Hál istennek én már túl vagyok ezen 2 éve (na nem azért, mintha olyan nehéz lett volna, szimplán a vele járó többi hülyeségből volt elegem). Nézegettem az idei feladatokat (miután hallottam hogy annnnyira nehezek voltak, hogy tüntetni kellett miatta), a matekban én nem találtam nehézséget (pedig nem matematikusnak tanulok, csak programozónak), amin viszont meglepődtem, az a töri volt. Na hogy ott kb semmi tudásra nincs már szükség, gyakorlatilag a feladatlap 3/4-e forráselemzés vagy olyan kérdés, amit atlaszból ki lehet nézni. Tudás egyedül az esszékhez kell, de ahogy elnéztem, ott is egyszerű témák voltak. A magyart nem néztem, abból bőven elég volt annyi, amennyit nekem kellett anno, nem is szándékozok vele többet foglalkozni
Én azt veszem észre, hogy évről évre egyre könnyebbek a feladatok (de nem csak az érettségi, az egyetemen is), mégis egyre több ember bukik ki pl a szakunkról is. Vannak olyan emberek (többet is ismerek), akik velem együtt kezdték és másodévesként még mindig elsőéves tárgyakkal szenvednek, buknak meg sorra. Oka ennek nem tudom mi, valószínűleg a beleszarok hozzáállás kombinálva 0 tudással meg gondolkodási hajlandósággal, aztán csodálkoznak, hogy 5 év alatt se lesz diplomájuk.
Sok sikert a szóbelikhez meg ősszel a matekhoz 
Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki