Hirdetés

2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) escape


escape
aktív tag

Sajnos nem vagyok pécsi, de ha ez segít, én így raktam fel, se gőz, se fürdőszoba, ellenben jó sok por és kevés fény mellett. Két pici porszem maradt a fólia és a kijelző között, de az egyáltalán nem zavaró, és csak kikapcsolt kijelzőnél, erős napfényben látszik.
Én is nagyon sokat szívtam a fóliákkal, vagy hármat elrontottam, ez lett az első, ami jól sikerült.

[ Szerkesztve ]

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#2) greenity


greenity
aktív tag

Fóliázós helyet nem tudok, de mi anno úgy csináltuk, hogy bevizeztük a felületet és utána kiegyengettük. A 3-ból két telefonon még az a fólia van, és ez volt áprilisban...

Hja és nem a legvastagabb fóliát kell felpakolni.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#3) Švejk


Švejk
őstag

Akkor megvan az az érzés, hogy fel van rakva a fólia, 3 mini porszemmel, de te maximalista vagy és leszeded. Onnantól csak rontasz a helyzeten :D
Emlékszem, amikor fél órán át igazgattam egy fóliát, mindig le kellett mosni a porszemeket, ha éppen nem buborék volt. Idegtépő. Laboratóriumon kívül Mission Impossible. De végül sikerült, jól tartott.

(#4) #81556480


#81556480
törölt tag

Közgazdász szemmel nézve ez egy piaci rés.

nyiss egy fóliaszaküzletet és gazdag leszel.

(#5) Samus


Samus
addikt

Azt hiszem meg is rendeltem az említett fólia pakkot, németből gyorsan itt van, egy csak összejön...Pedig utánaolvastam, kérdeztem, hogy mégis hogyan, de így sem jött össze :(

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) Rimuru válasza Samus (#5) üzenetére


Rimuru
veterán

Még a Galaxy 3-ra nem sikerült tökéletesen felrakni (első próbálkozás), utána (2 évvel) Grand X említett tokhoz kapott fólia majdnem tökéletesen sikerült, egy kis nyomkodás után eltűnt az a kicsi buborék. Egy élmény volt az utóbbi művelet nem tudom hogy fóliának mennyire van/volt köze hozzá.

greenity: Régen sokan mondták hogy nem jó minden fóliához ez a módszer, Galaxy 3-ra végül én is úgy tettem fel, de csak azért mert "lemostam" a fóliát.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#7) greenity válasza Rimuru (#6) üzenetére


greenity
aktív tag

Jó. hát nem tökéletes megoldás, de nálunk működött :D

"Egy mosolynál jobb a több"

(#8) Dany007


Dany007
veterán

Sose értettem mire jó ez a fólia mizéria...
Nekem pl a telefonon alapból, gyárilag van védőfólia és hozzá se kellett nyúlnom.

Másrészt ha már tényleg csak macskát dobálni jó az a telefon, akkor mi a f...nak szenvedsz a fóliával? :D Költöd rá a pénzt, időt, energiát, stresszelsz miatta, de minek? Ha tényleg olyan hibái vannak, mint amit leírtál, akkor a kijelzőfólia a legkisebb gond...

Másrészt nem "fóliásat" kell keresni, hanem dekorációs műhelyt vagy reklámstúdiót ahol van dekorműhely.
Ott szakszerűen pikk-pakk 2 perc alatt rátesznek neked egy ilyen fóliát. Kb tizedannyi áron, mint amennyiért ezeket lehet kapni.

Elmondom neked, hogy az ilyen mezei védőfóliák ára (közepes vastagságú) megközelíti a 400Ft / m2-t (+áfa)! De még az autóra való kavicsfelverődés(!) elleni védőfólia se kerül többe, mint 2-3000 forint / négyzetméter! Aztán vajon egy négyzetméterből hányszor lehetne kivágni a telefonhoz szükséges méretet? :)

Teljesen fölösleges itt Németországból rendelni spéci fóliákat meg minden maszlagot. Be kell menni egy dekoros üzletbe, művészellátóba, írószerboltba(?) és kérni átlátszó öntapadós fóliát.
De ha esetleg van ott egy sima dekoros bolt ahol eleve különböző színű dekorfóliákat lehet kapni, akkor ott simán lerendelnek neked 1m2 ilyen fóliát... Max egy ezresért, aztán lesz belőle védőfólia a következő pár évre. Itt Veszprémben minimum 3 ilyen helyet tudok így hirtelen.

A felrakás már tényleg neccesebb dolog. Mosószeres vízzel érdemes bevizezni a felületet, úgy könnyen pozicionálható marad a fólia. A szöszöket bizonyos esetben tényleg nem tudod elkerülni, max ha mázlid van, meg helységtől is függ.

(#9) kmisi99 válasza Dany007 (#8) üzenetére


kmisi99
addikt

Az említett német fólia pár száz ftt ért és nem egy darab hanem 6db . Nem speckó fólia.

(#10) Dany007 válasza kmisi99 (#9) üzenetére


Dany007
veterán

Párszáz forint és ingyen kihozzák Német o-ból?
Csak mert amit én mondok, annak 400 Ft négyzetmétere. Az is sima fólia, átlagos vastagsággal.
Szóval ha teszem azt kell egy 12x6cm-es telefonra belőle akkor abból a 400 forintból kijön közel 130db!

Tessék. Második oldal. 450 forint a listaár 1m2-nek. Persze ez a nagyker, de a helyi dekoratőr ezt odafogja adni bagóért. Sőt, még ha fizetsz is neki egy kicsit többet, akkor a plotterrel két perc alatt kivágja neked a kívánt fóliákat a telefon méretében aztán csak le kell szedni az egészről... Akár mind a 130-at...

[ Szerkesztve ]

(#11) kmisi99 válasza Dany007 (#10) üzenetére


kmisi99
addikt

Ja német ebay.

(#12) r-chee


r-chee
őstag

Én mindig úgy csinálom a felrakást, hogy az alsó fóliát kb. 2 centit lehúzom, aláfordítom, majd a szabad részt rásimítom a kijelző tetejére, aztán egy bankkártyával simítom le, miközben párhuzamosan ezzel húzom le a további részt. Szösztelenítéshez (és a teló tisztán tartásához) ablaktiszító spray-t és papír törlőkendőt használok, szájjal lefúvásos rásegítéssel :) .

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#13) lapa


lapa
veterán

hdd-k plexizéséhez volt best practice a fürdőszobában nagy gőzt csinálás, aztán gőz elmúlásával immár pormentes levegőben szerelés.

(#14) Tomi0703 válasza Dany007 (#8) üzenetére


Tomi0703
őstag

Max egy ezresért, aztán lesz belőle védőfólia a következő pár évre. Itt Veszprémben minimum 3 ilyen helyet tudok így hirtelen.

Engem érdekelne az a 3 hely!

A cikkíróhoz. Én rendeltem az L7 II-re meg a Lumia 520-ra fóliát. Mondom felrakom előbb a Lumiára (az úgysem az enyém, legalább gyakorlok azon mivel először rakok ilyet fel), hát nem tökéletesen, buborék meg minden szar mentesen felment? Következett az enyém, na mondom sima... A nagy büdös... Hát nem lett kettő buborék a kijelző közepén amit nem tudtam eltüntetni... Nagy idegbaj közepette, úgy nyomkodtam rá a kártyát, hogy sikerült egy hatalmas karcot tennem a fóliába (remélem a kijelző nem karcolódott), persze a bubik megmaradtak...

(#15) hNp88 válasza lapa (#13) üzenetére


hNp88
aktív tag

nagy gőzzel, illetve annak elmúltával, pormentesítés? ez érdekesen hangzik.. :)

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#16) Huma


Huma
addikt

Ismerős szituáció. Három porszem miatt raktam újra a fóliát és akárhányszor próbálkoztam mindig alájutott legalább egy szem. Végül azért csak sikerült pormentesen felraknom.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#17) Dany007 válasza Tomi0703 (#14) üzenetére


Dany007
veterán

Itt van ni az egyik: [link]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.