Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kis Retro :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Alapos teszt. Köszönjük. De a diagramoknál nem ártott volna más-más színt használni a kártyák azonosítására. Mert ahol három kártya is zöld színű ott igazán kivehetetlen, hogy melyik-melyik. Az igaz, hogy leírod a sorrendet de még azt is fejben kell akkor tartani.
[ Szerkesztve ]
-
]Phobos[
senior tag
Szabad megkérdezni, hogy jutottál hozzá? Nekem elég egy low-end kari és mutim IGP-je DeltaChrome. Intel X4500-höz képest érzésre erősebb. Azóta gondolkodom egy S3 karin, csak errefelé nem forgalmazzák, ahogy tapasztaltam. A tesztért nagy köszönet és nagy ríszpekt!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Yutani
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
A megjelenése után kiderült, hogy a beharangozott S3TL egység (ahogy a T&L-t az S3 hívta) nem működött, és a kártya sebessége sem ért fel a versenytárséval. Az S3TL bár bekapcsolthatóvá vált driverből manuális úton, sosem vált működőképessé, sőt kiderült, hogy ez inkább egy terheléskiegyenlítő egység, semmint egy valós transzformációs és megvilágítási motor.
Hulyeség. Unreal Tournament-et jatszottam anno MeTaL-lal (HW TnL), eszméletlen szép és gyors volt Diamond Viper Z200-zal.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
tzsolesz
nagyúr
Áhhh, nagyon jó teszt lett, köszi szépen.
Azért lehetne mit kezdeni magával a S3-nak. Jó lenne ha legalább a mai 3850/4670/5550/70 szinten képviseltetné magát, jó alacsony árakkal, és kiforrott szoftveres támogatással. Valószínű az ATI, és az NV is háromszor meggondolná mennyiért is adja a kártyáit.
Az X600XT-től leesett az állam. Még mindig el vagyok hűlve, hogy hogyan is került bele ebbe a tesztbe. Egy 9800XT mehetett volna helyette. De gondolom ez volt kéznél. Azért nem semmi, hogy ez a ma 2K-ba kerülő kis vacak mire képes. Sokszor elnézem hogy a hasonlóan teljesítő GF6600, és a 7300GS-t mennyiért akarják eladni itt a hardver-aprón. Én azt hittem azok sokkal erősebbek mint egy RV380 alapú őskártya, már ami az árukat illeti. Itt a fórumon egyébként ezek a GF6-os, és 7-es szériájú AGP-és vackok enyhén szólva is túl vannak árazva. Láttam már 15K-ért eladó 7600GT, de nem ritka a 12K stb... Nem veszi észre az eladó, hogy már AGP-s 2600XT is van 10K-ért, ami kétszer erősebb, és DX10-es, na meg HD3850-es 13-17K-ért AGP-sben.
[ Szerkesztve ]
-
derapo
tag
Tényleg fasza teszt lett.
A baj az egész s3 chrome izékkel,hogy nagyon kaka driverek vannak hozzájuk.
A hardveraprón tényleg vannak elvetemült figurák akik 7600 meg ilyen karikat mérnek drágájéé
https://www.youtube.com/watch?v=etVHIG8i_Ls
-
bacsis
Közösségépítő
Leesett az állam a teszttől, nagyon szuperül sikerült! Ezer köszönet érte
Az S3 tehát nem végzett rossz munkát a Chrome S20 családdal
Hát bizony hogy nem végzett rossz munkát.. Bakker nem hiszem el hogy nem lehetne valamiféle módon nagyobb mennyiséget legyátani ezekből a kártyákból...
Van bennük kraft, lehet nem sok, de van bennük.. Vennék az emberek az tuti.. csak hát ahhoz gyártani kéne őket... Egy nagy(obb) gyár sem lát bennük fantáziát? -
Yutani
nagyúr
Értem. Tehát az összes korabeli nagy hardveroldal és az én tesztem is hazudik, mert neked hibátlanul működött az S3TL UT alatt MeTaL API-val.
Gyaníthatóan MeTaL API alatt sem volt használva az S3TL. Hogy ezt miből gondolom? Egyrészt driverből le volt tiltva globálisan, másrészt a MeTaL API-t már a Savage 4 is futtatta, mindenféle T&L nélkül. Erre mondjuk sem cáfolatot, sem megerősítést nem találtam, de ha neked van valami használható infod, akkor szívesen venném, ha megosztanád velünk.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Köszönöm az elismerést kolléga!
Az a helyzet, hogy ezek a kártyák 4 évesek, és már a megjelenéskor is el voltak késve, képességben pedig elmaradottak. Nem véletlen, hogy nem gyártották nagy számban, nyilván a partnerek látták, hogy bukásveszély van kilátásban.
Mint írtam, ha most kijönne az S3 valami frankó középkategóriás kártyával, én simán váltanék, de ez sajnos a mi álmainkban történhet meg.
#tarcsad
-
WolfHardver
csendes tag
Nem semmi...
Jocoka
-
Első 3D gyorsítom egy S3 Savage4 volt. Kész megváltás volt a trio után.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Yutani
nagyúr
Hogy mihez képest? 2006 végén az Nvidia már a G80-at is bemutatta, azaz túl volt 2,5 generáció SM3.0 kártya kiadásán (NV40, G70, G71) és kijöttek az első SM4.0 kártyájukkal (8800GTX), az ATI pedig a második generációs SM3.0 kártyáival küzdött (x19x0), míg az S3 egy SM2.0 kártyát dobott piacra. Ami 2 évvel volt fiatalabb az Nvidia első SM3.0 kártyáinál, és a két évvel idősebb GF 6600 ellen indult harcba. Mi ez, ha nem lemaradás?
#tarcsad
-
Móci
addikt
Jó teszt lett, nekem legalábbis tetszett! Jó volt olvasni egy kicsit az S3-ról...
Bizony, ha lenne megfelelő kártyája 4770 szinten, lehet, hogy én is kipróbálnék egyet."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
mickemoto
őstag
Anno 1995-ben egy S3 Trio 64-es kártyával kezdtem valahol még meg is van az árlista, akkoriban nem 2k volt az biztos.
-
bundilolo
tag
Nagyon tetszik ez a cikk, főleg úgy, hogy pótkártyának egy 6600 GT van. Régebben szemezgettem egy S27-tel, de így utólag jó döntés volt. A grafikonokat folyton nézem, de nekem az összes zöld szín ugyanolyan, bár akinek egy pici logikája van az ki tudja következtetni melyik kártya melyik csík.
-
dfdfdf
őstag
Yutani köszi a tesztet és lám csak elolvasom mert érdekes s jól megírt cikk
-
Dr. Romano
veterán
Ez jó teszt volt. Most jöhetne egy XGI Volari review is
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Yutani
nagyúr
válasz Dr. Romano #27 üzenetére
Vannak teszteredményeim V5-tel és V8-cal is, de azok már 4-5 éves dolgok.
#tarcsad
-
Jó kis teszt lett, és alapos!
És nem is gondoltam volna, hogy ennyire versenyképes kártyákat adott ki még az S3 (azaz VIA )Amúgy ha elég olcsó, akkor az új 530-as is lehet sikeres, azokban az esetekben, amikor csak egy kimenet kell, vagy HD gyorsítás.
Meg tegyenek rá egy HDMI csatit, akkor népszerű lesz.Mutogatni való hater díszpinty
-
wwenigma
Jómunkásember
A hardveres TnL egységet használta a MeTaL API... a jatekot nem arra irtak.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Boxi88
őstag
Jó teszt lett, jók ezek a "retro" vga-k és jó újra cikkben látni őket!
Nekem 6600GT-m volt...Imádtam, csak megadta magát
Grat
[ Szerkesztve ]
-
Probber
őstag
Igazán korrekt, velős teszt lett!
Jó az ilyen nem mindennapi kártyákat is látni munka közben!"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
bitblueduck
senior tag
Egyszer majdnem s3-at vettem, amikor 7300GT és x1600 között válogattam. Jelenleg 8800GT mellett nem jött szóba. Én azért remélem sikerül valamit alkotniuk még egyszer, ami versenyképes legalább középkategóriáig, de elég gyilkos verseny lehet.
A teszt mindenesetre nagyon hasznos, köszönöm.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
asysoft
aktív tag
Érdekes cikk! Évekkel ezelőtt én is S3 Trio-val "kezdtem az ipart", aztán tizenegynéhány éves koromban S3 Savage4-esekre meg Savage 2000-esekre vágyakoztam (S3TC-s UT hatásos volt ), de mivel zsebpénzem szűkös volt, emiatt ezek csak 'álmok' maradtak. 1 éve viszont egy pont ilyen Savage IX-el hozott össze a sors, mit ne mondjak, Windows is keservesen vánszorgott vele (ablakok megnyitásakor rendesen megakadt), így az ismerősöm gépébe bekerült a régi Radeonom, ez pedig azóta kuriózumként a fiókom mélyén pihen a Permedia mellett
-
Nagy örömmel olvastam el kiváló cikkedet.Jó tájékoztatást nyújt eme ritka kártyák képességeiről.Grat
A 3 test probléma nem megoldható.
-
szuper-t
őstag
Szép teszt .
ahogy az előttem szólók is elmondták szerintem is csak a énz állja az útját a fejlődésnek mert ahhoz képest miylen kicsike "gyártó" elég durván mentek a karik
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen5 7535U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest