Hirdetés

2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kac


kac
(csendes tag)

Hello, úgy gondolom 2 lehetőség van, a siker viszont azon múlik, hogy mennyit használtad azóta a telefont (csak logikailag törölt fájlok ténylegesen felül lettek-e írva az oprendszer által).

1. Az egyszerűbb eset: Amennyiben a kérdéses alkönyvtár az sd kártyán van, akkor akár egy kártyaolvasó segítségével csinálsz dd-vel vagy egyébbel az sd kártyáról egy image file-t, és azon dolgozva photrec segítségével visszaállítod a törölt fájlokat.

2. A bonyolultabb: Ha az alkönyvtár a telefon flash meghajtóján van, akkor ki kell nyitnod a bootloadert, és recovery módban kell készítened róla adb-vel egy image fájlt, amire szintén mehet a photorec.

[photorec]
[adb]

(#2) Reflax válasza kac (#1) üzenetére


Reflax
(tag)

Belső tárhelyen van minden. Nem használok SD kártyát. Szóval a belső tárhely bootloaderjét hogy nyitom ki, és hogy csinálom az adbvel? Gépen? Telefonon?

CPU: i7 950, VGA: Nvidia GTX 960 OC 2GB, 8GB RAM (2X2GB+4GB), SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55

(#3) kac válasza Reflax (#2) üzenetére


kac
(csendes tag)

Sok mindennek utána kell olvasnod, a kockázatoknak is, én csak instrukciókat adok! Például lehet, hogy a bootloader nyitása adatvesztést okoz, ezért mindenképp ajánlatos egy biztonsági mentés! Rosszabb esetben téglásíthatod is telefonod, ezért mindent csak saját felelősségedre csinálj!

1. engedélyezed az usb debugging módot [hétszer koppintasz a build numberre, majd usb deb. enable]
2. a bootloader kinyitását a sony honlapján megtalálod
3. pc-ről újraindítod bootloader módban [adb reboot bootloader], és felteszed mondjuk a twrp recovery-t [fastboot flash recovery twrp...]
4. pc-ről újraindítod recovery módban [adb reboot recovery]
5. pc-ről elkészíted az image file-t [adb pull /dev/block/mmcblk0 image_neve.img]
6. pc-n elindítod a fájl visszaállítást [photorec image_neve.img], itt érdemes csak a jpg-t kiválasztani

Ezek csak rövid leírásai a lépéseknek, ha fontosak az elvesztett adatok, tájékozódj alaposabban. Én most megcsináltam (xiaomi redmi note 4-en), és sikerült visszaállítanom egy frissen letörölt fényképet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.