Hirdetés

2019. december 7., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) kwzatz válasza hombre[EU] (#46) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Black Ops 4 tények egyelőre:
CoD széria

Carlos Padre:
"az olyan összeesküvés elméletek miszerint az Epic megveszi kilóra a játékokat"
Egyre több "jól tájékozott" ember csatlakozik a beszélgetésbe. :D Phoenix Point (Hallottál már egyáltalán róla? Ugye mekkora hatalmas cím! :D ), 2 millió dollár 1 éves exkluzivitásért. A játék készítője gyakorlatilag maga mondta, hogyha az összes előrendelőnek visszaadnák a pénzt, akkor is pluszban lennének. Ez nem összeesküvés elmélet, hanem tény.

[ Szerkesztve ]

(#52) laceszgamer válasza Carlos Padre (#50) üzenetére


laceszgamer
(addikt)

Epic vezérnek volt olyan nyilatkozata miszerint addig akarják ezt folytatni míg megerősítik vele a saját boltjukat, innentől meg nem kérdés, hogy fizetnek vagy sem.

Innentől kezdve meg nem kell Steam fanboy-nak sem lenni, hogy valakinek ne tetsszen egy olyan store, ami szolgáltatásokban a béka alfele alatt van, pláne a2019-es viszonyokat nézve, másrészt ez minden csak nem egy etikus megmozdulás, hogy fizetnek érte, hogy csak ott lehessen kapni. Csináljanak jobb store-ot mint a mostaniak, árulják az adott játékot teszem azt 50 euroárt a többi store megszokott 60-jához képest, nyújtsanak olyan szolgáltatásokat amik elvárhatóak, illetve csinálják jobban mint a konkurencia, akkor senki nem panaszkodna r, hanem mindenki eldöntené, hogy hol veszi az adott játékot.

Így ebben a formában nem lepődnék meg rajta, ha előbb-utóbb összedőlne az egész kártyaváruk, mert az a angy rakat pénz sem végtelen, amiért összevásárolnak mindent.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#53) polo493


polo493
(aktív tag)

Nagyon helyes le a tróger steam-el,mióta létrehozták a platformot ebből élnek,most van konkurencia kéne valamit mutatni fejleszteni, néha csapkodja kiadnak valami hardvert vagy ígérgetnek aminek bukás a vége személy szerint nem bánnám ha lehúznák a rolót.
Játékuk és a steam létrehozása volt a csúcspont anno most a betonba csapodnak :)

[ Szerkesztve ]

(#54) wjbhbdux válasza polo493 (#53) üzenetére


wjbhbdux
(addikt)

milyen játékra gondolsz? a Half-Lifera aminek az utolsó epizódjával 3.5 millióan játszottak 10 év alatt? vagy a CSGO-ra amivel 20,5 millióan az elmúlt hónapban? ha nem jönne hozzá hetente update csak ritkábban, akkor sem állítanám hogy nem fejlesztenek. Vagy ott a Dota2, ami tavaly átlagosan 2.5 naponta kapott frissítést. Innen még messze lesz a beton.

azért mert neked nem tetszik amivel most foglalkoznak, ne kívánd már azt hogy 3 magyarországnyi embernek elvesszen a szórakozása egyik napról a másikra, nem túl kedves gondolat.

[ Szerkesztve ]

(#55) polo493 válasza wjbhbdux (#54) üzenetére


polo493
(aktív tag)

ezek,és ebből látszik hogy mikor adták ki azóta semmi mert akkor dolgozni is kellene,elavult arcade gamek már ,versenyre használva fps-ként azt az átlagnak kuka a csgo unalmas.írtam hogy engem nem zavarna nem is fizetek nekik,mások teszik az ő dolguk.

[ Szerkesztve ]

(#56) wjbhbdux válasza polo493 (#55) üzenetére


wjbhbdux
(addikt)

és akkor az Epicet választod akik utoljára single player játékot PC-re 2006-ban csináltak, és előreláthatólag soha semmi mást nem fognak fejleszteni csak Fortniteot? :U

(#57) Carlos Padre válasza laceszgamer (#52) üzenetére


Carlos Padre
(addikt)

Általános gyakorlat, ami most, hogy a Steamet érinti illetve nem a valve él vele elkezdett fájni. Valószínűleg ez a fantomfájás tereli el a figyelmet arról, hogy a fejlesztőknek bajuk van a steam-el és a valve-el, ezért mennek el.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#58) polo493 válasza wjbhbdux (#56) üzenetére


polo493
(aktív tag)

engem nem zavar ,ha tetszik egy játék ott veszem meg ,valve csalódás számomra már vázolt okokból amit írtam,elképzelem mikor Gabe ceo fotelba fánkzabálás közbe rájön hogy újra dolgozni kéne ez jellemzi az egész valve vállalatot néha csapkodva futnak a trend után ami utólag bukás ,no innováció és sírnak,ezt gondolom.

(#59) JanR válasza polo493 (#53) üzenetére


JanR
(addikt)

Egy Half Life 3 már ráférne a népre, bár már én is úgy vagyok vele, hogy minek..

(#60) .Z. válasza laceszgamer (#52) üzenetére


.Z.
(aktív tag)

Nem fog ott bedőlni semmi.

Tinfoil hat on :

Tencent többségi tulajdont szerez majd a cégben, a jelenlegi vezér egy szép nyugdíjjal távozik. A Steam Kínában betiltásra kerül, az Epic és értéke megsokszorozódik. A külföldi júzerek meg kicsi fogaskerekek lesznek a nagy testvér gépezetében.

Tinfoil hat off.

(#61) Ghoula válasza Carlos Padre (#57) üzenetére


Ghoula
(aktív tag)

Nem a fejlesztőknek fáj, hanem a kiadóknak. Túl sok a sarc. Cserébe itt a felhasználó kap valamit, ezért is fizettél prémium árat a steamen a retailhez képest. A kiadóknak ez hasznos információ volt, miszerint a kedves vásárló ennyiért is megveszi. Szépen mennek fel az árak, de már sokkal feljebb nem tudnak menni, ezért a költségen kell faragni.

Disztribúciós platform, van itt egy steam drágán, meg egy fapados vacak ha exkluzív szerződést kötsz ingyért.
Hülye lenne nem odavinni. Az hogy szar, meg fapad, meg lopkod, kit érdekel, még ha kevesebb is az eladott példányszám emiatt, ha ennek ellenére a mérlege pozitív?

Neki extra bevétel, és ha nem csökkennek az eladások sem túlzott mértékben, akkor megint extra infó nekik, hogy erre bizony nem kell költeni mert a pc-sek igénytelenek erre. Ezután nem is kell várni, hogy megjelenjenek az extra feature-ök, hiszen enélkül is bár sírnak, de veszik.
Epic nyilván nem fog belemenni nyílt versenybe, fapad cuccal, jelen pillanatban ez esélytelen. Kérdés amikor lesz akkora user és kiadó/game bázis, amikor már ők is szeretnének bevételt kapni, akkor mi lesz. :)

Te mint vásárló, a kiadónak pont annyit érsz, amennyit a csökkentett költségből átenged neked a bevételből. Nem olcsóbb ott se a játék, nem nehéz kiszámolni ez mennyi :) Ezek után a pénzeddel szavazol....

(#62) ProEvoFan


ProEvoFan
(veterán)

A steam léphetne már valamit.Kezdésnek mondjuk lejjebb vihetnék a sarcot.

PSN ID: ProEvoFan_hun

(#63) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Na az Epic Store kínai pénzmosoda beindult. Persze csak pletyka, de nem lennék meglepve, ha igaz lenne.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#64) ribizly válasza ProEvoFan (#62) üzenetére


ribizly
(veterán)

Én úgy emlékszem volt arról hír, hogy meglépték már ezt. De azzal most nehéz versenyezni, ha a platform még akár fizet is, csak ott jelenjen meg 1-1 cím.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•| [Eladó] Audio-Technica ATH-AD2000X nyitott fejhallgató

(#65) janeszgol válasza hombre[EU] (#46) üzenetére


janeszgol
(veterán)

TE miért véded ennyire ezt a pénzmosodát? Van valami érdeked hozzá?

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#66) janeszgol válasza polo493 (#55) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Jóságos isten. Remélem ettől és az előző hozzászólásodtól az Epic haverok is elhatárolódnak!

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#67) tetraéder


tetraéder
(újonc)

Ha a sok Epic Store-t ellenző vérpistike kihúzná végre a fejét Gabe seggéből , rájöhetnének hogy a játékiparban a Steamen kívül is van élet .

(#68) K0vasz


K0vasz
(aktív tag)

és tudják fokozni... nem elég a rockstarnak a saját szakadt launchere, még az a fapados epic launcher is kell mellé. nem baj, annál nagyobb élvezettel fogom lekalózkodni

(#69) Szabo_Lacek


Szabo_Lacek
(tag)

Úgy látszik Kínának a Tencent révén minden pénzt megér hogy az Epic Store-nak nevezett kémprogramja továbbra is csilió eszközön ott legyen. Az adatlopási mizéria után instant töröltem Fortnite-tal együtt. Most lehet azt mondani hogy konteó de én inkább elővigyázatosságnak nevezném. Eggyel kevesebb a kliens ami kémkedhet utánam.

(#70) janeszgol válasza tetraéder (#67) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Van, de milyen? Erről beszélünk, ha nem zavar. De látom nem zavar, csak a napi sértegetésed legyen meg a magas lóról.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#71) ribizly válasza janeszgol (#65) üzenetére


ribizly
(veterán)

Az ugye megvan, hogy az Epic azért nem egy kis pályás játékos és jóideje itt van a piacon? A Valve 1996-ban, míg az Epic Games 1991-ben lett alapítva.

Érdemes volna elgondolkodni azon is, hogy melyik cég mit tett le az asztalra:
A Valve összehozta (ezért amúgy jár a piros pont meg a taps) a Source motort (ami bytheway egy ID engine-en alapul, ergo nem 100%-ban saját szerzemény) meg a Steam-et. A Steam úttörő még mindig, de ettől még nem volt egészséges, hogy egy cég diktált.
Az Epic ehhez képest ugyan nem sok játékot jelentetett meg, de az Unreal Engine gyakorlatilag fedi a piacot és sok játék valószínűleg nem is létezne, ha az Epic ne tette volna kb. szabadon felhasználhatóvá.
Most azon pörögni, hogy a "rohadék Epic" csinálja itt a kavarást megint csak értelmetlen, mert egy olyan piacra (Kína) dolgoznak elsősorban, ahol mindenki ezt fogja használni nagy valószínűséggel és az ottani igényeknek megfelelően lesz elsődlegesen felépítve. Azt valószínűleg magasról leejtik, hogy itt pár ezer embernek nem tetszik meg aggályaik vannak vele. Nomeg a fanyalgók között is lesz nem 1, aki beadja a derekát az exkluzív cimek miatt és onnantól bekerülnek a flow-ba. Ergo a kimaradtak meg várakozók száma elenyésző lesz.

Az egyetlen gond vele csupán az, hogy nem tudja mindazt, amit a többi kliens. De ez nem volt másképpen a Uplay, a GoG meg az Origin esetében sem. Az a különbség csupán most, hogy itt (akinek megvolt már korábban mondjuk az Unreal Tournament miatt az tudja miről beszélek) egy fél év alatt olyan szinten fejlődött a kliens, ami másoknál 2-3 év alatt zajlott le. Nem állítom, hogy jó az ami történik, de kár szájat tépni holmi hitvallás okán, mert ahogy írtam "ők már előtte itt voltak". :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•| [Eladó] Audio-Technica ATH-AD2000X nyitott fejhallgató

(#72) K0vasz válasza polo493 (#53) üzenetére


K0vasz
(aktív tag)

"most van konkurencia kéne valamit mutatni fejleszteni"

LOL, az epic store SEHOL sincs sem szolgáltatásokban, sem játékkínálatban, semi semmi másban a steamhez képest. mégis mit kellene villantaniuk? itt most az epic az, aminek vért izzadva és embertelenül sok pénzt beleölve a dologba rövid időn belül be kell bizonyítania, hogy fel tudja venni a versenyt a steammel...

(#73) Ghoula válasza ribizly (#71) üzenetére


Ghoula
(aktív tag)

Téged mint felhasználót hol érdekel, hogy mit csinált anno a két cég? A jelen produktum, azaz disztribúciós platform minőségén( pl funkciók, biztonság ) az mit befolyásol? Semmit.
Megtehette volna az Epic, hogy az említett kritériumokban odaver a többi platformnak, de mégse tette. Mert nem akart ebbe erőforrást és pénzt beleölni.
Az meg hogy a többihez képest milyen ütemben fejlődik, nem releváns. Most a most van, a mai elvárásoknak a szintjét kell megütni, hogy versenyképes alternatíva legyen. De ahogy látszik,nem is akarnak versenyezni senkivel. Legalábbis ebben a tekintetben nem.

(#74) Carlos Padre válasza Szabo_Lacek (#69) üzenetére


Carlos Padre
(addikt)

A Huawei topikokban nem látlak sosem :)

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#75) ribizly válasza Ghoula (#73) üzenetére


ribizly
(veterán)

Ezt nem tudhatod Te sem. Majd az idő eldönti fenn tud e maradni vagy sem. Kétlem, hogy ennyi lenne később is, mint most van.
Az persze valóban egy nem szép húzás, hogy exkluzívokkal toborozzák a játékosbázist, de ez van. Annak én sem örülök, hogy legalább annyit nem tud, mint mondjuk a Steam 5+ éve, mert ez nem került volna "semmibe".

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•| [Eladó] Audio-Technica ATH-AD2000X nyitott fejhallgató

(#76) Ghoula válasza ribizly (#75) üzenetére


Ghoula
(aktív tag)

De, pontosan ez a látható a piacpolitikájukból. Agresszíven, akár deficittel is de terjeszkedni akarnak. Ha minőséggel akarnának versenyezni, azt most kellene, és arra kéne költeni a pénzt, nem a kiadóknak visszatolni. Mert ha azok egyszer vérszagot fognak, akkor onnantól annyit szeretnének fogni utána is, de akkor meg Epic arra fog sarcolni? Ha versenyt szeretnének, végső soron a felhasználó érdekeit szem előtt tartva, akkor olcsóbb lenne. De ez nem erről szól.

(#77) Hopkins95 válasza tetraéder (#67) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

A GOGot, Origint, Uplayt, stb. szerinted vajon miért nem támadják? Ezekre is megjelennek játékok és a Steamen kívül szívesen megveszem őket ezeken a platformokra is. Ezen kéne elgondolkodnia az Epicnek :U Ha megjelene a játék pl. GOGra vagy valamelyikekre ezek közül, akkor szinte senki sem panaszkodna.

Azért szeretném, ha tényleg fejlődne az Epic Store és felkelne végre Valve/Gaben is a fotelból, de ez, hogy vaskos kenőpénzekkel játékokat vesznek meg az üzletükbe, ez koránt sem etikus húzás.

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#78) #80123904 válasza Hopkins95 (#77) üzenetére


#80123904
(törölt tag)

Az origint és a uplayt is ugyanúgy támadták és szarozták, amikor bejöttek. Csak ott muszáj volt lenyelni a békát és mára belenyugodtak az emberek.

(#79) Hopkins95 válasza #80123904 (#78) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Az nem lehet, hogy azok a platformok valamelyest fejlődtek magukhoz képest ill. nem röppentek fel olyan hírek róluk, hogy adatokat lopnak?

Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#80) #80123904 válasza Hopkins95 (#79) üzenetére


#80123904
(törölt tag)

Dehogynem röppentek fel. Az originről legalábbis. Csak ott nem a steam fájlokat vizsgálta, hanem mindent :D Most is teljesen fapados az origin kliense.

(#81) Juhaszatti válasza K0vasz (#72) üzenetére


Juhaszatti
(őstag)

A Steam egyelőre csak bukik. Sokat és folyamatosan. Játékokat, kiadókat veszít, akik más platformot választanak helyettük nyilvánvaló okokból, még ha csak időlegesen is. Aki bukóban van, annak illik "villantania".

[ Szerkesztve ]

(#82) wjbhbdux válasza Juhaszatti (#81) üzenetére


wjbhbdux
(addikt)

Ez a bukás egyelőre nem látszik a számokban, attól hogy vki felteszi az Epic klienset nem fogja a Steamet letörölni. Az Epicnél egyelőre a Division 2-n kívül nincs olyan külsős játék, ami visszatérő vendégeket nyújtana, a Borderlands fontos lehet majd ilyen szempontból.

Arra ne várj, hogy a Valve is lefizetéshez hasonló rosszindulató üzletpolitikát folytasson.

be vannak jelentve a várható Steames fejlesztések az évre [link] + [link]

pl. jön a megújult könyvtár oldal a kliensben, illetve minden Steames játék számára ingyen dedikált szervereket biztosítanak a saját játékaikhoz kiépített hálózatban világszerte. Ez pl. komoly spórolás lehet sok multiplayer játék kiadójának, vagy p2p helyett jobbat tudnak használni.

Epicnél talán a konzolos crossplayes ígéret a legérdekesebb, de van egy olyan érzésem hogy ez már általános lesz a köv. konzol generációtól.

(#83) Juhaszatti válasza wjbhbdux (#82) üzenetére


Juhaszatti
(őstag)

"attól hogy vki felteszi az Epic klienset nem fogja a Steamet letörölni."

Ez pontosan így van, de nem erre gondoltam, hanem hogy vannak és lesznek olyan kiadók/fejlesztők akik korábban a Steamen jelentették meg a játékaikat, ezentúl pedig az Epic Storeban fogják. Akár ideiglenesen, akár nem. Ennek az oka elég egyértelmű, de végeredményben teljesen mindegy. A Valve előbb utóbb kénytelen lesz valamit lépni rá. Az hogy néhány százalékkal lejjebb vitték a lecsípett részesedést, egyelőre szemmel láthatóan kevés. A designbeli platformfejlesztések pedig kiadó szemszögből valószínűleg nem sokat jelentenek.

[ Szerkesztve ]

(#84) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Ez igen szomorú, a GTA V és szinte minden játék ment a könyvtáramban Proton alatt. Szeretem a plug&play játékot Linux alatt, a Windows árából néhány AAA játék kijön.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#85) Puma K


Puma K
(veterán)

Remélem ez csak egy rossz vicc akar lenni.

Az Origin csak azért van fent, mert az Alice Madness returns felrakta...
A Uplay csak azért van fent, mert a Far Cry 3-Assassin's Creed Black flag valamelyike felrakta...
A Rockstar Social Club csak azért van fent, mert a GTA V felrakta...

Sem az Alice, sem az FC-AC, sem a GTA szériákhoz és sem a többi címhez amit megvettem anno nem kellet kliens külön hogy menjen a játék... x év után jött be az, hogy újratelepítettem az adott játékot (friss OS és/vagy MB-CPU csere miatt) és jött kliens ami települt és futott a háttérben...

Kurvára jó lenne ha nem kellene ezt a sok szar klienst felrakni és akár egyidejűleg futtatni őket... mert máskülönben nem indulnának el adott címek... egyenként kilépegetni meg játék indításnál belépegetni sem vicces...

Így is néztem hogy mi ez a faszság hogy a Steam-en vásárolt játékok indításnál indítják az adott klienst ami aztán belép és utána indul a játék...

Csak úgy nem mellékesen megemlítem, hogy Steam-hez képest az összes többinek (már amelyiknek van ilyenje) a játék közben elérhető felülete egy kalap szar.

Továbbá minden más kliensben tiltom a játék közben elérhető felületet vagy már a chat-et is...

Mert.
Nincs.
Szükségem.
n+1-ik.
Felületre.
Mert.
Nem.
Használom.
Így.
Felesleges.
Számomra.

Jó lenne ha én dönthetném el, hogy a játékon kívül még mit telepítek a gépemre és nem mindenféle háttérbenfutó-frissülő baromság dolgozik még pluszban...

A gyökér Uplay minden alkalommal jelzi ha véletlenül belépve maradtam és onnan indítok egy címet amit amúgy Steam-en vettem meg, hogy nincs bekapcsolva az ő Uplay-es játék közben elérhető felületük és ezt ők nem javasolják... Le. Szarom. Magasról.

Játékok száma:
Steam: 150
Uplay: 16 ebből 14 Steam-en vásárolt
Origin: 10 ebből 6 Steam-en vásárolt

Az Epic nálam csak az Unreal Engine miatt van fent...

5 egész kliens amiből 1-et használok napi szinten és csak arra az egyre lenne szükségem.
A telefonomon meg fent sincs egyik sem mert nincs rá szükségem...

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#86) ProEvoFan válasza tetraéder (#67) üzenetére


ProEvoFan
(veterán)

Igen van.Már vettem egy konzolt ;]

PSN ID: ProEvoFan_hun

(#87) janeszgol válasza #80123904 (#78) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Én mindkettőt ugyanúgy szarozom. Semmi értelme egyiknek sem. Ez nem más, mint a piac széttördelése, amit nem vesztek észre. Persze lehet jönni a szokásos baromsággal, hogy aki igazán akar játszani, az megveszi bármelyikben. Hát ezt nem igazán hiszem.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

(#97) .Z. válasza wesder (#93) üzenetére


.Z.
(aktív tag)

Személy szerint még csak le sem töltöm, mert még azt sem érdemlik meg nagyon sokan. Ne nekem gratulálj, hanem az 5-6 órás single meg a bugparádé konzolportok készítőinek. 500+ megvásárolt játékom van, de már évek óta nem vettem semmit pár indie cimen kivül. A friss trendekre meg szavaztam a pénztárcámmal. Ebből értenek csak.

[ Szerkesztve ]

(#99) Juhaszatti válasza Szabo_Lacek (#69) üzenetére


Juhaszatti
(őstag)

A Steam 2015-ös botránya megvan? Kikerült minden, az e-mail címek, a vásárlási előzmények, PayPal címek, bankkártyaszámok, biztonsági kódok, minden. Ajánlották is utána hogy töröljük a kártyaadatokat.
Nem védem az Epicet, mert a durva kínai nyomulásuk nekem sem szimpatikus. De nem nagyon tudok olyan online platformot ahol ne lett volna gond az adatokkal, akár ilyen, akár durvább szinten.

[ Szerkesztve ]

(#100) ProEvoFan válasza Juhaszatti (#99) üzenetére


ProEvoFan
(veterán)

"mert a durva kínai nyomulásuk nekem sem szimpatikus"
Ezt szívesen mondanám én is, de sajnos széllel szemben nem jó hugyozni...ha körülnézek a lakásban, kb minden termék Kínában készült vagy pont kínai márka...mindenhol ott vannak már.

PSN ID: ProEvoFan_hun

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.