Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz agabe #437 üzenetére

Látom a kísérletezés mindig rám marad, de sebaj, úgy is fizikus szerettem volna lenni. :) A kísérlet helyszíne a lakásom, azt nagyjából tudom, hogy hol van. Ellenőrzöm, hogy wifi be, internet van (saját router), GPS ki, Google Maps megnyit, jelenlegi tartózkodási hely lekérdezése, Maps válasza: először a rendszerbeállítások között engedélyezzem, hogy az Android folyamatosan naplózhassa, hogy hol, merre járok (akkor is ha alkalmazások nem futnak), és időnként lejelenthesse a Google-nak. Ezt megtettem, vissza a Maps-ba, ami most másodperceken belül jelzi, hogy a lakásom tőlünk kb. 200 méterre van, az úttest közepén :), ami valóban egy meglepően pontos becslés.

Ellenpróba. Saját router áramtalanít, internet elveszik (Wifi még mindig lát 8-10 hálót, csak nem tud kapcsolódni.) Maps-ban ismét rákérdezek a tartózkodási helyre, válasz: pillanatnyilag nem áll rendelkezésre.

Én úgy tudom, hogy a wifi alapú helymeghatározás is egy internetes szolgáltatás, (a wifi hálókat feltérképezik (pl. Google streetview, vagy a fenti Androidos kémfunkció) és egy internetes adatbázisban tárolják), amit fenti kísérlet is igazol — ha el nem bénáztam. :)

Új hozzászólás Aktív témák