Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) .LnB


.LnB
(félisten)

Milyen érdekes, hogy pár éve még nagy pofával írtuk, hogy el van butulva a mai gamer közösség, és ma már egy Commandos játék nem jelenhet meg mert felesleges, nem lenne sikeres.

Erre jönnek a Commandos remake (vagy remastered)-ek, és új rész a Desperados-ból. :)

Homo Ludens

(#2) mephi666 válasza .LnB (#1) üzenetére


mephi666
(veterán)

a desperados mondjuk sokkal könnyebb, mint a commandos1+kiegje :K azokat még mindig a legnehezebb játékok közt tartom számon azok közül, amit próbáltam

én speciel örülök az új desperados-nak, a commandos-ról pedig nem is hallottam, hogy felújítják: utánanézek már

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) sz_abika


sz_abika
(addikt)

Hát én biztos befizetek rá, ha egy 70/100as ratinget kap a közösségtől nagy átlagban. Az már egy ex-fanboy számára simán jó játékélmény :DDD

PSN: xszabikax

(#4) Montanaxy válasza sz_abika (#3) üzenetére


Montanaxy
(csendes tag)

Hát én attól félek a mai gamer közösségben lehet, hogy csak 100/50 körül lesz. Azért ez egy rétegjáték volt régen is, taktikázni, lassan, meggondolva játszani. Ennél a játéknál szerintem nem lesz túl releváns a pontszám, ha főleg fps-tps fanboyok értékelik. Attól még lehet zseniális és a videókból itélve az lesz! :DD

(#5) Egon válasza mephi666 (#2) üzenetére


Egon
(nagyúr)

Már miért lenne könnyebb?
1. A Commandos-ban nem hallanak az őrök. Oda lehet szaladni hátulról hozzájuk, és késsel lehet likvidálni őket. Ezt próbáld meg a Desperados-ban: fordulásból le fognak lőni.
2. A Commandos-ban éles határvonal van a látómezőben: a világoszöld részen meglátnak akkor is, ha kúszol, a sötétzöld rész legszélén viszont nem. A Desperados-ban, ha huzamosabb ideig tartózkodsz ezen az egyébként nem jelölt határmezsgyén, akkor a sárga látómező folyamatosan sötétedni kezd, egy idő után narancssárgára, majd pirosra vált, és ekkor felfedeznek.
3. A Commandos-ban riadó esetén mindig egyforma útvonalat követnek az őrök, a Desperados-nál véletlenszerűen változik.
4. A Commandos-ban bárkit kinyírhatsz, a Desperados-ban van olyan küldetés, aminél csak elkábíthatod az embereket.

Persze azért van 1-2 dolog, ami könnyebbé teszi a Desperados-t (a csörgőkígyó, Cooper késdobálása, Sanchez képességei stb.), de szvsz összességében nem könnyebb, mint a Commandos.

Az első részekről beszéltem mindkét játék vonatkozásában; a Commandos 1. kiegje nehezebb.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#6) Silenzio válasza .LnB (#1) üzenetére


Silenzio
(addikt)

Ez nem igaz, olyan korban élünk, ahol indie címek simán globális jelenséggé válhatnak, pl. Terraria, Braid, Minecraft. A Minecraftot a legkevésbé sem mondanám primitívnek, a másik kettő meg simán piszok nehéz. Szerencsére az ipar akkorára duzzadt, hogy mindent képes elvinni a hátán, ld. pl. Torment. A Desperados az indie szcénához képest simán kommersz. :D

A privát üzenetet preferálom, végső esetben hívj telefonon.

(#7) mephi666 válasza Egon (#5) üzenetére


mephi666
(veterán)

nem tudom: nekem a commandos nehezebb volt sokkal, asszem az alapjátékot be sem fejeztem teljesen, a desperados-al pedig ilyen problémám nem volt :K valahogy sokkal könnyebbnek tűnt, mert több megoldása is lehetett 1-1 helyzetnek... a 2001-es nyár nálunk erről a játékról szólt: ismerőssel párhuzamosan játszottuk, folyamatosan átbeszéltük, hogy hol-mit-hogy oldottunk meg... baromi jó játék volt :K kedvem lett az első részhez újra

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) kwzatz válasza Egon (#5) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Én úgy emlékszem, hogy a Commandos 1 kicsivel könnyebb, a Commandos 1 kiegje pedig kicsivel nehezebb, mint a Desperados, de rég volt már.

Montanaxy: A mai gamer közösség oda meg vissza volt a készítők előző játékától (Shadow Tactics: Blades of the Shogun), és valóban rohadt jó, konkrétan a legjobb ebben a nem túl sok szereplős műfajban (a Desperados első része volt a kedvencem, de ez überelte). Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ebből kifolyólag szerintem a Desperados III is ütős lesz.

A trailer zenéje viszont botrányosan tré választás...

[ Szerkesztve ]

(#9) ripla


ripla
(őstag)

Az előző játékuk, a Shadow Tactics: Blades of the Shogun zseniális volt, úgyhogy nem félek a buktától.
[link]

Huawei P20 Lite

(#10) Tsa-bika


Tsa-bika
(senior tag)

Én bevallom egy Desperadossal se játszottam, "csak" a Commandos sorozattal de azt imádtam gyűlölni és épp ezért ezt a játékot is nagyon várom. Kész felüdülés lesz a mai címek között. :R

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#11) kwzatz válasza Tsa-bika (#10) üzenetére


kwzatz
(őstag)

A Desperados első része szerintem olyan játék, amit ma is simán élvezettel végig lehet tolni nosztalgiafaktor nélkül is (1-2$-ért dobálják, ráadásul tavaly jött hozzá patch, amivel modern rendszereken is problémamentesen fut), és a fentebb említett Shadow Tactics is zseniális, de az drágább még.

(#12) ayo válasza .LnB (#1) üzenetére


ayo
(addikt)

egyszerű: kell az öreg pénzes arcok pénze

http://jateknaplo.blog.hu

(#13) macilaci78 válasza ayo (#12) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

A másik oldalról ezek az öreg arcok megismertethetik, megszerettethetik a mai generációval (gyerekeikkel) a műfajt. Azért nem rossz az, ha van multiplayer és közösen tolnak végig egy pályát.

Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

(#14) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Mondjuk a 3d nem tett jót a grafikának, legalábbis ekkora költségvetés mellett nem kellett volna erőltetni. A trailer zene meg eléggé nem odaillő.

[ Szerkesztve ]

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#15) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Mivel olyan klassz felhozatal volt a múltkori összeröffenésen, így ha ez megjelenik idén, meg fogom venni. Másra hál égnek nem kell költeném.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#16) ayo válasza macilaci78 (#13) üzenetére


ayo
(addikt)

Egy jó kis Commandos 2 pályát nem tudom hány mp-ig bírna ki egy mai fiatal :D

http://jateknaplo.blog.hu

(#17) kwzatz válasza ayo (#16) üzenetére


kwzatz
(őstag)

A Commandos 2 mondjuk pont az egyik legkönnyebb ilyen játék szerintem (bár a 3. részhez nem volt szerencsém). Meg azért nem írnék le minden fiatalt, ha már egyszer szinte minden játéktípusban ők dominálnak multiplayerben is. :D Szerintem nem bírja tovább egy átlagos "mai idős" sem, kevés embernek van ezekhez kedve, türelme.

(#18) ayo válasza kwzatz (#17) üzenetére


ayo
(addikt)

akkor én lehetek a béna, mert régen én azért szenvedtem vele eleget.

fiataloknál meg csak azt vettem észre mindig, hogy egyszerűen figyelni se tudnak, ha nem a Fortnite, Apex vagy Clash of valamivel stb. kezded a mondandódat :D simán jött mindig a nem tudatos ignoráció, pedig nem szart mutogattam nekik.

persze hasznos, ha van új port egy régi dologból, de azért ha most egy fiatalnak kéne mutatnom ebből a stílusból valamit, akkor inkább egy Shadow Tactics-t vennék elő és ha már nagyon éhes, akkor egy 20 éves valamit.

http://jateknaplo.blog.hu

(#19) kwzatz válasza ayo (#18) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Az 1. részével vagy a Desperados-szal játszottál? Úgy értem, hogy azokhoz képest könnyebb, de azért még így is nehezebb, mint a legtöbb játék.

Én is Shadow Tactics-et mutatnék nekik, rengeteg apró, okos változtatás, finomítás van benne, szép is, sztori is érdekes. Az is jó benne annak, akinek új ez a műfaj, hogy választható a nehézség. Hardon elég kemény tud lenni mondjuk, de gondolom az easy, normal jobban fekszik egy új játékosnak, mint a régi Commandos 1 vagy a Desperados. Ott talán a nehézség nem volt állítható, de javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, rég játszottam őket. (a Commandos 2-ben volt már, de az könnyebbnek tűnt a legnehezebb fokozaton is az 1-nél, hát még az 1 kiegjénél)
A Commandos 1 ma már biztos nem lenne olyan érdekes, de a Desperados szerintem "kortalan", sztori is van, meg azért kifinomultabb, polírozottabb. Kisebbik öcsémnek tetszett, amikor kb. 10-12 évesen játszotta, pedig egyidős a játékkal. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.