Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    üdv

    testvérem GIO-jára tennék fel cmi custom romot, így lenne pár kérdésem. előre bocs, ha olyat kérdezek, ami már meg volt tárgyalva, de 7000hsz-t most nem futnék át.

    szóval nekem Blade-m van, tehát nem új dolog az ilyesmi.

    1. RAM/ROM kérdése. ugye főleg azért szeretnénk vmi mást, mert alapból semmi hely nincs, már a frissítésektől tele lesz a teló memóriája. mivel 280MB-os csippeket nem gyártanak, így gondolom, hogy ha nem 256MB, akkor 512. ebből pl Blade-n 440-t tudok felosztani system-data-cache között. GIO-nál összeadtam a terminal df parancsa által adott értékeket, 413MB, ez is elég szarul felosztva. 208,180,25

    van-e mód átpartícionálni a telefont, mint pl Blade-n a TPT-zés? egy custom cyanogen 7.2-höz elég 100mb-os system is, de ha nincs custom partícionálásra lehetőség, az is jó, ha lenne vmi előre gyártott 128/136 megás system, 2m cache, többi data kiosztású partíció.

    vagy eleve vannak olyan romok, amik a felinstallálásnál át is partícionálják a telót?

    2. CWM telepítése. kell-e ehhez előbb rootolni a telefont, vagy csak SD-re rakom a file-t, és gyári recoveryből felinstallálom? vagy jobb ODIN-nal?

    3. ODIN vs recovery: ez az odin-os dolog nekem új, blade-n mindent CWM alól csinálok. nem tudom, a fastboot hasonló-e, én azt nem igen használtam blade-n.

    szóval van vmi technikai előnye vmelyiknek a másikkal szemben? vagy ugyanaz az eredmény, akármelyik módszerrel is teszem fel a CWM-et és/vagy a ROM-ot?

    4. cm10 vagy cm10.1 elég gyors és megbízható GIO-ra?
    mi ez a sok hűhó a kernelek között? blade-re is volt néhány változat, de én ennyire nem variáltam velük. pl CM-et mindig a saját kernelével használtam. milyen különbségek vannak, vagy mire kell figyelni?

    csak 2g és wifi menne a telón.

    előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés