Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-02-21 16:49:36

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1028) xedamen


xedamen
senior tag

Tudom, a kutyát sem érdekli, de hátha mégis.

Immáron 2 hete, hogy megvásároltam a készüléket. Telekomos dolgozó vagyok, fronton (üzletben) így nekem szempont volt egy készülék, mely stabil és megbízható. Február 28-án vásároltam egy 64 Gb-os iPhone 6-ot.
Imádtam. Meg volt mindig, minden jegyzet, mindent elértem, tökéletesen működött. iTunes sem idegesített, hisz Spotify-t használok... De azért belefutottam néhány dologba, pl.: képátvitel gépről kábel nélkül, esetleg hétvégi fotók megosztása másnaposan reggel a haverokkal... Csengőhang készítés blablabla, mindig csak a macera. Kezdett hiányozni a Note 4-es, így vettem egy 32-es S6 Edge-t.

Kijelző fenomenális, ujjlenyomat olvasó ugyanolyan tökéletes, mint iPhone-ban. Kamera oda-vissza ver mindent, akár videó, akár kép minőség. Ez az első olyan androidos telefon (hazudok, mert a G2 is 4 hónapig best of volt), amely hozza egy iOS "smooth"-ságát. És tegyük hozzá ez egy első szoftver. Anno S4, bő 3 hónapig használhatatlan volt az első szoftver verziókkal.

Mi idegesít iOS után?
A programok jogosultságai multitask terén. Undorító és idegtépő, hogy végre nincs Camera Daemon és a Play szolgáltatás sem eszik 40%-ot, sem az android rendszer 23-at (ezért adtam el a Note 4-et, mert a rendszer megette a fél akksit), akkor belefutok abba, hogy a facebook és a messenger fut szépen fél napig a háttérben és 7-10%-ot megesznek. Használom őket, valóban. De napközben nincs nyitva 30 percnél többet az alkalmazás (kezelővel be is zárom, valamint RAM-ot is tisztítom, ha zsebre vágom), akkor miért megy a háttérben 1 óra 50 percet vagy akár többet is CPU készenléttel?
Másik:
Igen, olvastam Sammobile-on, hogy jön a RAM optimalizáció, a Samsung ismeri a hibát és, hogy a Memory Leak alapból egy lollipop hiba, de az Apple az ilyen hibát 1, max 2 hét alatt javította. Ezt a hozzáállást hiányolom és idegesít, hogy egy 230 ezres telefon nem bánik megfelelően a RAM-mal és ha nem figyelek belassul, mint egy 512 MB-os ZTE Skate... Tudom, hogy jobban fogyasztott volna, de talán nem lett volna világméretű baki a 4GB RAM (mondjuk +10 ezres felárért)

Mi felüdülés iOS-hez képest?
A billentyűzet... Imádok swype szerűen gépelni. Igen, iPhone-on is használtam a Swift Key-t, de botrány volt... Kifagyasztotta a viber-t, a messenger-t, sőt még a gyári üzenetek alkalmazást is.
Kevesebbet omlanak össze a programok. Pár éve még fordított volt a helyzet, de saját tapasztalat, hogy iOS-en naponta többször ki-be kellett lépnem alkalmazásokból.
Az összekapcsolhatóság ismét jó pont (Wi-Di, DLNA, bluetooth stb...) Kábel nélkül minden egyből kint van a Smart Tv-n, bluetooth-on vagy inkább wifi direct-en a fájl 2 másodperc alatt gépről a telefonon van.
És az apró figyelmességek. Fülhöz emelve hívás, értesítési LED...

Remélem tudtam segíteni valakinek, aki mondjuk iOS váltást tervez :)

Kérdés:
Ha a vállatokkal fogjátok a telefont, nektek is aktiválódik a kijelző? Semmi baja a közelség érzékelőmnek, teszteltem, de ha a vállammal fogom a telefont és mondjuk két kézzel gépelek közben, akkor kinémítom magam, kihangosítom a másik felet vagy lenyomom a hívást. Valahogy bekapcsol a kijelző :( Ez az egy dolog bosszant, de ez nagyon, mert sokat kell így használnom a munkám miatt...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.