Hirdetés

2022. május 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
őstag

megöl a bizonytalanság hogy amit ma biztosnak véltem holnapra megváltozik mert valakik túlgondolták.

(#2) Rica válasza gabor85 (#1) üzenetére


Rica
senior tag

Szerintem nem az a baj, hogy valaki 300 éve tévedett, hanem az, hogy ma is ezt tanítják nekünk.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#3) lapa


lapa
veterán

szíriusz kapitány for prez. pont a minap gondoltam rá.

(#4) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Hogy visszataláljak....

Rip and tear

(#5) Rica


Rica
senior tag

A könyvben Bohm munkásságát olvasom. Egy megdöbbentően szabadon gondolkozó, zseniális kvantum fizikus, aki 50+ évnyi izgalmas kutató munka után azzal fejezi be a pályafutását, hogy vesz egy Pál fordulatot, és saját maga is megalkot egy "abszolút igazságot", méghozzá egy elég merevet, ráadásul egy keményen materialista, nehezen érthető és valószínűleg nem is igazolható elméletet. A valóság kifejezés helyett pedig áttér az "order" szó használatára, aminek ma elég rossz csengése van. Én magam kerülök minden ilyet, legyen az vallás, filozófia, történelem vagy bármilyen tudomány.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#6) lapa válasza Rica (#5) üzenetére


lapa
veterán

miért van az ordernek rossz csengése? nem szeretsz rendet rakni a szobádban? a protokollt meg az algoritmust sokkal nehezebb kimondani, például.

(#7) Rica válasza lapa (#6) üzenetére


Rica
senior tag

A "new order" miatt, ami azt a bank (és agymosás) alapú társadalmi berendezkedést jelenti, amiben élünk...a tudás alapú helyett, ami viszont már több mint 50 éve valóság lehetne. Egy mai tény: a világ összes anyagi javának 99 %-át a Föld lakosságának kevesebb mint 1 %-a birtokolja. Van olyan, egyébként nagyon színvonalasnak indult kvantum fizikával foglalkozó oldal, ami ezzel az infóval nyit.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#8) lapa válasza Rica (#7) üzenetére


lapa
veterán

mi köze az ordernek a new world orderhez?

ez olyan, mintha nem szeretnéd a kereket mert láttad harckocsin. az order jó.

[ Szerkesztve ]

(#9) Rica válasza lapa (#8) üzenetére


Rica
senior tag

Az ordernek önmagában is van világrend jelentése. A jelenlegi világrend elitjének pedig az első számú célja, hogy az átlag ember ne gondolkozzon és ne jusson számottevő tudás birtokába. Ezért nem tartom szerencsésnek, ha egy kvantum fizikus, akinek a ma létező legizgalmasabb tudás van a birtokában, amivel tömegeket bírhat gondolkodásra, átnevezi a valóságot (ahogy azt rajta kívül minden más kollégája használja) rendnek. Ez persze csak a saját véleményem.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#10) Rica


Rica
senior tag

Lazításképpen egy kis feladat (a könyvből): írjuk le a levegőbe keresztnevünket a bal könyökünkkel. Nem túl nehéz feladat, bár valószínűleg sosem próbáltuk még. Az agy működéséről kialakult hagyományos tudásunk szerint ez nem lehetséges, mivel a testrészek mozgatásáért felelős terület csak többször megismételt tanulási kísérlet után képes ezt elsajátítani, miután a megfelelő idegi kapcsolódásokat létrehozta az idegsejtek között.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#11) Zolaash válasza Rica (#10) üzenetére


Zolaash
aktív tag

Simán ment elsőre. Akkor most én géniusz vagyok? :DDD Vagy éjjel is írok a bal könyökömmel álmomban? :o

Rip and tear

(#12) Dr. Romano válasza Rica (#10) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Ki a kiválasztott? Akinek sikerül vagy akinek nem?

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#13) Rica


Rica
senior tag

Bocs, rosszul fogalmaztam. Mindenki meg tudja csinalni. A lenyeg az, hogy ez nem magyarazhato az agy mukodeserol meglevo tudasunkkal. Egy kicsit bovebben: a konyv arrol szol, hogy egy Pribram nevu agykutato es egy Bohm nevu kvantum fizikus egymastol fuggetlenul, sok tiz eves kutato munka es kiserletezes utan jutott el arra a kovetkeztetsere, hogy a szamtalan felmerulo kerdesukre a holografukus univerzum elmelete tud csak valaszt adni. A hologramnak itt arrol a kulonleges tulajdonsagarol van szo, hogy ha az adattarolo filmet/lemezt (amin szabad szemmel csak interferencia mintazatot latni, amivel egyebkent eleg sokszor talalkozunk a kvantum fizika torteneteben) apro darabokra vagjuk, akar a legkisebb darabot a lezer fennyel megvilagitva, ugyanugy az eredeti kep egeszet kapjuk kivetitve, mundjuk egy teljes almaet. Meg egyszerubben az elmelet lenyege az, hogy minden kis resz magaban hordozza a teljes egeszre vonatkozo osszes informaciot.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#14) Rica


Rica
senior tag

Egy érdekes és egyszerű kísérlet (amit Bohm az általa ordernek nevezett valóság hol számunkra érzékelhető formában jelenlévő, hol számunkra láthatatlan, két különböző szintjének analógiájaként használ): van egy glicerinnel teli üveg hengerünk, aminek a közepén egy felül kívülről tekerhető acélrúd és azon (a henger belsejében) egy keverő lapát van. Ha a glicerinbe egy adag tintát öntünk, akkor az középtájt egy lebegő egységes pacát képez. Ha mindezt összekeverjük a kis lapát segítségével, a tinta feloldódik és teljesen eltűnik, legalábbis a szemünk elől. Ha viszont ellentétes irányban tekerünk, akkor a tinta ismét összeáll pacává.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#15) Rica


Rica
senior tag

A két kutató munkásságának bemutatása után számtalan érdekes kísérletről olvashatunk, első sorban az orvostudomány területéről. Beköszön Carl Gustav Jung is (a pszichiátria Einsteinje). Olvashatunk izgalmas parnormális eseményekről, csodálatos gyógyulásokról, halál közeli élményekről, és még sok egyébről. A szerző lebilincselő és közérthető stílusában a-tól z-ig szinte mindent megmagyaráz a holografikus univerzum elméletének segítségével. Hiányérzetem azért van, mert először is ugyanabba a hibába esik, mint amiről a blogban írtam, azaz nem ad semmilyen konkrét útmutatást, hogy mindezt hogyan hasznosíthatnánk a saját kis életünkben. Ez tragikus módon neki sem sikerült, a könyv megjelenését követően néhány hónappal, hirtelen elhunyt leukémiában, 38 évesen. (A könyvben egyébként esik szó olyan kisérlet sorozatokról, ahol különböző fehér vérsejtek pontos tanulmányozásával, majd azok elképzelésével a résztvevők megemelték a saját szervezetükben azok specifikus szintjét.) A másik problémám, hogy engem nem győz meg maga az elmélet sem. Természetesen nem azért, mert akár csak a közelében lennék értelemben a nagy tudósoknak, hanem az abszolút igazságokkal kapcsolatban érzett egészséges szkepticizmusom miatt, amihez a Nirvána nagy eseményének számomra érthetetlen euforiája is hozzáteszi a magáét az élmelettel való hasonlatossága révén. PH!-ás terminológiával élve én a "Tetszett" minősítést adom a könyvnek. Egyelőre lépek néhányat hátra, vissza Brian Tracy-hez, és visszatérek a gyakorlatban bárki által hasznosítható egyszerű kis praktikákhoz.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#16) Rica


Rica
senior tag

Bedobok néha egy-egy idézetet a Brian Tracy féle anyagból. Hátha erre téved valaki, akit érdekel.

Önbecsülés:

"Mivel énképünk, vagy ha úgy tetszik önbecsülésünk rendszerint a szükségesnél alacsonyabb, teljesítményünk és hatékonyságunk szintje is túl alacsony. Tudjuk, hogy az énkép nagy részben szubjektív. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy az énkép, amit magunkról igaznak hiszünk, valójában nem a realitáson alapszik, hanem információkon, amiket felvettünk és igaznak tartottunk. Ugyanis bármi, amit elhiszünk magunkról, az igazzá válik, mert azzal összhangban cselekszünk.

Az önbecsülés azt mutatja, hogyan érzünk önmagunk iránt. Önmagunk iránti érzésünk a hajtóerő, a motor. Hatalmas hajtóereje a tudatalattinknak. Az énképünkön belüli hajtóerő, és valójában ettől függ, mi minden történik velünk. Az önbecsülés legjobb meghatározása: mennyire szeretjük önmagunkat.

Közvetlen kapcsolat van a szeretet minősége és mennyisége, valamint az egészséges személyiségfejlődés között. Minél több feltétel nélküli szeretetet kap a gyermek azokban a fogékony években, annál erősebbek lesznek személyiségének alapjai. Megfordítva az egyenletet: gyakorlatilag az összes pszichózis, neurózis, minden személyiségzavar, viselkedési nehézség mélyen gyökerezik, mégpedig az énkép problémáinál.
Felnőttként visszatekinthetünk és kijavíthatjuk a hibákat.

Negatív szokásaink gyökere rendszerint a destruktív kritika. A destruktív kritikát a szülők alkalmazzák, hogy irányítsák és ellenőrizzék gyerekeiket. Ennek igen veszélyes és ártó hatása van a gyerekekre, mert a destruktív kritika elkezdi aláásni a gyermek személyiségének egységét. A legtöbbünknek valószínűleg többet ártott a destruktív kritika, mint az összes háború a történelemben. A destruktív kritika eredményeként kifejlesztjük a negativ szokásmintákat. A negatív szokásminták az ösztönzés feltételes reflexei. A félelem a kudarctól egy feltételes reflex, ami a destruktív kritika hatására alakul ki még az élet első 5-6 évében. A kudarctól való félelem a felnőttkori kudarcok legfőbb oka. És a legfőbb oka annak, hogy szunnyadni hagyjuk képességeinket.
A másik negatív szokásminta: a kényszer. A kényszer negatív szokásmintáját úgy tanulja meg a gyerek, hogy állandóan azt hallja: „Jobban tennéd, ha… Ha nem teszed, nagy baj lesz!” Amikor a szülő a szeretetet feltételhez köti. A kényszer negatív szokásmintája nagyon korán átalakul a visszautasítástól való félelemmé. A visszautasítástól való félelem túlságosan fogékonnyá tesz bennünket mások igényei iránt. Olyan dolgokat teszünk, amit mások akarnak, nem azt, amit mi akarunk. Mindig másoknak akarunk megfelelni. Túlságosan aggódunk és félünk mások velünk kapcsolatos érzéseitől, véleményétől. Annyira, hogy megtagadjuk saját igényeinket. A személyiség eme rombolói megkeserítik egész életünket. A csodálatos a dologban az, hogy mivel ezek tanult szokások, megszabadulhatunk tőlük. Önbecsülésünk növelése által felülkerekedhetünk visszahúzó félelmeinken. Legyőzhetjük a visszautasítástól való félelmünket, ami arra késztet minket, hogy nem magunknak, hanem másoknak feleljünk meg. Mivel fordított arány áll fenn az önbecsülés és a negatív szokásminták között, minél jobban szeretjük magunkat, annál kevésbé félünk a kudarctól. Minél jobban szeretjük magunkat, annál kevésbé félünk bármitől."

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#17) Rica válasza Rica (#15) üzenetére


Rica
senior tag

Kénytelen vagyok megkövetni a szerzőt, Michael Talbot-ot. Azóta is, ha akarom, ha nem, rengeteget jár az agyam a könyvben leírt számtalan és hihetelenül izgalmas tudományos kísérlet kapcsán, és a prűd, vagy sokkal inkább álszent nyugati tudományos társadalom frigidségétől oly üde mértékben különböző ősi és ma is létező természeti kultúrák éleslátásán, azon, hogy ezek milyen hihetelen mértékben erősítik egymást azon tudósok kutatásaival, akik merik a nadrágjukat bátran térdig letolni, és a megfelelő testrészükkel mosolyogni azokra, akiknek továbbra is az az elemi érdeke és célja, hogy mi átlag emberek hét milliárdan hülyék maradjunk, és még csak ne is merjünk másra gondolni, mint a bankokkal szembeni kötelezettségeinkre és arra, hogy másnap még az eddiginél is sokkal lelkesebb odaadással szolgáljuk a szó szoros értelmében hülyébbnél hülyébb globálisan multi agymosott csekély értelmű és elvtelen hajcsárainkat. Lenyűgöz továbbá Michael Talbotnak az a csodálatos képessége, ahogyan egy alapvetően spirituális beállítottságú gondolkodó módszeres alapossággal halad végig a különböző tudományágakon, azok legfrissebb felfedezésein, és foglalja kerek egészbe zseniális pszichéjének megérzéseit (néhány esetben konkrét megtapasztalásait) a lehető legprecízebb tudományos igényességgel. Úgy gondolom ( bár általában próbálom magam távoltartani az összeesküvés elméletektől, amik sajnos általában oly annyira igazak és brutálisan gonoszak, hogy a velük foglalkozók a CIA beszervezése nélkül is terroristák lesznek nem sokára) , hogy Talbot halála több mint gyanús. Egy zseniális gondolkodó, aki azután, hogy megírja fő művét az elkerülhetetlenül szükséges paradigma váltásról az emberi gondolkodás, tudatosság és tudományos kutatások terén, 3 hónapon belül váratlanul meghal leukémiában, miközben olyan szintet ért már el a tudatos gondolkodásban, hogy még egy nátha sem valószínű, hogy megtámadja.
Mindezek miatt tartozom neki annyival, hogy veszem a fáradtságot és még egyszer elolvasom (és ki is jegyzetelem) a könyvét, félretéve a Bohm iránt érzett, szerintem eltúlzott lelkesedését, hiszen ő maga kétség kívül sokkal zseniálisabb elme.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#18) Rica


Rica
senior tag

Találtam egy kiadót, amely magyarul is kiadta a könyvet. Sőt ezen a linken egy fejezetet ingyen közzétesznek kedvcsinálóként.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#20) Rica


Rica
senior tag

Olvastam meg jo nehany dolgot, aztan nekilendultem es lett belole 150 oldal, amolyan ismeretterjeszto a magyarnak, ami kiserletet tesz a kalyhatol indulva arra, hogy egeszben lassuk problemainkat es az onnan kivezeto lehetseges utvonalakat. Feltettem az alabbi linkre.

[link]

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.