Hirdetés

2021. október 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) grc999


grc999
tag

Ennyire zavart a sárga szín? :D Ha vörös lett volna a kábel eredetileg, most azt mondanám: Torro, torro!

Amúgy ügyi vagy, én az elején azt hittem, hogy nekiállsz szigszallagozni, ez azért sokkal kulturáltabb, meg vagy dicsérve. :C

"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."

(#2) Pistiboy88


Pistiboy88
aktív tag

Nemrossz. Én, mikor gépet csináltam magamnak,bandázsszalagot használtam. Aki nem ismerné olyan mint a szigetelőszalag, csak textiles, autóelektronikában használatos a vezetékek kötegelésére és védésére, mivel véd a dörzsölődés ellen. Egy tekercs kb 300 forint és van rajta közel 30 m.

(#3) zazahoho


zazahoho
őstag

Nem lehet ,ha fekete színű sata-t veszel árban egyforma?
nem lett túl kemény ?

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#4) hackeeeee válasza grc999 (#1) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Azért az már elég gány. Én annak idején harisnyáztam.. De amiko jó áron lehetett venni, akkor vettem gyárilag harisnyázottat. Bár ez a zsugorcsöves megoldás tetszik, okos ötlet, lehet majd Én is megpróbálom. :D Csak sztem ha ennek van színe, az épp azért jó, mert színt visz a gépbe. :D

Véleményem szubjektív...

(#6) adamka16


adamka16
őstag

én is csináltam itthon ilyent csak fehér zsugorral, és iszonyatosan kemény lett tőle a kábel, alig lehetett hajlítani, ezért szépen le is nyestem róla!

(#7) motorhead


motorhead
aktív tag

Na most erről egy cikket írni,hogy zsugorcsőbe húztál 2 SATA kábelt, ez max. egy bejegyzésnek elég a "Hogyan is néznek ki a gépeink?" topicba. Ott félóránként születik egy komplett harisnyázás vagy zsugorcsöves kábel modding. Bár, ha jól belegondolok még oda is kevés...

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#8) DaveJr válasza zazahoho (#3) üzenetére


DaveJr
őstag

Hát amit én itthon találtam fekete sata kábel az 800 Ft volt és harasnyás. Az meg nem illett volna annyira az öszképbe. Külföldről meg küldéssel együtt a nem harisnyás kábel meg kb 950 Ftra jött volna ki. Így ha azt veszem hogy nem kellett kábelt vennem, hanem a meglévőket használtam 280 Ftba volt 1 db.

Mivel nem 100%ig simul rá az eredeti kábelre a zsugorcső így szerencsére nem lett nagyon kemény. Mint a képen is látjátok eléggé be vannak hajlítgatva. Persze vmivel keményebbek lett mint az eredetiek.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#9) FRENK1988 válasza motorhead (#7) üzenetére


FRENK1988
veterán

juj de kemény voltál. Lehet kezdő még és csak egy irányt akar mutatni a harisnyázás mellett :)

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#10) motorhead válasza FRENK1988 (#9) üzenetére


motorhead
aktív tag

Jöhetnek oda kezdők is. Sőt, mindenki oda jön aki kezdő és szeretne valamit csinálni a gépével.Az a topic azért van, ott mindenki segít és tanácsot ad. Utána lehet cikket írni. Ez nem egy irány, ezt mindenki ismeri szerintem. Tehát nem egy olyan dolgot mutatott meg, amit az emberek nagy hányada nem ismerne. Ez szerintem édeskevés egy címlapra. De persze volt már ilyenre példa,hogy hasonló írás került ki. Azt gondolom nem ártana már egy komolyabb szűrés az írások megjelenése előtt. Lehet neki ez egy hatalmas siker, hogy zsugor csőbe húzott 2 db kábelt, de hát a következő embernek meg lehet az lesz a siker, hogy becsavart 2 csavart. És akkor hol a határ, hogy mi jelenhet meg és mi nem? Mert ő is joggal akarja majd közzétenni a sikerét, hiszen azelőtt soha nem csavart be csavart.
Mindemellett a harisnyázás az zsugor csövezés nélkül elképzelhetetlen,tehát...

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#11) FRENK1988 válasza motorhead (#10) üzenetére


FRENK1988
veterán

igen arra ott a személyes blog. Én is így szoktam tenni. Csak a "nagy" dolgokat tettem ki eddig címlapra :)

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#12) motorhead válasza Pistiboy88 (#2) üzenetére


motorhead
aktív tag

Az sokkal szebb is, én is használtam egy helyen a gépem építésénél. Nem utolsó sorban pedig hajlékony szemben a zsugor csővel.

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#13) hackeeeee válasza motorhead (#12) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Akkor meg már kábelharisnya... Ha nem kimondott modding boltban szerzi be az ember sokkal olcsóbb is. Igaz akkor sem ~300ft. :D

Véleményem szubjektív...

(#14) motorhead válasza hackeeeee (#13) üzenetére


motorhead
aktív tag

Pont ez a lényeg,hogy olcsó és jól néz ki.

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#15) hackeeeee válasza motorhead (#14) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Kinek a pap, kinek a paplan. :) Én sötétre épp azért nem harisnyáznám be, mert legalább színt visz a házba, ha már minden sötét. Jó persze ha valaki tök feketére akar mindent, az megint más... Havernak minden fekete, csak a táp uv narancs, és a sata kábelei narancsok, és tök jól néz ki. :)

Véleményem szubjektív...

(#16) DaveJr válasza motorhead (#7) üzenetére


DaveJr
őstag

Az lehet hogy egy fórumban fél óránként születik egy bejegyzés erről. De a neten eddig nem igazán találtam erről a zsugorcsövezésről cikket..lehet h hamar feladtam...ezért gondoltam hogy írok egy olyan cikket amit minden kezdő gép építő átolvashat és kaphat némi infot a dologról.
De amúgy láttam ennél sokkal igénytelenebb copy-paste cikket is ahol a szerző arra se vette a fáradtságot hogy saját maga írjon egyet. Pont a napokban jelent meg itt Logout-on teli helyesírási hibákkal.
Lehet h neked ez a cikk nem ér semmit mert te már foglalkoztál annyit a gépeddel hogy tudsz jó pár dolgot de vannak olyan emberek akik nem...és azok lehet h azt mondják hogy igen ez hasznos volt...és igenis sok ember van akinek még fogalma sincs ilyen dolgokról.
Remélem nem haragszol meg de a cikket nem olyanoknak szántam mint te:) (magyarán nem olyan embereknek akik járatosak a témába)

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#17) motorhead válasza DaveJr (#16) üzenetére


motorhead
aktív tag

Zsugor csövezésről nem, de kábelharisnyázásról született egy nagyon komoly cikk a minimal modding témában. Abban is le van írva a zsugor csövezés mint kiegészítő folyamat a harisnyázás lezárására. Nos ha ezt valaki kicsit továbbgondolja, rájöhet, hogy ha nincs pénz harisnyára akkor elég lehet a zsugor cső is mint alternatíva. Ezért ezzel külön témában foglalkozni szerintem felesleges, nem egy olyan szegmens amit ilyen mélyen ki kellene tárgyalni.
Az igyekezet mindig dicsérendő, de valahol meg kell húzni a határt,hogy miről van értelme írni és miről nincs. Erről szerintem nincs mert említve volt sok helyen,és akinek van egy kis esze az magától rájöhet,másként is lehet alkalmazni a dolgot. Akinek meg eleve nincs lövése sem a dologról annak külön ezért egy cikket írni, hát...
Továbbgondolva a dolgot, bár tényleg olcsó a zsugor csöves megoldás de hőpisztoly hiányában láng felett tartva nem olyan szép az eredmény. Ha pedig valakinek nincs hőpisztolya az nem pár száz forint. Így már nem is olyan olcsó ez az eljárás.Ott akkor már én is inkább az említett textil szigetelő szalagot ajánlom ,mert az még a zsugor csőtől is szebb. És olcsóbb is ahogy azt itt leírták.
A zsugor cső mint ahogyan te is látod megtörik, korántsem olyan a vonalvezetése mint a gyári kábelnek. Szépnek nem nevezném. Egyetlen előnye,hogy sima a fala nem olyan mint a textilszalagnak. Kicsit valóban közelebb áll a fekete kábelhez a látványa.

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#18) drizzt1666


drizzt1666
tag

Szép tágas házad van :) Az eredmény meg magáért beszél. Néha muszáj kicsit barkácsolni :K

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#19) hackeeeee válasza motorhead (#17) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ha jó hajszárítód van, akko simán rá lehet zsugorítani láng nélkül is... Annak idején mi is azzal csináltuk, és annyira összehúzta, mintha lánggal csináltuk volna.. :)

Véleményem szubjektív...

(#20) eziskamu


eziskamu
addikt

Én meg olyat láttam egy számtech bolt által összerakot gépben, hogy fel volt spirál alakba hajtogatva a sata kábel. Azóta én is szoktam csinálni. Fogok egy vastag csavarhúzót vagy tollat és ráspirálozom. Érdemes a két végén pár centis olyan szakaszt hagyni ami nincs felcsavarva. a jobbak egy kicsit hőlégfúvózhatják is alacsony hőfokon :)

(#21) DaveJr válasza eziskamu (#20) üzenetére


DaveJr
őstag

Igen ilyet mi is előszerettel csináltunk a szervízben mikor egy picike házba kellett a gyári 45 centis kábeleket rakni. Amúgy sokszor még nagyon jól is mutat a dolog:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#22) hackeeeee válasza eziskamu (#20) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ezt csinálják haverék is, pl a cpuhűtő tápkábelével is. :)

Véleményem szubjektív...

(#23) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Én hagytam volna a sárgát, az sokkal jobban néz ki, de ízlések :)

A házam oldala meg úgysem átlátszó, szal nem lényeg a kábelek színe :D

De a megoldás jó lett :)

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#24) 3.Aragorn válasza hcl (#23) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Szép lett.

Én is hosszú ideje gondolkozok valamilyen megoldáson, mert az Asus gyári sata kábelei rózsaszínek. egész pontosan t-mobile rózsaszínek. A hátamon futkos tőlük a hideg. De mivel nincs plexi oldala a háznak, egyelőre nem látszanak. Ennél még a te sárga kábeleidnek is jobban örülnék...

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#25) twine válasza motorhead (#7) üzenetére


twine
addikt

"Na most erről egy cikket írni,hogy zsugorcsőbe húztál 2 SATA kábelt" :C
Teljesen egyetértek!

Én azt hittem legalább konkrétan "legyártottál" Sata kábelt, vagy valami hasonló, ezért is klikkeltem a cimre.... :O
Ráadásul (és esküszöm nem rosszindulat vagy személyes sértés) de még véleményem szerint csúnya is lett....ahogyan a hajlításoknál puposodik a zsugor,,,ehh.....
De hát izlések és pofonok.....Lassan ízlésből is egyre kevesebb van, nem csak pénzből az embereknek.... :O

(#26) DaveJr válasza twine (#25) üzenetére


DaveJr
őstag

Sokáig lehetne vitatkozni hogy miről lehet írni cikket.
Van itt sok olyan cikk, hogy hogyan raktam össze egy gépet (és itt most nem a tunning meg a teszt gépekre vélzok)...nahát annak se sok értelme...a legtöbb ember összetud rakni egy gépet...mégsem személyes bejegyzés a blogban hanem egy cikk...
De kinek mi a hasznos....ezek szerint neked/nektek ez nem volt hasznos...vkinek viszont az volt.
Természetesen nem veszek semmilyen hozzászólást személyes sértésnek...az észrevételekből lehet tanulni.
És igen. Izlések és pofon váglak:) és amúgy is az izlés relatív:) nem biztos hogy jó az az izlés amit az ember magáénak tud:)
Lehet h nekem sincs izlésem...de nekem (jobb híján ez a megoldás jutott) ez így is megfelel a célnak és az összkép tetszik. Az hogy púposodik a zsugorcső nem igazán zavar mert a gyári kábelek a házban is így vannak burkolva és azok is púposak.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#27) dfdfdf


dfdfdf
őstag

Ha nem tetszik a te a dolgod, de igen is jó 5let ez a zsugorcsöves harisnyázás.
Köszi a cikket!

Ne foglalkozz a kötekedő emberekkel ők azt hiszik mindenki pro aki ittvan pedig vannak kezdők is nagyon sokan. Nem értem az embereket a legtöbben azt hiszik minden az övék vagy nekik szánják .....

[ Szerkesztve ]

Lanparty BAZ megyében valahol?

(#28) DaveJr válasza dfdfdf (#27) üzenetére


DaveJr
őstag

:R

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#29) motorhead válasza DaveJr (#26) üzenetére


motorhead
aktív tag

"Van itt sok olyan cikk, hogy hogyan raktam össze egy gépet"

Hát azért az kicsit összetettebb, mint egy zsugorcsőbe kábelt húzni.
De ettől független teljesen hétköznapi gépösszeépítésekről nem nagyon van cikk. Általában van benne több extra dolog amiért cikket ír róla valaki.Akár amiatt, hogy különleges elemekből épül fel, vagy extra tuningos esetleg vizes gépről szól a történet.
Tőlem távol álljon a sértegetés, de akinek ez hasznos volt, az a sok komplexebb írásból kiszűrhette volna ugyanezt. Én csak ezt írtam, és ehhez tartom is magam. Külön erről újabb ismertetőt írni szerintem felesleges. Aki meg most eszmélt fel, hogy van ilyen lehetőség és ebből tanult, az mit olvasott eddig itt? Ez az első cikk ahol ezt látta?

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#30) twine válasza dfdfdf (#27) üzenetére


twine
addikt

Látod ez a nagy probléma hogy így állsz hozzá.....Ez az amit rosszmájúságnak hívnak...."Hogy én "pro" szakinak érzem magam".....Holott épp ellenkezőleg! Én és a velem azonos véleményt formáló forumtársak épp arra próbálják/próbáljuk felhívnia figyelmet,hogy ehez nem kell "pro"-nak lenni,,,,pusztán egy minimális emberi logika szükségeltetik! Akinek pedig ez a minimális logika nincsen meg, nem mellékesen nem is hallot méga zsugorcsőről,,ne is kezdjen hardver szinten belenyúlni a gépbe mert semmi értelme.....Ezért nincs értelme a cikknek sem!
A szépség pedig relaitiv! Abban vita nincs köztünk!
De remélem megengeded hogy a saját véleményemet is leírjam.... ;]

[ Szerkesztve ]

(#31) pityeszka


pityeszka
őstag

Nekem alapból fekete kábeleim vannak.Ha valakinek pakolok össze gépet és ilyet adnak az alaplaphoz akkor mindig kicserélem pirosra! :)

Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<

(#32) Tálydi


Tálydi
senior tag

Uv reagens zsugorcső nincs véletlenül? :) [link]

Eeeeh, what’s up, doc?

(#33) motorhead válasza dfdfdf (#27) üzenetére


motorhead
aktív tag

"Nem értem az embereket a legtöbben azt hiszik minden az övék vagy nekik szánják ....."

:) Ha egy cikk nem személyesen szól valakinek akkor nem minden embernek szól? Ergo minden ember hiheti, hogy személyesen neki szól tehát jogos, hogy úgy gondolja neki szánták. Továbbá minden itt megjelent cikk mindenkié nem? Vagy ez személyesen a Te cikked? Mégis mit értesz ezalatt a mondat alatt?
Ha oda lett volna írva, hogy SATA kábel zsugorcsövezés kezdőknek, és gyenge logikával rendelkezőknek,illetve azoknak aki eddig semmit nem tanultak a megjelent cikkekből,én biz isten nem olvastam volna el elhiheted.

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#34) hackeeeee válasza Tálydi (#32) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ez harisnya. :)

Véleményem szubjektív...

(#35) DaveJr válasza motorhead (#29) üzenetére


DaveJr
őstag

Nem látom mitől összetettebb...egy ember kiválaszt megfelelő alkatrészeket és összerakja...erről se igazán kell cikk mert mindenki megtalálja a fórumokon hogy melyik alkatrész érdemes megvenni és hogy melyik a jó...minek leírni hogy "jaj de jó megvettem ezt a ramot és milyen jó és most végre van egy tök jó ramom"...sztem ez inkább egy blog bejegyzés mint egy cikk.
Az már összetettebb amikor egy tesztsorozatot is csinál...

De erről még órákig lehetne vitatkozni...szóval szerintem itt zárjuk le a témát.
Maradjunk annyiban hogy vannak olyan emberek akik szerint ez nem egy cikkbe való és vannak olyank akik szerint meg de. Ennyi...

A továbbiakban legyetek szívesek az ilyen "sztem ez nem egy cikk", " nem kellett volna cikket írni..." ..stb hozzászólásokat inkább nem elküldeni, mert nem igazán erről szól a cikk és a hozzátartozó fórum.
Köszönöm!

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#36) DaveJr válasza pityeszka (#31) üzenetére


DaveJr
őstag

Erre finoman csak annyit tudom mondani: hogy...mázlista :P

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#37) motorhead válasza DaveJr (#35) üzenetére


motorhead
aktív tag

Szerintem ezt azért mérlegeld, hogy egy zsugorcső rámelegítése egy kábelre nem e kevesebb munka mint egy gépösszerakás. Én őszintén megmondom, nekem a gépösszerakás sokkal bonyolultabb és időigényesebb.Persze lehet én vagyok a kezdő. :)

"jaj de jó megvettem ezt a ramot és milyen jó és most végre van egy tök jó ramom"

Ez nem gépösszerakás amit példának hoztál. Ez RAM vásárlás utáni felkiáltás.

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#38) DaveJr válasza motorhead (#37) üzenetére


DaveJr
őstag

Most én nem az összetettségre vagy a ráfordított időre gondolok. Nekem egy gép összerakása kb 15 perc mindennel együtt (mert többek között ez is a munkám része volt)
Bár lehet hogy félreértettem a legelső hozzászólásod...én úgy értettem hogy azért nem egy cikknek való mert az ilyet meg lehet találni a fórumokban meg amúgy is erre alapból sokan képesek ha van logikájuk...ha így nézzük akkor egy gép összerakós (nem tesztelős) cikk sem igényel több hozzáértést...

Az idézet csak egy része lehet mondjuk egy írásnak....vhogy nem akartam idézni több részt...

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#39) motorhead válasza DaveJr (#38) üzenetére


motorhead
aktív tag

Persze,gyakorlottnak az sem igényel több hozzáértést. Viszont ez a cikk olyan, mintha a processzor behelyezéséről írnék egy külön cikket. Érted?
Kiemeltél egy, a nagy átlag számára totál egyértelmű és abszolút logikus lépést, mit tehet valaki ha ilyenbe ütközik.

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#40) Trub


Trub
tag

Szerintem hasznos a cikk. Tényleg alap, de ha személyes blogba teszi én nem találom meg.
Szvsz megérte kirakni.

(#41) DaveJr válasza motorhead (#39) üzenetére


DaveJr
őstag

Értem mit akarsz mondani:)
de azért állítsunk fel egy normális összetettségi skálát:
processzor behelyezés < zsugorcső szépen rámelegítés <= gépösszerakás < tesztek < ház modding.
de ez csak egy példa...sok mindent lehetne még ebbe beletenni. Plusz ez nem mindenkinél így néz ki. Ezek szerint nálad sem...ezért már bocsánat a kifejezésért nem megsérteni akarlak, de ne magadból indulj ki. Azt meg hogy másnak mi nehéz mi könnyű meg mi hasznos azt se te se én nem tudhatjuk.

"...mit tehet valaki ha ilyenbe ütközik."
két dolgot tehet:
1. Elolvassa majd konstatálja hogy hát ő erről nem írt volna cikket majd ezt leírja a hozzászólásokban is.
2. Elolvassa majd konstatálja hogy hát ő nem írt volna erről cikket majd végig gondolja h bár szerinte ez hülyeség, de mivel nagy az isten állatkertje ezért biztos lesz olyan ember kis hazánkban akinek hasznos lesz a cikk.

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#42) bsanzika


bsanzika
tag

Korrekt kis cikk szerintem, hasznosítható tartalommal! Nincs kizárva hogy én nem fogom megcsinálni így a kábeleimet! :D

2gb ingyen tárhely: https://db.tt/vpOUisJ --- Használd egészséggel!!! :)

(#43) twine válasza DaveJr (#35) üzenetére


twine
addikt

" mert nem igazán erről szól a cikk és a hozzátartozó fórum."
Rendben-rendben maradjunk kizárólag szakmai vonalon.....
Hány centi zsugorcső is kell egy 20 centis kábelhez? :C :C
Tényleg ne hari,,,de ezt nem bírtam magamban tartani.... :R ;)

[ Szerkesztve ]

(#44) DaveJr válasza twine (#43) üzenetére


DaveJr
őstag

A 20 centibe belemérted a csatlakozót is? :P :)

amúgy meg:
no comment :P

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#45) motorhead válasza DaveJr (#41) üzenetére


motorhead
aktív tag

"...mit tehet valaki ha ilyenbe ütközik."

Visszagondol, hogy zsugorcsövet alkalmaztak Kis Pistáék a múltkori moddingos cikkben. Felkiált, - nekem jó lesz csak a zsugorcső magába met nincs pénzem,kedvem,akármim kínlódni a harisnyázással vagy venni fekete kábelt.
Én ezt így értettem.
Ahogyan te nézed a dolgot, én is mondhatnám, hogy ezek az emberek nem fognak olyan cikket keresni hogy a hupikék sata kábelemből hogyan csinálhatok feketét.

"Azt meg hogy másnak mi nehéz mi könnyű meg mi hasznos azt se te se én nem tudhatjuk."
Ezzel tökéletesen egyetértek.De akkor megint ott tartunk, ha valakinek eme logikus döntés magától nem jut eszébe,mint ahogy neked eszedbe jutott tök ésszerűen, annak nem írok cikket.
Szerintem benned 2 másodperc alatt megszületett az ötlet, hogyan kell fekete sata-t csinálni olcsón. De akkor nálad mennyivel "hülyébbnek" kell lennie annak, akinek ez magától nem jut eszébe? :) Mert mi pont ezen "háborodtunk" fel, hogy valamilyen szinten magunkra vettük, hogy minek fáraszt valaki ilyen egyértelmű dologgal.És ír cikket.
Átvitt értelmezésben pont te vagy aki vérig sértett mindenkit, hogy megmagyarázol olyan dolgot ami tök kézenfekvő. :) :) Remélem érted amit írok. De inkább olvasd el 2x amit itt leírtam. Nem sértésnek szánom, csak hogy jól értelmezd.

Értem én, hogy pl. aki most kezdi sbstb..
Ezzel csak az a baj, hogy itt a legtöbbünk próbál egy emelkedő színvonalat kicsikarni azoktól akik cikket írnak. Ezért vannak ilyen hozzászólások.

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#46) twine válasza DaveJr (#44) üzenetére


twine
addikt

uhhh hát ennek utánna kell néznem pontosan, hogyan is mérjem! Nem gondoltam hogy ilyen mélységekbe fogunk folyni...Pár napot kérnék,, át kell néznem a szakmai topicokat méréstechnikai szempontból...Gondolom szükség lesz a csatlakozó bordázatának leírására, valamint annak paramétereire....Most már látom,,,nem egyszerű feladatba kezdtünk :DDD
befejeztem....további kellemes zsugorcsövezést kívánok minden kedves forumlakónak ;)

(#47) kovy79 válasza Pistiboy88 (#2) üzenetére


kovy79
őstag

Jó a bandázsszalag, csak vigyázni kell, hogy mikor tekered, a leendő ívben legyen a kábel, mert a művelet után baromi merev lesz. Én a htpc-m szűkös, tekergő helyein csináltam és nagyon "patent" lett. :)

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#48) motorhead válasza kovy79 (#47) üzenetére


motorhead
aktív tag

Szerintem ti nem ugyanarról beszéltek. A textil szigetelőszalag az olyan hajlékony mint a vezeték magában. Ő ezt nevezte bandázsnak, ami mondjuk nem helyes. A bandázs az kötegelő drót valójában.
Ha a textil szalaggal vonsz be valamit az nagyon hajlékony marad utána is.Pont ez a jó benne.Meg, hogy szerintem nagyon jól néz ki.

Amúgy meg:

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#49) Tálydi válasza hackeeeee (#34) üzenetére


Tálydi
senior tag

DaveJr zsugorcsővel csinálta, tudom, hogy nekem harisnya kéne, de a táp már be van, satára kellene vamai uv-s cucc.

Eeeeh, what’s up, doc?

(#50) DaveJr válasza motorhead (#45) üzenetére


DaveJr
őstag

Ameddig kulturáltan tudunk beszélgetni addig sztem egyikünknek sincs oka megsértődni. :)

Sajnos a tapasztalataim alapján rengeteg emberből hiányzik ez efajta kreativitás. Sajnos ez van.

Ha meg vkinek ennyire egyértelmű a dolog annak csak azt tudom mondani, hogy: akinek nem inge nem veszi magára.
És bocsánat hogy fárasztottalak:)

Én azt mondom, hogy mivel a PH és társoldalai ma már az ország legnagyobb számteches oldalai ezért igenes megférnek az oldalakon a nagyon alapvető és nagyon profi cikkek. Sőt egy oldal ha minnél nagyobb olvasó tömeget akar akkor bizony mindenféle cikket engedélyez.
És mindenki maga dönti el hogy mit szeretne elolvasni. Ha azt vesszük mondjuk hogy ezt a cikket egy PH-s emberke írja és nincs lehetőséged hozzászólni akkor tudomásul veszed és "tovább lapozol".
És nem lehet mindenki kedvében járni. Túl sok féle-fajta ember van:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.