Hirdetés

2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) geri|


geri|
aktív tag

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy mi történt veled, de olvasd el a hardveraprón is mit írnak: SOHA SENKINEK NE UTALJ ELŐRE!
Én nemrégen árultam a notimat, és a srác akart előre utalni nekem. Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla. Amint látja, átvette a vasat, majd akkor!

LiveStrong

(#2) Crystalheart válasza geri| (#1) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Csakhogy Vaterán ez bevett szokás, hiszen ott úgyis hitelesítik valamilyen formában az adatokat, a user lenyomozható, ha a Vatera kiadja. (Vagy rosszul tudom?)

Igazából a Vaterának kellene egy átmeneti bankként üzemelnie, ami lebonyolítja az elektronikus átutalást. Tehát fizetünk előre egy Vaterás egyéni számlára, a termék eljut a megrendelőhöz, és hogy ha nincs reklamáció néhány napon belül, a Vatera utalja ki a pénzt. Ha van, akkor jön a moderátori ellenőrzés. (Kérdés, egy ilyen funkcióhoz jelenleg mennyit kellene befektetni...)

(#3) sbazsi


sbazsi
veterán

eleve postázással venni egy telefont, vagy bármilyen elektromos kütyüt szerintem igencsak necces. Amikor egy megbízhatónak tűnő vállalkozás ilyet megenged magának, akkor vajon mit várhatunk :F

ha a rendőrségi feljelentés megvolt, akkor várj türelemmel, ha pedig nem, akkor ne késlekedj.
egyébként az ilyennel baromi nehéz "meglépni", mert ügye a vaterán az eladáshoz ellenőrzik a címet egy levéllel, és a bankszámlaszám sem olyan mint egy felöltős sim, amit megveszel 500 ft-ért itt az apróban, aztán eldobod.

én spec apróságokat rendszeresen megveszek a Vaterán előre utalással, igaz 1-3 ezres tételekről van szó maximum, és csak olyan eladótol, akinek legalább 20 + értékelése van. de egy telefon árát, vagy bármit mondjuk 10.000 ft felett nem utalnék el látatlanban.

[ Szerkesztve ]

(#4) Drenadar válasza sbazsi (#3) üzenetére


Drenadar
veterán

miért? meddig tart csinálni egy új számlaszámot? törölni egy másikat? bankok se adják ki az adatokat, rendőrségnek bizonyára, ha az foglalkozik érdemben az üggyel? :|

és ha ezzel él meg valaki? fog egy hajléktalant nyittat vele egy bankszámlát... vaterán hülyére veszi a népet... utána meg kpben felveszi az összeget, "soha" nem fogják elkapni.

Roti86: Sose higyj el semmit amit neten mondanak. 35 éves nő 3 gyerekkel ... semmit nem bizonyít, és lehet nem is igaz. Én se utalnék előre. Legtisztább az utánvét. ha megvan a cuc akkor a posta visszaküldi az árat. Vagy inkább a személyes találka :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Crystalheart válasza Drenadar (#4) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nem volna ezzel gond, ha az utánvét maga nem volna nevetségesen drága :) (Pedig igazán nem jár túl sok pluszmunkával, plusz erőforrással meg egyáltalán nem.)

Egyébként az aukciós portálokon szerencsére van az utólagos értékelés. Olyannak bátran előre is utalhatunk, akinek sok jó értékelése van már.

[ Szerkesztve ]

(#6) whiz


whiz
aktív tag

Igazán sajnálatos, ami történt, remélhetőleg a csaló köcsög elnyeri méltó büntetését, és te, meg mindenki visszakapjátok a pénzeteket.

De még engem néznek sokan hülyének, hogy soha senkinek nem vagyok hajlandó előre utalni. Pedig így tuti nem vernek át, max. lemaradok valami "hűdenagy vételről". Na puff, azért belehalni nem fogok. Meg majd lesz másik. :U

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#7) mephi666 válasza whiz (#6) üzenetére


mephi666
nagyúr

vaterán én ha vásároltam, mindig rendesen utánanéztem az eladónak... (pl. több tucat sikeres üzlet elég volt) de nagyobb értékű dolgokat soha nem vettem... ha lehetett: személyes átvétellel üzleteltem, de postán keresztül is ment elég gyakran... jártam úgy, hogy bevásároltam könyvekből (többszáz pozitív értékelés mindenhol) és utaltam is előre... meg is kaptam mindig napokon belül a terméket... 1 olyan eset volt, hogy 1-2hét után írtam az eladónak, hogy még nincs semmi: (talán 1000ft körüli könyvet vettem) mondta, hogy 1200-1300ft-ig válasszak mást akkor a termékei közül és azt küldte is... meglepően rendes volt... elképzelhető, hogy eladta korábban, amit kértem, mert szvsz. antikváriumot üzemeltethet, annyi könyve volt... de ez nem érdekelt, mert jól jártam én is... :) vannak ilyenek... viszont frissen regisztrált tagokkal soha nem álltam le, mert azoknak nem szívesen utaltam volna előre... ha pedig ők vettek tőlem valamit, szigorúan csak utalás után postáztam... (ilyenekkel is szívtam és szedtem negatív értékelést, de ez más téma: gyerek venni akart tőlem egy sata-s dvd-írót... adatlapon is kint volt a leírás, képen is látszódott a felirat/csati meg külön mondtam is még az érdeklődésnél, hogy sata-s... leütötte, majd postázás előtt találta ki, hogy neki mégsem jó... adott egy negatívot, hogy: "nem tájékoztattam az író típusáról" :W kapott is rá egy szép választ, de mindegy)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Crystalheart válasza mephi666 (#7) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Amúgy mit szólnátok ahhoz, ha pl. mesterembert vagy akármilyen egyéb szolgáltatást is így választhatnátok, webről, értékelések alapján? Pl. terasztetőt kell fölhúzni, vagy csak festeni kell, és jó munkát akarsz, tudván, hogy mennyi a kontár az építőiparban. Szerintem vége volna a benézett megbízásoknak, és talán a düledező egy éves házak korának is.

(#9) ollie válasza Crystalheart (#2) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Na de akkor az eladó nem lesz védve a csaló vevők ellen, hiszen mi van akkor, ha a vevő azt állítja, hogy nem kapta meg a csomagot?

[ Szerkesztve ]

***

(#10) Crystalheart válasza ollie (#9) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Igaz, annyira nem gondoltam végig, csak brainstormingoltam. Amúgy az utánvét volna a legjobb, ha végre modernizálnák a Magyar Posta pénzrendszerét, és pár forint (meg egy perc átvételkor) volna az átutalás. Vagy csekkes utánvét, akkor a tesztelésre is van még mód fizetés előtt. De a csekk is irreálisan drága, mert nem teljesen számítógépes a rendszere. Nagy fejlesztések kellenének.

[ Szerkesztve ]

(#11) mephi666 válasza Crystalheart (#8) üzenetére


mephi666
nagyúr

lakásfelújításkor mestereket "értékelések" alapján választottam... :B ex keresztapjának jól menő építkezéssel foglalkozó vállalkozása van és több tucat megbízható mesterrel állnak kapcsolatban... pl. burkolót, asztalost rajtuk keresztül intéztem... tökéletesen elégedett vagyok a munkájukkal... (aki eddig megnézte a fürdőszobát/konyhát, mindenki elégedett volt vele) vízvezetékszerelőt pedig egyik volt fuvarosunkon keresztül intéztem... ők is nagyon jó munkát végeztek... nem mertem volna bevállalni, hogy olyan emberrel csináltassam, akiről semmit sem tudok... (lehet, hogy így kicsit drágább volt, de nem mindegy, hogy néz ki azért a csempe felrakva és lepotyog-e 2hónap után)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12) Crystalheart válasza mephi666 (#11) üzenetére


Crystalheart
senior tag

No hát igen, de nem mindenkinek van építőipari ismerőse, és azok többsége is trehány. :D (Te inkább a szerencsések táborába tartozol, úgy tűnik :) ) Ez főleg falun érvényesül, az ország igen jelentős része pedig falu. Ismerek pl. olyan burkolót, aki rendszeresen meglopja a klienseit csempével, és ha lebukik, akkor valahogy elintézi, de a következő kliens már nem tud róla, mert egyrészt építési vállalkozókon keresztül dolgozik, másrészt a közepes településeken nem ismer mindenki mindenkit, főleg a betelepülők, tehát az építtetők java nem.

Egy ilyen rendszer gyakorlatilag közbeszerzés volna kicsiben, elérhető közelségben, akárki számára. Az emberek többsége egyáltalán nem hozzáértő, és sokszor nem is veszi észre, milyen trehány vagy szabálytalan munkát végeztek a munkások. Vagy hogy a többihez képest milyen rossz/drága szolgáltatást kap, holott a szomszéd faluban - amiről szintén nincs tudomása - jobban és olcsóbban ajánlaná más.

Ráadásul állami beruházásokhoz képest, amikkel stabilizálni akarták vagy akarják az építőipart, elenyészően kis összegből megvalósítható volna, nagyvonalakban egy nagyobb szerverpark kellene és egy szokványos közösségi portál + aukciós portál motorú weboldal. Plusz együttműködés az önkormányzatokkal és okmányirodákkal a betonbiztos felhasználói hitelesítés érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#13) roti86


roti86
őstag

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt. Sajnos mást nem tudok tenni hivatalosan csak feljelenteni. Tudom a nevét, a bankszámlaszámát, az életkorát. Nem hiszem, hogy csövessel hozatott létre egy bankszámlát annyira nem hiszem, hogy profi.:)

Fent van myvip-en iwiw-en, csak éppen fénykép nincs róla. jövő héten megyek a megyei kapitányságra és remélem elmondják, hogy mit tehetek. Hallottam, hogy 20 ezer ft alatt nem nagyon tesznek semmit, ez nem tudom mennyire igaz :F

(#14) Drenadar válasza roti86 (#13) üzenetére


Drenadar
veterán

hát. nyomozniuk nem nagyon kell. én mindenképpen megtenném a feljelentést, vagy :
jelentsétek fel közösen. az összérték biztos többlesz mint 20K. NEM?

szerintem még az is lehet, hogy ha van pénz a számláján akkor inkasszálhatjátok.
de ha a rendőrség ennyiben hagyja, ha ezt lehet, akkor az nagyon szomoru.

[ Szerkesztve ]

(#15) roti86 válasza Drenadar (#14) üzenetére


roti86
őstag

közösen fogjuk feljelenteni, csak más kapitányságon, ezt így el fogják fogadni szerinted?

szerk.: ez közös feljelentésnek minősül?

[ Szerkesztve ]

(#16) roti86


roti86
őstag

ha valakit érdekel itt a blogom a témával kapcsolatban: Link Érdemes megnézni a kommenteket.

Aki hasznos tanácsokkal tud szolgálni az ne sajnálja a karaktereket.

[ Szerkesztve ]

(#17) kraftxld válasza roti86 (#16) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Mondjuk még mindig nem értem, hogy miért nem a vaterára irtál :F
A Prohardvernek nem sok köze van hozzá szerintem....

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#18) roti86 válasza kraftxld (#17) üzenetére


roti86
őstag

Csak gondoltam, hogy itt is közzéteszem, így hátha több emberhez eljut az információ.

(#19) viktoria47


viktoria47
csendes tag

Az elmúlt fél évben öt darab mobilt vettem abból négyszer átvertek, többet a VATERÁN
még egy forintért sem veszek semmit. Az első teló nem működött, eladtam féláron
alkatrésznek, a második vadi új volt csak az akksit cserélték ki ami még 12 órát sem bírt,
amikor reklamáltam azt a választ kaptam, hogy ő a telefont árulta újként, a harmadik
az függetlenként árulták de a 20-as kártya után a T-mobil logó jött be, ismét engem
b.......sztak le, hogy tudom-e használni minden kártyával? ha igen akkor ne reklamáljak,
a negyedik az első ami működik, az ötödik pedig ugyan új, de le van tiltva számla
tartozás miatt és most három hónapja a szekrényben pihen, még alkatrésznek sem
tudom eladni (NOKIA 2330). Egyszer próbáltam a vateránál reklamálni de semmit nem
csináltak így többet nem próbálkozom a levelezéssel. A rendőrségen is próbálkoztam
de lelomboztak, hogy egy ilyen ügy legalább fél év és a pénzemet Ők nem kérik vissza
legfeljebb megbüntetik az eladót a pénzt pedig polgári peres úton hajtsam be ha tudom.
viktoria47

(#20) Lauda


Lauda
félisten

Egy vadidegennek miert utalsz elore? Nem mondom, hogy megerdemled, de tanulopenznek jo lesz, szerencse, hogy nem valami nagyobb osszeg. ;)

(#9) ollie Atvetelkor ala kell irni a papirt, szoval nem tudja letagadni, hogy atvette. :)

(#21) sbazsi válasza Lauda (#20) üzenetére


sbazsi
veterán

... Nem tudja letagadni, hogy átvette a dobozt.

(#22) Lauda válasza sbazsi (#21) üzenetére


Lauda
félisten

Igaz. :D

(#23) geri| válasza Lauda (#20) üzenetére


geri|
aktív tag

Szerintem is teljesen fatális marhaság, de azért valljuk be, hogy aki becsületes ember, az mindig valami hasonlót feltételez a másikról is...nem?

LiveStrong

(#24) roti86 válasza geri| (#23) üzenetére


roti86
őstag

Így van, jómagam is ezt feltételeztem, mivel túl vagyok már pár eladáson itt a hardverapron is, eddig mindenki meg volt elégedve :K

De ezek után sokkal óvatosabb leszek!!!

(#25) siti válasza ollie (#9) üzenetére


siti
senior tag

ajánlott csomag, nálam a posta most keresi, mert nem kapta meg a vevő.
ez csak ott tud bukni, ha a postás rendes volt és felvette a cjmzett helyett, aláírta és még az azonosító igazolvány számát is beírta. mert ezt kérik ajánlott csomag átvételnél.

az utánvét meg addig jó, amíg nem féltégla van benne. mert a postát nem érdekli, hogy te hogyan és mennyiért veszed a téglát és mi kellett volna benne lennie.

persze a legjobb a személyes átvétel, csak bármennyire is kicsi ez az ország, leutazni a szomszéd városba is egy kisebb vagyon. tuti 42" plazmaTV-t megnézem elötte, de 10-20e-s procit is simán postázgatunk.

A ne utalj előre, meg itt a ph-n igaz, mert lehetnek csalók. de akkor csak a személyes átvétel marad. mert én se fogok látatlanba postára adni egy értékesebb dolgot, hogy a vevő bivalyröcsögén kipróbálja, tesztelje és ha jó akkor utólag fizessen.

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#26) #40835072


#40835072
törölt tag

elvileg -2 nél kitiltanak mindenkt a vaterán helgus75 -25ös

25-negatív 1 semleges meg eyg pozitív

(#27) Hammerian


Hammerian
csendes tag

Ez szomorú! Én is jártam igy 2 éves... Részvétem.

(#28) Hikvision válasza #40835072 (#26) üzenetére


Hikvision
senior tag

Aki ilyen minősítésű embernek utal előre, az jobban jár ha otthon csak simán széttépi a pénzét....

19 éve a PH-n.

(#29) Thunderzolee

Ha jól értettem, a Vaterának is írtál, ott mit mondtak?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#30) zolo0525 válasza Thunderzolee (#29) üzenetére


zolo0525
tag

Semmit!!! a Vatera szó szerint nem csinál semmit az ilyen ügyekben!!! Viszont,ha TE tartozol a vaterának azonnal feldobnak,és behajtóval követelik a pénzt!!!

(#31) Gyíkac válasza zolo0525 (#30) üzenetére


Gyíkac
aktív tag

nálam olyan volt h. eladtam megcsináltam az értékelést kiszámláztak. Majd az általam adott garancia időn belül (3 nap) problémája akadt az eladónak (nem volt jó a gépébe a cucc), vissza vásároltam.

írtam nekik h. mi és hogy történt, és a vevő már e szerint is csinálta az értékelést. A válasz tömören a szabályzatból idézve: én vagyok a hülye h. hamar megcsináltam az értékelést. ...

Jól van gondoltam magamban....

Fogtam meghirdettem megint. írtam nekik, h. nem -e lehetne úgy h. ha eladom akkor a termék értékelésnél azt adom h. nem jött létre az üzlet és így egálban lenne a dolog.
A válasz ismét a szabályzatból idézve: " én vagyok az utolsó mocskos vadállat aki őket szent szűz vak apácákat meg akarom becsteleníteni, meg akarom rövidíteni őket. És amennyiben így teszek ők majd jól meg fognak ruházni"

Én meg fizessék kétszer...

Azóta minden értékelést húzok a végsőkig, Továbbá a 25k felett elkelt cuccaim tuti h. nem jött létre az üzlet szerint értékelem.

De hírek szerint jön az Amazon kis hazánkba.... Remélem jól gajra vágja az egész társaságot.

Átveréssel kapcsolatban meg csak a rendőrségnek adnak ki infót. S annyit segítenek h. esetleg a hirdetés s levelezés szövegét a rendőrség számára nyilvánosságra hozzák, ha már elévült.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.