Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Látom a kísérletezés mindig rám marad, de sebaj, úgy is fizikus szerettem volna lenni.
A kísérlet helyszíne a lakásom, azt nagyjából tudom, hogy hol van. Ellenőrzöm, hogy wifi be, internet van (saját router), GPS ki, Google Maps megnyit, jelenlegi tartózkodási hely lekérdezése, Maps válasza: először a rendszerbeállítások között engedélyezzem, hogy az Android folyamatosan naplózhassa, hogy hol, merre járok (akkor is ha alkalmazások nem futnak), és időnként lejelenthesse a Google-nak. Ezt megtettem, vissza a Maps-ba, ami most másodperceken belül jelzi, hogy a lakásom tőlünk kb. 200 méterre van, az úttest közepén
, ami valóban egy meglepően pontos becslés.Ellenpróba. Saját router áramtalanít, internet elveszik (Wifi még mindig lát 8-10 hálót, csak nem tud kapcsolódni.) Maps-ban ismét rákérdezek a tartózkodási helyre, válasz: pillanatnyilag nem áll rendelkezésre.
Én úgy tudom, hogy a wifi alapú helymeghatározás is egy internetes szolgáltatás, (a wifi hálókat feltérképezik (pl. Google streetview, vagy a fenti Androidos kémfunkció) és egy internetes adatbázisban tárolják), amit fenti kísérlet is igazol — ha el nem bénáztam.

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A kísérlet helyszíne a lakásom, azt nagyjából tudom, hogy hol van. Ellenőrzöm, hogy wifi be, internet van (saját router), GPS ki, Google Maps megnyit, jelenlegi tartózkodási hely lekérdezése, Maps válasza: először a rendszerbeállítások között engedélyezzem, hogy az Android folyamatosan naplózhassa, hogy hol, merre járok (akkor is ha alkalmazások nem futnak), és időnként lejelenthesse a Google-nak. Ezt megtettem, vissza a Maps-ba, ami most másodperceken belül jelzi, hogy a lakásom tőlünk kb. 200 méterre van, az úttest közepén