Hirdetés

2021. december 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Még több reklám? :C

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#2) Armagedown válasza GreenGoblin (#1) üzenetére


Armagedown
őstag

Az benne a vicces, hogy nagyon sok az önreklám, ahol csak saját magukat reklámozzák, mint a DI.fm streamjeinél. :D

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#3) GreenGoblin válasza Armagedown (#2) üzenetére


GreenGoblin
tag

Vagy amikor mondja 5-10 másodpercig hogy most reklám lesz majd a reklám végén elmondja hogy akkor most élvezd a reklám mentes fél órát vagy mennyit már nem emlékszek. És ennél többet akarnak? Talán olcsóbban kéne adni. Apple musicnak jön az olcsó előfizetése. Na az szíven böki makd rendesen a Spoty-t. ;]

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#4) Dave™ válasza GreenGoblin (#3) üzenetére


Dave™
nagyúr

Minél legyen olcsóbb? Családival 500 Ft alatt van személyenként, de az egyéni is csak 1800 Ft, a kettő között pedig még ott a Duo 1175 Ft-ért. Az Apple music ugyanannyi lesz mint a Spoti Premium, csak tele korlátozással. Nem is értem miért jó a Spotinak a felhasználók kétharmadával 12%-ot elérni, amikor a maradék egyharmad termeli a bevételek 88%-át.

(#5) Aweriot válasza GreenGoblin (#3) üzenetére


Aweriot
veterán

Olcsóbban? Ennél is?

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#6) GreenGoblin válasza Aweriot (#5) üzenetére


GreenGoblin
tag

Nézd meg az Apple Music új csomagját. Olvasod mit írok?
4.99 dollár a student vagy 9.99 az egy főre a spotify.
Na az Apple music 4.99 az új csomag! És ez nem a student.

[ Szerkesztve ]

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#7) Aweriot válasza GreenGoblin (#6) üzenetére


Aweriot
veterán

Igen. Csak sokkal kevesebbet tud. Csak a Sirivel irányítható. Egyáltalán nem arra való mint a Spotify preméium csomagja, annak az Apple Music centre ugyanannyiba kerülő csomagja az ellenfele. És ne kövesd el azt a hibát, hogy a magyar piacból indulsz ki. A Spotify nincs könnyű helyzetben, de nem az Apple 5 dolláros csomagja a gondja.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#8) Tajrexi


Tajrexi
tag

Várható volt, különben sose lesz nyereséges.

(#9) Thusor válasza GreenGoblin (#6) üzenetére


Thusor
őstag

Az Apple új csomagja sajnos Siri teszt. Kezelőfelület nem lesz. Minden zenét nem is érsz majd el, mert mondjuk Siri nem fogja ismerni azt a parancsot. Előfizetéskor a telefonodon az Apple Music kezelőfelületén csak a használható parancsok lesznek. Elsősorban inkább playlistek fognak menni. Spotify ennél jóval többet nyújt.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#10) Krix


Krix
senior tag

Az idén emeltek, (duo €12.29 -> €12.49 -> €13.99) nem volt elég?

If it is not broken then don't fix it!

(#11) Brett001


Brett001
aktív tag

Inkább a Spotify HiFi jönne már... :(

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#12) waccamár


waccamár
senior tag

Omg, nem is ertem miert nem fizet elo az, aki rendszeresen hasznalja. Halalra idegesitenenek a reklamok. Leirak mar fentebb az arat, baromi olcso. Ossze kell fogni tobben, feliratkozni csaladi csomagra, akkor meg olcsobb.

(#13) Diabolis válasza waccamár (#12) üzenetére


Diabolis
tag
LOGOUT blog (1)

Hallgathatnék akár rádiót is. Ahol szintén vannak reklámok. Mellette idegesítőbbnél idegesítőbb műsorvezetők. És hetekig ugyanaz a zene szól.
Akkor inkább Spotit hallgatok ingyen. Ott csak reklámok vannak.
Szerintem jó üzlet.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#14) waccamár válasza Diabolis (#13) üzenetére


waccamár
senior tag

Ez jogos érv, ebbe így nem gondoltam még bele. Ha elfogadod a reklámot akkor az tök okés.

Én azokat nem értem, akik szidják a reklámokat, de emellett mégis rendszeresen hallgatják, viszont sajnálják rá azt az 5-8 €-t.

(#15) btprg válasza waccamár (#14) üzenetére


btprg
aktív tag

Hát ez én se értem... Lusták letöltögetni MP3-akat, de azért legyen minden is ingyen meg reklámmentesen.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#16) xZer0kidx


xZer0kidx
senior tag

Ha a felhasználóik több mint a fele a bevételük 12%-át termeli ki, kíváncsi lennék ha megszüntetnék az ingyenes modellt akkor, hogy állnának a számokkal. Az ingyenes felhasználók mekkora része váltana prémium fiókra és mekkora lenne a teljesen lemorzsolódók aránya. Alap fiókok tömege, agresszív terjeszkedés a szegényebb régiókban, a lossless bevezetésének halasztása és így minőségbeli lemaradás, mérhetetlen pénz befektetése a podcast iparba, ezek a dolgok úgy tünik egyelőre nem segítik a veszteségek minimalizását. Egy nagy előnyük az ajánlókat leszámítva, az igazi multiplatform elérhetőségük. Semmi más.

UI: Most, hogy a podcast egyre jobban előtérbe kerül lassan az app is fejlesztésre szorul. Ideje lenne az alsó sávból a keresés helyére a podcast részt beszúrni és leválasztani a kezdőlapról (esetleg azt átnevezni zenére) plusz a gyüjteményem részbnem a most hallgatott oszlopban törölhetővé tenni a dolgokat, ill. a kitűzhető elemek számát megemelhetnék 10-re vagy korlátlanra.

[ Szerkesztve ]

"Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

(#17) Aweriot válasza xZer0kidx (#16) üzenetére


Aweriot
veterán

[link]

Ez talán kicsit más megvilágításba helyezi a történetet.

[ Szerkesztve ]

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#18) joey04 válasza Aweriot (#5) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

még a spoty-nak kéne fizetnie szerintem.

(#19) xZer0kidx válasza Aweriot (#17) üzenetére


xZer0kidx
senior tag

A részvény visszavásárlásról nem tudtam, de ez mint felhasználó annyira nem is rám tartozik. Az akvizíció viszont nyílt titok, elég csak a podcastbe ölt pénzt megnézni, ahol tetemes summát költenek az exkluzív podcasterek megnyeréséhez mint pl. az igencsak megosztó Joe Rogan (100M dollar) esetében. Ez tök "jó" csak ha más fejlesztés kárára megy akkor mint felhasználó kevésbé örülök a Spotify új pénzszerzési/sporolós taktikáján. Ha emellett jut idő losslessre, app fejlesztésére (suffle, ui elrendezés, stb.) akkor nincs különösebb gond vele, de nem úgy tűnik mint ha így lenne.

Persze bennfentes infók nélkül ezek csak üres szavak tudom, de túl sok az ingyenes felhasználó és valószínüleg azért sok, mert az ingyenes profil nagyon is jó számukra. Még...

"Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

(#20) Aweriot válasza xZer0kidx (#19) üzenetére


Aweriot
veterán

Nincs új a nap alatt. Az ingyenes felhasználók növelése addig poén amíg expanziós fázisban vannak, mert növekszik a userbase. Addig nem is kell profitot termelni, mert a befektetőik megfinanszírozzák nekik, hogy a piaci erejüket növeljék. No de lassan jön szépen az a fázis, amikor már kéne valami kis hasznot is termelni. És ennek irányába mozdulnak most el a több reklám, bizonyos régiókban emelt díjak metódussal. Aztán azt meg majd meglátjuk, hogy ez mennyire lesz sikeres.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#21) twofatcat válasza Krix (#10) üzenetére


twofatcat
addikt

Nem, hitelt is vettek fel. Még nem tudni 1 milliárd dollárból jut dalszövegre minden régióban, lossless vagy csak podcastre költik. Nagyon más a 10-15 évvel ezelőtti startup Spotify és az elmúlt 5 év tőzsdei behemót Spotify. Szerintem csak azért piacvezetők még mindig a kezdeti elsők voltak előny mellett, mert a Deezer nem olyan tőkeerős, az Apple pedig lassan csinálgatja az Apple Music-ot. Ha nem félszívvel tennénk, már lenyomták volna a Spotit. USA-ban úgy tudom már fej-fej mellett fizetős userek tekintetében.

(#22) Aweriot válasza twofatcat (#21) üzenetére


Aweriot
veterán

Az Applnek mondjuk baromira nem célja az, hogy piacvezető legyen. Persze, szép dolog az, hogy lehet táblázatot mutatogatni ahol ők az elsők, de nem ez a fő cél.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#23) twofatcat válasza Aweriot (#22) üzenetére


twofatcat
addikt

Ja, nem hiányzik nekik azért is pereljék őket. Pont csak annyit foglalkoznak vele, hogy az Apple ökoszisztémában jó legyen. Többi csak egy utolsó gondolat, ami meg is látszik a minőségen nem Apple eszközön.

(#24) Aweriot válasza twofatcat (#23) üzenetére


Aweriot
veterán

Nem Apple eszközön azért van, hogy ha egy családban van egy csomag, akkor a nem Apple júzer is inkáb azt használják mint egy saját előfizetést.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#25) xZer0kidx válasza twofatcat (#21) üzenetére


xZer0kidx
senior tag

A Spotifynak a korai indulás mellett nagy előny a multiplatform léte. Az AM hiába elérhető androidra szerintem sok felhasználó nem vág bele mert Apple + nincs normális win verziója sem. A Spoti podcast része nekem ilyen csapjunk a közepébe érzés, mert az app szemmel láthatólag nem áll készen, hogy egy teljesen új média formát becsatornázzanak oda. Ilyen szempontból jobban tetszik az AM és külön a Podcast app az ios-en.

[ Szerkesztve ]

"Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

(#26) Aweriot válasza xZer0kidx (#25) üzenetére


Aweriot
veterán

Júliusi hír, azóta se tart sehol. Pedig nem ártana. [link]

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#27) xZer0kidx válasza Aweriot (#26) üzenetére


xZer0kidx
senior tag

Ez (+hifi) ebben a formában szerintem nem jó üzenet a felhasználók felé. Mondjuk ebben a felvetésben sosem járt élen a Spotify. Akármennyire is probálják a fő csapásirányt eltolni (sajnos néha szó szerint) elsősorban még mindig zenei stream szolgáltatást csinálnak, ebben viszont szereztek némi lemaradást a konkurenciához képest.

"Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

(#28) kpbendeguz válasza xZer0kidx (#25) üzenetére


kpbendeguz
addikt

A Spotify a Netflix modelljét vette át a zene streamingben: eleinte hiánypótló szolgáltatás mások termékeinek közvetítésével, a bevételt meg ezerrel visszaforgatja a saját tartalomgyártásba, nehogy a jogtulajdonosok idővel kihúzhassák alóluk a talajt.
Kérdés, hogy a zenélés és a podcast mennyire kompatibilis műfajok egymással, azaz mennyire lehet megtartani az ügyfeleket podcastokkal, ha mondjuk a nagy zenekiadók saját streaming szolgáltatást indítanának a Disney+ mintájára és kivonnák a zenekínálat egy részét.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#29) pusszycat válasza Aweriot (#5) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Nekem a mobilelöfizum 2 eu. és van benne 50 GB net, 200 perc dumcsi. Igen drága. 1 eu. ennyi legyen. A netflix meg 2 eu. :U

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#30) Aweriot válasza pusszycat (#29) üzenetére


Aweriot
veterán

Ok.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#31) cinemazealot válasza pusszycat (#29) üzenetére


cinemazealot
addikt
LOGOUT blog

Milyen előfizud van és hol? :Y

(#32) xZer0kidx válasza kpbendeguz (#28) üzenetére


xZer0kidx
senior tag

Kompatiblisilnek kompatibilis szerintem, mégiscsak hanganyag mindkettő, ráadásul a felhasználási módja/célja is mondhatjuk, hogy megegyezik. Jó kérdés, hogy mennyire lehet megtartani ezekkel a tartalmakkal az embereket. Szerintem semennyire, mert aki zenét akar hallgatni az zenét fog, nem podcasteket. Persze lehet ez jó is így együtt-egymás mellett, mert a user egy appon belül meghallgatja a zenéit és azt a pár podcastet amit követ. De kérdés, hogy tartalmasabb fogyasztás esetén elég e ez ami van...
Szerintem nem.

A Netflix üzleti modelljére is: Ők ebben az esetben előnyben vannak, mert gyárthat sorozatot is és filmeket is (sőt még játékot is) A Spotify ha így nézzük nem másolhatja teljesen a Netflix üzleti modelljét, mert zenét (ha az exkluzívokat nem vesszük ide) egyelőre nem tud csinálni, ő csak "bérelni" tudja a tartalmat.

[ Szerkesztve ]

"Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

(#33) pusszycat válasza cinemazealot (#31) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Digi, de nem ideát hanem odaát.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#34) tasiadam válasza Armagedown (#2) üzenetére


tasiadam
őstag

Ahol ha fizetsz, lemondod, makd felaron folytatod az elofizetest. 200iq :D

"Nehogymár olyan nyerje *****meg aki nem tud főzni!" - Damu Roland 2009

(#35) btprg válasza Aweriot (#17) üzenetére


btprg
aktív tag

Jó írás, köszi.

Érdekes, hogy az ismerősi körömben senkit nem tudok aki podcast-okat hallgatna, vagy audiocsetelne random emberekkel. Erre most azt írja, hogy nem valószínűtlen hogy esetleg több száz millió dollárt podcast tartalmakra vagy a Clubhouse számomra teljesen értelmezhetetlen cég megvásárlására költenék. A fiatalok használják ezeket, vagy ki a fene? :F

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#36) Aweriot válasza btprg (#35) üzenetére


Aweriot
veterán

Ne nekem köszönd, én csak linkeltem :)

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#37) Mr X válasza btprg (#35) üzenetére


Mr X
addikt
LOGOUT blog

Én például az elmúlt hónapokban eléggé rákaptam a podcast-ekre. Mondjuk nem Spotify-on.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.