Hirdetés

2019. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SwitcX


SwitcX
(őstag)

Már vártam hogy valaki megemlítse a sorozatot, napok óta ezen kattogok. Egyszerűen elképesztő az a feszültség, amit kapunk, ritkán találkozok ilyennel.

(#2) csepelball


csepelball
(tag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszett az első rész. Ma nézzük a másodikat.

Ryzen + madárpókok. Mi kell még ?

(#3) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Csak a trailert láttam, és az nagyon tetszett. Köszi az ajánlót. :R

(#4) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Szvsz a legjobb sorozat ami éppen fut. :K

"és sajnos hamar világossá válik, hogy itt nem feltétlen egy ember hibájáról van szó, hanem egy eszme miatt történt, ami történt."

Azért nem egészen. Magának a reaktor felrobbanásának közvetlen fő kiváltó oka nem a párt volt, hanem sajnos csak szimplán az inkompetencia. Hibás tervezés és nem megfelelő üzemeltetés. :( Viszont a többi tényleg a rendszer hibája volt, a hírzárlat, félreinformálás, stb.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#5) cinemazealot válasza lezso6 (#4) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Hát Neked meg hova lett a fülesed és a kütyüd? :D

(#6) zoo8800


zoo8800
(PH! kedvence)

Tényleg jó sorozat, szó szerint lebilincselő és letaglózó a sztori. Van benne pár filmes hiba, de így is simán 9/10 pont.

"nagyon best buy vétel"

(#7) -AD4M-


-AD4M-
(tag)

azzal vitatkoznék, hogy nem az "eszme", hanem a rendszer miatt történt.
és ott nem számít, hogy éppen heinekem, rotációskapa vagy mandarin a jelkép

[ Szerkesztve ]

Allons-y!

(#8) h3lios


h3lios
(PH! addikt)

Zsenális volt eddig az egész. Kb. minden létező dokumentum filmet és írást elolvastam a témában amit lehetett.
Ami a legzseniálisabb, hogy eddig minden filmes BS-től mentes a dolog és a valóságot mutatja be. Aki még nem ismerte a 2. robbanás történetét az most azt hiheti a második rész után, hogy felfújták a problémát, de valóban pár napnyira voltunk attól, hogy Európa jelentős része lakhatatlan legyen.

Remekül bemutatják, hogy mennyire felelőtlenül járt el a komprett felső vezetés, illetve az erőmű magas rangú beosztottjai. Próbálták mindig az 1-el alattuk lévőre áttolni a felelősséget, mert féltek a szankcióktól. Közben 1000-ek haltak meg a titoktartás miatt.

Sokat elmond az a jelenet, amikor az a tűzoltó felveszi a grafit darabot a földről. Fingjuk nem volt arról, hogy 1-2 héten belül belehalnak a hatalmas sugárzás hatásaiba. Gyakorlatilag őket a halálba küldték.

Illetve az első részben látott mérnökök akik utasításra belenéztek a lángoló reaktorba... Nekik csak napjaik lehettek hátra mert több 10 ezres röntgen sugárzás érte őket hosszú perceken keresztül.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#9) Samus válasza h3lios (#8) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A parancsnok sem volt semmi, aki maga ment a nagy sugárzást is mérni képes kütyüvel egyenesen a romok mellé...de valami hihetetlen, hogy 24 óráig tagadták, hogy nyitva lenne a mag, és mindenhol a 3.6 röntgen sugárzás szerepelt...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) stawros válasza Samus (#9) üzenetére


stawros
(kvázi-tag)

A filmet néztük ismerősi körben elég jó.De sajnálatos hogy ennek a történetnek valós alapjai vannak.Tisztelet azoknak a hősöknek akik akkor segítettek abban hogy nem lett nagyobb a tragédia,(parancs vagy nem parancstól függetlenül) és akik már a családjaikhoz, szeretteikhez soha nem tértek haza.A kütyüre visszatérve(dozimeter)a nulláról hirtelen a maxot jelezve gondolni való volt hogyha kiakadt az nem a véletlen műve, sokan azt hitték hogy elromlott.Rossz döntéssorozat is kellett a vezetők részéről ehhez a katasztrófához.Reméljük sosem fog megismétlődni a mai világban.

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#11) Lauda válasza Samus (#9) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

24 óráig tagadták, hogy nyitva lenne a mag, és mindenhol a 3.6 röntgen sugárzás szerepelt...

Igaziból nem tagadták ezt, mert nem is tudtak róla. Mármint hogy a magot is felrobbantották azok az idióták éjszaka.

[ Szerkesztve ]

(#12) Silenzio válasza lezso6 (#4) üzenetére


Silenzio
(PH! addikt)

Nem biztos, hogy ha pl. az USÁ-ban történik a dolog, máshogy kezelik. Hiszen senki sem tudta pontosan, mekkora a baj, és milyen tényezők alakítják. Elég kevés, ilyen kaliberű atomkatasztrófa volt a történelemben. Pont ilyen pedig egy sem. Szerencsére.

(#13) Spet válasza Silenzio (#12) üzenetére


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

Hasonló biztonsági rendszer hibából adódó baleset Amerikában is volt. Hogy akkor mit tettek volna, (szerencsére) nem tudta meg a világ.

Once upon a time... don't ask me when and why...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.