Hirdetés

2021. február 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-02-21 16:49:36

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!

Hivatalos Samsung akkumulátor illetve kijelző csere árlista

Szervizkereső

A garanciális szervizelés menete Ákkk fórumtárs tollából:

Számla, garijegy és felkeresed a legközelebb hozzád lévő hivatalos szervizt, vagy ha be van regisztrálva a my samsungon ott bejelentkezel és megrendeled a futárt (ebben az esetben tudsz cserekészüléket is igényelni a javítás allatt)Utána telefonon egyeztetnek és küldenek futárt aki eljutatja a szervízbe.

Gyakran feltett kérdések:

Az aksi nem kiszedhető. Hogyan tudok újraindítani, ha teljesen lefagy a telefon?
- Van soft reset lehetőség: hangerő le + power gomb

Mennyire karcolódik a telefon? Hiszen mindenhol üveg...
- A telefon fém kerete könnyebben karcolódik, mint az előlap/hátlap. A tesztek alapján elmondható, hogy fémes és éles tárgy mellé nem érdemes tenni a telefont, mert az alumínium kereten könnyen nyomot hagy.
- A kijelző bár edzett üveg és normál körülmények közt nem sérül, ez nem jelenti hogy karcmentes lenne. A homok és más kemény kristályos anyag könnyen okozhat rajta hajszálkarcokat.
- A Home gomb nem Gorilla Glass, csak sima üveg. Könnyebben és jobban karcolódik, mint a kijelző. Érdemes nem sáros/homokos ujjal nyomkodni, hogy a kellemetlen karcokat elkerüljük.
- A hátlapi szenzorokat egy plexi lap védi. Ez karcolódik a legkönnyebben a telefonon. Hajszálkarcok már az első hetek után láthatóak.

Miért nem tudom magasabbra állítani a fényerőt, holott az automatika magasabbra állítja erős fényben?
- A fényerő leszabályozás azért van, hogy ne használja az ember direkt hosszútávon maximális teljesítményen. Az extra magas fényerő a melegedésen, igen gyors akkumulátor merülésen, beégésen kívül eredményezi azt is, hogy a fehér színnél látszik az "illesztés" vonala is a kijelző alatt. Tehát a Samsung sem véletlen nem engedélyezte az opciót manuálisan. Automatán meg egy célt szolgál, hogy a kijelző napos időben is látható legyen. Ehhez pedig akár a színbeállításokat is felülbírálja, ha kell.

Nagyon gyorsan merül a telefonom. Mit tudok tenni?
- A telefon üzemideje nem rosszabb, mint a hasonló kategóriájú konkurens készülékeknek. Valami a rendszerben nem stimmel. Két dolgot javasolnánk:
- először kapcsoljuk ki a következőket
- ha a továbbiakban is felmerül a probléma, telepítsük a GSam applikációt, melyben részletesen láthatjuk a háttérben futó alkalmazásokat.

Hogyan tudom deaktiválni a gyors töltést?
- Beállítások menűben az akkumlátor pont alatt a "Kábeles gyorstöltés" opció ki-be kapcsolható. Azonban a Samsung álláspontja, hogy a gyors töltés nincs negatív hatással az akkumulátor kapacitására és annak működésére. A készülék ennek megfelelően lett kialakítva. Az akkumulátorra egy év garanciát vállal a Samsung.
Kiegészítés: Amennyiben szeretnénk biztosra menni az akkumulátor élettartalmával kapcsolatban, érdemes használni gyengébb töltőt, vagy akár USB-ről tölteni a telefont.
Gyári gyors töltő : 80 perc teljes feltöltésig
S4 (gyári - 2A) töltő: 100 perc a teljes feltöltésig

Hogyan tudom növelni a akkumulátor üzemidejét?
- Kapcsoljuk ki a legördülő értesítési sávban azt, ami nem kell (Bluetooth, GPS, WiFi, Adatkapcsolat stb.)
- Használjuk az automatikus fényerőszabályzást. Átlag használat mellett az 50%-os érték elég szokott lenni.
- Kapcsoljuk be az Energiatakarékos módot, ha nem végzünk nagy processzor igényű dolgokat a telefonon. Ez leszabályozza a CPU-t. Egyes helyeken a telefonon lassulás érezhető utána a működésen.
- Használjunk abszolút fekete hátteret és minél több feketét tartalmazó témát. A teljesen fekete szín a kijelzőn nem jelenik meg, inaktív az AMOLED.
- Tiltsd le, vagy rootolt készülék esetén töröld az S Health alkalmazást. Tapasztalataink szerint ezzel akár 10%-ot is spórolhatsz.

Hogyan tudom növelni az akkumulátor élettartalmát?
- Ne merítsük le teljesen, töltsünk rá inkább többször.
- Nem szükséges mindig teljesen feltölteni. A részleges töltés is megfelel.
- Érdemes szobahőmérsékleten tölteni. Fagypont alatt degradálódik az akkumulátor. Ha hidegről jövünk be a telefonnal, érdemesebb előbb hagyni, hogy felmelegedjen a telefon.
- Ne tegyük közvetlen hőforráshoz a telefont. Az autó szélvédőjén erős hőhatásnak van nyáron kitéve az akkumulátor, ezért odafigyelést igényel. Nem ajánlott tölteni közben.

Mélyvíz, csakis úszóknak!

FONTOS!

Minden MM-val összefüggő műveletet Odin 3.10-el, minden Nougattal összefüggő műveletet pedig 3.12-vel kell végezni. Mindkét verzió letölthető INNEN.

Ezenfelül fontos még figyelembe venni, hogy a romolás előtt, a készülék védelmét ki kell kapcsolni! Ezt a legegyszerűbben a Smart Manager alkalmazás segítségével tudjuk ellenőrizni. Az újraaktiválás elleni tiltást szintén feltétlen kapcsoljuk ki, ezt a beállítások - zárképernyő és biztonság menüpontja alatt érjük el.

Billentyűkombinációk

Recovery: Kikapcsolt állapotban hangerő fel, home és power gomb egyszerre.
Download: Kikapcsolt állapotban hangerő le, home és power gomb egyszerre.

Honnan tölthetem le a gyári romokat, ha egy jó kis főzőcske után vissza szeretnék állni?

- Hivatalos Samsung féle Romokat a sammobile.com oldaláról tudsz letölteni, igaz lassan.
- Gyorsabb megoldás az Updato, ellenben a szerző tapasztalatai szerint nem mindig elérhető az oldal.

Szeretnék rootolni, hogyan tehetem meg?

- MM alatt ezt a kernelt letöltöd majd Odin 3.10 segítségével AP flasheled. Ha a művelet után bármi problémával találkozol egy FR a megoldás.
- Nougat alatt a legfrissebb TWRP flashelése után TWRP-ből ezt kell flashelned. A telepítés után az első boot akár több percig is tarthat, nem kell megijedned, a telefon többször megszakíthatja a bootfolyamatot és újraindíthatja magát. Miután felállt a rendszer pár percig (2-5) még lassú lesz, ez normális. Az SU app indítása után a kérdésre, hogy kikapcsolja-e a KNOX védelmet, "soha" a helyes válasz.

Szeretnék főzött Romokat telepíteni, mit kell tennem?

- A legfrissebb TWRP verzió legyen mindig telepítve!
- Itt válogathatsz kedvedre a készülékre elérhető custom romok közül, mindegyiknél van telepítési leírás, kövesd azt. Amennyiben kérdésed merülne fel, tedd fel a topikban szívesen segítünk.

Szeretnék visszaállni Nougatról Marshmallowra, mit a teendőm?

A fent megnevezett oldalak egyikéről letöltöd a neked megfelelő gyári romot. Amennyiben már nincs garanciád a gyári független verzió ajánlott, amennyiben szolgáltatói a készülék a szolgáltatói rom kevesebb fejfájást okoz egy esetleges garanciális ügyintézés alatt. A független rom nem változtat a telefon kártyafüggőségén!

Amennyiben tehát 7.0-ról kívánsz 6.0.1-re visszatérni, semmi más dolgod nincs, mint a korábban letöltött 6.0.1-es romot flashelned kell. Alapvetően elmondható, hogy a 4 fájlos romok ajánlottak, ugyanis azok tiszta telepítést végeznek, ennek hátulütője, hogy minden adatod elveszik. Ha egyfájlos romot töltöttél le, semmi gond, a downgrade így is probléma mentes lesz. A saját idegeid kímélésének érdekében flash előtt lépj be a recoverybe (power, home, hangerő fel kikapcsolt állapotban) majd válaszd ki a wipe user data menüpontot. Ezután indítsd újra a telefont. Amint újra felállt a rendszer, kapcsold ki a telefont és a download módba belépve (hangerő le, power, home) csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. Innen már pofon egyszerű a dolgod, betallózod az Odinba a fájlt(lokat) és mehet is a flash.

Megjegyzés: Az Odin hajlamos a fájlok betallózása után elmerengeni, ha ilyenkor 3-6 percig nem válaszol, vagy úgy néz ki mintha lefagyott volna, ne aggódj, ez normális.

Ezúton is köszönet Kasya fórumtásnak a segítségéért!

Az összefoglalóval kapcsolatban Aweriotot keresd.

Beállítva: 2017.05.13

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.