Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.kov

senior tag

válasz galaxys80 #2855 üzenetére

Most megnéztem 1 hivatalos listát, és valóban létezik ilyen. Azonban 2009-2011-es modellekről van szó, amik egészen 2019 december elsejéig voltak supportálva. Úgyhogy igen, létezik ilyen, de nem feltétlen a reális életcikluson belül.

Egyébként valószínűsítem, hogy hasonlóan a médialejátszók is elavulnak ennyi év használat után. Ha talán szoftveresen nem is, de technológiailag mindenképpen - akárcsak TV-k.

(#2856) Alex91
    Azért az ilyen hatalmas szoftvereknél általában képben szoktak lenni, hogy milyen non-backward compatible módosításokat végezhetnek, és mely kliens alkalmazások supportáltak (még). Valószínúleg adott release-nél már tudni fogják, hogy megyek azok, amelyek nem - és valszeg azt nem release előtt 1 nappal fogják publikálni. :)

• b.kov

senior tag

válasz Alex91 #2852 üzenetére

Azért ilyenről még nem hallottam, hogy az alkalmazások egyik napről a másikra nem fognak működni, néznék is nagyot. Ahogy említettem, lehet funkciókban nem fognak bővülni, de attól még a tartalom nagy valószínűleg fogyasztható marad. Elképzelhetőnek tartja azt valaki, hogy a dedikált Netflix gombbal a TV-t release után 4 évvel bekapcsolva majd fogadja egy felirat, hogy bocs, de túl öreg a TV-d? :DD Nem hiszem.

Egyébként nem flamelni jöttem, én is rajongói vagyok az Apple cuccoknak, de azért ennyire nem fekete-fehér a dolog. Amúgy ha az ember úgy érzi, hogy a TV-je már nem képes kiszolgálnia a beépített rendszerrel, vagy tényleg nagyon elhalad mellette már a kor, na akkor szerintem lehet egy jó turbó neki komplett TV csere helyett. Az OLED kijelzővel én sem 2-3 évre terveztem, reményeim szerint 6-8 évet is bírni fog a masina (légyszi :B ).

(#2853) devil-k
    Amazon Firestick-kel már én is találkoztam, volt is a családban. Habár én nem használtam, de meg voltak vele elégedve a többiek. Főleg az ár-érték, ami lenyűgözte őket. Egyébként csak ismételni tudom magam, Apple TV valszeg azoknak egy nagyon jó választás, akik kihasználják az ökoszisztéma által nyújtott lehetőségeket is.

• b.kov

senior tag

válasz devil-k #2850 üzenetére

Ebben igazad van, viszont egy TV-n az esetek többségében szerintem nem túl változatos felhasználói eseteket javarészt lefed a legutolsó (már frissítést nem kapó) szoftver is.

Magamból kiindulva Netflix, YouTube, DLNA, Spotify, HBO Go kombót akkor is vígan használnám évekig, ha sermmilyen egyéb frissítés nem lenne eszközölve a TV-n. Az alkalmazások működnek, a tartalom pedig szokás szerint frissül alkalmazástól függetlenül.

De félre ne értsd, számomra is fontos a hosszú támogatási ciklus. Ebben az esetben viszont kevésbé találom kritikusnak annak hiányát, mint pl. egy jóval bővebb és bonyolultabb felhasználói eseteket lefedő eszköznél (iOS, macOS).

Egyébként mielőtt megszereztem volna a TV-t, totál hülyeségnek tartottam a smart rendszereket, én is csak a legjobb kijelzőt akartam volna kapni adott összegért. VIszont ez a lassan másfél év az ellenkezőjét bizonyította nálam, igenis meg lehet szeretni őket, ha jól össze vannak rakva. :) Ettől függetlenül teljesen meg tudom érteni azt, aki jobban preferálja az ökoszisztémába is jobban beleillő Apple TV-t, és hajlandó kicsengetni a (számomra egyébként túlzó) árát.

• b.kov

senior tag

válasz kleinguru #2847 üzenetére

Köszi szépen neked is a válaszokat. :)

Egyébként nem teljesen értek egyet, hogy a SmartTV-nek nincs értelme. Egy gyors TV-n egy jó OS igazán jól tud működni (esetemben webOS, jó hardveren - LG B8). Igazából számomra amiket leírtam, teljesen jók a gyári megoldások, és nem vágyakozom Apple TV iránt (egyedül a Spotify, ami.. :W ) Sőt, főleg, hogy az új OS-ek már támogatják natívan az AirPlayt is.

Viszont édesapámnak a régebbi Philips szoftvere döcögősebben használható tudomásom szerint, azért is jött szóba az Apple TV.

Amitől talán egy kicsit tartok, az a mostanában eléggé felkapott és pletykált új Apple TV. Mivel nagyjából 3 éve volt kiadva a jelenlegi verzió, így tényleg nem hangzik hihetetlenül egy új modell érkezése rövid időn belül. De sajnos ezt még nem tudja megmondani senki, hogy mikorra várható. :))

• b.kov

senior tag

Sziasztok,
    Azon gondolkodtam, hogy meglepem édesapámat 50. születésnapjára egy Apple TV 4K-val, az otthoni ökoszisztémáját kiegészítve (iPhone, iPad, Apple Homekit).

Jelenleg egy olcsóbb 4K-s Philips smart TV-t nyúz. Egyébként nem panaszkodik az ottani OS-re, de néha játszadozott a gondolattal, hogy beszerezzen egy Apple TV-t.

A kérdéseim a következők lennének:

1. Szerintetek van értelme egy viszonylag normálisan működő smartTV-hez egyáltalán Apple TV-t venni?

2. Netflix, HBO Go, Spotify működnek rendesen, nincs velük gond? Pl. LG-nek a webOS-én egy kalap sz*rt nem ér a Spotify alkalmazás.

3. Van valami olyan felhasználói szokásotok, amiket napi szinten használtok az AppleTV-vel, és ami anélkül nem igazán/kényelmetlenül lenne kivitelezhető?

4. A család többi tagja is Apple eszközöket használ. AirPlay (+stb?) működik egyszerre több eszközről is?

Előre is köszi a válaszokat a laikus kérdésekre. Nem igazán volt még ilyennel tapasztalatom, úgyhogy kíváncsi vagyok a válaszaitokra. :)

Új hozzászólás Aktív témák