Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Nem ébredtek egy kicsit túl későn? Ma már az M.2 a divat.

(#2) Fecogame válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


Fecogame
(veterán)

A másik meg hogy az áraik sem túl acélosak. Ennyiért sok más gyártó termékét is meg lehet venni.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#3) pecccccccca válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


pecccccccca
(aktív tag)

Szerintem még jelenleg is a 2,5"-os ssd-ből adnak el számszerűen többet. Nem késő ez. Az elkövetkezendő 5 évben még tuti közkedvelt lesz. Sokak használnak M.2 nélküli gépeket.
Nekem van mindegyik, egy 970 evo meg egy 860 evo is. Van még egy M.2 csatim és biztos, hogy egy abba való lesz a következő valami 1 TB-os méretben.

“De azt most megmondom, hogy meg fogom mondani, hogy én megmondtam!” >{Iphone 11 Pro Max}<

(#4) Kopi31415 válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Második, harmadik tárolónak, külső egységnek teljesen jó.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#5) Béééla válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Lehet divat, de pár éves gépekben még nem mindenhol van m2, megkockáztatom hogy nem minden új gép jön ilyennel, és ha van, akkor is csak egy slot. Nekem van egy gyors m2 pcie a rendszernek, és egy olcsó 512-es tárhelynek. És külső vinyónak se utolsó. Nagyon lassan fognak csak kikopni, ha egyáltalán.

Bélabá

(#6) kromatika válasza Béééla (#5) üzenetére


kromatika
(veterán)

Szerintem is bőven van még jogosultsága a 2,5"-os ssd-nek.

(#7) thedioda válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


thedioda
(tag)

Jól mondod, csak divat. Viszont kevesen vesznek egy gèpbe több nvme ssd-t, inkább csak fő drive nak. Plusz ha belegondolsz igyis problèma hogy kevès a pcie lane a procikban a zen2 erre nèmikèp megoldás ha hajlandó vagy 100k+ èrt deszkát venni, de az is 3 ssd a lapon, esetleg adapterel be tudsz paszírozni mèg 2db ot ha gpun kivül nincs más, ellenben 4-6-8 sata csati teljesn általános. Zen2 allat meg mindenhol abol a pcie böl fizetsz az nvme ssd èrt ami a gpu x16 ot adná, vagy nèhol a chipset sávjai vanak meg nyesve de az nem is ad rendes x4 et. Továbbá sok esetben az nvme sebesègtöbletèt nem tudnád kihasználni pl nasba, viszont a sata olcson hotswapelhető elennben nèzd meg az u.2 mibe kerül mind ssd mind hotswap cage + vezèrlő tekintetèben.

"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."

(#8) Dr. Akula válasza thedioda (#7) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

A sebesség csak divat? Akkor miért nem vinyót használsz?

"kevesen vesznek egy gèpbe több nvme ssd-t"
De SATA-ból meg spájzolnak?

A SATA is PCIE-ről kapja a sávszélt, csak van benne egy felesleges SATA-PCIE átalakítós lassítás, az M.2 (NVMe)-ben meg nincs. A prociból ugyanannyi PCIE sáv jön ki, akár SATA-ra lesz lekonvertálva, akár nem. Árkülönbség nagyon nincs már, sebesség meg igen, miért jó magadat szopatni a lassabb cucc vásárlásával? Filmet tárolni meg egyiksen se fogsz, arra ott a vinyó.

(#5) Béééla: Akinek ilyen kell, az 1000 másikból tud válogatni, nagy a konkurrencia, még mindig nem értem miért ilyenkor kell kijönni egy ilyennel. Külső eszköznek az M.2 is pont ugyanannyira jó, mindkettőhöz átalakító kell USB-re, tökmindegy melyiket veszed meg.

[ Szerkesztve ]

(#9) thedioda válasza Dr. Akula (#8) üzenetére


thedioda
(tag)

A random müveletek meg latency miatt nem hdd-t használok, de kèrlek mesèld el nekem egy game vagy torrent mit profitál az nvme ssd böl a satával szemben?
A kijelentèsed miszerint pcie böl lesz a sata átalakítva meg egyaltalán nem hejtaló, minimum 4 port közvetlen cpu bol szokott jönni a többi meg leginkább chipset amire rá lehetne fogni hogy pcie böl jön de az igyis ugyis bevan kötve.
Az hogy te hdd re töltesz ès neked elèg egyèni dolog èn már mindenre ssdt használok, hdd vel sok sikert hogy kihasználd a gigabites netet, vagy akár 2160p filmbe belepörgess.

"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."

(#10) Dr. Akula válasza thedioda (#9) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Ki tudja milyen előnyök származhatnak a gyorsabb betöltésből...

Lehet hogy nem "hejtaló", de attól még helytálló. :) Az alaplapi chipset 4 PCIE sávot kap, azt oszthatja mindenre. SATA, hangkártya, akármi. Ha a CPU-ból jövő direkt 16 (AMD-nél 22) PCIE sávot foglalná, annál rosszabb lenne. Ilyen lassú eszközökre felesleges is lenne a VGA vagy egy M.2 elől elvenni a sávszélt. És természetesen nem is teszik.

"hdd vel sok sikert hogy kihasználd a gigabites netet, vagy akár 2160p filmbe belepörgess"
Adattárolásnál mire kell kihasználni a gigás netet? Miért ne lehetne HDD-ről beletekerni egy filmbe? Rejtély...

(#11) thedioda


thedioda
(tag)

Okè nèz már megy egy tesztet amiben game load time összehasonlítanak hdd vs sata ssd vs nvme. Sata sd meg nvme közt kb mèrèsi hibának elmegy az eltèrès.
Szerintem nemártana megnèzned hogy èpülnek fel ezek, ottvan kerek perec h 4 sata közvetlen cpu bol jön, az x4 chipset csatlakozast meg tudod kettè osztani, milyen hatalmas seesègelöny h kevesebb cuc van a lapon de kapsz egy x2 3.0 át amivel elosztotad az nvm ssd sebsègèt 2 vel.. de igy legaláb mèg minsig ott tartunk hogy lehet egyszem nvme sd x2 öd ha a gpu csak x8 az kap akkor 2 ha ugy van felèpitve a lap, de tán nèz körül milyn lapok vanak a piacon, felfog tünni hogy nincs 2 nvme slot raèeröltetve a lapokra, nem vèletlen.
Ezen utolso kijelentèsed után már egèsz biztos vagyok hogy te se nèzel semmit ami 2160p, de akkor segítek, ha egy ilyenbe belepörgetsz hdd alat 2-5p hokokorázás jön, egy plex transcode rol nem is beszèlve. Vègezetül ahoz hogy menyire nem dragabb az nvme, vègül is egy 970 evo a 860 evo duplájába kerül, 40k szerintem is teljesn elhanyagolható, ja várj h 2TB ot veszek 860 bol 1TB 970 árába...

"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."

(#12) szasanyi


szasanyi
(félisten)

Tehát ebből a cikkből az derül ki, hogy lesz a picon Hynix SSD (is). Azt nem tudni mikor, mennyiért az viszont biztos, hogy az eszközről semmilyen paraméter, részlet nem ismert. Ez csak akkor lenne jobbb, hogy ha úgy érne véget: Jó lesz, vegyétek! :DDD

Újszerű ASUS RT-AC86U router eladó! https://tinyurl.hu/fWQy/

(#13) Dr. Akula válasza thedioda (#11) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

"Other functions use your CHIPSET’s PCIe bus lanes. Functions CHIPSET’s PCIe Lanes control may control:
SATA hard drives
Onboard Sound
Onboard RAID
Onboard Network Controller/LAN
All PCIe slots except the first one
Thunderbolt
2/U.2
" - [link] Ha már lusta voltál kiguglizni...

"Ezen utolso kijelentèsed után már egèsz biztos vagyok hogy te se nèzel semmit ami 2160p, de akkor segítek, ha egy ilyenbe belepörgetsz hdd alat 2-5p hokokorázás jön"
Nálad max... :D Nem kéne még gépet cserélned?

(#14) thedioda


thedioda
(tag)

Dr. Akula: Dehogynem, majd ha kijön az uj TR, addig mèg el leszek valahogy a dual xeon e5-2680v3 256GB ddr4 kombóval.

[ Szerkesztve ]

"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."

(#15) Dr. Akula válasza thedioda (#14) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Mint látod ez édeskevés a szaggatásmentes 4K-s filmhez. :D

[ Szerkesztve ]

(#16) Akula


Akula
(őstag)

Való igaz, hogy m.2-t is piacra kellene dobniuk és az is igaz, hogy elkéstek, de ez az ő profitjukra nézve gáz. Engem ez nem zavar. És hogy miért? Mert rohadtul megbízható NAND-ot építenek. Nem csoda, hogy első helyen beszállítók azoknak akiktől a gépemben vannak a cuccok. Ha a vezérlést is házon belül mellé teszik, akkor nagyon rendben lesz a termék :R
Most meglépik ezt a sorozatot, kipróbálják milyen a fogadtatás és hogyan reagál a saját vevőszolgálatuk az esetleges panaszokra. Ha bejön, tovább lépnek, ha nem, akkor maradnak OEM beszállítók, ahogy a cikkben is le van írva. Nem kell ezt túlragozni. :R

(#17) Béééla válasza Dr. Akula (#8) üzenetére


Béééla
(őstag)

Most ilyennel, ennyiért jöttek ki. Lesz az még akciós is! Az igazi verseny mindig jól jön. Újonnan minden alkatrésznél megy a nyígás, hogy drága, van jobb, satöbbi. Majd pár hónap múlva megnézem, mennyiért kapni itthon kiskerben. Ha jóárasították, akkor ezt teszem be a kosárba.

Bélabá

(#18) thedioda válasza Dr. Akula (#15) üzenetére


thedioda
(tag)

Hát látod mi mimdenre megoldás egy sata ssd.. 😂

"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."

(#19) twollah1976


twollah1976
(őstag)

Egyszeru iparosmunkanak tunik ez az SSD.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#20) Dr. Akula válasza thedioda (#18) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Vagy a géped lecserélése akármelyik másikra, mert csak nálad vannak ilyen problémák. :P

(#21) Depression válasza thedioda (#14) üzenetére


Depression
(veterán)

Bakker, egy olyan erős gép is kevés a helyesírásellenőrzéshez? :F

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#22) 5150 válasza Dr. Akula (#13) üzenetére


5150
(aktív tag)

Próbálgasd HDD-vel. És ez még csak egy alap cineform 1440p.

Andy: https://youtu.be/c4yzj4X97LQ

(#23) Dr. Akula válasza 5150 (#22) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Ezen most mit kéne nézni? Nem egy 50-70 gigás UHD filmet néztem már meg, érdekes mód soha semmi akadás se tekeréskor, se semmi máskor. Egyedül akkor fordulhat elő ilyen ha külön .ac3/.dts-ként mellékelt hangfile van mellette azonos könyvtárban (alkönyvtárból már nem olvassa be automatikusan a lejátszó), és abból is felszedi az infót. Azt valamiért akkor is használja, ha nem azzal megy. De ez meg sima 720p-nél is ugyanígy van, nem a 4K sajátossága, hanem a lejátszóprogramé. Akinél ilyen előfordul, az csak user error lehet. (Természetesen HDD-ről, WD Purple, ami nem is egy sebességbajnok Black/(Veloci)raptor.)

[ Szerkesztve ]

(#24) 5150 válasza Dr. Akula (#23) üzenetére


5150
(aktív tag)

Értem...

Andy: https://youtu.be/c4yzj4X97LQ

(#25) Piftuka válasza Fecogame (#2) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Én határozottan nem értek veletek egyet!

Számomra ez eddig az év egyik legjobb ITs híre. :K

A "Hynix" ezen a területen méltán szerzett jó hírnevet már sok éve. Jó, hogy a saját márkájuk részeként végre megjelennek ilyen termékekkel is!

Éppen mostanában szeretném fejleszteni a számítógépemet, és amellett is jó ideje keresgélek a 3,5-es SATA SSD-k között egy rendszernek való, 1 GB-os modellt.

Az ADATA "töketlenkedésének", és a piacon jelenlévő rengeteg, rossz minőségű, gagyi terméknek köszönhetően ezen a téren finoman szólva sem nagy a választék.

Most végre bővül eggyel a paletta a kínálati oldalon!

Igaz... még a "belbecsről" nem sokat tudunk, de a cég, és a termék "Gold" fantázianeve ismeretében én jó minőségre számítok!

Az "5 év jótállás" már csak az a bizonyos "hab a tortán"... ;)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#26) wwhy válasza Akula (#16) üzenetére


wwhy
(veterán)

M2 már rég van, nekem a Dell SC401-es Hynix SSDt tett a gépbe.

ÚJ cuccok eladók>> Világítós Dell 7480 magyar billentyűzet >> Garis minigép:HP Prodesk 600 G4 8100T/16GB/512GB<<

(#27) Csaber válasza Piftuka (#25) üzenetére


Csaber
(senior tag)

Elírtad " 3,5-es SATA SSD-k között egy rendszernek való, 1 GB-os modellt. " feltételezem 2.5 "-os sata 1 TB-os lenne az amit keresel :U

(#28) Piftuka válasza Csaber (#27) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Természetesen elírtam véletlenül. :K

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#29) én+mondtam


én+mondtam
(csendes újonc)

NVMe-ről tud valaki valamit?
Egy egy belső ember esetleg itt a fórumon? :))
Bohóckodnak itt a satával, pfff..

[ Szerkesztve ]

(#30) wwhy válasza én+mondtam (#29) üzenetére


wwhy
(veterán)

PC401

ÚJ cuccok eladók>> Világítós Dell 7480 magyar billentyűzet >> Garis minigép:HP Prodesk 600 G4 8100T/16GB/512GB<<

(#31) én+mondtam válasza wwhy (#30) üzenetére


én+mondtam
(csendes újonc)

:R

(#32) troviko válasza Dr. Akula (#1) üzenetére


troviko
(senior tag)

Engem nem érdekel a formátum, az érdekel, hogy minél olcsóbban lehessen minél nagyobb kapacitást kapni.
Persze tényleg kényelmesebb az M.2 amiatt, hogy nem kell a nyomorult kábelekkel szívni, de azért az igazán fontos az ár/kapacitás arány.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#33) Drazn


Drazn
(kezdő)

En a mai napig m.2 nvme hynix 250gbst hasznalok, es semmi gondom nincs vele.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.