Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)

Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) a.joe válasza Donki Hóte (#1500) üzenetére


a.joe
csendes tag

Ezt sajna nem tudom nincs tokom.

(#1502) Gabesz1019 válasza a.joe (#1499) üzenetére


Gabesz1019
senior tag

Köszönöm! :R

(#1503) ivzso1


ivzso1
csendes tag

Kipróbáltam! Az OTG működik a készüléken.

(#1504) Gabesz1019


Gabesz1019
senior tag

Sikerült kidobni 3600 Ft-ot. Megjött az EazyGuard fólia. Felhelyezés előtt ötször átolvastam a használatit, megnéztem a video manualt és természetesen ezek ellenére is sikerült elrontani. Félrecsúszott a kameránál. Mehet a kukába az egész.

De akinek van lehetősége bemenni a tok-shop.hu-hoz és ott feltetetni annak érdemes megvenni (Békéscsabától egy kicsit messze van) mert nagyon jó, ilyen gumis anyaga van. Fedi az egész kijelzőt, szóval nagyon jó, csak én bénáztam el. Holnap megnézem a Mediaban van-e olyan ami fedi az egész kijelzőt akkor feltetetem ott, ha nincs marad a gyári, ezt most elég jól sikerült feltenni.

(#1505) Petyyyyy válasza Gabesz1019 (#1504) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Egyrészt ajánlott eleve kettőt/hármat rendelni. Másfelől így kell feltenni a fóliát.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#1506) #16695808 válasza Gabesz1019 (#1504) üzenetére


#16695808
törölt tag

sose értettem miért jó a fóliázás... van egy szép elvileg karcálló kijelző.. erre okádékul kinéző fóliákkal rondítják el azt... amit utána mindig látni kell ha ránézel. Egy szép telefon szerintem úgy el tud rondítani ha látod a fólia széleit... akkor már inkább tokba raknák az legalább biztos megvédi a karcoktól ...
egyátalán miért kell ennyire félteni egy használati tárgyat..
aki meg azért rakat rá fóliát hogy ne törjön... az igazából nem is akar igazán a telefonjára vigyázni, hiszen nem neki kell vigyáznia rá, arra ott a fólia ..mondja ő, ergó lehet nyugodtan lazábban odab*szni az asztalra... vagy mellé :)

[ Szerkesztve ]

(#1507) Gabesz1019 válasza Petyyyyy (#1505) üzenetére


Gabesz1019
senior tag

Így csináltam, ahogy ebben a videóban van [link]
Többször is ellenőriztem, hogy pontosan a helyén van-e. Lehet, hogy okosabb lett volna oldalt "megfogatni", mint ahogy az általad linkelt videóban is van.

(#1508) Petyyyyy válasza Gabesz1019 (#1507) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Kb ugyanaz, csak ha oldalt ragasztgatod fel rögzítéshez, sokkal több pontod van, tehát mégbiztosabb marad a pozíció.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#1509) espi38


espi38
őstag

Sziasztok,mikor lesz már 7.0a típusra nem kellett volna már megérkeznie?
Olyan rendszert kap mint a most megjelent j5 2017,mert az a samsung s8 rendszere?

(#1510) hj79 válasza #16695808 (#1506) üzenetére


hj79
csendes tag

Barátom is ezzel a minek fóliával jött mindig. Valóban nem a zsebedben fog megkarcolódni. Évekig el volt ő is, de született kisgyerkőc, egyszer végigcsúszott a parkettán otthon a teló ééés. Igen eltaláltad karcos lett.
Portól hamar megdöglik az elvileg karcálló üveg.

Nameg van aki nem irodában dolgozik. Én napi munkában is használom szerelésénél, fotózáshoz, jegyzeteléshez. Néha becsúszik mellé zsebben egy fázisceruza ha nem figyelek.Ott sem árt az extra védőréteg.

(#1511) ollie válasza hj79 (#1510) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az üveg nem karcálló, még az edzett sem.

A Mohs skálával mérik a karcállóságot, ahol 1 a leggyengébb, 10 a legerősebb. Utóbbi a gyémánt, a műanyag 2 körül van, az üveg 5, az edzett üveg meg 6. Vagyis minden anyag karcolja a Gorilla Glass-t, ami legalább 6-os erősségű, ami lehet másik üveg, vagy kvarckristály (a porban is előfordul nagy számban, és akár 8-as erősségű is lehet). Vagyis ezért karcolja a GG-t homok és por. A fém viszont nem, mert az puhább az üvegnél, ezért van az, hogy edzett acél késsel sem lehet karcolni a kijelzőt.

Egyébként még hozzátenném, hogy senki sem úgy reklámozza a mobilokat (a gyártókra értem), hogy karcálló üveggel rendelkeznek, csak az emberi agy már arra áll rá, hogy ha edzett üveg, akkor biztos karcálló.

***

(#1512) Peter71


Peter71
csendes tag

Sziasztok,

Nekem is van egy ilyen keszulekem es sajnos kicsit rosszul sult el a TWRP ratoltes az Odin-al. A telefon folyamatosan ujraindul, nem lehet eljutni a boot kepernyoig. Azt olvastam, hogy az eredeti firmware visszatoltesevel korrigalhato ez a hiba, de nem talalok olyan oldalt ahonnet ezt be tudnam szerezni.
A telefon (520F) szolgaltatofuggetlen, Voda kartyaval hasznalom. Mit javasoltok?

(A sammobile-on ezt a firmware az egyetlen ami elerheto, de kizarolag fizetos account-al: https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-a5/SM-A520F/XEH/download/A520FXXS2AQF2/175908/)

Elore is koszi!
P.

(#1513) pitiless válasza Peter71 (#1512) üzenetére


pitiless
senior tag

Emergency restore a Samsung saját progijával?

(#1514) Stellaway


Stellaway
tag

Tegnap lett egy hete, hogy használom a telefont, és szeretnék írni a tapasztalataimról.

Nos. Sebességét tekintve nem rossz. Nagyon ritkán beszalad egy-egy akadás, de én 2015ös J5ről váltottam, nagyon fel sem tűnik.

A kamera szerintem nagyon korrekt, csak néha elmosódik, mikor remeg a kezem, dehát annyira nem nehéz egy pontban tartani.

Szerintem a 32 GB tényleg elég mindenre. Le van töltve azt hiszem 35-40 alkalmazás (ebből 10 játék, van benne két Asphalt, WoT Blitz, Badlands; Facebook, meg még rengeteg), az összes az eszköz memóriájába mentve (csak a kamerához használom az SD kártyát) és 11 és fél giga szabad. Tudom, ezt mindenki ki tudná számolni magának, hogy mennyi marad, de azért leírtam.

A multi-taskingban verhetetlen. Két Asphalt, WoT, Facebook a háttérben marad simán egyszerre.

Erről viszont kérdeznék. Kinek mit szokott kiírni, mennyi RAM van szabadon? Csak mert az elején (ugyanannyi alkalmazás volt) 1.3, 1.4 simán szabad volt, most meg ram takarítás után is 800-1000 mega van meg, esetleg 1.2GB, ettől kicsit félek.

Az üzemidőhöz vannak észrevételeim. Az első vagy második (gyors)töltésnél elképesztően bírta. Tegnapelőtt (éjjelre nem tettem oda) reggelre kelve vettem észre, hogy merült vagy 10 százalékot. Nagyon megijedtem. Másnapra éjjelre megint nem tettem oda, de bekapcsoltam az ultra takarékos módot, repülő üzemmóddal, és így is kb 5-7%ot merült. Továbbra is használtam a gyorstöltést. Tegnap este úgy feküdtem le, hogy AON-t beleértve mindent bekapcsolva hagytam, és lemerült 70-80ról 38ra.
Ma reggel már tényleg féltem, és megpróbáltam a gyorstöltést kikapcsolva, és a teles telefont kikapcsolva feltölteni (megjegyezném, hogy J5ről érkezve ezen a telefonon a "lassú" töltés is elképesztően gyorsnak hat).
Feltöltődött, és így nekem megint úgy tűnik, hogy már normálisan bírni fogja. (3 órája töltődött fel, kb 1 óra alatt lement 90%ra, visszaraktam és hagytam 100ig felmenni, és most kb fél- talán 1 órája megy, és 96 százalékon van)

Ti is tapasztaltátok, hogy a gyors töltés gajra vághatja az üzemidőt?

Előttem páran beszéltek a kijelzővédő fóliák fontosságáról. Esküszöm, hogy úgy vettem a telefont, hogy soha a büdös életben nem fogok rakni rá fóliát. És nem is tettem rá, csak egy átlátszó hátsó tokba tettem. Nagyon büszke is voltam a makulátlanságára. De aztán tegnap meg "került rá" egy karcolás. Nagyon mérges lettem, és igazából nem is tudtam, hogy honnan van, lévén, hogy csak sík felületre teszem. Lényeg a lényeg, inkább rakjatok rá fóliát, és gondoljatok rá úgy, hogy "most lehet, hogy csúnyábban néz ki egy kicsit, de ha leveszem, akkor ez lesz az év legszebb telefonja". Tényleg, nem is gondolhatjátok, hogy milyen könnyen lesz karcos. Az enyém sem lett egy húdenagy karc, de azért látszik, és ahogy megnéztem, már vannak rajta gyakorlatilag észrevehetetlen, mikroszkópikus karcok.
Srácok. VEGYETEK RÁ FÓLIÁT!

A vízállóság az megy ahogy kell, csak egy kagylónyi vízbe mertem rakni 5 másodpercig úgy hogy előtte feltöltöttem, nehogy aztán ne tudjam használni, mert nem lehet tölteni. Szépen kiírta, hogy nedvesek a csatlakozók, stb. A hangszórónak egy olyan 10-15 perc kell, hogy kiszáradjon, és ne recsegjen utána.

Kb ennyit szerettem volna mondani/kérdezni róla.

+Már nagyon várom a Nougatot rá.:D

Písz
Ajánlom mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Aláírom

(#1515) ollie válasza Stellaway (#1514) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szabad RAM kérdés: felesleges ezen aggódni, az android megpróbál minél több dolgot tartani a memóriában, hogy minél gyorsabban induljanak az appok. Igazából a ram tisztítás teljesen felesleges, sőt, az még talán jobban meríti az akkut.

Gyorstöltés: elvileg nem szabadna hatással lennie az üzemidőre, de tény, hogy rosszabb az akkunak, mert melegszik tőle a telefon, és alapvetően a meleg károsítja az akkut, nem a gyorstöltés maga.

***

(#1516) Stellaway válasza ollie (#1515) üzenetére


Stellaway
tag

Akkor rendben van.
Nem fogom agyba főbe tisztogatni szegény ramot.

Illetve ezentúl inkább tényleg csak rendeltetésszerűen, mikor sürgősen kell a telefon feltöltve, akkor fogom használni a gyorstöltést.

Aláírom

(#1517) Angel2014 válasza Peter71 (#1512) üzenetére


Angel2014
addikt

Csinálj reget akkor le engedi tölteni.

Letöltöttem volna de ezt írja...Szerver-karbantartás (ingyenes szerver) - július 21-24. Még mindig elérhető prémium letöltés.

Van a sammbobilnak egy másolata valahol a neten.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#1518) Mátésum


Mátésum
aktív tag

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefon saját alkalmazásában beállítottam a vírusvédelmet. Aztán rájöttem, hogy ez nem tudja azokat a funkciókat, amik nekem kellenek, viszont kikapcsolni nem tudom. Azt meg nem szeretném, hogy két külön app is fusson ugyanazért a funkcióért. Hogy lehet kikapcsolni a gyári alkalmazást? Előre is köszi

(#1519) GEPESZ66 válasza Mátésum (#1518) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Nem lehet kikapcsolni!

(#1520) Mátésum válasza GEPESZ66 (#1519) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Köszi. Ettől tartottam. Na, mindegy.

(#1521) espi38


espi38
őstag

Sziasztok!
A típushoz keresek kemény hátlapi tokot,nillkin és társai.
köszönöm

(#1522) gg72 válasza espi38 (#1521) üzenetére


gg72
veterán

(#1523) espi38 válasza gg72 (#1522) üzenetére


espi38
őstag

Köszi, ezeket már láttam de 3ezer fölötti összeg kissé túlzó egy tokert%((

(#1524) Gabesz1019 válasza espi38 (#1523) üzenetére


Gabesz1019
senior tag

Én innen rendeltem Nature-t: [link]

(#1525) Stellaway válasza espi38 (#1523) üzenetére


Stellaway
tag

[link]

Én erre csorgatom a nyálam két és fél dollárért:DD

[ Szerkesztve ]

Aláírom

(#1526) o_pegazus_o válasza Stellaway (#1525) üzenetére


o_pegazus_o
tag

Én pont ilyet rendeltem... :DD
Majd beszámolok, hogy milyen.

(#1527) Stellaway válasza o_pegazus_o (#1526) üzenetére


Stellaway
tag

Képeket is várunk róla. :D

Aláírom

(#1528) ollie válasza espi38 (#1523) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Túlzó? A gyári Samsung tokok jó része 10k felett van.

***

(#1529) #16695808 válasza ollie (#1528) üzenetére


#16695808
törölt tag

T-nél 8ér van neonflip gyári tok. Először én is úgy gondoltam, hogy sok ez is. De nagyon minősègi és nagyon jól védi a telót. De megiscsak 80eft-os telefon! Így 3-4 ev múlva is úgy vehetem majd ki belőle mintha új lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1530) espi38 válasza #16695808 (#1529) üzenetére


espi38
őstag

Nem teljesen értek veled egyet. Volt nekem is gyári flip tokom de 1-2 hét után karcos volt az előlapi üveg. Óhatatlanul bekerül por a tok és az üveg közé és mivel a kijelzőre ráfekszik a flip tok, az nem olyan fix mozog a a telon és ilyenkor képződnek a mikrokarcok.
Persze ez fóliával kivédhető de akkor miért kell a fliptok??

(#1531) espi38


espi38
őstag

Szerintetek ez teljesen lefedi a kijelzőt?
http://sestore.hu/termekek/mobiltelefon-tartozekok/kijelzovedo-folia/etfa520ctegww-screen-protectortransparent-9366.html

(#1532) ollie válasza espi38 (#1531) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Kb 1 mm marad szabadon minden oldalon, de az már nem a kijelző, hanem a káva.

(#1530) espi38: fél évig hordtam flip tokban S7 edge-t mindenféle fólia nélkül, és nem lett rajta egy darab karc sem. Ez után 3 hónapig A7-et, és azon sem volt karcolás. Persze nem mondom, hogy nincsenek kivételek.

[ Szerkesztve ]

***

(#1533) Donki Hóte válasza espi38 (#1531) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Nem jó, ha nagyon kiér a fólia/TG a kijelző szélére, mert a szélénél már erősen görbül a kijelző pereme. A görbült részre pedig nem tud ráfeküdni a védőfólia és elég csúnya látvány a széleknél elálló, hézagos védőfólia :( Hosszabb távon a por és kosz beül oda :O

Szerintem akkor fekszik fel szépen a fólia, ha a kijelző méreténél minden oldalon 1,5 mm-el kisebb a fólia.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#1534) ollie válasza Donki Hóte (#1533) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De, a gyári fólia gyönyörűen felfekszik.

***

(#1535) Donki Hóte válasza ollie (#1534) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Görbe a széle :F

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#1536) espi38 válasza ollie (#1532) üzenetére


espi38
őstag

Akkor érdemes megvenni a gyári fóliát az az 1mm ha valóban annyi az nem sok. 3000ft és állítólag otz ingyenes a felrakása

(#1537) a.joe válasza Peter71 (#1512) üzenetére


a.joe
csendes tag

Twrp telepítésel nem lehet elrontani, csak ha twrp-ben turkálsz és nem tudod mit csinálsz. Ha twrp-vel akarsz bármit csinálni első a root, majd flashfire biztonsági mentés, twrp teljes format, flashfire adat vissza és jó. Firmware pedig mindegy. Ezt tölsd le https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-s/general/tool-samfirm-samsung-
firmware-t2988647/amp/
Model: SM-A520F
Region: XEH
Crc és decrypt pipa. Letőlti a firmwaret csc nél a home csc használd, a sima csc törli a telefont.
Ez a progi nem csak a5-re jó, nem kell reg és gyorsan tölt.

[ Szerkesztve ]

(#1538) ollie válasza Donki Hóte (#1535) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Lehet, mindenesetre holnap csinálok képeket az asszony telójáról, mert tényleg jól néz ki.

***

(#1539) espi38 válasza ollie (#1538) üzenetére


espi38
őstag

Ez engem is érdekelne, hogy néz ki a telefonon a gyári fólia, várjuk a képeket.
Állítólag két darab fólia van a csomagolásban és az kerül 3ezer ftba, igaz ez?

(#1540) Mátésum


Mátésum
aktív tag

Sziasztok, korábban írtam egy kérdést, hogy a gyári biztonsági appot hogy lehet kikapcsolni, ha mégsem szeretném, hogy az fusson. XDA-n találtam egy megoldást, ha esetleg mást is érdekel:

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/help/how-to-disable-virus-protection-smart-t3086118

Másik. Kijelzővédő. Nekem Honor 8-am van (feleségemé a Samsung), ott is hasonló a probléma, a széle levegős az üvegeknek, amik jobban kiérnek. Most van egy gyártó (Cafele), aki ad egy folyadékot az üveg mellé, azzal be kell kenni, és akkor jobban/jól rátapad a szélére is. Többen dicsérik, én most rendeltem (külön is kapni a folyadékot, 1 dollár).

(#1541) #16695808 válasza espi38 (#1530) üzenetére


#16695808
törölt tag

a neonflip tok nem fekszik a kijelzőre, körben lévő gumis kerete miatt. Ezért nem is lehet karcos.

(#1542) espi38 válasza #16695808 (#1541) üzenetére


espi38
őstag

Rá nézek erre a kérdésre,köszi az infot.

(#1543) golyós válasza espi38 (#1539) üzenetére


golyós
őstag

Igen 2db van a gyári fóliában és a Storeban ingyen felrakják.
2 hét után minden sarka fel van jöve, bőrvágó ollóval vágtuk le, hogy a kijelzőt azért védje.
Mondjuk az tény, hogy az értelmes kislányom zsebben hordja.( nem a farzsebében)Hiába mondom, hogy egyrészt eltöri, másrészt a fóliának se tesz jót, de hát mi szülők nem értünk hozzá.

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#1544) pitiless válasza golyós (#1543) üzenetére


pitiless
senior tag

A Storeban vagy felrakják vagy nem. Nekem nem rakták fel, mert a kolléga nagyon el van foglalva, én pedig nem tudom - kaptam a választ. Felraktam én, de a sarkainál jön fel. Ilyen fost még Samsung fóliánál nem láttam.

(#1545) ollie


ollie
MODERÁTOR

Itt a fotó a fóliáról, ahogy ígértem. Sajnos muszáj volt vakuval fényképezni, csak így tudtam éles képet csinálni. A shopban tették fel a fóliát 1 hónapja. Nem jönnek fel a sarkai, vastag, mintha üveg lenne, de nem az persze.
Ilyen jó minőségű fóliát ritkán láttam. Ha nektek feljön, valamit rosszul csináltatok (a zsebben hordás pl. minden fóliát felszed).

Az éleknél csak a fénytörés miatt fényesebb.

[ Szerkesztve ]

***

(#1546) espi38


espi38
őstag

Hát ez sem fedi le teljesen,csak a 3D fóliák a jók mert ott a lekerekítésre is ráhajlik a fólia.
Nem üvegben mert ott látszik a ragasztás hanem sima fóliában kell keresni,bár én még nem próbáltam ki de hallottam,hogy jók ezek a fóliák.
valaki halott erről?

(#1547) pitiless válasza ollie (#1545) üzenetére


pitiless
senior tag

Volt már pár fajta fóliám, de tényleg ez a legrosszabb, amit eddig láttam. A tapintása is furább, mintha anyagában ráncos lenne. És mégis megmondanád, hogy hol hordjam a telefont, ha nem zsebben? OK, nem kimondottan zseb, egy oldaltáska zsebében hordom. Jó hogy nem már külön telefonhordót vennék neki. Te szerencsés vagy, de többet ezért a selejtes ipari hulladékért én még egyszer többet pénzt nem adok. Akkor inkább rakok rá üveget, még ha nem is takar a széléig.

(#1548) Gabesz1019 válasza pitiless (#1547) üzenetére


Gabesz1019
senior tag

Én is gondolkodom, hogy rendelek még egy Eazy Guard-ot (hátha most nem bénázom el a felhelyezést). Annak nagyon jó anyaga van, ráadásul a teljes kijelzőt fedi. Nekem is ez a bajom a gyárival, hogy feljön a széleinél. Azért mertem gyárit venni, mert az S3-on is azt használtam és semmi bajom nem volt vele évekig. De annak az anyagi is sokkal minőségibb, rendesen kivágva a hangszóró, kamera, homegomb helye nem ilyen "U" alakban.

(#1549) gmisi


gmisi
tag

Én ezt vettem rá nekem bejön.[link]

(#1550) Stellaway


Stellaway
tag

Sziasztok. Egy számomra elég fontos (mindenki számára a sajátja elég fontos..:D) problémával állnék ide.
Nos, a mai nap rájöttem, hogy telefonváltásnál a SmartSwitchel rengeteg olyan alkalmazás töltöttem fel a telefonra amit szarnak vélek nem használok, ezért gyári adatok visszaállítását csináltam.

Nos, az S Health lépéseimre szoktam verni a nyálam, hogy szépen fejezzem ki magam, és nem éppen mentek át az új dologra a lépésadatok, mint később kiderült azért, mert rossz Samsung accountba léptem be. Szóval gondoltam beállítok egy új S accountot, de akkor azt írja, hogy nem lehet többet, amikor pedig eltávolítani akarom az accot, akkor meg az alábbi módon kedvesen megfenyeget, hogy akkor letörli minden fontos adatom.

Nos, én ezt nem szeretném, ezért szeretnék hozzátok fordulni, hogy esetleg valaki nem tudja, hogy S accot hogy válthatok bárminemű adatvesztés nélkül? Vagy van rá mód, hogy az S Healthbe váltsak accountot? A válaszokat előre is köszi, és sajnálom, hogy nem tudok tömörebben fogalmazni/:

[ Szerkesztve ]

Aláírom

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.