Hirdetés

2020. február 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) janos666 válasza SunMount3r (#46) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

Legalább fél éve használhatatlanul hibásan működik az AMD privát API-s HDR10 mód (nem megy át a Rec2020 metadata, legalább is nem minden felbontással), csak a Win10 HDR módja használható, és az utóbbi pár hónapban pedig nem ismeri már fel a notebook kijelzőmet FreeSync képesnek (2019-ben még működött, most "Not Supported"). Ez egy Ryzen 2500U + Vega 8

(#50) SunMount3r - A fentiek miatt HTPC-be is inkább Geforce-ot tennék. Kényelmesebb az auto SDR/HDR váltás NVAPI-val (vagy az AMD API-jával, ha működne), mint a Win10-ben kézzel kapcsolgatás.

[ Szerkesztve ]

(#52) SunMount3r válasza janos666 (#51) üzenetére


SunMount3r
(veterán)

Fura, a HTPC-s és UHD filmes Topic-ok hsz.-ei és az ottani általános vélekedés alapján pont az AMD-t favorizálják több szempontból is. Kadenciahelyesebb és kevesebb a driver/Windows-os szenvedéses gond vele (hoha azért vannak/voltak) videólejátszás szempontjából. Oké, csak azt írom amit olvastam, az Nvidia kapcsán azért többen szoktak oda beírni tanácsért, mert épp valami nem működik ahogy kellene, lehet a számok törvénye is, nem tudom.

Legalább fél éve használhatatlanul hibásan működik az AMD privát API-s HDR10 mód (nem megy át a Rec2020 metadata, legalább is nem minden felbontással)-> ehhez van valami linked, konkrétan miről van szó?
Az Nvidia pedig nem is olyan rég tette csak rendbe a HDR-jét, addig minden driver-el hibás metaadatokat küldött ki. Az AMD-nél ez kb. folyamatosan hibátlan volt.

Csak annyi negatívumról tudok eddig biztosan, hogy az NGU sokkal gyengébb volt AMD-n, mint Nvidia-n. De azt hiszem ez az új 5xxx-es kártyákkal már megoldódott (ugye it most MadVR-ről beszélünk elsősorban).

(És ugye az Nv nemrég totál dobta a 3D MVC támogatást, pedig kb. semmibe nem került volna benne hagyni a driver-ekben, ez nálam spec egy érzékeny pont.)

[ Szerkesztve ]

(#53) b. válasza envagyok (#43) üzenetére


b.
(nagyúr)

A GTX 960 közel sem tudott nyújtani annyit, mint az 1060 és a 2060 tud manapság viszonyításként. éppen rávert valamit a 760 ra és a 770 től bizony elmaradt 15 % kal.

Már a megjelenésekor is kompromisszumos volt. Lehet, hogy lesz majd olcsóbb xx60 kártya csak kérdés mire elég a teljesítménye. lásd 1660 Ti amiért szinte annyit kérnek ma mint 3 éve az 1070 kártyákért és kb azt a teljesítményt is nyújtja.
Szerintem ha nvidia is azt csinálná mint az AMD hogy nem lenne kiszámítható a számozása most kevésbé aggódnátok. értem ez alatt hogy az AMD Rx 580- vega 56 -RX 5700 stb össze vissza nevezi el a kártyáit.
Én azt nézem mennyi pénzem van mire van szükségem és adott felbontáshoz / frissítéshez mit tudok venni, a neve nem érdekel. A 2060 egy szinte kompromisszum mentes FHD kártya, amikor kijött 350 dollárért viszonylag jó vételnek számított, hisz hozta a 420 dolláros 1070 Ti-t sőt az 1080 -t is .

A vegákat is leverte amiből a vega 64 440 dollár volt. tehát érdemes megnézni, hogy mit mire váltott.Akinek 80 ezerért kell xx60 kártya annak ott a1660 supert például , csak az nem nyújt 2 lépcsőnyi ugrást a Pascalhoz képest, csak egyet.

természetesen volt áremelés nem is kevés, mind gyártói, mind pedig az árfolyamból adódó. AZt nem szabad elfelejteni, hogy nálunk és úgy általában egy az egyben Euróval számolják át nem dollárral és ez még plusz dob az áron, nem is keveset. sajnos bevett gyakorlat lett, ez is egy fajta lehúzás felénk.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#54) b. válasza oriic (#33) üzenetére


b.
(nagyúr)

Te szegény :DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#55) arty válasza SunMount3r (#52) üzenetére


arty
(addikt)

mit jelent a nem olyan régen? én kb fél éve már meg se próbálom a vidián a hdr-t, mert lilás lesz a kép és reboot kell :( 2018-ban még ment, azóta SOHA... (madVR/w10/gtx1080) - eljutottam odáig, hogy nem is érdekel, nem is nézek így/ilyen filmet (...marad a konzoljáték)

ezekután azt se tudom eldönteni, hogy a kodi hdr-ben kuka vagy ott is a geforce a hibás :( belefáradtam.

stadion, kisvasút, freemail

(#56) b. válasza arty (#55) üzenetére


b.
(nagyúr)

-

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#57) janos666 válasza arty (#55) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam mindig működött a HDR 2017 óta (GTX1070 és RTX2060). Az LG C8-al néha fekete marad a kép oda/vissza váltáskor, de a C9-el már nem (és előtte a C7-el sem), szóval szerintem ez a C8 hibája volt (akkor is, ha mondjuk BD lejátszóval nem jön elő, csak PC-vel, de Radeon-al is ez csinálta). Egyedül a metadata volt részben hibás egy időszakban az nVidia-nál, de attól még használható volt (nem úgy, mint most AMD-n, ahol nem csak a roll-off pont csúszik el, hanem komplett hibás színteret dob). G-Sync mellett is megy.
Szoktál Win-t és driver-t frissíteni? Van pár Win10 és nVidia driver verzió, amik nem szeretik egymást (abból a korszakból, mikor megjelent a Win10).

[ Szerkesztve ]

(#58) zseko válasza janos666 (#57) üzenetére


zseko
(veterán)

Az nem létezhet, hiszen itt is megmondták már, hogy nvidia mindig jó, olyan, hogy hibás driver nincs, csak amd-nél.

;]

(#59) joysefke válasza SunMount3r (#50) üzenetére


joysefke
(veterán)

Nekem volt már pár nV és Ati kártyám. nV-ből egy picit több és most is az van. Hatalmas driverproblémákat én nem tapasztaltam egyik oldallal sem. Azt sem igaz, hogy az AMD-vel lett volna több problémám.

Jó pár éve már TV-t használok kijelzőként hagyományos monitor helyett és itt az nV-vel többet szoptam, ez vonatkozik a GTX660-ra és GTX970-re is. A GTX660-at váltó R7-270X-szel nem voltak TV vs GPU problémáim, az azt váltó GTX970-nel viszont vannak és elég frusztráló tud lenni. Konkrétan a gépet sleepből felébresztve sporadikusan nem küld videójelet a TV-nek, és ilyenkor hard reset kell.

Ehhez képest a R7-270X (ez volt az utolsó AMD kártyám) driverproblémái kimerültek a nyomi lassú catalyst felületben, illetve, hogy néha talán nem jól jegyezte meg a beállításokat (ha jól emlékszem). Az tényleg apróság volt és minőségi előrelépésnek éltem meg driverben a 270X-szet a GTX660-hoz képest (TV-vel használva).

Mostanában nem játszom, tisztán 2D-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#60) zseko válasza joysefke (#59) üzenetére


zseko
(veterán)

Ugyan nekem amd kártyám volt több, de nagyjából ugyanezt tudom mondani. Nagyon sokszor két kijelzőt használtam, leginkább tévét, minden fajtát, nvidiával sok szopás volt, atinál meg bekapcsoltam és ment... (már a gf2 időkben is kikötöttem tévére) Mindkét típussal voltak gondjaim, de hogy nagyságrendekkel több lenne az amd-nél, az így egyszerűen nem igaz. Volt, hogy az nv kártya miatt nem lehetett normálisan windowst telepíteni, mert amint felkerült a driver már el is cseszte és onnantól hello, nem volt kép. Mindkét kártyánál ugyanúgy előfordult a 'driver összeomlott' üzenet játék közben, és az amd-nél egy időben valóban többször jött elő, de az legalább egy villanás után 'összeszedte magát' és ment tovább, igaz, így se szerettem. Amiben határozottan jobb az nvidia, az a linux alatti használat, amd-nél a diszkrét kártyákkal csak szívtam, egyetlen kivétel volt csak, de az is egy alaplapi HD4200-as volt, azzal álom volt a linux. Az elmúlt tíz évben viszont nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna igazán gondom az amd kártyákkal (a linuxon kívül), betettem, telepítettem, két monitor, és megy, és még most is játszom.

(#61) Komplikato


Komplikato
(veterán)

Off: Szerintem az x-aktás dolgokat, nem működés egyik gyártónál sem a driver maga okozza legtöbbször, hanem a rengeteg sallang amit mellé pakolnak. Nekem Radeon nál a wattmant szokott begolyózni, akkor szaggat a játék, de még a videó lejátszás. GeForce nál meg utoljára a letörölhetetlen játékrögzítő okozott több heti hajtépést. Hogy szinezzem az idei Adrenalin driverben meg szintén ez a funkció szokott szivatni, mikor random elindúl. Régen ezért volt, hogy felraktuk a Core drivert és külsős programmal csináltuk beállításokat. Nem is volt ennyi szopás. Csak ezeknek a szoftvereknek fűrészeltek a Vista után.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#62) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

AMD kártyám sose volt még, csak "Geforce-ok"... A legutóbbi egy 9800GT, amit elég sokáig használtam játékra és nem emlékszem, hogy komolyabb gond lett volna vele driver, vagy bármi más szinten. Persze ez monitor + játék, a HTPC + TV amire majd szintén kellene megint más világ. Fontos a színtér, bitmélység és hogy a HDR-el is minden stimmeljen, akadás mentesen és a lehető leg kadenciahelyesebben. Az olvasottak alapján sokszor ezekbe igencsak bele tud kavarni egy-egy driver, de eddig főleg az Nv felől olvastam ilyet, az hogy az AMD-vel is ilyen komoly gondok vannak az nekem még új.

(#63) Noukoum válasza cskamacska (#39) üzenetére


Noukoum
(őstag)

Nagyon de nagyon igazad van!

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#64) kolopele válasza Noukoum (#63) üzenetére


kolopele
(addikt)

Van amiben igaza van, de nem mindenben.

(#65) 1098&E30


1098&E30
(újonc)

Szerintem ennyit nem ér meg egy felső(?)-közép kat. kártya. Akkor már inkább spórol az ember egy kicsit. :)

(#66) janos666 válasza 1098&E30 (#65) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

Mire? Nagyobbra? Vagy elkölti másra (potenciálisan még hasztalanabbra)?

(#67) 1098&E30 válasza janos666 (#66) üzenetére


1098&E30
(újonc)

Szvsz akár még egy sima RTX 2080 sokkal jobb választás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#68) kolopele válasza 1098&E30 (#67) üzenetére


kolopele
(addikt)

A 2080 Ti meg még inkább, főleg FHD mellett sokáig nem lesz vele gond ;)

(#69) janos666 válasza 1098&E30 (#67) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ez szerintem sohasem olyan egyszerű. Nekem pl. 10+ éve makacsul csak passzív vízzel ment a PC-m és nagyon tetszett a legutóbbi MSI GTX1070 SeaHawk EK X kártyám (külsőre/összeszerelésre és működésre is), szóval adta volna magát az RTX2080 SeaHawk EK (kisebből nincs ilyen és aránytalanul drága az EK blokk külön rendelve a 2060 árához mérve), mint utód, mikor rá lettem kényszerítve a Turing-ra (Pascal-al nem működik a HDMI 2.1 VRR [G-Sync Compatible név alatt] és Navi-val sem), de bevállaltam inkább egy léghűtéses 2060-ast kb. fél évre (vagyis remélem jön nyáron új széria), mert meggyőződésem, hogy az efféle speciális igényeket leszámítva (mint amiről a fenti cikk is szól, pl. FreeSync HDR) nagyon erősen tartózkodni lett volna érdemes ettől a generációtól (főleg a Turing-tól, de még a Navi-tól is) már teljesítmény szempontból is ár/érték alapon, de nálam pl. azért is, mert epekedve várom a HDMI 2.1 csatis kártyákat (mert a 2019-es TV-n már ott van, mehetne a 2160p120 RGB 10bit), így a lehető legkevesebbet akartam költeni (persze anélkül, hogy visszafelé lépnék teljesítményben a GTX1070-ről, ami EK X kiadásban jól húzható kártya volt, egy léghűtős 1660 Super-t szerintem lehagyott, főleg olyan szituációban, ahol TDP limitbe futnak).

[ Szerkesztve ]

(#70) kolopele válasza janos666 (#69) üzenetére


kolopele
(addikt)

Sosem értettem ezt az ár/érték dolgot. Amikor pl. kijött a 980 Ti, 250 ezerbe került, ahhoz képes az 1070 már csak 150 ezerbe, ugyanazt a teljesítmény nyújtva, ráadásul 100W - al alacsonyabb TDP - vel. Jelenleg az 1660 Ti hozza ezt a szintet, 80 ezerért már hozzá lehet jutni pár hónaposan, de újonnan is 100-110 környékén. Igazából annak nagyon is megérte váltani, akinek volt teszem fel egy 1060 - a, hiszen kevés ráfordítással, kis szerencsével akár egy 2060 - hoz is hozzá tudott már jutni. Egyedül a csúcs kategória az ami kissé elszállt, de nem is abból akarja magát fenntartani az nVidia, vagyunk páran akik áldozunk rá a 4k miatt, de ennyi. Azért én is remélem, a háromezres széria a felső kategóriában nagyobbat fog szólni, mint amekkorát szólt az 1080 Ti-2080 Ti esetében.

[ Szerkesztve ]

(#71) 1098&E30 válasza janos666 (#69) üzenetére


1098&E30
(újonc)

Biztos van amikor pl, ez a legjobb kompromisszum. De hosszú távra ritkán.

(#72) kolopele válasza 1098&E30 (#71) üzenetére


kolopele
(addikt)

Hosszú távban kár is gondolkodni PC terén. Egy autót elég 3-6 évente cserélni legtöbbször, de pl. videokártyát nem. Egy jó proci választás talán az, ami hosszabb távon is helyt tud állni.

[ Szerkesztve ]

(#73) Vesa


Vesa
(addikt)

Azért ez így már nem feltétlenül igaz annyira, mint 10éve. Irodai munkára gyakorlatilag a 8-10éves gépek is több, mint elegek, főleg ha betesz alájuk az ember egy SSD-t.

Játékra pedig eljutottunk oda, hogy FHD-ban maradva szintén évekig elég egy csúcskártya. Az RTX egyelőre megfogja a hardvert, cserébe nem ad olyan álleejtős élményt, ami nélkül nem lehet élni és rohanni kell új VGA-t venni. És persze attól is függ ez az egész, hogy mivel játszunk. Nem mindenki FPS rajongó ahova tényleg kell a 150 FPS. Stratégia, kreatív (pl. építkezős) vagy management játékok, és számos egyéb műfaj van, ahova nem kell csúcsteljesítmény, még ultra beállítások mellett sem.

(#74) kolopele válasza Vesa (#73) üzenetére


kolopele
(addikt)

Én nem is az fps kergetésről beszéltem eddig sem, mindössze a 4K 60 fps - ről. FHD 60-75 fps egy egészen más téma, oda egy I7 6700 meg egy 1070 is untig elég a mai napig.

[ Szerkesztve ]

(#75) Vesa válasza kolopele (#74) üzenetére


Vesa
(addikt)

Persze, 4k-n még van hova fejlődni.

(#76) kolopele válasza Vesa (#75) üzenetére


kolopele
(addikt)

Kérdés, a gyártók ezt mennyire gondolják így. Nem erőltették eddig sem agyon magukat, nem egy kisebb réteg kiszolgálása a cél, ami valahol érthető is üzleti szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#77) Vesa válasza kolopele (#76) üzenetére


Vesa
(addikt)

Inkább arról lehet szó, hogy a tetőn az AMD erősen lemaradt, így az nVidia nem érdekelt abban, hogy nagyokat ugorjon. Kicsit Intel érzésem van...ha nincs verseny, akkor beleülnek a kényelmesbe, így is el tudják adni a kártyákat.

[ Szerkesztve ]

(#78) Hopkins95 válasza kolopele (#74) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

A 4K felesleges parasztvakítás PC monitoron, Linus is megmondta már: 4K Gaming is Dumb

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#79) kolopele válasza Hopkins95 (#78) üzenetére


kolopele
(addikt)

Azért én ezt nem mondanám, a 77" - os Oleden meg főleg nem annyira rossz amikor néha rákötöm :) Ettől függetlenül inkább a monitor, a lényeg hogy nekem jó, a 27" meg bőven elég 70-80 cm - re ülve, néha hátrébb is csusszanok olyan 1 méterre.

[ Szerkesztve ]

(#80) kolopele válasza Vesa (#77) üzenetére


kolopele
(addikt)

Ebben lehet valami.

(#81) janos666 válasza Hopkins95 (#78) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ha szereted az aliasing-ot, a halál maszatos post-process AA-t, vagy szerinted jobb Q/FHD kijelzőre visszamintázni a 4k képet anti-alising gyanánt, mint natívan kirakni és hagyni, hogy optikailag valósuljon meg az anti-aliasing (amivel még mindig picit életlenebb képet kapsz, illetve elveszik az esély, hogy pár high-res textúra élesebb/szebb lehetne natíva 4k-ban), netán élvezed azt, ha előbb elmaszotolják, majd újraélesítik a képet egy okádékká (most ezt a nagy divat: maszatolós AA, aztán shapening, vagy 4k kijelzőre F/QHD felbontás és előtte sharpening) akkor egyetértek. Egyébként pedig szerintem még nem próbáltad (legalább is megfelelően). :P

[ Szerkesztve ]

(#82) ncc1701 válasza ibenny (#13) üzenetére


ncc1701
(addikt)

Bányászat miatt megdrágultak a vga árak, és úgy maradtak. Ez köztudott. Mint a hdd árak az árvíz után.

(#83) Protezis válasza menpee (#2) üzenetére


Protezis
(őstag)

Azt nem értem itt, hogy az 1% low miért alacsonyabb, mint a minimum.

(#84) Protezis válasza kolopele (#70) üzenetére


Protezis
(őstag)

A te logikád alapján arany életünk van, mivel 10.000 Ft-ért kapunk egy RPI-t, ami a 20 évvel ezelőtti csúcs hardverhez hasonló teljesítménnyel bír töredék áron. Nem, ezt így hülyeség nézni, mert ezt hívják fejlődésnek.

[ Szerkesztve ]

(#85) b. válasza Hopkins95 (#78) üzenetére


b.
(nagyúr)

:DDD
Dehogy az. ÉN csak egyszerűen nem vagyok hajlandó lemondani a magas frissítésről ( sokak szerint ez is Dumb :D) a felbontásért cserébe, de ha elérhető áron lesznek a 4 K 144 hz monitorok azonnal váltok.Most ez az 1440P is már egy jó előrelépés a FHD hez képest. Nem akarok semmilyen elsimítási eljárással bajlódni, azt nézni épp hogy sikerült installálni ezt a fejlesztőknek. Erre a felbontás növelése az egyik legjobb módszer.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#86) b. válasza Protezis (#83) üzenetére


b.
(nagyúr)

melyikre gondolsz? mert lehet elírtam valamit csak nem vettem észre,de átnézve, azok az adatok szerepelnek benne amiket mértem.
A másik lehetőség a több mérés átlagolása miatt adódó differencia.Több játék két( néhol több) mérés alatt nagyon eltérő eredményeket hozott, főleg minimum FPS és 1 % low alatt.( volt ahol konkrétan 1 FPS re bezuhant a minimum FPS ) Átlag FPS nél nem igazán voltak kiugró eltérések.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#87) Hopkins95 válasza janos666 (#81) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Nem vagyok híve a mindenféle anti aliasingnak - ezért a TAA-t ki is szokom kapcsolni vagy lowra veszem, de ezeket az eljárásokat nemhiába találták ki. Ezek arra lettek kitalálva, hogy optimalizálják a képminőséget és a teljesítményt anélkül, hogy bitang felbontás felzabálná a hardvert. Jó példa erre a konzolok, ahol sokszor túlzásba is viszik és nem is lehet kikapcsolni. Szerintem jól jöhetnek hasonló trükkök PC-re is, mert a natív 4K meghajtása igen drága mulatság. Ki fog 1200 Eurós kártyákat vásárolni csak azért, hogy 4K-n játszhasson...én biztos nem. :N Egyébként ja, 4k monitoron még nem próbáltam, direkt nem vettem, mert aztán lehet venni alá a drága VGA-kat.

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#88) kolopele válasza Protezis (#84) üzenetére


kolopele
(addikt)

Nyilván nem az a fejlődés, hogy ugyanazt a teljesítményt adják ki olcsóbban x év múlva is, de nem csak erről van azért szó. Mondjuk aki még csak most építi első gépét az sokkal olcsóbban juthat hozzá egy komolyabb géphez mint régebben. Úgy gondolom, a 2080 Ti azért elég szép előrelépésnek számít, a lényeg pedig pont ez, a csúcskategória fejlesztése, mert a teljesítmény növelése sokkal többet számít valóban mint felmelegíteni ugyanazt a teljesítményt olcsóbban. Tény, bőven van még hova fejlődni, még a 4K sem tökéletes, és akkor hol van még a 8K kártya............

[ Szerkesztve ]

(#89) kolopele válasza b. (#85) üzenetére


kolopele
(addikt)

A 4K 144 fps - t hogyan akarod majd elérni? :D

(#90) b. válasza kolopele (#89) üzenetére


b.
(nagyúr)

mire azok a monitorok elérhető árban lesznek addigra lesz hozzá VGA is. Elérhető ár számomra 150 K kb.

Elég jól lehet( értsd alig észrevehető butítások) amúgy kompromisszumokat kötni grafika terén az FPS érdekében.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#91) kolopele válasza b. (#90) üzenetére


kolopele
(addikt)

Én azért erre nem vennék mérget, mármint hogy ennyiért lesz 4K monitor 144 HZ mellett a közeljövőben. Több mint a duplájába került a 60 HZ - es moncsim is, ha lesz is, szerintem én azt már nem biztos hogy megérem (főleg azt, hogy legyen olyan VGA ami ezt az fps számot ki is tudja tolni). Mondjuk engem ez nem is érdekel, én még mindig arra várok, hogy a stabil 60 - at hozza végre egy kártya úgy, hogy ne kelljen low-mediumra tenni pl. egy Metro - t. Az a baj, hogy még itt sem tartunk.

[ Szerkesztve ]

(#92) Protezis válasza b. (#86) üzenetére


Protezis
(őstag)

Az "1% low" gondolom/úgy tudom az 1. percentilis, vagyis 1000 mért értéket - jelen esetben frametime-ot - sorbarendezünk és elhagyjuk a legkisebb 10 értéket. A maradékul maradt 990 érték minimuma az 1% low. (Azért 1000-rel számoltam, mert 100-nál az 1. percentilis nem túl szemléletes.). Ebből látható, hogy ez az érték soha nem lehet kisebb, mint a teljes halmaz minimuma.
Ha utólag több mérés eredményét átlagoltad, esetleg bizonyos értékeket önkényesen elhagytál, akkor lényegében használhatatlanok az eredményeid. Mondom ezt tisztán matematikai megközelítésből.

(#93) b. válasza Protezis (#92) üzenetére


b.
(nagyúr)

persze, átlagoltam több mérést. Kettőt minimum, de volt ahol 3 nál is többet, hisz pl FC. ben a minimum FPS sokszor 1-3 ra leredukálódott.Ez a tesztekben már elég régóta bevett szokás, mert anomáliák nagyon sokszor adódhatnak, főleg Intel CPU -kal mostanában HT mellett,de ezt írtam is a cikkben.
Értékeket nem hagytam el.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#94) Csupingo válasza b. (#93) üzenetére


Csupingo
(addikt)

Nem is figyeltem, hogy ezt te követted el. Nem égette a kezedet a kártya? Mivel tetted a gépbe, sütőkesztyűvel? :)

Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Micsoda? 35 cm. Francia kenyér bukósisakkal. IHM

(#95) b. válasza Csupingo (#94) üzenetére


b.
(nagyúr)

:DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#96) nightmare13


nightmare13
(senior tag)

Péntek óta én is egy 5700-t nyúzok, bár már nem vagyok hardcore játékos, de szerintem egész jó kártya 2k-ra.

Anomáliákkal még nem futottam össze, kop, kop.

WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#97) capulet75


capulet75
(addikt)

Nekem 2070-em van, és kölcsönkértem mellé egy 5700XT-t egy hétre. Egy szűz SSD-re lett húzva a rendszer, meg pár játék. Nulla darab problémám volt vele, se hardveres, se szoftveres. Igazából meglepő volt hogy az XT néhányszor elverte a 2070-et, és főleg 1440p-ben minden ultrán, a legtöbb esetben jobbnak is tűnt.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#98) b. válasza capulet75 (#97) üzenetére


b.
(nagyúr)

A 2070 szerintem valahol a 2 féle 5700 között helyezkedik el.Amikor írtam a tesztet ( December 28 ) és a megjelenés között eltelt másfél hónap, jött ki jópár javítás a driverekhez.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#99) arty válasza janos666 (#57) üzenetére


arty
(addikt)

termeszetesen 1-2 havonta frissitek drivert (ennel ujabb jatekkal ugyse jatszok sose), a win szinten naprakesz

tv, hdmi kabel pedig ugyanaz evek ota

ilyen a pc lotto :(

stadion, kisvasút, freemail

(#100) janos666 válasza Hopkins95 (#87) üzenetére


janos666
(nagyúr)
LOGOUT blog

A natív 4k még jobb, mint 2k monitoron nézni a 2x2 SSAA-t.

Szerintem is ~300k lesz még egy darabig a (bontatlan, új) a 4k >=120Hz kijelző, főleg értelmes minőségben és méretben.
A 120+ fps-t elérni már relatív, attól függ mivel játszol és hogy konfigurálható (sokszor ~50% javulás sebességben és ~10% butulás képminőségben visszalépni Ultra-ról High-ra...), és VRR mellé elég, ha mondjuk 80-120 tartományban ugrál, nem kötelező stabil 120 (bár mozgóképfelbontás tekintetében azért megsínyli, még a 120 is messze van a tökéletestől).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.