Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#301) petya000 válasza Vasshammer (#298) üzenetére


petya000
(csendes tag)

Én elvittem az Aradiba ma, és átvették, azt mondták, hogy megszoftverelik, de többet nem tud tenni, maximum visszaküldi a telemaxba újra. És ha hibás nem tudnak mit tenni, fogyasztóvédelemhez kell fordulnom. (3-4 nap múlva kiderül)

Közben kaptam egy újabb emailt a samsungtól, hogy nem változott az álláspontjuk, szerintük hibátlan a készülék.

(#302) mark77 válasza Vasshammer (#287) üzenetére


mark77
(tag)

Jó magyar szokás a szar szervíz. Nem a Telemax a Samu szervíz hanem a Cordon Electronics(tudtommal,de lehet hogy nem...). Törzsvendégek a bíróságokon, és a fogyasztóvédelemnél, mert elég furcsán értelmezik a garanciális szervízt.

Tanácsos lenne a készüléket egy független intézményben bevizsgátatni (KERMI vagy hasonló), ha tényleg hibás a készülék azzal lehet menni a Samsunghoz, fogyvédhez , bíróságra stb. Sajnos ezek egy vesztes per költségeit belekalkulálják a rezsibe.
Tudomásom szerint a 3 ik sikertelen javítás után illik cserélni.

Egy kiragadott példa:
http://homar.blog.hu/2012/03/20/megunta_a_szerviz_a_javitgatast_megvonta_a_garanciat

[ Szerkesztve ]

Cannibal Corpse

(#303) petya000


petya000
(csendes tag)

Én amúgy azt fogom csinálni ha ezután sem tesznek semmit, hogy fogom szépen a digitális kamerát, beállítom jó szögbe hogy látszódjon, és reggel elindítom a felvételt, és megvárom amíg kikapcsol magától, akkor fogom és beviszem a szervizbe, odatekerem szépen és megmutatom nekik. ennyit tudok még csinálni,

Vagy ha ez sem segít bemegyek gyanútlanul nézelődni egy samsung boltba és egy fogóval összeroppantok véletlen egy új kis okostelefont. :) a problémámat ugyan nem oldja meg, de a lelkemet megnyugtatja az biztos.

(#304) petya000 válasza Vasshammer (#299) üzenetére


petya000
(csendes tag)

Na neked mit mondtak az Aradiba?

(#305) petya000 válasza petya000 (#304) üzenetére


petya000
(csendes tag)

Közben a facebookon reagált a samsung egy negatív kommentemre, kérték, hogy írjam meg mi a panaszom. Megírtam levélben, pár perc múlva jött a válasz.:

ˇˇ Azt tudom neked mondani most, hogy megfuttatjuk itt bent ezt a problémát. Nem szeretnék ígérni semmit, de utána nézünk a dolognak. Jövőhét elején jelentkezünk, hogy mit sikerült kideríteni, addig is szép hetet.ˇˇ

Majd meglátjuk mi lesz, ez is valami.

(#306) #51736960


#51736960
(törölt tag)

sziasztok,

próbált már valaki pdf olvasót rakni a telóra?
én egyetlen progit találtam (mobilepdf), de az semmit nem hajlandó megnyitni :)
esetleg jöhetnek tippek txt vagy rtf olvasására is.

egyébként java-s játékokat is próbáltam, de a nagyobb méretűeket nem engedi installálni, ennek mi lehet az oka?

amúgy tök jó a kamerája a telónak, most fotóztam végig egy nyaralást, és a 40 képből csak egyszer rontotta el az élességet, ezt az arányt sok dslr is megirigyelhetné :)

(#307) Ukraan


Ukraan
(aktív tag)

Hát, ezek az újraindulásos problémák nem túl bíztatóak... Már egy ideje szemezek ezzel a telefonnal, ide is írtam ez ügyben. Úgy tűnik, most válik aktuálissá a készülékvásárlás, de ezek a gondok elbizonytalanítottak :O . Pedig jó vásárnak lehet azoknak, akik nem kérnek az okostelefonokból, csak egy telót keresnek jó kamerával. Sok tulajnál jelentkezett ez az újraindulgatás?

BÚÉK!

(#308) Cyrin válasza Ukraan (#307) üzenetére


Cyrin
(addikt)

én is azt hittem hogy újraindul, de csak az történt hogy a zsebemben benyomódott a kikapcsoló gomb. fix képernyőzár beállítása óta egyszer sem történt ilyen...

(#309) Ukraan válasza Cyrin (#308) üzenetére


Ukraan
(aktív tag)

Ez jó hír! A készülék általános minőségével(összeszerelés, beszélgetés minőség stb.) elégedettek vagytok? Programokat lehet azért találni hozzá?

BÚÉK!

(#310) Cyrin válasza Ukraan (#309) üzenetére


Cyrin
(addikt)

tök jól összerakott telefon, esett már le 1,5 m-ről gres lapra, és semmi baja nem lett. semmi lötyögés stb. nincs.
beszélgetés hangminősége is jó, legalábbis amit én hallok, mások pedig mostanában nem panaszkodtak, az elején volt 3-4-szer hogy valami nem stimmelt és nagyon rosszul hallottak, de ez újrahívással már nem jelentkezett, meg azóta nem fordult elő többet. (leírtam itt a fórumban is)
ami megmaradt, hogy ha épp beszélek valakivel, és bejövő hívásjelzés van, akkor felhangosodik, ez zavaró. de ennyi.

telepíteni nem telepítettem rá semmit, csak egy opera minit. de azt se használom, arra ott a defy, ez céges használatra van.

(#311) Lewzke válasza Cyrin (#310) üzenetére


Lewzke
(senior tag)

Én ezt nem mondanám, mármint, hogy strapa telefon. Mondom teljesen normáilisan hordtam a zsebemben metróztam meg buszoztam és amikor kivettem a zsebemből a képernyő "kivirágozva" fogadott, úgy, hogy a külső borításnak semmi baja. Vigyázat. :(((

Fennebb már leírtam: Sikeresen tönkretettem a kijelzőjét, oldalsó zsebembe hordtam, nem tudom hogyan de megnyomódott az biztos. Külsőre semmi nyoma de a kijelző megrepedt. Én azt hittem strapább. :W Szóval nagyon ügyeljetek, erre !
Ja és visszatérek a Nokia 1600-ra.

[ Szerkesztve ]

-Huszonöt deka lett, maradhat? -Nem, elvinném...

(#312) petya000 válasza Ukraan (#307) üzenetére


petya000
(csendes tag)

Én azt mondom, hogy ha samsung boltban kártyafüggetlenül vennéd akkor rendben, de t-mobilost semmiképpen, mert ugye átírják a szoftvert, kivesznek egy csomó alkalmazást ami a függetlenen rajta van, és ezek miatt valószínűleg, újraindulgat, amúgy minden oké volt vele, de még mindig a szervizben van...

(#313) Ukraan válasza petya000 (#312) üzenetére


Ukraan
(aktív tag)

Igen, mindenképpen kártyafüggetlenül venném. Nem sokkal drágább, mint Dominoval, és az van, amit írsz. Én egyébként első telefonnak venném, kicsit megcsömörlöttem ettől az okostelefonos dologtól.
Most is egy 100-as Nokiát használok pár napja, az is tökéletes lenne, de hiányzik a kamera. Van két gyerekem, sok a fotótéma :) .

[ Szerkesztve ]

BÚÉK!

(#314) Cyrin


Cyrin
(addikt)

én nem is mondtam, hogy strapa telefon, még a defy-re se mondanám, pedig azt a csap alatt szoktam megmosni, csak annyit, hogy sztem jól össze van rakva.

én is sokszor úgy ülök be a kaocsiba hogy a zsebemben van, és feszül mint állat, kivenni se tudom, ennek ellenére még semmi baja nem történt.

ja, és az enyém független, nem szolgáltatós...

(#315) petya000 válasza Ukraan (#313) üzenetére


petya000
(csendes tag)

Fényképezésre tökéletes, könnyen kezelhető, szuper képminőség :)

(#316) norbee2244


norbee2244
(senior tag)

Kevésszer keresek így,de: akinek ilyen készüléke van és esetlegesen megszeretne tőle szabadulni keressen meg privátban.Független érdekel csakis.

(#317) Cyrin


Cyrin
(addikt)

ma használtam egy kis böngészésre kényszerűségből opera minivel, elég jól használható, nokia 6300 után megváltás...

(#318) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Meg mindig gondolkozom, hogy levaltsam az oreg L700-at.

Kerdes: MP3 lejatszo tud albumnev kezdobetu(k)re szurni?

Miota vettem egy 32GBs Adata microSDt, azota szivok az L700-zal, mert az albumlistaban csak a fel-le kurzorral lehet valogatni. :W
Bezzeg ha telefonkonyvben beutom a kezdobetut, akkor az elso olyan kezdetu bejegyzesre ugrik...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#319) viraga válasza Vasshammer (#287) üzenetére


viraga
(tag)

szia!

Nekem nincs ilyen mobilom, de pár általános dolgot leírok, amit célszerű betartani.

Ha egy mobilba (vagy fényképezőbe, vagy videokamerába, vagy akármibe) memóriakártyát teszek, amit azelőtt nem abban az eszközben használtam, akkor mindenképp megformázom, először szgépen, kártyaolvasóval. Ha windows-zal formázok, akkor NEM gyorsformázással. Ha esetleg vmilyen célprogramot használnál erre a célra, akkor alacsony szintű formázást érdemes választani (low level format), egy teljes törléssel (wipe) egybekötve. Jónak tűnik pl az SD Association programja: [link], elvileg ők értenek ehhez a legjobban. Formázás után berakom a kártyát az eszközbe, majd abban is megformázom, egymás után 2x. Ilyenkor az eszköz megformázza az általa favorizált fájlrendszerre, és ált. létrehozza azt a mapparendszert, amit majd használ. Ezzel a módszerrel nem szabad h probléma legyen a kártyával. Persze azt a problémát, hogy bizonyos mobilok, fényképezők nem szeretnek bizonyos márkájú memóriakártyát, sajnos nem oldja meg... Ismerősnek ilyen összeférhetetlenség miatt egy egész nyaralás fényképei vesztek el visszahozhatatlanul a memóriakártyáról (Canon gép, Kingston kártya). A kártyákat időnként nem árt formázni, szintén fényképezős tapasztalat, hogy több tíz megányi fájltöredék is gyorsan "összegyűlik", ami biztos nincs jó hatással a teljesítményre... Nem hinném, h mobiloknál jobb a helyzet. Fájlnevek, elérési utak: még régen, egy 256 megás mp3 lejátszó - pendrive eszközzel volt olyan tapasztalatom, hogy lementett weblapok tönkre tudták vágni, az "xyz weblap elemei" nevű mappa a sok száz kis fájllal és sok alkönyvtárral nem tetszett neki. (Formázással helyrejött, de amíg nem formáztam meg, olvashatatlan volt az egész tartalma :( Formázással persze minden elveszett) Ez lehet fájlrendszer korlát is, de mobiloknál még ott vannak a szoftver egyedi hibái, hülyeségei, ékezeteket kezeli-e, hogyan cache-el, stb.

Látom, hogy memóriakártya nélkül is újraindul, ill a többi hsz alapján sajnos a fentiek nem oldják meg a dolgot, de mint általános infó hátha segít vkinek.

(#320) Denyiro válasza Lewzke (#311) üzenetére


Denyiro
(tag)

Szerintem akkor eléggé komoly nyomást kaphatott vagy valami ütődést, mert a faterom az L700-as készülékét szintén a te általad említett módom hordja már több mint két éve de némi karcolódáson kívül szerencsére semmi baja. (kop-kop) Szervizt egyszer látott a telefon azt is csak azért, mert véletlenül benne maradt a nadrágzsebben, ami pedig ment a mosógépbe úgyhogy kicsit elázott de sikerült visszahozni és azóta is jól ketyeg. :DDD
Fentiek tükrében azt hiszem megszavazom a bizalmat az S5610-nek ha a saját telefonom már felmondaná a szolgálatot. Élőben megtapogatva ugyanazt az érzést nyújtotta a S5610 mint az L700, hogy ebből nincs kispórolva az anyag és nem nyeklik-nyaklik. A menüje is gyorsnak tűnt és ami nem mellékes, hogy a kijelző szép és a betűk mérete is jól olvasható rosszabb szemmel is.

[ Szerkesztve ]

Denyiro

(#321) petya000


petya000
(csendes tag)

Lassan 2 hete a szervizben, még semmi hír. mondjuk már lemondtam a telefonról, megpróbálom eladni amint tudom. És nézni valami mást, ha ennek vége...

(#322) MobilTuri


MobilTuri
(csendes tag)

Szerintem egy szép telefon, olcsó, akiknek nem kell az új hírhedt okostelefon cuccok, annak ajánlom! :K Nekem is tökéletes lenne ;)

Apple iPhone 4s......- a legtöbb mi adható. :D

(#323) Siera


Siera
(senior tag)

Én most rendeltem meg a független Primomat - remélhetőleg nem lesznek vele kikapcsolós problémák. ;]

Milyen offline használható térképes programot tudnátok ajánlani hozzá? (Az nagy pluszt jelentene, hogyha esetleg 3gn keresztül helymeghatározást is tudna végrehajtani, ha arra lenne szükség.)

Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

(#324) gabesszg


gabesszg
(aktív tag)

Azért ez elég érdekes amiket itt olvasok. Én most használtam pár napot(mert amúgy kb eddig sokat mondok, ha használtam 5 napot mert 2.telefon) de egyszer se indult újra!Semmi problémát nem tapasztaltam.(ami fölöttéb érdekes számomra, hogy miért mindig "csak" a t-mobile-os telefonnokkal van ez?valami selejt szériát kaptak?)

(#325) petya000


petya000
(csendes tag)

Az ismételt bevizsgálás után, ami 3 hete tart lassan. Ez a válasz.:

Szervizpartnerünk tájékoztatása szerint a hibát a tartósteszt alkalmával sem tudták reprodukálni, megállapítást nyert hogy a készülék a műszaki előírásoknak megfelelően működik.

Tartósteszt , 2 hétig a fiókban, 1 nap foglalkozás. Szerintem, na mind1, marad az hogy levideózom, ahogy kikapcsol magától.

(#326) norbee2244


norbee2244
(senior tag)

Sikerült egy független példányhoz hozzá jutnom valami eszméletlen jó képeket csinál és jó hangos.Van valami ötletetek arra,hogy a lifetimert miként tudnám elő csalogatni? Elvileg teljesen új,de azért mégis tudni szeretném,hogy tényleg az e.

(#327) lizandra


lizandra
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!

Van egy ilyen mobilom, magyar menűvel. 1-2 érdekességet vettem észre rajta.
A témáknál lehet választani "kék, orange, green" között. Nem azt írja hogy naracs, és zöld. Ez így oké?
Másik, hogy betűtípusnál csak global, és choco cooky van. Másnál is csak 2 féle van?
És az alkalmazásoknál a számológépet, úgy írja ki, hogy "számoló-gép".
Ezek nem nagy dolgok, ettől még funkciónál mint mobil, de azért nekem elég furcsa.
Ha lehet gyors választ kérnék, hogy esetleg tudjam még cseréltetni.
Előre is köszönöm a segítséget!

(#328) norbee2244 válasza lizandra (#327) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Nekem is ugyan ezek vannak. Számológépes dolog nekem is fura volt.

(#329) #36819456 válasza norbee2244 (#328) üzenetére


#36819456
(törölt tag)

Szép is, jó is... de nincs dátum/idő aut. frissítés?
Meg kijelzőt nem lehet üresen hagyni? (vagy óra, vagy alkalmazásindító) :(((

(#330) norbee2244 válasza #36819456 (#329) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Első nekem működik (kikapcs-bekapcs után vissza áll tudja hol a helye) utóbbi viszont csak ez a két lehetőség van.

(#331) #36819456 válasza norbee2244 (#330) üzenetére


#36819456
(törölt tag)

Akkor ezt próbálom..akksi kivétellel is. :)

(#332) #36819456 válasza #36819456 (#331) üzenetére


#36819456
(törölt tag)

Akksi ki...10 perc, vissza, állítsam be kézzel.. :U
Van a családban egy C3750-es, abban viszont van ilyen opció.Mindkettő T-s. :F

(#333) norbee2244 válasza #36819456 (#332) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Én függetlenként vettem tehát arról tudok nyilatkozni. A t-mobile által eladott darabokkal állítólag gyakran probléma volt itt a fórumon.

(#334) norbert999


norbert999
(aktív tag)

Sikerült valakinek a névjegyek szinkronizálása?

Nem kevés telszámot kellene átmentenem, ezidáig úgy látom, hogy egyenként kell.

Sem a KIES, sem a BT, sem a GOOGLE nem megy. :(

(#335) norbee2244 válasza norbert999 (#334) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Nekem androidból google-n át szinkronolva gépi segítséggel sikerült átraknom.

(#336) norbert999 válasza norbee2244 (#335) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

Tudnál segíteni...?

(#337) norbee2244 válasza norbert999 (#336) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Androidnál a google fiókomba szinkronizáltam a partnereimet majd utánna onnan kimentettem fájlba és a kiessel a primora beimportáltam. Lépésről lépésre már nem emlékszem ,de így ment nekem.

(#338) norbert999 válasza norbee2244 (#337) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

Köszi!
A Google szinkron nálam oké.

A Pc-re milyen formátumot mentettél?

A KIES egyszerűen bezárja a primo adatáttöltését "hagyományos" módban.

(#339) norbee2244 válasza norbert999 (#338) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

A google-ben bejelentkezve azt hiszem csak egyet lehet,de nézz utánna,hogy a kies milyen formátumot kezel.

(#340) norbert999


norbert999
(aktív tag)

Hát...
Nálam 3 félét kínál fel...
Most nézem, hogy a kies mit akar...

(#341) norbert999


norbert999
(aktív tag)

Sokan (talán mindenki) szidjuk a KIEST, nem véletlenül.

A "legfrissebb" verzió nem hajlandó megnyitni.

(#342) norbee2244 válasza norbert999 (#341) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

Nekem még a régebbi van azzal simán ment. Tudsz régebbi verziókat tölteni egyes oldalakról nekem még a 2.3.2 van azzal nem ellenkezett :K

(#343) norbert999 válasza norbee2244 (#342) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

A kereső szerint sok 2.3.2 letöltő hely van.
Azonban amelyik oldalakat megnéztem már mind a 2.3.3-at adja. :(((

Hát még mindig nem megoldott a névjegyek "átpakolása", hacsak rá nem szánok egy egész napot és egyenként átküldözgetem BT-n.

Mindenki így csinálta?
Más mód? :F

(#344) norbee2244 válasza norbert999 (#343) üzenetére


norbee2244
(senior tag)

(#345) norbert999 válasza norbee2244 (#344) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

Köszönöm a segítséget, de...
Ezzel sem megy, de lényeg a lényeg átmentek a névjegyek mind az 587. :C

Az adatátvitel BT-al történt.

Az androidos készülékről 250 darabonként (3 csomagban) ment át.

Mégse egyenként. :N

(#346) kori18t


kori18t
(tag)

Rendeltem egy ilyen telót a T webshopból, holnap vehetném át egy pikk-pakk ponton, de egy kissé elgondolkodtam, hogy átvegyem-e a készüléket, pont amiatt, amiről itt többen írtatok, újraindulás és társai.....nagyon nem akarok szervizekbe járni reklamálni és szívni a cuccal :W

(#347) norbert999 válasza kori18t (#346) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

Nekem újraindulás még nem volt (t-mo.).

Igaz, hogy tegnap vettem kézhez.

[ Szerkesztve ]

(#348) Kabirobi válasza kori18t (#346) üzenetére


Kabirobi
(tag)

Tuskóba most lesz akciós 22.000ft függetlenül! Inkább mint egy t-fosos! :)

(#349) norbert999 válasza Kabirobi (#348) üzenetére


norbert999
(aktív tag)

Ne má... :W

(#350) kori18t


kori18t
(tag)

norbert999
Kabirobi

Köszi az infókat.Akkor mi van, ha a megrendelt telót nem veszem át a pikk-pakkon?
Csak jobb lenne egy független :U
Bár eddig sok T-s telóm volt, egyiknek se volt baja, a fene tudja, hogy ez hogy viselkedik majd.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.