Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:51:37

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) #01696768


#01696768
törölt tag

Sziasztok!
Csatlakoznék a csapathoz, ugyanis megkaptam a karácsonyi ajándékom. :DDD (A párom mondta, hogy nem biztos benne, hogy "jó lesz az ajándék mérete", ezért megmutatná. Gondoltam kabát, vagy valami... :B Aztán persze muszáj volt elkezdeni nyomkodni.)

Vissza fogok olvasni, de lenne egy hirtelen kérdésem. OPO-m van, amin CM fut alapból. A TouchWiz így 5 perc alatt eltántorított, így szeretném a tabletre is ráhegeszteni. Melyik verziót ajánljátok? Ill. hol találom a legjobb root-leírást? (Sosem csináltam még, de most muszáj lesz.) Nagyon köszönöm, igérem, ezek után (kéne vmi tok is) olvasok becsületesen, de ez fontos, mert így ízlésficamot kapok. :D (Elnézést azoktól, akik szeretik, ez tényleg ízlés kérdése.)
:R

(#952) sbalu1 válasza #01696768 (#951) üzenetére


sbalu1
senior tag

Első körben, rootolás nélkül is, le lehet cserélni a touchw UI-it mondjuk egy Go Launcher Ex-re, vagy hasonló másra.Rootoláshoz megbízható hely az xda-developers fiúk honlapja, ott nézz szét, de azt tudnod kell, hogy visszaállíthatlanúl ugrik a gari vele.

(#953) #01696768 válasza sbalu1 (#952) üzenetére


#01696768
törölt tag

Basta! Nem tudtam, hogy a tableteken is így van már. Hogy enné meg őket bloatware! Najó, akkor megy fel az Apex, úgyis megvan a prémium, de telefonon nem használom. Hálás köszönet :R , még jó, hogy nem vágtam bele. (Vadiúj tableten azért nem játszanám el mindjárt, samut ismerve jól jön még... :DDD )

(#954) gezatata


gezatata
aktív tag

egyre jobban kezdem szükségét érezni a rootolásnak és akkor már miért ne romoásnak is.
gondoltam felteszem az XDA oldalárol a Basic Rom V3
van valakinek tapasztalata vele vagy talált esetleg jobbat?

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#955) Beetlejuice válasza gezatata (#954) üzenetére


Beetlejuice
tag

En par napja rootoltam meg az enyemet. Nagyon szuper. Sima gyari romot hasznalok, de szinte minden Samsung cucc le van tiltva benne. Azert szoktam a gyari romokat hasznalni, mert a hardware-t azok kezelik a legjobban. Pl. a CM 11-ben bugos a HDML kimenet, illetve az XMBC kezeles. Ettol a ket dologtol eltekintve allitolag bug-free a CM11.

Xposed framework segitsegvel szinte teljesen testre lehet szabni a gyari romot is, szerintem. Adaway, youtube adaway, titanium backup, sd card fix, tasker, chrome pie... mintha egy uj tabletem lenne :N

Nem teljesen idevag, de az amazon store-ban egy csomo jo app ingyenes...

[ Szerkesztve ]

(#956) sbalu1 válasza Beetlejuice (#955) üzenetére


sbalu1
senior tag

CF_AutoRoot_Port_T800_BeansTown106.tar.md5.zip-evvel rootoltad?

(#957) csalafinta65 válasza Beetlejuice (#955) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Ezért megéri 2 év garit sutba dobni?? Majd ha 30-50 rongyos javítást fizetsz esetleg 1,5 év múlva, akkor talán rádöbbensz, milyen jó volt a "régi" tablet....( persze feltételezem, hogy sufni GSM-ben vetted...akkor meg igazából tökmindegy....)

(#958) gezatata válasza Beetlejuice (#955) üzenetére


gezatata
aktív tag

köszönöm a hasznos tanácsaidat,

meg is van, mintha hosszas fuldoklás után újra kapnék levegőt
most valóban kezdődhet valami új.

sbalu1 ezzel rootoltam

[ Szerkesztve ]

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#959) Beetlejuice válasza sbalu1 (#956) üzenetére


Beetlejuice
tag

Igen. Siman, csont nelkul ment minden.

(#960) Beetlejuice válasza csalafinta65 (#957) üzenetére


Beetlejuice
tag

Igen :N

(#961) sbalu1


sbalu1
senior tag

Kösz fiúk!Azért ha valaki rávetemedne egy nem gyári rom felflashelésére, kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

(#962) oncsi


oncsi
őstag

8020-note-ről váltottam, és már párszor volt szerencsém a prémium garit használni.
Nagyon jól jön a Samsungokhoz. Ez is ugye már a második darab, mert 3 napon belül cserélték.
A 8020-on kicseréltek töltőt, kábelt, aksit!!, alaplapot, kijelzőt a komplett előlappal, gyakorlatilag ingyen. 1 éves korára teljesen új lett a készülék. AMOLED-nél meg a két év is csak szerencsével, meg odafigyeléssel hozható össze. Láttam pár beégettet miközben csak pár nap volt bennük, igaz azokon demo ment, de szervizes mondta, hogy a 2 év az kb. ca-ca.
Tehát jól jön a 2 év gari. Ezen is cserélni fogják az aksit, kijelzőt még gari időn belül.
A hiányosságait vagy javítják, vagy frissítik egy FW csere alkalmával. Ha mégsem, lesz mindenre alternatív megoldás. Úgyhogy magam részéről inkább kivárnék az 5.0 droidig.
Annak ellenére mondom ezt, hogy van vele gondom rendesen. Valamit elkutyultag Samsungék.
1. Néhol útközben elmegy a 4G. Lemegy HSDP-ra, vagy 3G-re. Olyankor az oldal nem válaszol üzenetet adja. Belvárosban tökéletes, de ingadozó jelerősség esetén hamar feladja. Hiába van újból jó térerő, csak újraindítás után lesz jó. Minden böngészővel. Asszony Tab 10.1 (p7500) lassan de hiba nélkül megy. Nincs eldobott oldal.
Már volt olyan is, hogy a telefonomon osztottam meg a net-et, mert sehogy nem volt ott, akkor jel, csak edge, de azt nem szereti, mert mindig az oldal nem elérhető lapot adja. Miközben a telon meg volt HSDPA is.
Érdekes a ram kezelése is.
Tab10.1 1GB Ram friss índítással 600MB körüli szabad RAM-ot mutat.
Note 8020 2 GB RAM-al 900 MB-ot, és a TAB S pedig 3GB-al csak 750-et. Ezért például a Dolphin browser
5-7 megnyitott lappal elkezd hülyéskedni. (Kb 350-400MB-ot foglal) ugyan annyira használható, mint a másik kettőn. Ha törlőm az összes RAM folyamatot, akkor egy ideig megint jó. Mindegyik Samu táblagépünk ezt csinálja. :F
A kijelző gyönyörű. Szemből. De még nincs tok hozzá, Így kb. 55-60 fokban nézem. Ott viszont a fehér szín átmegy a szivárvány minden színébe.
Azután vannak, amikre még nem jöttem rá.
Pl. Hogy lehet két felhasználói profilt egyszerre telepíteni? Felrakok egy alkalmazást, és a másik fiókban nem látszik. Rakhatom ott is újra.
Nincs olyan mint a win-ben, hogy melyik fiókokba telepítsen.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#963) csalafinta65 válasza oncsi (#962) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Annyira favorizálod a Note 8020-at, hogy szerintem érdemes lenne visszatérned rá. A Tab S-t meg add el! Mennyiért adod? ( Az amoled sokat fejlődött, beégés terén)

[ Szerkesztve ]

(#964) gezatata válasza sbalu1 (#961) üzenetére


gezatata
aktív tag

ha ajánlasz valami ígéreteset szívesen felteszem,
de az általam kinézet rom szinte semmi újat nem hozott,
gondoltam legalább kigyomlálta belőle samsung-ot de minden benne maradt.

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#965) sbalu1 válasza gezatata (#964) üzenetére


sbalu1
senior tag

Köszönöm, de én nem nagyon vagyok képbe az elérhető romokról.Azt hiszem még nincs nagyon elresztve ebből a szemponból ez a tipus.Kiváncsian várom viszont a nyalókás frissítést.

(#966) oncsi válasza csalafinta65 (#963) üzenetére


oncsi
őstag

Favorizálom a 8020-at, igazad van. És csupán mazohizmusból vettem a Tab S-t.
Ha figyelmesebben olvastál volna, látnád, hogy a root ellen írtam, hogy szükség lehet a garira. A Samsung nem az a beton biztos szerkezet.
Mellesleg a hibák, amiket írtam valósak, és csak azért említettem meg őket a 8020 (és a p7500) mellett, mert ott ilyen hibák nem fordultak elő.
Ja. És a beégés. Az AMOLED honnan fejlődőt sokat? Én plazma Tv-t használok, és ott is minden évben azt mondták, hogy már nem égnek be. Ja. Nézz meg egy márkaboltot, és a kiállított darabok 100%-a be van égve, úgy, hogy saját bevallásuk szerint is csak 1 hetet mennek, mert afölött már nagyon látványosak lennének. igaz mindig töltön vannak, (kép nem kapcsol le) és sokszor órákig azonos képtartalommal.

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#967) csalafinta65 válasza oncsi (#966) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Privátban várom a részleteket a tabod eladásával kapcsolatban.

(#968) oncsi válasza csalafinta65 (#967) üzenetére


oncsi
őstag

:W

Biztos szélsőségek embere lehetsz. Attol, hogy valaminek vannak hibái, az nem azt jelenti, hogy egyébbként szar az egész. A legjobb tab-om ami eddig volt. de nem tökéletes (ez sem, mint ahogy semmi más sem az).
És igen, lehet, hogy el fogom adni ha lesz valami, ami (nekem!) jobban bejön. De most olyan nincs. :N

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#969) csalafinta65 válasza oncsi (#968) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Gondold meg! Most még árában eltudod adni....LTE-s egyébként?

(#970) #01696768 válasza csalafinta65 (#969) üzenetére


#01696768
törölt tag

Ezt igazából akkor minden valamire való topicba beírhatnád. Még nem jártam olyanban, ahol a terméket amúgy kedvelő tulajdonosok nem számoltak volna be hibáról. Tőlem is folyton ezt kérdezgeti a párom, amikor füstöl az agyam vmi Samsung marhaságtól, hogy "most akkor vigyük vissza?" Miért vinnénk? Szerintem ez a legerősebb android tablet jelenleg a piacon, az, hogy látom a hibáit csak annyit jelent, hogy nem vagyok elvakult. Ettől még imádom. :K

[ Szerkesztve ]

(#971) csalafinta65 válasza #01696768 (#970) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Bőven nem a legerősebb...Párodnak meg igaza van.

[ Szerkesztve ]

(#972) tepenzed


tepenzed
őstag

jövőhéten megveszem ezt a készüléket. Hallottam, hogy valamiért elég laggos tud lenni, kérdezném, hogy milyen romot,launchert ajánlott felrakni ennek kiküszöbölésére?

(#973) #01696768 válasza csalafinta65 (#971) üzenetére


#01696768
törölt tag

:U

(#974) #01696768


#01696768
törölt tag

Juteszembe, rendeltem egy Moko tokot amazonról, kíváncsi vagyok, mennyivel növeli meg a tablet méreteit. Ha valakit érdekel, szívesen megosztom a tapasztalataimat.

(#975) #03372544 válasza #01696768 (#974) üzenetére


#03372544
törölt tag

Nekem annyira nem tetszik.
Megnéztem egyébként párat de igazából a gyári book cover a legjobb szerintem, az maradt végül.

(#976) snefftamas válasza tepenzed (#972) üzenetére


snefftamas
aktív tag

Szia nálam a Nova launchert van felrakva nálam semmi akadás nincs mondjuk elég sokmindent letiltottam. Internethez a Chrome béta tettem fel és ott is teljesen rendben van ami még gyors browser a dolphin. Az összes többi sokkal lassabb döcögögősebb. Így nem nagyon látok különbséget az ipad 4 hez képest.

Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

(#977) csalafinta65 válasza #01696768 (#974) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Nem tettszik. A gyári az igazi!

(#978) #01696768 válasza #03372544 (#975) üzenetére


#01696768
törölt tag

Nekem az már sokba került. Én is azt szerettem volna, de amire kell ez is megfelel. Az eredetinek mindenképpen előnye, hogy a gyári "gombokat" használja rögzítésre, nagyon elegáns megoldás. Mondom, kíváncsi vagyok, hogy tűrhető-e, amit ez produkál.

Döcögésre: a samsung bloatware app-ok letiltása illetve egy Apex/Nova igen sokat dob rajta ;) Root meg még többet (bár az nyilván a garit is dobja :DDD ).

(#979) csalafinta65 válasza #01696768 (#978) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Ha már ennyit áldoztál rá...párodtól kérjél Karácsonyra egy eredeti cover book-ot! :K

(#980) sbalu1


sbalu1
senior tag

Tényleg Igen drága az eredeti samus book cover tok, de nagyon jó és praktikus.Strapabírónak is tűnik és lehet engedélyeztetni neki, hogy becsukásnál zárja a kijelzőt is.

[ Szerkesztve ]

(#981) gezatata válasza csalafinta65 (#977) üzenetére


gezatata
aktív tag

pedig ezek a tokok érnek valamit, mert ezek körbe ölelik a sarkokat is, így leejtés esetén is védenek a gyári meg nem.

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#982) csalafinta65 válasza gezatata (#981) üzenetére


csalafinta65
senior tag

De a gyári a legszebb.Ezért is él ek vissza az árával. Ha meg eladnád a készüléket, 1 ft-al sem fizetne érte többet senki....

(#983) #01696768 válasza sbalu1 (#980) üzenetére


#01696768
törölt tag

Elvileg ez is zárja a kijelzőt, majd meglátjuk. A széleket viszont ügyesen megcsinálták a gyárinál: picit túl lóg a tok, így azok is védve vannak. Kössz a tippeket mindenkinek, most ez jó lesz egy darabig, kell hagyni valamit jövőre is. :D (Ezt a karácsonyt már így is kimerítettem, valóságos kütyü-embargó lett itthon.) Meg aztán pirosat kerestem, de itt felénk (Svájc) hiánycikk.

(#984) tepenzed


tepenzed
őstag

srácok most őszintén a tulajok,tényleg nagyon laggos ez a tab? állítólag egy csomó játék is akad rajta...
Nem tudom kinek higgyek, megvegyem-e vagy sem...

Esetleg romot kéne cserélni+nova launcher?

(#985) #03372544 válasza tepenzed (#984) üzenetére


#03372544
törölt tag

Szerintem nem laggos én kifejezetten szeretem használni.
Játék nem akad ezt nem tudom ki terjeszti.
A fő képernyő akkor tud akadni ha a magazin felületre lépsz és ott sok online tartalom van.
Én oda csak a naptárat fényképeket ilyesmit tettem és egy lapra összesen.

Játék nálunk angry birds go, asphalt8, zombi smash.

[ Szerkesztve ]

(#986) sbalu1 válasza tepenzed (#984) üzenetére


sbalu1
senior tag

Szerintem nyugodtan vedd meg!Nem fogsz csalódni.Én sokat játszok vele és amiket próbáltam, az egészen komoly hardver igényűek is, igen jól futnak rajta.A böngészők kisebb recegéseit saját optimalizációkkal sikerült szinte teljesen eliminálni.Tapasztalataim szerint ebből a szempontból a gyári, illetve a Chrome böngésző a legjobb.Egyébként meg még a bivalyerős PC is képes recegni a flashekkel, reklámokkal, animációkkal teli oldalakon amíg be nem tölt minden.

(#987) #01696768 válasza tepenzed (#984) üzenetére


#01696768
törölt tag

A youtube-os beszámolók szerint a Nexus 9 is tud akadozni, én ezeket röccenésnek, micro-lagnak hívnám, semmiképp sem mondanám, hogy a szó tradícionális értelmében lagol a Tab S. Én monument valley-zek meg RealRacing3-at játszom rajta néha, ott semmi lag. Személy szerint nekem a launcher nem fekszik, a sok előre feltelepített app, az animációk meg a randa kék fejlécek. De ezek inkább csak elvből zavarnak, nem lassítják érezhetően a gépet. Hozzáteszem nem raktam fel 100 app-et, mint a telefonra, nem is arra vettük. Szerintem nem bánod meg. ;)

(#988) oncsi válasza #01696768 (#983) üzenetére


oncsi
őstag

A kijelző lezárására van több program is. Nejem Sony M telójának rossz a bekapcsoló gombja (nyáron vettük, és már háromszor volt szervizben, ahol egyszer kamerát cseréltek, csak mert nem a Samu a megbízhatatlanabb) szóval ez a kis gomb leszakadt, és nem lehet feloldani a képernyőt. de a közelség érzékelővel lehet bármilyen toknál beállítani, hogy oldjon, ha nyit a tok. kb 1% akúidő veszteségért cserébe.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#989) tepenzed


tepenzed
őstag

akkor ti nem is használtok a tabon rootot,launchert,romot? néztem elvileg egy jó rom van azt viszont nem frissítik valamiért egy ideje

(#990) #03372544 válasza tepenzed (#989) üzenetére


#03372544
törölt tag

Semmi ilyesmit.
Közben asszony mondja hogy az angry birds go néha kilép csak úgy vagy fc-zik és úgy.
Egyéb gond nincs.

(#991) Beetlejuice válasza tepenzed (#989) üzenetére


Beetlejuice
tag

En rootoltam a gyari romot. Minden Samsung cuccot kigyomlaltam, Nova launchert feltettem. Konkretan a fejlecen es a settings menun kivul nem is latszik rajta, hogy gyari rom. Igazabol, amiota van a exposed framework rendszer, nem igazan latom ertelmet a fozott romok hasznalatanak. Lenyegileg annyira konfiguralhato a gyari ilyen modon, hogy az egyetlen ok, amiert custom romot hasznalnek, az a lustasag lenne, hogy ne nekem kelljen tweakelgetni.

Egyebkent a T-800as wifi valtozathoz van Cyanogenmod 11 rom is, ami ket bugtol eltekintve tokeletesen megy, ha valaki azt szereti.

(#992) Beetlejuice válasza Beetlejuice (#991) üzenetére


Beetlejuice
tag

Ja igen... CM11 eseten nem lesz teljeskoru a multi window feature, nem lesz fingerprint id, HDMI out bugos - asszem ezek... minden mas megy.... viszont ez igy majdnem olyan mint az aosp nexus 9 eleterzes :)

(#993) tepenzed


tepenzed
őstag

köszi srácok remélem jó lesz, mert az air 2 az kuka komolyan mondom, ennyi gyári hibával kiadni egy készüléket atom gáz

(#994) oncsi


oncsi
őstag

Bocsi, lehet, hogy csak én nemtalálom, de lehetséges, hogy egy teljesképernyőn futó app-ot nem tudok egyszerűen a "tálcára lerakni, hogy ott zörögjön a háttérben? És a többképernyős mód sem tud egymás mögé pakolni aktív ablakokat?
Pl. Youtube megy miközben szövegszerkesztő teljes képernyősen megy.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#995) #03372544 válasza oncsi (#994) üzenetére


#03372544
törölt tag

Egymás mögé nem tud csak megosztani köztük a képernyőt.
A youtube nem megy a háttérben androidon.

(#996) oncsi válasza #03372544 (#995) üzenetére


oncsi
őstag

akkor ez egy újabb dolog. amit tudatosan visszavettek, mert a Note tudja.
kár mert hasznos volt.
a 4.4 nek akkor számos lebutítása mellett csak a több felhasználói mód az erénye?
Meg a Full Screan képernyő. :)

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#997) tepenzed


tepenzed
őstag

tudnátok ajánlani egy gyors 32GB-os megbízható micro sd-t a géphez?

vatera tele van velük olcsón, de azt nézem,hogy sebesség 4-5mb/s xD

Ez jó hozzá ugye? Nem tudom mik ezek a HC EVO CL10 stb dolgok :D
[link]

[ Szerkesztve ]

(#998) csalafinta65 válasza tepenzed (#997) üzenetére


csalafinta65
senior tag

samsung evo SDCH gyors írás, és olvasási sebesség.

[ Szerkesztve ]

(#999) laverdadb válasza csalafinta65 (#998) üzenetére


laverdadb
tag

Sziasztok!

Van valami info a Lollipop frissitesrol erre a tabra?

(#1000) tepenzed válasza laverdadb (#999) üzenetére


tepenzed
őstag

január vagy februárra igérik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.