Hirdetés

2020. október 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atike


atike
nagyúr

Drága kis játék... :U

Nesze neked modularitás! ;] Ilyen erővel simán lehetne ilyen csatlakozással és kialakítással extra (jó paraméterekkel rendelkező) plusz kamerát is csatlakoztatni... :U Kb mint a G5-nél... :DDD

(#2) Shyciii


Shyciii
addikt

"A kütyüre először ránézve úgy tűnik, hogy egy dolgot baromira elfelejtettek a kamera tervezéskor, ez pedig az, hogy a microUSB csatlakozó nem egy reverzibilis dolog."

65eFt-ért...Gratulálok a gyártónak :C

(#3) Obyboy válasza Shyciii (#2) üzenetére


Obyboy
addikt

Szintén gratulálnék a gyártónak.
Jelen kialakításában a OPO-nal csak hőkamerás szelfiket tudnék készíteni. :(

"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban. Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."

(#4) ZolkoW


ZolkoW
őstag

az végülis kiderült, hogy a csatlakozótól és az osztott (?) kamerás képkészítéstől eltekintve használható-e?
Pl. a lementett kép megjelenítéséhez van valami program, amivel lehet utólag piszkálni? a Flir kamerához tudom, hogy van, ott pl. utólag, gépen tudom tologatni a színskálát, meg kurzorral méregetni a pixel hőmérsékletét, stb..

(egyébként ahogy mennek le az árak itt is, szerintem pár év múlva lesz kínai modul párezerért, ami lehet, hogy még használható is lesz..)

[ Szerkesztve ]

Az edzés a sporttársak hátbatámadása!

(#5) Laca7601


Laca7601
tag

Tehettek volna a dobozba még egy zacskó celsiust is, hogy legyen mivel tesztelni. ☺

(#6) gerii válasza atike (#1) üzenetére


gerii
addikt

Kár a cuccért, ennyiért már nem egy gagyibb játékot várnék el.
A G5 kiegészítő viszont jó ötlet, remélem megcsinálják.

(#7) F_Gergely


F_Gergely
őstag

az alap ötlet tök jó, de ennyiért ilyen ócska minőséget.... Hagyjuk. Már annó a motorola T720i-nél is forgatható volt a csatlakoztatott kamera, nevetséges hogy itt nem oldották meg. Ennyiért nagyon drága főleg ezekkel a hibákkal, 20 ezer már inkább normálisabb árfekvés lenne.

(#8) konczy3


konczy3
senior tag

Oneplus X-emmel fasza kis hőszelfiket lövöldözhetnék :DDD

Mi 9SE cuccok https://drive.google.com/file/d/10l14h6D-1ciUWYAzRh9-y9oEXKBPpNxO/view?usp=drivesdk

(#9) Cifu


Cifu
nagyúr

Ezért is lesz jó az USB Type-C elterjedése, ott még válogathatsz is, hogy Selfikameraként, vagy rendes kameraként akarod használni. :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) Kormi76 válasza F_Gergely (#7) üzenetére


Kormi76
aktív tag

nem tudom feltűnt-e, hogy ez egy HŐkamera. Nem egy insta filter, hanem valódi hőképet ad. Ez mindig is drága technológia volt, az hogy már 100ezer környékén is elérhető önmagában nagy dobás (3-400ezer - 1.5M - csillagos ég az árspektrum). Van is a piacon kb. 2 ilyen telefonhoz kapcsolható megoldás. Sok szempontból ez veri a Flir megoldását, pl felbontásban jobb és több látószögű változat is létezik, automata a kalibrálás és nem csak iPhonehoz jó. Tehát ezek után jön a te véleményed, a 20 ezer forintozás és ócskázás.... hagyjuk.
Ja és az USB probléma egy adapterrel vagy rövid kábellel simán orvosolható.

A cikkhez: munkára senki nem venne ilyet, nem értem miért ez az alapállás, miért egy több milliós Flir eszköz az etalon, amikor ez egy mobilos kiegészítő, nem céleszköz. Nem utolsó sorban nem kell telefonnal együtt megvenni, ami szintén rohadt távol áll a munkaeszköztől (bár lehet a munka fogalmában vannak eltérések). A CAT S60, Flir one, Seek thermal és társai mind csak játékok, esetleg praktikus hobby segédeszközök, annak akinek van igényes ilyesmire, így is kéne kezelni őket, nem értem a fikázást tényleg.

[ Szerkesztve ]

(#11) Cifu válasza Kormi76 (#10) üzenetére


Cifu
nagyúr

Sok szempontból ez veri a Flir megoldását, pl felbontásban jobb és több látószögű változat is létezik, automata a kalibrálás és nem csak iPhonehoz jó.

Bocsánat, a FlirOne-nak is van Androidos verziója.

munkára senki nem venne ilyet, nem értem miért ez az alapállás

Mert sokan költséghatékonyságból ilyesmit vesznek, mivel egy komoly, valóban céleszköznek való Flir ára nem termelné vissza magát. Én FlirOne-t először villanyszerelőnél láttam, mondta, hogy egy millós befektetést nem érne meg neki egy hőkamera, de 70e Ft-ért bevállalta, mert azért néha segít egy zárlatos vagy rosszul bekötött csatlakozást felderíteni (mivel azok melegebbek, mint a jól működők), illetve látja, ha egy jelerősítő bedöglött (nem működik, ezáltal nem melegszik).

Ugyanígy újabban számítástechnikai lapoknál általános a hőkép, amit dettó ilyen eszközökkel csinálnak, például itt egy Guru3D cikk.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12) ZolkoW válasza Cifu (#11) üzenetére


ZolkoW
őstag

ja,én inkább azt nem értem, munkaeszközön kívül mire jó :) mert játéknak még drága, munkaeszköznek már alkalmas lehet a felbontása (a profik sem szálltak még el pixelszámban...), csak akkor ne baltázzák el a használhatóságát a szoftverrel.
A többi cucc árát csak az tartja magasan, hogy még nem annyira tömegtermék, mint egy sima CMOS szenzor, a technológia nem hiszem, hogy sokkal drágább lenne, ha ugyanakkora tömegekben lehetne termelni.

Az edzés a sporttársak hátbatámadása!

(#13) Lami66


Lami66
senior tag

A mobilarénás tesztekben szívesen látnék hőkamerás fotókat a tesztelt telefonokról. Mert egy ilyen "hátulja eléggé melegszik" megjegyzés nem valami konkrét információ pl. egy Snapdragon 810-es telefon esetében.

(#14) HaZse válasza ZolkoW (#12) üzenetére


HaZse
őstag

A cikk írójávan nem értek egyet. Ez nem játékszer, hanem egy olyan kiegészítő egy meglévő androidos és iphone telefonokhoz, hogy azzal összekötve a megfelelő szakemberek kezében egy igazán megválto találmány.

Azért, mert nem kell venniük tö9bb százezer Ft-ért kőkamerát, hanem ez a kiegészítő is elég lenne nekik.

Sőt az inkatlanpiaco pont jól jön az ilyen eszköz, amivel a hőhidat vagy a különböző nyílászárók hőkamerával történő mérése esetén ki lehet mutatni, hogy van-e valami gubanc a szigeteléssel.

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#15) atike válasza HaZse (#14) üzenetére


atike
nagyúr

Ez hitelesen tud megfelelő képet adni egy ingatlan esetén akár? :U Nyílászárónál még csak-csak, de komplett lakás, épület... Nem is tudom. Ha ezt egy ilyen egyszerű és relatív olcsó kütyüvel is meg lehet csinálni az azért komoly érv mellette...

(#16) Mentolka


Mentolka
senior tag

Ahogy megláttam a CAT telefonról szóló hírt, azonnal elkezdtem nézelődni a hasonló cuccok után - nem sok minden van.
A céleszközök ára tényleg százezres-milliós kategória, de így hobbicélra ezt a kütyüt, illetve egy másik gyártó termékét valószínűleg megvenném.

Mindig is meg akartam nézni a kecót kívül-belül hőkamerával - hol kéne még szigetelni. Vagy a falban a vezetékek keresésére használni. Stb.

(#17) Rive válasza ZolkoW (#4) üzenetére


Rive
addikt

a lementett kép megjelenítéséhez van valami program, amivel lehet utólag piszkálni?

Engem is ez érdekelne.

A cucc bevállalható kompromisszumok kényes gyüjteménye, de ha a képeket nem lehet utólag rendesen feldolgozni, akkor max. játékra jó, másra nem.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#18) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

... -40-től +330 Celsius fokig történő hőmérsékleti mérés...

...a furcsa megjelenítés miatt rendkívül körülményes lesz a használata, és hamar a pokolra fogjuk kívánni. (Ahol aztán bizonyára hasznát veszik majd az üstök körül.) ...

Ehh. Bizonyára nem*. :)

Egy felnőtt testét 1000-1200 °C-on szokták elégetni...

*De pontos adataim még nincsenek.

[ Szerkesztve ]

"Olcsón, gyorsan és pontosan dolgozunk. Megrendeléskor Ön ezekből egyszerre kettőt választhat." P. K.

(#19) Kormi76 válasza Cifu (#11) üzenetére


Kormi76
aktív tag

A Seek Thermal terméke már nem mai darab, évekkel ezelőtt jött ki, akkor még csak iPhone 5/5s-hez volt Flir One, de 2015 nyarán valóban kijött az új generáció, ami (nem enyhén kopizva a Seek Thermalt) már univerzális, annyira nem követtem, ez valóban elkerülte a figyelmem.
A Flir egyedüli előnye az MSX, ami eye candy, de a gyakorlatban szerintem mindenki tudja épp mit kameráz és nem nehéz megállapítani melyik hőérték mihez tartozik, szóval a használhatóságot ez nem hinném, hogy lényegesen érinti. Persze egy random geek tesztben biztos fain, és azt a benyomást kelti mintha órási felbontása lenne a kamcinak, azonban ez egy óriási illúzió, mivel a Flir One 2nd 160x120, a Flir One 1st pedig 80x60 pixel felbontású volt, amíg a Seek Thermal kezdettől fogva 206x156 hőérzékelő pixelt tartalmaz. A Flir ráhúz egy VGA (!) valós kép réteget és máris mekkora ász, ugye? MSX nélkül az első Flir aligha lett volna használható, mert akkora felbontásban csak pár pacát látnál, ezzel szemben a Seek Thermal hőképből is értékelhető részleteket rajzol ki. (Persze ez messze van egy valódi profi hőkamerától.) Szerintem, aki tényleg érdemben akarja használni, annak fontosabb a hőfelbontás, mint a parasztvakítás.

[ Szerkesztve ]

(#20) Kopi31415 válasza Kormi76 (#19) üzenetére


Kopi31415
félisten

"A Flir ráhúz egy VGA (!) valós kép réteget és máris mekkora ász, ugye?"

Amennyiben normálisan csinálják meg, kvázi két layerként, amiket lehet külön kezelni, akkor nagyon az, pontosabban meghatározható egyes alkatrészek/elemek között a viszony- folyamatos kontakt van, melyik melegszik az érintkezésnél jobban, stb.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#21) Cifu válasza Kormi76 (#19) üzenetére


Cifu
nagyúr

A FlirOne esetében annyi a parasztvakítás, hogy 640x480 pixelesnek adja el az érzékelőt, holott ez csak optikai kamera felbontása. Azonban mivel a körvonalak nagyszerűen látszanak (nézd meg a lent belinkelt Guru3D cikk képeit), ezért az alkatrészek azonosítása sokkal egyszerűbb, jobban látni, hogy pontosan mi melegszik.

Szvsz használhatóságban sokat segít, az pedig a felhasználás körülményeitől függ, hogy melyik nyújt valódi előnyt, a nagyobb valódi hőérzékelő felbontás, vagy az utókezelésen átesett 640x480-as kép. Ebből a szempontból inkább üdvös, hogy van két konkuráló cég, így a potenciális vásárló maga döntheti el, hogy melyik megoldás a számára kedvezőbb...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#22) Kormi76 válasza Cifu (#21) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Ez valóban így van, ezért egy összehasonlítás vagy minimálisan is érdeklődő (esetleg hozzáértő) bemutató jó volna. Ebben a cikkben a Seek Thermallal feltörölték a padlót, elég felszínesen mutatták be, ezt próbálom némi infóval ellensúlyozni, mert a valós képtől igen távol áll, ami ebből a cikkből körvonalazódik. Egyik márka marketingese sem vagyok, de átlag user oldalról azért összemérhető a két termék és nem a Seek Thermal gagyi/ Flir a király a valós helyzet.

És nem mellékesen a Seek Thermal sehol nem 65ezer forint, inkább minimum 80-90.

[ Szerkesztve ]

(#23) psypunk


psypunk
csendes tag

Drága, drága...? Ez attól függ, ki a célközönség...Amazonon 220$...egy Californiában dolgozó kezdő mérnök, kevesebb mint 1 napi keresete...asszem inkább mi keresünk kurv@ szarul. :((

[ Szerkesztve ]

(#24) mumk1


mumk1
addikt

Én egy évvel ezelőtt találkoztam a cuccal és szerintem is munkára fogható.
Ahogy Cifu írta, akár villanyszerelőknek, akár klíma és hűtőkamrák hűtőkör csővezetékeinek szkenneléséhez, de akár ahhoz is, hogy ne fúrjál el egy padlófűtés csövet, simán használható.

http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/

(#25) HaZse válasza atike (#15) üzenetére


HaZse
őstag

Én nem hitelesített eszközre gondoltam, hanem pl. lakás eladásakor, vételekor, felujításakor vagy mikor épül egy épület és beépítették a nyílászárókat, akkor a belső tér felfűtésével lehet ellenőrizni a kőmüvesmunkákat.

De lehetne mondani a fűtéstechnikai embereket is, akik ennek a segítségével a meglévő nyomvonalat is látják egy nem általuk készített helyszínen is.

Én a vilanyászokat nem ide sorolnám, mert nekik van speciális vezetékkereső műszerük.

De akár hitelesíttetni is lehet egy ilyen kütyüt. A feltétele, hogy egy azonos de már hitelesített eszközhöz képest mekkora az eltérés.

[ Szerkesztve ]

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#26) Krill77


Krill77
őstag

Egy embert lefotozhattatok volna. Állítólag kimutathat betegségeket.

(#27) Nigér válasza Obyboy (#3) üzenetére


Nigér
őstag

Homárfelvonuláson érdekes képeket lehetne lőni vele... ;]
:))

(#28) macskea válasza Krill77 (#26) üzenetére


macskea
őstag

:D Nem, nem. Maximum ha az egyik végtagod épp leszáradóban van. Szerintem ezeknek a cuccoknak a pontossága még bőven az alatt van, hogy mondjuk gyulladásos gócokat lehessen vele kimutatni. Az más liga.

''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

(#29) Fejvadi


Fejvadi
veterán

Leleményes, de nekem nem érnem meg ennyit.

(#30) psq


psq
tag

Bízom benne, hogy előbb-utóbb csak lesz olcsóbb verziója.
Most egy infrás hőmérővel bohóckodok, már az is rengeteget tud segíteni a hétköznapokban.
Ez maga lenne a kánaán.

(#31) daninet


daninet
addikt

Emisszios tenyezo allithato, vagy csinalsz vele egy kepet es remenykedsz, hogy igaz amit ir? :U
Alacsony emisszios tenyezoju anyagok meresehez szukseges az utokalibracio egy ismert emissziojuk lapocska felragasztasaval az adott feluletre.
Mondjuk az is lehet, hogy bekalibraltak festett feluletre es doszt, ugyis mindenki azt meri. Majdnem... :)

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#32) TheCif


TheCif
tag

emberek a metrón

az autó motorja leállítás után

mosdó szifonja és a meleg-hideg víz csöve

hideg sör, meleg fejek

Jópofa cucc ez. Egy csomó mindenre jó, a baj csak az, hogy nehéz kitalálni, hogy mire, mert az embernek ad egy új "érzékszervet" amit eddig nem használt ezért nem tudja, hogy mikor jönne jól.
Nappal is ugyanazt látja amit vak sötétben és az üvegen nem lát át.
A 220USD az az amerikai nettó ára szállítás nélkül, szóval tényleg nem olcsó mulatság.
A fordító kábelekkel vigyázni kell mert én 5 különbözőt rendeltem és egyik sem működött. Az amazonon árulnak egy típust ami elvileg tuti működik.
Minél közelebb van a mért objektumhoz annál pontosabb, én úgy vettem észre, hogy 3 fok +- az eltérés minimum.

(#33) cashzoli


cashzoli
aktív tag

Na ez egy jó ötlet.

+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?

(#34) paci88


paci88
tag

Nagyon gyengére sikerült a teszt. Nekem volt szerencsém látni egy ilyet műküdés közben egy iPhone-nal és tökéletesen tette a dolgát. Építőiparban igen jól teljesített összehasonlítva egy drága hőkamerával. Erősen lehúzzák a tesztben, sajnos egyre alacsonyabb a színvonal ennél az oldalnál is. :(

[ Szerkesztve ]

(#35) Obyboy válasza TheCif (#32) üzenetére


Obyboy
addikt

Igaz, hogy ipari készüléket használtunk de csoportkép készítésére is alkalmas. ;]

[ Szerkesztve ]

"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban. Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."

(#36) TheCif válasza Obyboy (#35) üzenetére


TheCif
tag

Fasza!
Bár úgy látom a két baloldali ember behugyozott. :)

(#37) Cifu válasza TheCif (#36) üzenetére


Cifu
nagyúr

Segít vajon a magas röptű gondolataid rendezésében, ha rámutatnék, hogy a valós fotó alapján a két bal oldali ember nő, és a jelek szerint szűk nadrágot viselnek?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#38) Kopi31415 válasza Cifu (#37) üzenetére


Kopi31415
félisten

Kieg.: Az összes többi emberen is látszik, hol töltik ki a nadrágot, hol nem- a térdelö térdeinél pl.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#39) Obyboy válasza Cifu (#37) üzenetére


Obyboy
addikt

Igen, két hölgy áll a bal oldalon. Anno mi is kitárgyaltuk a kép készítését követően, hogy a jelek szerint "a csajok hőhidasok".

"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban. Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."

(#40) Aprósólyom válasza paci88 (#34) üzenetére


Aprósólyom
őstag

Sajnos én is ezt érzékelem. Én már több javaslatot is tettem mobil tesztek terén, hogyan teszteljék az akkut vagy a kijelzőt, de le lettem szarva, mint valami okoskodó majom. -Időközben a javaslataimhoz hasonló eljárásokat találtam külföldi oldalon.- Még ha nem is egy az egyben vennék át az ötletet, de legalább gondolkodásra késztetné őket a fejlődés érdekében. -Mert engem nem az érdekelne, hogy az ÉN ötletem valósuljon meg, hanem, hogy általános értelemben magasabb színvonalúak, egzaktabbak legyenek a tesztek, mérések.-

Nekem is úgy tűnt, mintha a cikkíró nem járt volna utána a felhasználási körnek. Tulajdonképpen az ebédidőben megsütött fagyasztott pizzáról csinált egy gyors képet, és kajálás közben megírta a cikket. :((( Legalább is minőségében így jött le.

Támogasd a Digi mobilt: https://digi.hu/tamogatom

(#41) paci88 válasza Aprósólyom (#40) üzenetére


paci88
tag

Igen szerintem is így van. Még szerencse, hogy nem adok a szavukra és nem ez alapján ítélem meg a termékeket amit tesztelnek. Javaslatokat meg úgyse fognak elfogadni, mert abból már "kinőttek". Pedig régen szerettem ezt az oldalt, ettől függetlenül remélem visszatalálnak a helyes útra.

(#42) Pttypang


Pttypang
veterán

Egy usb kabellel megoldhato a forditgatos problema, ezert felesleges forgathatova tenni a gyari csatlakozot, extra hibalehetoseg..
Vagy egy kis forditoval is megoldhato ugyanez, mindketto kb filleres tetel.

Everybody lies.

(#43) meci77


meci77
tag

Ez a bemutató elég gyér lett...
Persze ez nem egy teszt, de akkor miért kell az eszközről véleményt alkotni? :U
Két típus van, a sima, és az XR (extra range) változat, és android/iOS. Aztán van olyan is, hogy Therm-App. Ez egy másik cég hasonló terméke. Meg lehetne említeni. Aztán összevetni a Flir One eszközzel, legalább elvi szinten. Aztán előnyök/hátrányok, felbontás, ilyesmik. Csinálni pár összehasonlító képet-videót este és nappal, ugyanazon a helyen. Ugyanezt megcsinálni az 1M forintos eszközzel. Vagy legalább a cikkírónak lenne bármi összehasonlítási alapja a komolyabb hőképalkotó eszközökkel. Ha nincs, kérdezzen olyat, akinek van!
...a 8 fokra beállított hűtőt valóban 7-8 fokosnak érzékelte, a sütő esetén szintén látta, hogy 200 fok van a közelben, és egy meleg motornál is jól lehetett látni, hogy hol forrósodott át igazán...
Ebből is látszik, hogy a cikkíró nem vette komolyan a feladatot... :U
Rendvédelmi szerveknek, vadászoknak, biztonsági szolgálatnak is kiváló lehet, például...
És hol lehet kapni ITTHON 65 ezer JMF-ért, mert csak 100ezerért láttam...
(ja, ha valakinek van eladó, jelezze, mert nekem kell ilyen, már több mint egy éve akarok ilyet!)

Troll ON: ;]
-Józsi! Kóstold meg ezt a halat és írj róla cikket!
-Utálom a halat.
-Nem baj, csináld meg, ez a munkád!
-Oké főnök, meglesz!
Troll OFF.

(#44) DarkByte


DarkByte
addikt

Talán pont egy ilyen cuccal tesztelték tegnap Lady Ada-ék a Raspberry Pi3 melegedését. :) [link]

(#45) ledgeri válasza DarkByte (#44) üzenetére


ledgeri
veterán

Akció közben

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#46) mario1111


mario1111
csendes tag

Sziasztok!

Véletlen megtaláltam ezt a kamera "tesztet" és nem bírtam megállni, hogy ne írjak.
Kb 1 éve van egy ilyen kamerám, anno ebay-ről vettem (pénteken rendeltem és köv. hétfőn itt volt Kanadából :), ha jól rémlik kb 65 ezer volt ). Na a lényeg, hogy a cucc alapvetően nagyon jó. Nekem a korai verzió van, amin nincs állítható fókusz, de rendeltem hozzá egy makró jellegű lencsét és közelre is rohadt jó. A felbontásával nincs gond és valóban nem szerkeszt rá olyan éles körvonalakat, mint a Flir, de igazából mindig felismerhető, hogy mi melegebb, vagy hidegebb... Az is hülyeség, hogy a rendes kamera képét és a hőképet nem lehet összelőni. Tény, hogy amikor valamire beállítod és sokkal közelebb mész vagy messzebb, akkor elállítódnak egymástól a két kép (mert az egyik kamera az egyik a másik meg a másik végén van a telónak), de a rendes kamera képe hozzá zoom-olható és mozgatható. Én villamos fejlesztéshez (nyáktervezés, élesztés) használom és sokszor nagyon jól jön. Látszik, hogy mi, mennyire melegszik. Legutoljára pl öngyógyuló biztosítéknak a működését néztem vele, és nagyságrendekkel jobban használható, mint pl egy lézeres hőmérő. Ja és videót is tud persze rögzíteni, szóval az egész folyamat látszik... Télen volt egy elég komoly fűtés korszerűsítés még (kb 2 napos fűtés kieséssel), ahol puffertartályt és saját szabályzó elektronikát építettünk be. Mondanom se kell ott is elég nagy segítség volt a beüzemelésnél, hogy mi mennyire meleg...

Itt van két videó. Egy teknős béka napozás után (lehet látni, hogy egy foltban átmelegszik alatta a szőnyeg) és az említett öngyógyuló biztosíték...
[link]
[link]

Néha szórakozik mondjuk a kamera és újracsatlakozik, de a cikk fölöslegesen lehúzta a cuccot...

(#47) kelly416


kelly416
veterán

Ez a cucc sok mindenre nem jó, úgy olvasom, de nekem, hogy a felújított családi házban körbe kémleljek, merre szökik ki télen a meleg és milyen mértékben, pont elég lenne, nem? Mondjuk nem ilyen áron, jó lesz az jövőre is Kínából negyedéért.
Ennek pont jól állna számomra az USB-je, de ha véletlenül fordítva van, akkor is tudom 45 fokos szögből nézni a kijelzőt.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.