogató!
A rendszerük pedig egyszerűen ultrafos, de legalább jó drága volt!

20 éve vagyok Telekomos, volt tv és internetünk is tőlük, eddig szerencsém volt a nagy T-vel, ha valami nyűgöm volt, akkor elég gyorsan és normálisan kezelték/orvosolták a problémát, csak az áraik miatt toltam arrébb a szekerünket már lassan 2 éve!
A mobilos előfizukat is tervezem már!

(#5) Sethdobaloah válasza NoMagix (#4) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Igyekeztem anonim írni, a telekom csak egy példa volt egy ismerősnél. Nincs összefüggésben az én esetemmel.
Mondjuk azt én sem értem mi a bicskanyitogató ebben.

...csak én vagyok helikopter?

(#6) SutPet


SutPet
(aktív tag)

Kalandom volt már nekem is ama csodálatos magentás céggel... elfelejtettem befizetni egy számlát, valahogy kimaradt. volt ez augusztusban. Az utána lévőket persze szépen fizettem be jóember módjára. December elején se szó se beszéd egyszer csak nincs a házban net,telefon,tv. Hívom őket hogy wtf, közlik a problémát és hogy ők kiküldtek nekem már 3 értesítőt is. Mondanom se kell egyet se kaptam meg, hál égnek gyorsan sikerült lezongorázni befizettem a számlát és visszakapcsolták a szolgáltatást. A meglepetés ezután jött, 4 napra rá egyszerre megérkezett a 3 felszólítás...Majd ezután még kifizettettek velem 5000Ft-ot visszakapcsolási díjnak.... a szolgáltatás minőségéről meg inkább nem is írok... váltanék tőlük de sajnos nincs mire...

God must love stupid people, he made so many of them.

(#7) NoMagix válasza Sethdobaloah (#5) üzenetére


NoMagix
(őstag)

Értem!
Amúgy nem csak őket lehetne szidni, bőven vannak bajok máshol is!

(#8) Csapoati


Csapoati
(nagyúr)

Bámulatos, hogy egyesek mire érnek rá... Soha nagyobb gond ne legyen az életben!

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#9) nemlehet válasza SutPet (#6) üzenetére


nemlehet
(őstag)

A feladás dátuma nem derült ki a levélről? Vagy egy doboz bonbonnal felfegyverkezve nem kérdezted meg a postás kisasszonyt, hogy nézze már meg neked?

Mert velünk a telenor játszotta ezt, nem küldték ki a számlát 10-ből 7x csak már jóval lejárat után így mindig mehetett egy kis büntetőkamat. Anyám eleinte fizetgette mindig, de nekem eldurrant az agyam, a postától szereztem állásfoglalást, hogy a feladás ezen a napon történt, tértivevényes levélben feladtam nekik plusz egy dörgedelmes levelet, hogy kártéritési pert fogok indítani, illetve hogy milyen helyeken fogom a neten terjeszteni ezt a tolvajlást.

Válaszlevélben, emailben és telefonon is bocsánatot kértek és a büntetőkamatoknál jóval nagyobb jóváírást kaptunk. Szóval érdemes a tökeikre lépni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) Stanlee válasza SutPet (#6) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem a hitelezo bankom volt olyan nagyszeru, hogy ev kozben random valtoztatta a hitel kamatlabat, es az ebbol adodo torlesztoreszlet valtozast mindig kikuldte levelben. A levelen honap kozepi datum volt, de csak kovetkezo honap elejen kaptam meg, amikor mar befizettem a rossz torlesztot. Az ugyfelszolgalat azt javasolta, hogy fizessek minden honapban be tobbet, nehogy elmaradasba keruljek. Anyatokat.

filtered-news.net

(#11) SutPet válasza nemlehet (#9) üzenetére


SutPet
(aktív tag)

Volt sajna más dolgom akkoriban, így nem kezdtem bele vitázni velük. De mostanában más miatt volt velük vitám ott sikerült megoldaniuk a dolgot nagyobb probléma nélkül (igaz kb a 8. ügyintéző volt aki képes volt gondolkodni is ahelyett hogy a betanult szöveget mondaná, ezúton is köszönöm neki.)

@Stanlee: Az is szép, utána legalább normalizálódtak a dolgok vagy továbbra is retardok?

God must love stupid people, he made so many of them.

(#12) Mr X válasza Csapoati (#8) üzenetére


Mr X
(addikt)

Ez elég debil hsz volt.

(#13) Stanlee válasza SutPet (#11) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Megjavult a helyzet, mert most par nappal a fizetes elott jon a level, de ez is csak akkor, amikor valtozik a kamat.

filtered-news.net

(#14) Mister_X válasza Sethdobaloah (#3) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Feltételezem, hogy a feketelistán max. az alapvető adataid szerepelnek (név, szül. hely és idő, stb.) - a "tartozás" miatt. Nem lennék meglepődve, hogyha lenne erre kitétel az adatkezelésben, hogy ilyenesetekben ezeket az információkat megtarthatják... öt évig gondolom a cellainformációkat, híváslistát tárolják, utána kötelesek törölni (addig meg ha rendőrségnek ki kel adni, meg kell legyen). Ismétlem, nem köteles veled a szolgáltató szerződést kötni.

Vagy képzeld el, hogy öt év után tényleg kötelesek minden adatot törölni (pénzt amúgy se hajthatják be már): Ricardo kamu lakcímmel elhozza az ájfónokat, majd meglép a pénzzel Boraborára, öt év múlva meg kezdhetné elölről?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#15) Csapoati válasza Mr X (#12) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

De most tényleg, nem hiszem, hogy túl sokan akaszkodnának rá erre a problémára. Egyék meg a 2000 Ft-jukat, viszontlátás. Van még másik 2 szolgáltató.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#16) Mr X válasza Csapoati (#15) üzenetére


Mr X
(addikt)

Attól még leírhatja, ráadásul nem is jelenti azt, hogy ennél nagyobb gondja nincs.

(#17) Csapoati válasza Mr X (#16) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Én is leírhatom akkor a véleményem, nem? :)

Nekem ez ragadta meg főleg a figyelmem: Már nem ügyfél akarok lenni, hanem egy papírt akarok, hogy soha nem is volt tartozásom, méghozzá a saját hibájukból.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#18) St3ven válasza Csapoati (#17) üzenetére


St3ven
(addikt)

Az a papír még nagyon jól jöhet a bíróságon, szerintem ezért kell neki, nem pedig bekeretezni a nappalija falára, bizonyítandó a hatalmas diadalát. :)

"Ultimate Windows Phone megoldás: factory reset" 😈

(#19) Sethdobaloah válasza Mister_X (#14) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Pontosan ez a helyzet, ha meg sem probalja behajtani a kovetelest. Akkor 5 ev utan nincs torvenyes lehetosege ra, hogy nyilvantartsa. De ha evente 1x kuld egy ertesitest, akkor korlatlan ideig nyilvantarthatna.
Jelen esetben 1x sem probaltak meg kikezbesiteni nekem a szamlajukat. Igy a torveny szerint ez soha nem valt kovetelesse velem szemben. Csak nemi random bit volt az ugyviteli rendszerukben, semmi tobb.

...csak én vagyok helikopter?

(#20) Sethdobaloah válasza Csapoati (#15) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

OKÉ igazad van, Szerinted hányszor kellene befizetnem a 2000 Forintot? Mert 1 nem volt elég.
Arról nem is beszélve, hogy számomra sajnos csak 2 szolgáltató van. Az egyiknek annyira minősíthetetlenül fos a hálózata a saját tapasztalatom szerint, hogy velük momentán nem szeretnék kapcsolatban lenni. (a vodának egyébként)
Az a része meg persze lezárult a történetnek, hogy a hülyeségük miatt nem lehetek ott ügyfél. Most már lehetnék.

Csak menet közben felmerült, hogy lehet kicsit szabadosan értelmezi a szolgáltató az adatvédelmi törvényt.
Hogy ennek van -e kedvem / erőm utánajárni, az volt a bejegyzés apropója.

szerk: 14-re még: a mobiltelefon ugyanolyan közüzemi szolgáltatás mint az áram. Van rá egyetemes szolgáltatási kötelezettsége a szolgáltatóknak. Az a minimum, hogy védhetően igazolnia kell miért nem akar velem szerződni. Megtagadhatja törvényes követelés alapján, de csak úgy mert nem tetszik a pofám nem.
És nem, nincs kivétel. Bármilyen személyes adatom csak addig tarthat nyilván a szolgáltató, amíg valakitől van rá felhatalmazása. Amíg tőlem van korlátlanul szabad. Az állam meg megköveteli, hogy amíg a könyvelését meg kell tartania, addig kezelnie kell az én adataim is. Azaz: lezárt követelés után 5. év dec 31-ig. Vagy amíg van élő követelése, aminek meg persze feltétele, hogy próbálkozzon a behajtással.
Szóval 5 év után, csak tőlem lehet felhatalmazásuk, ha nincs követelés felém. És tőlem nincs felhatalmazásuk.

[ Szerkesztve ]

...csak én vagyok helikopter?

(#21) tomazin válasza Csapoati (#8) üzenetére


tomazin
(veterán)

Pontosan az ilyen embereknek koszonheted, h nem foshatnak totalisan arcon a szolgaltatok, mert veszik a faradtsagot arra, amire te nem.

(#22) Sethdobaloah válasza Mister_X (#14) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Bocs ez most nagyon beakadt 😀 ha szabadulsz a bortonbol max 10 ev es tiszta az erkolcsi bizonyitvanyod.
Mennyire lenne mar aranytalan, ha a egy tartozast meg orok idokre nyilvantarthatna a szolgaltato...

...csak én vagyok helikopter?

(#23) Mister_X válasza Sethdobaloah (#22) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Tehát ha fegyveresen raboltam, ültem miatta, kiszabadulok, eltelik tíz és és megint rablok, akkor nem használhatja fel a bíróság ellenem súlyosbító tényezőként, mert tiszta az erkölcsi bizonyítványom? :DDD

Keress még hasonlóan vicces hasonlatokat.

Egy tartozást addig tart nyilván, amíg jól esik. Tegyük fel, hogy adok neked 5000Ft-ot és felírom egy cetlire, hogy tartozol nekem, azt a cetlit pedig egy fiók mélyére teszem. És az a cetli meg lesz nemhogy öt év múlva (mert nem fogom kidobni, hiába hivatkoznál adatkezelésre), hanem akár harminc év múlva is.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#24) Armahun válasza Mister_X (#23) üzenetére


Armahun
(addikt)

Nem.
Eltelik tíz év és nem engednek be a bankba, mert hátha rabolni akarsz.

[ Szerkesztve ]

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#25) Csapoati válasza Sethdobaloah (#20) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Pont a Vodának fos a hálózata a 99%-os 3G lefedettséggel? :Y
Egyébként mielőtt megköveznétek, értem a problémát, és értem az indíttatást is, csak az összeg és ezen problémának az ember életére gyakorolt hatása fényében érzem kicsit eltúlzottnak a felindulást. :)

szalontai: Nem, a törvények miatt nem foshatnak arcon, ha már így fogalmaztál.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#26) Sethdobaloah válasza Mister_X (#23) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Leütlek, és elviszem a macbookod. Leülöm a következményét, és x év múlva lehet hogy egy bankban találkozunk, ahol én fogom elbírálni a hitelkérelmed. Ezt jelenti a tiszta erkölcsi bizonyítvány.

És nem, a hatályos törvények szerint nem. Te persze haragudhatsz rám, és lehet nem állsz velem többet szóba ha nem adom vissza a pénzedet. De ha nem próbálod meg a törvényes módon behajtani rajtam, akkor a cetlid egy szép emlékké válik előbb utóbb, de követelést már nem fog jelenteni. Arról ne is beszéljünk, hogy te nem tartozol az adatkezelési törvény hatálya alá, egy szolgáltató meg igen.

szerk: 25-re: mit mondjak, mindhárom szolgáltató kártyáját használtam az elmúlt fél évben ugyanabban a telefonban. A vodával szakad a net, a hívás, néha percekig nem is lehet használni. A többi meg teszi a dolgát. Ez lehet a saját szerencsétlenségem persze, csak sajnos az összes kollégám ugyanezt tapasztalja mióta a cég oda váltott.

[ Szerkesztve ]

...csak én vagyok helikopter?

(#27) tomazin válasza Csapoati (#25) üzenetére


tomazin
(veterán)

szalontai: Nem, a törvények miatt nem foshatnak arcon, ha már így fogalmaztál.

értem. szóval akkor azért adnak a szolgáltatók automatikan kötbért ha téged megillet, mert a törvény erre kötelezi őket. vagy azért adnak automatikusan kötbért, mert alapból nem adtak, csak annyian felnyomták őket az nmhh-nál, hogy már olcsóbb automatán adni, mint felnyomott kötbérenként 1M+ kifizetni az államnak.

de nézzünk egy másik esetet: azt mondja nekem az ügyintéző miután kiverem a balhét, hogy ad 5000ft jóváírást. ha én azt elfogadom, mert nem ismerem a törvényt, akkor a szolgáltató megspórolt kb. 50e ft-ot. de mivel nem fogadtam el, hanem felnyomtam őket az nmhhnál így kénytelenek voltak fizetni, sőt 2M-re megvágták őket.

úgyhogy igen, a törvény megvéd Alicenál...

Pont a Vodának fos a hálózata a 99%-os 3G lefedettséggel?

szüleimnél telenor és tré térerő maxon van, voda pedig hívásfogadásra - ha jó helyen állsz- éppenhogy alkalmas. sajnos vannak ilyen helyek.

[ Szerkesztve ]

(#28) nemlehet válasza tomazin (#27) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Nem akarok beleokoskodni, de a törvényes működésnek két fontos ismérve van egy átlagember számára:
1. Van megfelelő, explicit szabályozás.
2. Ez be van tartatva.

Ebből valamelyik hiányzik akkor az nem működik.

Pl. Mind a kettő teljesül: Az autós áthajt a piroson.
Az első nem teljesül: A biciklis áthajt a zebrán (Itt igazából nem egyértelmű a KRESZ alapján, hogy ez szabálysértés vagy csak simán nincs elsőbbsége ilyenkor)
A második nem teljesül: Az adott bolt nem adja vissza a pénzed, csak levásárlást ajánl fel. Ha ez neked nem tetszik akkor maximum a békéltető testülethez mehetsz aminek az ajánlása nem kötelező érvényű az üzletre nézve, majd mehetsz polgári perre ami nyílván egy 8000 Ft-os vásárlás esetén nem életszerű. Ergo valójában a törvény betartatása nem biztosított, legfeljebb papíron (de még ott se igazán).

Ezért rossz az a megközelítés ami itthon van, hogy ha valami nem működik, akkor szigorítanak a törvényen, mert aki eddig tojt az egészre az ezután is fog, hiszen azért tojhat rá mert nincs következménye. Ha a posterhez hasonlóan elegen kiverik a balhét, akkor egyrészt egy idő után a hivatal is kénytelen jobban odafigyelni, másrészt jó eséllyel a cég is változtat a gyakorlatán hiszen ráfizetésessé válik a törvénytelen magatartás.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#29) tomazin válasza nemlehet (#28) üzenetére


tomazin
(veterán)

köszönöm, precízen leírtad a lényeget :R

(#30) Krugszvele válasza Csapoati (#15) üzenetére


Krugszvele
(aktív tag)

Mivel nem írta a telefonálási szokásait, így csak okoskodni tudok, de a szolgáltatók között nem igazán van havidíjban 2-3 ezer forintnál nagyobb eltérés a havidíjban, ha körülbelül azonos konstrukciókat nézünk.

Számomra érdekes olvasni egy olyan ember érzéseit, aki ezekért a fillérekért lehajolva képes napokat (munkaórában számítva) ügyintézéssel foglalkozni, majd erről még bejegyzést is írni.

Természetesen nem ítélkezni akarok, ez csak az én véleményem volt.

(#31) Sethdobaloah válasza Krugszvele (#30) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Ha megfogok havi 3k forintot 1 oras befektetessel, azt megteszem, mert nincs 36 ezres oraberem. No meg van csaladom is, nem egy szamot mozgatok.
De ha ezt nem teszem meg, akkor nem sporolok a neten, biztositason, bankon stb. Mindenki tomje nyugodtan a szolgaltatok zsebet, en akkor is foglalkozok ezzel elvi megfontolasbol.
Mert ettol a mentalitastol marad az otp a legnagyobb bank a nehol abszurd kondicioi ellenere is.

Egyebkent: 2x1 ora a 2 ev alatt amig lepattantam az ugyfelszolgalatrol. Majd kb 20 perc telefon a befektetett idom. Ebbol 1 ora 20 percet a szolgaltato rabolt el az eletembol...

[ Szerkesztve ]

...csak én vagyok helikopter?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.