Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
válasz
galaxys80
üzenetére
Most megnéztem 1 hivatalos listát, és valóban létezik ilyen. Azonban 2009-2011-es modellekről van szó, amik egészen 2019 december elsejéig voltak supportálva. Úgyhogy igen, létezik ilyen, de nem feltétlen a reális életcikluson belül.
Egyébként valószínűsítem, hogy hasonlóan a médialejátszók is elavulnak ennyi év használat után. Ha talán szoftveresen nem is, de technológiailag mindenképpen - akárcsak TV-k.
(#2856) Alex91
Azért az ilyen hatalmas szoftvereknél általában képben szoktak lenni, hogy milyen non-backward compatible módosításokat végezhetnek, és mely kliens alkalmazások supportáltak (még). Valószínúleg adott release-nél már tudni fogják, hogy megyek azok, amelyek nem - és valszeg azt nem release előtt 1 nappal fogják publikálni.
-
b.kov
senior tag
Azért ilyenről még nem hallottam, hogy az alkalmazások egyik napről a másikra nem fognak működni, néznék is nagyot. Ahogy említettem, lehet funkciókban nem fognak bővülni, de attól még a tartalom nagy valószínűleg fogyasztható marad. Elképzelhetőnek tartja azt valaki, hogy a dedikált Netflix gombbal a TV-t release után 4 évvel bekapcsolva majd fogadja egy felirat, hogy bocs, de túl öreg a TV-d?
Nem hiszem.Egyébként nem flamelni jöttem, én is rajongói vagyok az Apple cuccoknak, de azért ennyire nem fekete-fehér a dolog. Amúgy ha az ember úgy érzi, hogy a TV-je már nem képes kiszolgálnia a beépített rendszerrel, vagy tényleg nagyon elhalad mellette már a kor, na akkor szerintem lehet egy jó turbó neki komplett TV csere helyett. Az OLED kijelzővel én sem 2-3 évre terveztem, reményeim szerint 6-8 évet is bírni fog a masina (légyszi
).(#2853) devil-k
Amazon Firestick-kel már én is találkoztam, volt is a családban. Habár én nem használtam, de meg voltak vele elégedve a többiek. Főleg az ár-érték, ami lenyűgözte őket. Egyébként csak ismételni tudom magam, Apple TV valszeg azoknak egy nagyon jó választás, akik kihasználják az ökoszisztéma által nyújtott lehetőségeket is. -
b.kov
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
Ebben igazad van, viszont egy TV-n az esetek többségében szerintem nem túl változatos felhasználói eseteket javarészt lefed a legutolsó (már frissítést nem kapó) szoftver is.
Magamból kiindulva Netflix, YouTube, DLNA, Spotify, HBO Go kombót akkor is vígan használnám évekig, ha sermmilyen egyéb frissítés nem lenne eszközölve a TV-n. Az alkalmazások működnek, a tartalom pedig szokás szerint frissül alkalmazástól függetlenül.
De félre ne értsd, számomra is fontos a hosszú támogatási ciklus. Ebben az esetben viszont kevésbé találom kritikusnak annak hiányát, mint pl. egy jóval bővebb és bonyolultabb felhasználói eseteket lefedő eszköznél (iOS, macOS).
Egyébként mielőtt megszereztem volna a TV-t, totál hülyeségnek tartottam a smart rendszereket, én is csak a legjobb kijelzőt akartam volna kapni adott összegért. VIszont ez a lassan másfél év az ellenkezőjét bizonyította nálam, igenis meg lehet szeretni őket, ha jól össze vannak rakva.
Ettől függetlenül teljesen meg tudom érteni azt, aki jobban preferálja az ökoszisztémába is jobban beleillő Apple TV-t, és hajlandó kicsengetni a (számomra egyébként túlzó) árát. -
b.kov
senior tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Köszi szépen neked is a válaszokat.

Egyébként nem teljesen értek egyet, hogy a SmartTV-nek nincs értelme. Egy gyors TV-n egy jó OS igazán jól tud működni (esetemben webOS, jó hardveren - LG B8). Igazából számomra amiket leírtam, teljesen jók a gyári megoldások, és nem vágyakozom Apple TV iránt (egyedül a Spotify, ami..
) Sőt, főleg, hogy az új OS-ek már támogatják natívan az AirPlayt is.Viszont édesapámnak a régebbi Philips szoftvere döcögősebben használható tudomásom szerint, azért is jött szóba az Apple TV.
Amitől talán egy kicsit tartok, az a mostanában eléggé felkapott és pletykált új Apple TV. Mivel nagyjából 3 éve volt kiadva a jelenlegi verzió, így tényleg nem hangzik hihetetlenül egy új modell érkezése rövid időn belül. De sajnos ezt még nem tudja megmondani senki, hogy mikorra várható.
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
-
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Azon gondolkodtam, hogy meglepem édesapámat 50. születésnapjára egy Apple TV 4K-val, az otthoni ökoszisztémáját kiegészítve (iPhone, iPad, Apple Homekit).Jelenleg egy olcsóbb 4K-s Philips smart TV-t nyúz. Egyébként nem panaszkodik az ottani OS-re, de néha játszadozott a gondolattal, hogy beszerezzen egy Apple TV-t.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Szerintetek van értelme egy viszonylag normálisan működő smartTV-hez egyáltalán Apple TV-t venni?
2. Netflix, HBO Go, Spotify működnek rendesen, nincs velük gond? Pl. LG-nek a webOS-én egy kalap sz*rt nem ér a Spotify alkalmazás.
3. Van valami olyan felhasználói szokásotok, amiket napi szinten használtok az AppleTV-vel, és ami anélkül nem igazán/kényelmetlenül lenne kivitelezhető?
4. A család többi tagja is Apple eszközöket használ. AirPlay (+stb?) működik egyszerre több eszközről is?
Előre is köszi a válaszokat a laikus kérdésekre. Nem igazán volt még ilyennel tapasztalatom, úgyhogy kíváncsi vagyok a válaszaitokra.

Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem hiszem.
).
) Sőt, főleg, hogy az új OS-ek már támogatják natívan az AirPlayt is.