Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Felhő válasza #09819904 (#48) üzenetére


Felhő
(senior tag)

Ha nem ár alatti az iPhone, akkor miért éri meg ismeretlentől vásárolni teljes áron? Miért nem jobb ugyanannyiért megbízható boltból? A megkárosítottak leírásai általában így kezdődnek: "jó áron adta", "ő volt a legolcsóbb". Vagy te hogy látod? Az emberek szimplán hülyék, és imádnak bolti ár feletti összeget utalgatni használt cuccokra?

Nem vágom a kiskapus technikát. Pl. azt látom, hogy az eladónak van mondjuk 200 piros pontja. Ránézek az adatlapjára, ahol látom, hogy ezeket a pirosakat kiktől, és milyen hirdetése után kapta (szöveges értékelés). Ha ezek a pirosak ugyanattól a pár embertől jönnek, vagy értéktelen vackok "eladása" után kapta őket, akkor nyilván nem "igaziak" a pirosak, de ezt nagyon egyszerű és egyértelmű lekövetni. V*terán, Ebay-en is így megy, és már nem azért, de ezt itt pont nagyon jól megoldották a PH-s adminisztrátorok, akiknek nem kevés ideje és munkája van ebben az új rendszerben. Vagy van más "kiskapu", amire gondolsz? Engem is érdekelne, de talán az adminokat még inkább.

FB pont arra jó, hogy dátum alapján vissza tudod keresni az adott tag tevékenységét. Egy fél éves profil, bejegyzések nélkül, 20-30 ismerőssel nyilván nem lesz valós. De az már a véglet, egy paranoiást úgysem győz meg semmi, csak amit leírtál, hogy helyben kipróbálja, és csak akkor fizet. De azt meg - a fenti pozitív, "mindenkiúgyisátb*sz" gondolatmenetet folytatva - majd a rejtett, azonnal ki nem jövő hibás cuccokkal fogják megszivatni. :P

A banki utalás pont az egyik legegyszerűbb és legegyértelműbb módja annak az igazolására, hogy megtörtént az eladása valaminek. Vagy tudsz jobbat/egyszerűbbet? (tudom-tudom, két tanú előtt aláírt adásvételi szerződés... hagyjuk már...)

Akkor - mivel félreértelmeztem - oszd már meg, hogy az aláírásban szereplő farkas és bárányok számodra mit jelent, mert nekem az jön le, hogy a "farkas" (az okos, a májer) letojja, hogy a bárányok "a lúzerek, mindenkimás" mit gondolnak róla. De lehet, hogy én értelmeztem félre. :)

"Aztán amikor majd jön valaki és dörzsöltebb, akkor azért megdobhatsz egy priváttal, hogy milyen ügyin elszúrtad" -> az elmúlt 15 évben többen, többféleképp próbáltak átverni, nem annyira sok sikerrel. Nem tudom, mire érted, hogy mit szúrhattam el olyan "ügyin". Lehet paranoiában élve élni az életed, és lehet minimálisra csökkenteni a kockázatot - minimális munkaráfordítással. Amúgy nem értem, miért esik Neked jól (vagy bárki másnak), hogy itt, vagy bárkinek azt mondhatja, hogy "na látod, megszívtad, mondtam, hogy így fogsz járni". Ezt a mentalitást nem tudom megérteni ebben az országban... Ettől tényleg jobb lesz ilyenkor Neked? Próbálom meglátni a HSZ-eid közösségépítő és konstruktív oldalát, de nem igazán látom. Segítesz?

[ Szerkesztve ]

14 év, 2700 pozitív (régi értékelési rendszer), 0 negatív. Viber-en is elérsz!

(#52) Elims válasza Felhő (#44) üzenetére


Elims
(addikt)

"Az utolsó bekezdésedből meg úgy tűnik, nem sok kereskedelmi ismereted van"

100%. Nem 99.

"Próbálom meglátni a HSZ-eid közösségépítő és konstruktív oldalát"

Jól látod,nincs bennük egyik sem.

Viszont ami biztos,hogy te nem az a himpli-hampli ember vagy..500+ pozitív után nyugodtan kijelenthetem!
Vmit sejtesz az adás-vételről.

Részemről ennyi.

(#53) BlackPriest válasza Parci (#26) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

igen, nekem olyan fontos, mert vagy nem kapni a közelben, vagy olyan áron, amit nekem nem ér meg. a vaterán is meg lehet oldani a biztonságos(abb) vásárlást és működik. bár nekem itt is kétszer volt gondom a több száz üzletből, szóval nem az oldal ellen beszélek, de az apróhirdetésnek nem a helyben drágán vásárlás a lényege és a folyton hangoztatott ne utalj előre pont ezt sugallja...

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#54) Parci válasza BlackPriest (#53) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

oké, de ez már a te tudatos döntésed, vállalva a kockázatot... tényleg nem tudunk mit csinálni, el sem hiszed, hogy mennyi naiv hülye van... nekik nem lehet azt mondani, hogy "ésszel", csak azt, hogy "ne utalj, pont".

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#55) BlackPriest válasza Parci (#54) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

dede, elhiszem és nem is irigyellek titeket, csak érthetően a megbízható eladóknak rosszul esik, ha az oldal, ahol hirdetnek, nem támogatja az ő eladási formájukat. ha bennem nem bíznának meg, csomó dolgot én sem tudnék eladni, mert egyszerűen nincs időm a motyókkal rohangálni a városban sem. a megtalált és elítélt csalók remélem elrettentik az újabb próbálkozókat

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#56) #09819904 válasza Parci (#54) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

De ezzel együtt ugye azt is kijelenthetjük, hogy a 0 napos és/vagy újonc rangú, pontozással nem rendelkező személyekkel szembeni előítélet legalább akkora butaság, mint a zsidózás és cigányozás!
Elvégre mindegyik eladó ugyanott kezdte a küszöbön.
Valamint ugye volt már példa - nem csak feltörés miatt -, több ezer napos regisztrációs tag csalásaira.

(#57) Ed3r_X_ válasza #09819904 (#56) üzenetére


Ed3r_X_
(veterán)

Nem butaság. Semmi referencia nincs az eladóról. Aki így belevág egy postázásos ügybe...

Személyes átvételnél rendben. De friss regisztráció, 0 pozitív, vannak fenntartásaim.

"The best things in life aren't things"

(#58) Tikakukac válasza #09819904 (#56) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Sztereotípiák és előítéletek nélkül lejönnél a jó öreg Szabolcsba, majd megtudnád mi a butaság :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#59) SpongyaBob válasza Tikakukac (#58) üzenetére


SpongyaBob
(addikt)

Ha lehetne lájkolnám :DDD

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#60) BlackPriest válasza Tikakukac (#58) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

és megfelelő fegyverzet nélkül? ;]

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#61) cinkoxid válasza #09819904 (#56) üzenetére


cinkoxid
(senior tag)

Az lehet, hogy ott kezdte mindenki, de nem is lett abból a mindenkiből sok piros pontos, megbízható, referenciákkal rendelkező eladó :)

(#62) Stonerice


Stonerice
(őstag)

Lehetne ilyen hír minden nap :C
Kicsit megkésve, de végül s Sünök megdolgoztak a kenyérér :DD

Előreutalás pedig csak akkor tűnne el mint megszokott vásárlási mód, ha valamilyen más szolgáltatás kiválthatná, korrekt áron.

Talán ha lesz még Tolvajkergetők epizód, akkor szívesen megnézném a gárgyult fejét ennek a becstelen féregnek.

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#63) bozarjoska válasza Stonerice (#62) üzenetére


bozarjoska
(őstag)

Kicsit? Rohadtul elkéstek...
Ha annyira érdekel el tudom küldeni elég sok info van a gépen (sztem még megvan) róla ami át is lett adva a rendőrségnek még az év elején, és most lett elkapva...tiszta profik

[ Szerkesztve ]

(#64) BlackPriest válasza bozarjoska (#63) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

1 ev nem olyan lassu am

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#65) #09819904 válasza BlackPriest (#64) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Nem ugye? Csak egy év alatt ki tudja, hogy még mekkora kárt okozott?
Breiviket is lehetett volna még hagyni ennyi erővel...

(#66) laleh


laleh
(addikt)

Elmondjam mit mondott a rendorseg amikor a vateras csaló itt a ph-n is at akart verni mert a kamu hirdetésemre rögtön ugrott? Pénteken volt, es várta hogy utaljak. Felhívtam a rendőrséget hogy jo lenne ha csinálnának valamit mar van telefonszamom is stb. Azt mondtak varjak hétfőig. Megkérdeztem hogy akkor most egész hétvégén csalni fog? A nő azt válaszolta valószínűleg igen. Rengeteg ilyen eset van, en megértem nincs ennyi rendőr erre de akkor is tobb mint fel millió forintot csalt ki. Mi lett a vége az esetnek? Itt a ph-n lehúzott valakit 100k-val. Ennyit erről.

[ Szerkesztve ]

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés -> törött iphone Apple Watch

(#67) #09819904 válasza laleh (#66) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Anno volt egy esetem. Egy igen jó forgalmat bonyolító fórumot vittünk. Észrevettem, hogy egy fals úgymond csali admin nicket feltörtek. IP címmel és egyéb logokkal együtt elmentem a rendőrségre feljelentést tenni. Az ügyeletes tiszt fel is vett mindent, aztán érdekes módon semmit sem csináltak.

A másik eset ettől is jobb volt. Eladtam egy MacBook Pro-t. Adásvételivel ahogy illik! Majd valami totális elmebaj miatt feljelentett a vevő! Miért? Azért, hogy én elloptam tőle a gépét és csak úgy tudta visszavenni, hogy tőlem megvásárolta. Ahogy illik, este már jöttek is házkutatás miatt. Aztán kaptam egy kis esti fogdát. Nagyon kellemes volt... Hiába vettem elő a legelső adásvételi szerződést ami engem igazol. A kutyát nem érdekelte! Felszólítást kaptam, hogy a vételárat fizessem vissza vagy peres eljárás lesz! Az is lett!

Aztán az elsőfokon persze kiderültek a dolgok és megnyertem (2 évig elhízott idő után...) a pert.
De addig csodás érzés volt hol gyanúsított hol tettes státusszal élni.
Bezzeg egy csaló esetében 1 évet is várnak...

Azért, hogy időközben emiatt kirúgtak és mehettem közmunkára, mert hirtelen csak az vett fel, a per során sem érdekelt senkit.
De szolgálunk és védünk van...

(#68) bozarjoska válasza BlackPriest (#64) üzenetére


bozarjoska
(őstag)

Csak az a bibi hogy már több éve csinálja... és elég sokan feljelentették már mindig be lettek adva ezek az adatok, szinte mindent tudtak róla csak hát szartak rá.. ja én is nagyon büszke vagyok ezekre a fasza rendőrökre hogy ilyen gyorsan reagáltak és elkapták, szánalmas amit műveltek/művelnek!

(#69) laleh válasza #09819904 (#67) üzenetére


laleh
(addikt)

Ez nagyon kemény. :(

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés -> törött iphone Apple Watch

(#70) Felhő válasza #09819904 (#67) üzenetére


Felhő
(senior tag)

A 2. pontban leírt story elég kemény. Nem is a leírtak valóságtartalmát kérdőjelezem meg, csak ez így nekem valahogy sántít.

Ha egyszer van egy adásvételi szerződésed egy korábbi időpontból (?), úgy onnantól jogilag a tiéd a gép. Ha korábban ellopták, és úgy adták el neked, akkor az akkori eladó ellen kell eljárást indítani. A tulajdonodból a másik adásvételivel került ki, még az előállításod előtt. Ha az új vevőnek nincs a két adásvételid időpontjai közöttről, vagy a te első számlád/adásvételid előttről dokumentuma, ami azt igazolja, hogy az bármikor máskor is hozzá került, úgy nem értem, mi alapján igazolta, hogy az eszköz bármikor a veled kötött adásvétel előtt nála jogosan egy percig is tarózkodott (számlája, korábbi adásvételije gondolom, nem volt). A dátumok téged kellett egyértelműen igazoljanak, nem? Ha ez így volt, úgy az előállítás jogszerűsége és szükségessége miatt panaszt, és kártérítést kellett volna kezdeményezz az előállítók ellen.

Nem értem, lehet, hogy kimaradt nekem egy puzzle.

14 év, 2700 pozitív (régi értékelési rendszer), 0 negatív. Viber-en is elérsz!

(#71) #09819904 válasza Felhő (#70) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

A rendőröknek mondtam, hogy nálam van az origi szerződés. Erre megkaptam izomból, hogy a géppel azt is eltulajdoníthattam. És ugye jó magyar jogrendszer szerint én bizonyítsam azt amit állítok. Mehettem a boltba számlamásolatot kérni. De ugye az se bizonyít semmit a rendőrök szerint. :U

A bíróság szintén ezzel kezdte... Aztán az első tárgyalás után elmentem a boltba és kértem, hogy keressék ki a kamerás felvételt amin rajta vagyok.
Na, ez csak a harmadik tárgyalás idejére lett meg... Szerencsére a biztonsági cég 6 évig őrzi meg a felvételeket. Különben nem tudom mi lett volna.
Végül így lett igazam.

Kártérítési igényt beadtam. Viszont amennyit kaptam abból a számlahátralékaimat tudtam kifizetni. Szóval nem lett akkora összeg amennyi valóban kárpótolt volna.

Mondjuk utálom a pereskedést. Ennek is örültem, hogy vége lett. Két év azért elég kellemetlen volt.

(#72) SRII válasza SpongyaBob (#37) üzenetére


SRII
(senior tag)

Rubbi: "Sajnos 10-ből 9-szer a mai napig átutalással kell lehet csak hardveraprón fizetni máskülönben az eladó szépen elköszön.."

egyetértek! :K

"soha ne utaljatok előre senkinek és ne adjatok előre pénzt senkinek sem!"

ha mindenki betartaná szvsz senki nem lenne aprón!

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#73) >Deego.. válasza #09819904 (#67) üzenetére


>Deego..
(senior tag)

A második pontban leírtakat elég durva dolognak tartom én is.

Nekem is már egy éve húzódik 2 ügyben is a kedves rendőrség közbenjárása.

" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...

(#74) #09819904 válasza >Deego.. (#73) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Az a poén, hogy állítsuk szerint modern dolgokat használnak a felderítésekhez. Ezt miért nem tapasztaljuk?
A másik durva dolog, hogy hiába adod a kezükbe az ügyhöz a megfejtést. Tuti nem használják fel azonnal!

Komolyan mondom, hogy csak nagyot kell csalni. A kicsinél elkapnak és behajtják. A nagynál csak egy egyszeri bírságot kapsz és mellé maximum két év felfüggesztettet. Baromira motiváló büntetés...

(#75) >Deego.. válasza #09819904 (#74) üzenetére


>Deego..
(senior tag)

Pontosan.

Én is, s rajtam kívül még jópáran pontos/fontos adatokat adtunk meg és semmi sem történt.
Pedig már itt az aprón is jelezték, hogy ők is áldozatul estek pont neki.

Még az az érdekes, hogy rágalmazásért az ilyen visszaélhet, mikor rajta kívül 4x annyian állítják amit én és aztán ilyen a hülye.

" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...

(#76) #09819904 válasza >Deego.. (#75) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Én leadtam anno a bíróságon, hogyha visszafejtik a HDD tartalmát akkor mit fognak találni. Az pedig igen egyértelműen bizonyítja, hogy a gép előbb volt nálam.
Erre kaptam csuklóból a választ, hogy a felperes által bemutatott számla erősebb bizonyíték, hiszen az csak a tulajdonosnál lehet. Amire hivatkozok azt jogtalan módosítással is okozhattam!
Konkrétan minden voltam a per végéig, csak sértett nem... Olyan dolgok hangzottak el a felperes és a bíró oldaláról is, hogy már kezdtem attól félni, hogy lecsuknak. Persze másképp alakult, de azért köszönöm...

(#77) BlackPriest válasza #09819904 (#65) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

nem a rendőröket védem, de az egy év akkor sem számít lassúnak itthoni viszonyok közt. gondolom nem jut nyomozó minden ilyen ügyre. szóljon mindenki a nagymuternak, hogy ne jelentse fel a szomszédot, mert a macska a gyepre szart, a haveroknak, hogy ne vezessenek bepiálva, bedrogozva és máris lehet értelmes dolgokkal is foglalkozni.

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#78) #09819904 válasza BlackPriest (#77) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Az általad felsorolt dolgokat a rendőrség rostálja. Ezenkívül a sikeres felderítés nekik jobb nem? De! Akkor mivel indokolják effektíve, hogy nem mennek a biztosra?
Tuti baromira megerőltető kimenni két járőrnek néha fix esethez amihez nem kell TEK..

(#79) BlackPriest válasza #09819904 (#78) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

hagyjuk, nagy királyság, hogy itt mindenki rendőr, focista, autószerelő, politikus és úgy általában mindent jobban tud, mint az, akinek a szakmája

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#80) #09819904 válasza BlackPriest (#79) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

"Hagyjuk"... De azért általad sem hangzik el értelmes válasz. De amire vergődsz,mint néger a jégen, abba simán bele esel.
A "hagyjuk" tipikus női válasz akkor amikor az adott fél valamit mellészexuált. :U

Peace!

(#81) Felhő válasza BlackPriest (#77) üzenetére


Felhő
(senior tag)

Nekem konkrétan a rendőrségnél kötött ki az ügyem, mert a házam előtti parkolási zónában parkoltam, de a BKK letakart/módosított egy az utca legelején elhelyezett megállni tilos tábla alatti 10m-es kiegészítő táblát, amivel így az egész utcára vonatkozóan megállni tilossá varázsolták. És hogy-hogy nem a közterületfenntartók egyből osztották a 10.000 Ft-os csekkeket KRESZ-szegés miatt. Bementem hozzájuk megkérdezni, hogy ez csak valami hülye vicc-e, ugye. Mondták, hogy ha nem tetszik, a rendőrségen tudok ennek fellebbezni (na jó, ezt kb. 5-6 személyes beszélgetés és levélváltás után nyögték ki). Ezután jött a levél a rendőrségtől, akik gondolkodás és az én oldalam meghallgatása nélkül módosították 20.000 Ft-ra (az autó értékének 10%-ára) a bírságot, de meghallgatnak. Én éreztem kellemetlenek, hogy személyesen kell bebizonyítanom az igazam az akkora már rég leszedett tábláról, szerencse, hogy korábban lefotóztam. Végül elengedték a bírságot, de ez is elvett még 1-2 óra ügyintézést gondolom a rendőröktől is. Nem gondolom, hogy bárhol is én lettem volna itt a hibás, és hogy én erőltettem a rendőrök belefolyását az ügybe.

Pszichiáter: A második pont még mindig nem tiszta. A srác az előtt tett rendőrségi feljelentést az eltűnt gépéről (szériaszámmal, miegymással), mielőtt megvette tőled? Ha nem, úgy mivel támasztotta bármivel alá az igazát? Volt rajta elmentve bármilyen saját dokumentuma? Felsorolta a fájl-rendszerét, mappákat? Vagy...?

14 év, 2700 pozitív (régi értékelési rendszer), 0 negatív. Viber-en is elérsz!

(#82) #09819904 válasza Felhő (#81) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Dehogy! Utólag miután megvásárolta. És erre hiába hivatkoztam. Ő állította, hogy tőlem csak így tudta visszavenni. A kutyát nem érdekelte, hogy mivel igazolja! Csak a gép papírjait nézte. A rendőrség szó szerint minden állításomat magasról leszart! Nem vicc! Elmondtam korrekten mindent. Hol vettem, mikor vettem, mióta és mikkel használtam a gépet. Azt is, hogy egyéni dologgal is megjelöltem amit csak én tudhatok.
"Örüljön, hogy csak ennyi fogdával megússza!" - Ez volt a válasz... :U Nesze neked bizonyítási eljárás meg ártatlanság vélelme...
Amiket mondtam azt meg nem írták a jegyzőkönyvbe. Persze nem is írtam alá semmit! A bíróságon ebből is állt a bál, higy a hatóság munkáját akadályozom, és, hogy ez kemény büntetést vonz magával.
Mondom! Szó szerint már azon aggódtam, hogy engem le fognak csukni! Iszonyatosan kellemetlen.
Nyúzták a dolgokat hónapokon át. Közben zárolták a bankszámlámat, lefoglalták az otthon lévő 25.000 forintot ami a csekkjeimre volt otthon.

És még írhatnám a sok-sok hónapokat. Vicc, hogy hiába kértem, hogy ennek meg annak járjanak utána. Jött a válasz, hogy ne utasítsam a bíróságot! Majd a bíró eldönti, hogy mi az indokolt és mi nem! Gondolatod, hogy alig mondtam magamban ezernél kevesebb káromkodást.

(#83) halkow


halkow
(őstag)

" De a legfontosabb a megelőzés: soha ne
utaljatok előre senkinek"

Ha annyi ezres lenne a zsebemben ahányszor ezt hallottam vagy olvastam akkor már régen egy G3-al nyomulnék ...

Aki nem néz utána kinek utal előre nem veszi fel az adatait címét az meg is érdemli hogy lehúzák ehhez ennyit tudok hozzá fűzni... Az esetek 95%-ba ez a legnagyobb gond újonc, újonc 1piros, 2piros 10-60napos regisztráció stb.
meghogy komplett PC-t személyesen megvesz x illető este 6-7kor éa zseblámpával nézi meg hogy rendben van-e minden aztán másnap síránkozik hogy a garancia matrica nincs rajta a videó kártyán, szaggat b@szk@dik stb. .... Jaj b+ kész vagyok... Az ilyen esetektől, de az is megfigyelhető hogy sokszor aki vásárol az se nagyon éri el a tag - őstag szintet szóval sokszor a vevők is tapasztalatlanok ez ügyben...

Alcatel onetouch idol2s the king

(#84) Felhő válasza #09819904 (#82) üzenetére


Felhő
(senior tag)

És legalább beperelted a srácot rágalmazásért? Ha pert nyertél, úgy a hamis tanúzás is felmerül...

14 év, 2700 pozitív (régi értékelési rendszer), 0 negatív. Viber-en is elérsz!

(#85) #09819904 válasza Felhő (#84) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Nem kellett, mivel büntetőper volt alapból. :)

(#86) Baskiria válasza #09819904 (#85) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Ha nem vagyok indiszkret, mit kapott az elkoveto? Alternativ megelhetesi formak utan keresgelek, es ez pl. jol hangzik :-D

(#87) #09819904 válasza Baskiria (#86) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

:D :D :D
Pénzbírságba 500.000 forintot rágalmazásra és az eljáró hatóságok félrevezetése / megtévesztése miatt. Nekem amit ki kellett csengetnie az 1.554.600 forint volt. E mellé 2 év felfüggesztett + közügyektől való eltiltás.
Konkrétan a csalás miatt vihettem volna másodfokra szigorítani, de azt már nem akartam. A srácnak az édesanyja rákos volt. Szóval na... Lehet baromnak tartani, de ilyenkor kissé meginogtam. Csak hát na... Ami jár az jár!

(#88) hcl


hcl
(nagyúr)

Engem sem vertek még át vásárlással (én is utalok előre, nekem is utalnak); ez remélem így is marad, és az ilyen alakokat rövid úton elkapják.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#89) Laza...


Laza...
(addikt)

Tudni kell kitől, mit akarsz venni. Legjobb ha felhívod, és felteszel pár keresztkérdést, azért elég könnyen kideríthető a kamuszag.

De aki a legolcsóbbra bukik, az majdnem 100% befürdik. Hiába hessegeti hogy nem, biztosan nem én leszek az akit átvernek, pedig de!

Aztán ott van az Aliexpress, és a fillérekért árulók, telefonok 70%-al olcsóbban, memóriakártyák 90%-al olcsóbban, de sok embernek az sem esik le, hogy nem létezik 64GB-os SD HC kártya. De azért megvesz egyszerre 10db-ot mert olcsó :K

Csalók mindig voltak, és mindig lesznek. Odafigyeléssel az átverések 95%-a elkerülhető (lenne)

Ja, és én is csak akkor postázok, ha előre utaltak! ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

Never give up!

(#90) Silentfrog válasza Parci (#13) üzenetére


Silentfrog
(veterán)

Én olyanról tudok ,hogy itt az aprón eladott apró dolgokat,persze a pirosakat szépen gyűjtötte,utána amikor sok szép pirosa és sok jó értékelése volt egy ha jól emlékszek 120 ezres merevlemez csomagot felejtett el elküldeni az utalás után.
Tehát semmire sincs garancia!

(#91) laleh válasza Silentfrog (#90) üzenetére


laleh
(addikt)

Ilyenről én is hallottam már.
Őstag is vert már át ismerőst, úgy, hogy szépen lassan kijött az összes létező hiba a telefonon majd nem vette vissza. :O
Sajnos nincs aranyszabály, aki a neten vesz/elad az minden nap kockáztat.

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés -> törött iphone Apple Watch

(#92) fu89 válasza #09819904 (#71) üzenetére


fu89
(csendes tag)

Azért azt lássuk be, hogy kicsit meredek a történeted, nem azt mondom, hogy nem hiszek neked, de ha azt írod, hogy a rendőrök előtt neked kellett volna bizonygatni, hogy márpedig tiéd volt a gép eredetileg, akkor a komának aki feljelentett,miért csak "bemondásra" intézték az ügyet? Vagy amiért ő volt a feljelentő, neki nem kellett bizonyítani semmit, nála volt a számla és kész?

[ Szerkesztve ]

(#93) #09819904 válasza fu89 (#92) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Tőlem az adásvételit kérték csak be. Másom értelemszerűen nem is volt már akkor nálam. De ez szerintük nem bizonyítja azt, hogy nem volt jogszerűtlen eltulajdonítás. :U A csávó meg a gép papírjait adta csak be. Mondván visszavette tőlem. Alias tolvaj és orgazda lettem jogilag. Erre vált indokolttá a házkutatás illetve a rabosítás.
Én hiába mondtam, hogy kismillió dolog bizonyítja, hogy az enyém volt a gép. A hatóságot ez nagyjából annyira érdekelte, mint Pista bácsit Tolna megyében a dinnyeföldjén a sarkvidéki hőfok. Magyarán semennyire!

(#94) adamka16 válasza cinkoxid (#3) üzenetére


adamka16
(őstag)

Utánvéttel vásároltam, kezemben volt a doboz de nem lehet kinyitni a postás előtt, mert ők a csomagolásért felelnek meg a szállításért nem a belső tartalomért. 60e-el lehúzott a fickó, feljelentés lett belőle, kaptam levelet, hogy vagy 10 illetővel is ugyan ezt megcsinálta, kb 4-500e ft értékben, de még se lett semmi belőle, holott kézzelfoghatóak a bizonyítékok... akkor?! Ennyit a rendőrségről-nyomozókról. Tisztelet a kivételnek!

(#95) Tikakukac válasza adamka16 (#94) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Ööö részigazság. Nekem jelenleg fut egy ilyen átverős esetem, a rendőr elmondta a tutiságot: a postás valóban nem azért felel, hogy mi van a dobozban, viszont ha utánvét van akkor ki kell őt fizetni, stoppoltatni mindent, kinyitni és ha nem az van benne vagy csak féltégla, akkor fel kell vetetni a jegyzőkönyvet. Plusz szólni a rendőrségre és az a számlaszám/cím addig blokkolva lesz. Akihez menne behívják postára, hogy ott veheti csak fel a pénzt mert etecera és akkor megcsippentik.

Valóságban nem tudom mennyire működik, de úgy 2 millányit csaltak ki közösből, aki vezeti az eljárást nekem ezt mondta, mint tuti biztosíték. Ha nem küld semmit akkor mondjuk cumi.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#96) Baskiria válasza #09819904 (#87) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Akkor sztornó, inkább húzom tovább az igát. :D De a kreativitást remélem értékelted azért az ügy folyamán... Gratula a kitartáshoz!

(#97) daenerys válasza Tikakukac (#95) üzenetére


daenerys
(tag)

cseszheted, a posta tovább utalja t idő után a csalónak a pénzt. nem ülnek a pénzeden örökké! mi is így jártunk.

én anno "csak" 3500-at buktam be, a Férfi viszont 50.000-et. :(

(#98) Tikakukac válasza daenerys (#97) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

1-2 hetet mondtak, nyilván utána tovább tolják. Ha addig nem megy ez van. De ez is több a semminél.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#99) #09819904 válasza Baskiria (#96) üzenetére


#09819904
(törölt tag)

Még szép! :D
Épp be is jegyeztettem egy offshoret nekünk, hátha jó lesz még karácsonyra... :D :D :D

(#100) Silentfrog válasza laleh (#91) üzenetére


Silentfrog
(veterán)

Így van mindig van kockázat. Egyszerűen nincs megfelelő megoldás,csak a személyes átvétel vagy a a Jóf..ás kiszállítási módszere szerintem tökéletes.
Most ingyenes,majd 1900 ft.
Ha te veszel tőlem valami akkor elviszi a futár hozzád, te kifizeted a vételárat a majd azt elutalják nekem. Ha nem veszed át akkor visszajön a csomag és nem fizetek érte semmit.
Ennél jobb adásvételi megoldás nincs ami nem személyes adásvétellel jön létre.
Gondolom az 1900 forintos árban belekalkulálták azokat is akik nem veszik át a csomagot,így még mindig megéri nekik a szállítás.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.