Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

Lassan annyi listád lesz, hogy lehet csinálni majd egy TOP15 listát a legjobb listákból :D

(#2) rdt89 válasza kemotox (#1) üzenetére


rdt89
addikt

Igen ezért is írtam az elején, hogy most már visszább veszem az iramot, mert még a végén a top 10 takarításról is listát nyitok. :)

(#3) kemotox válasza rdt89 (#2) üzenetére


kemotox
addikt

Nyomassad azért csak bátran, szerintem tök jók ezek a kis listák.

(#4) rdt89 válasza kemotox (#3) üzenetére


rdt89
addikt

Igen, csak ha ilyen tempóba rohanok jövő hétre elfogy az ötlet. :)

(#5) Syl


Syl
nagyúr

>1. Tűzgyűrű(2013, 131 perc, 190 millió dollár):
>...Ez a film annyira látványos, annyira bőségesen van benne harc...

Mivan? Én valahogy másra emlékszem ebből a filmből: baromságok a köbön, folytonos sötét, eső. Értékelhető akció kb 10 mp volt a filmben. De ezt még az új Godzilla is alulteljesíti...
A listád többi eleme OK! :C

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#6) rdt89 válasza Syl (#5) üzenetére


rdt89
addikt

Köszönöm az elismerést. :) Igen sokaknak értelmetlen film az első helyet kapott film, de nekem hibái ellenére is kedvenc filmem. :) Te melyiket raktad volna az első helyre? :)

(#7) Syl válasza rdt89 (#6) üzenetére


Syl
nagyúr

Az Acélembert, egyértelmű :D Utána a Bosszúállók, majd jöhetnek a Transzformerek (sorban mind a négy :DDD ).

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#8) rdt89 válasza Syl (#7) üzenetére


rdt89
addikt

Mondjuk akkor annyira nem sokat változna a Lista, csak a Pacific Rim kerülne ki belőle. :) Meg belekerülne a TF 3.

[ Szerkesztve ]

(#9) Fr0z3n válasza Syl (#7) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Én az Acélemberen elaludtam. :D

(#10) Syl válasza Fr0z3n (#9) üzenetére


Syl
nagyúr

Akkor neked a Hobbit való. Na abban aztán nagyon sok az akció és a hent.

Oh wait... ;]

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#11) Fr0z3n válasza Syl (#10) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Láttam. De azon legalább nem aludtam be :DD

(#12) rdt89


rdt89
addikt

Mielőtt elkezdek egy nagy költségvetésű látványfilmet megnézek 1-2 Asylum retket előtte, hogy jobban átjöjjön a Big-Budget film. Tehát a Terminátor 4 előtt megnéztem a Asylum változatát a nincs megváltást, Tűzgyűrű után sikerült de megnéztem az Atlantic Rim-et, Akkor ott van még a koppintások remekművei Transmorphers 1-2. Akik vannak olyan elvetemültek, hogy ilyen filmre adják fejüket, utána a szart is, pompájában tündöklő gavalléros barna masszának fogja tekinteni! :)

[ Szerkesztve ]

(#13) Syl válasza Fr0z3n (#11) üzenetére


Syl
nagyúr

Én meg azon aludtam el :D

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#14) kemotox válasza rdt89 (#12) üzenetére


kemotox
addikt

Ez a "meg kell nézni egy szart előtte, hogy értékelhető legyen" dolog nagyon jól mutatja, hogy mekkora trágyák általában az ilyen csakalátványramenőshúdemodern0történet filmek :D

(#15) CloZee válasza kemotox (#14) üzenetére


CloZee
aktív tag

+1

(#16) rdt89 válasza kemotox (#14) üzenetére


rdt89
addikt

De így a szar sztorit is értékelni tudja az ember. :)

(#17) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
őstag

Man of steelben szerintem néhol kifejezetten gagyi volt a cgi. Transformers első részét láttam, de nem volt gyomrom a többihez :DDD .

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#18) rdt89 válasza Cthulhu Dawn (#17) üzenetére


rdt89
addikt

Hát valahol spórolni kellett! :)

(#19) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Megtévesztő a cm, mert ezek nem CGI-filmek, hanem CGI-s filmek, azaz van bennük az is. :D Beowulfra meg hasonlókra számítottam.

(#20) rdt89 válasza Crystalheart (#19) üzenetére


rdt89
addikt

Teljesen jogos a felvetés, javítva a cím! :) Köszönöm az észrevételt. :)

(#21) Dany007


Dany007
veterán

Az igen! Szép kis lista. Mocskosul egyetértek vele minden téren.
Sok sok éve már én is csak a látvány miatt nézek filmeket és leginkább ilyeneket keresek én is, mint itt a listában.

Na igen a Pacific Rim-ben már a végére kezdtem unni a sok sok robotot... Jók voltak a harcok, de valahogy mégis kevésnek tűnt. Mármint harcoltak sokat, de nem voltak igazán nagy csaták. Lehetett volna komolyabb, mégnagyobb, hosszabban tartóbb és eredményesebb. Vagy nemtom hogy fogalmazzam meg.

Aztán az Avengers-ben a kedvenc jelenetem amikor Hulk beszáll a játékba. :) És elsőre leüt valami 30 méteres repülő kígyó féleséget.
Ja, egyébként nekem is az egyik favorit a Bosszúállók.
De kb az összes többi is.

A Transformersért is odavoltam.. elvégre gyerekként sokat néztük anno a külföldi csatornákon és az első rész jó is volt... De a másodiktól kezdve annyira gagyi és bárgyú lett, hogy már jóformán a látványvilág se vonz eléggé hogy megnézzem.

Ja és a Man of Steel! Igen az nagyon állat volt. Részegen kezdtem el nézni, fejhallgatóval, 3D-ben... Fú nagyon állat volt az egész. Az eleje is piszkosul tetszett. Nagyon ki lett találva.

(#22) rdt89 válasza Dany007 (#21) üzenetére


rdt89
addikt

Szépen kifejtetted a véleményt, tetszett. :) A tűzgyűrűnél valószínűleg azt hiányolod, hogy nem nappal játszódott így nem érződött annyira a zúzás. :)

(#23) kameraman77


kameraman77
aktív tag

Érdekes lista érdekes megközelítés...

Számomra a CGI a filmben zavaró, mert legtöbbször fake lens-flare-rel akarják "hitelessé" tenni... Számomra a jó CGI az, amit nem látsz. a legtöbb mai CGI még nem éri el azt a szintet, ami értékelhető lenne, ha embert akarunk mozgatni. Bár sokszor tárgyakra is gyatra, lásd a botrányos I Robot autós jeleneteit. Az itt említett Pókember erre a legjobb példa, egyszerűen látszik, elüt, gumiszerű a figuramegformálás. Még mindig nagyon sok a plasztik, műanyaghatású megvalósítás.. egyszerűen súlytalanok a karakterek. Sokkal többet ér egy bábú pl egy horror filmben, mert azon valós árnyék és megvilágítás is elfér, mint egy CGI effekt, amely teljesen elüt a környezettől, ez főleg a mai FullHD képvilág mellett nagyon szembetűnő.

Számomra best CGI filmek - azaz CGI digitális trükkökre épülő filmek - bár én még mindig a matte painting - bábozás - díszletépítés híve vagyok - ezek lennének.

10. Forest Gump - zseniális digitális trükkök, összemosások stb...

9. Pearl Harbour - tökéletesen megalkotott hajók, repülők, szinte észre sem veszed - és valljuk be, erről kellene szólnia az IGAZI CGI-nak.

8. Black Hawk Down - Tökéletes effektek, por, füst, hamu, épületek. Nem is tudod, hogy effekt, annyira jó...

7. The Perfect Storm - Azóta sem sikerült ilyen jól vizet, vihart imitálni.

6. Day After Tomorrow - szintén nem erőszakos, de folyamatos CGI effektek.

5. The Abyss - Tökéletes CGi effektek. Főleg, ha összehasonlítasz sok mai gagyit ezzel az 1989(!)-es filmmel.

4. Jurassic Park - Talán azóta sem készült ennyire odafigyelt és kidolgozott CGI effektshow. Az akkori technikához mérten is zseniális, de mind a mai napig megállja a helyét.

3. Tron - Nem tökéletes, sokszor elüt, de zseniális ezért a lista dobogóján a helye.

2. Terminator 2 - az igazi áttörés, egyértelműen az egyik legjobb CGI effektes film.

1. Young Sherlock Holmes -az első mindenben! 1985-ben tökéletes CGI animáció, sokkoló látványos moziélmény, amit szerintem a mai technikához mérve sok film utól sem fog érni soha hangulatban.

(Ja, ha szereted a farkasembereket, akkor kerüld a CGI-t.. ha jól megformált farkasembert keresel, akkor Dog Soldiers, Silver Bullet és Howling a Te filmed.. CGI nélkül)

[ Szerkesztve ]

(#24) rdt89 válasza kameraman77 (#23) üzenetére


rdt89
addikt

Rengeteg új és hasznos információt szereztem a leírásodból, amiért nagyon hálás vagyok. Rengeteg olyan dologra világítottál rá, ami nálam maximum tudat alatt volt csak, egyik legjobb példa erre a Jurassic Park 1, mely a mai napig az egyik legjobb Dinós film és mai szemmel se látni benne animálási hibát. :) Dog Solider valóban jó film volt tetszett, de én inkább mosolyogtam raja (nem az effektek miatt), mert az ott szereplő emberek annyira élelmesek voltak, ami párját ritkítja az ilyen stílusnál. :) Tetszik a listád és jogos a T2-s említésed is, mivel tényleg az jelentette az igazi áttörést. Köszönöm szépen a fáradtságot, hogy megtiszteltél ezzel az átfogó érvvel, mindig öröm ilyeneket olvasni, főleg ha eltér az ember ízlése és megindokolja, olyankor lehet a legtöbb információt, adatot összegyűjteni. :)

(#25) kameraman77 válasza rdt89 (#24) üzenetére


kameraman77
aktív tag

Én köszönöm a listádat az ember mindig talál ilyen helyen valami újat amit megnézhet :) a következőeket is figyelem majd. :)

(#26) rdt89 válasza kameraman77 (#25) üzenetére


rdt89
addikt

:R

(#27) Dany007 válasza kameraman77 (#23) üzenetére


Dany007
veterán

Egyetértek. Az a legjobb CGI amit nem veszel észre.
No de ha robotokról van szó? Ott azért nincs túl nagy összehasonlítási alap. :)

De én mai szemmel nézve a Jurassic Parkban is találok hibát. Ráadásul zavarót.
Lásd az első dínós jelenet, amikor elmennek a parkba, kiszállnak az autóból és ott megy egy Brachiosaurus. Az nagyon csúnya. Látszik, hogy elé vetítették a képet...

Következő, amikor a T-rex elsőnek megjelenik az esőben. A mozgása rettentően gépies. Szabályosan látni, ahogy x-y koordinátán mozgatják azt a hatalmas "kelléket". És ez simán észrevehető. Ahogy mozgatja a fejét először egyik irányba, majd a másikba. Ilyen a valóságban nincs.
Kb mintha konzolon játszol meg ha pc-n egérrel. Ekkora a különbség. Nem kicsi. De tény, hogy ennyire csak az előbb említett 1 jelenetben látszódik.

A tron nekem is nagyon bejön. Főleg 3D-ben. Valamiért jobb, mint a többi átlag 3D-s film. No meg az eleve egy virtuális világban játszódik, ergo nem olyan nehéz így "valósághű" cgi-t építeni.
Az Avatar is elég jó volt. Az volt első 3D-s film amit megnéztem... persze a kék-piros anaglyph kivételével. :D

(#28) Crystalheart válasza Dany007 (#27) üzenetére


Crystalheart
senior tag

AZért akármenyire is mondták, hoy hhí meg hú Avatár, a navikon ott is látszott a CGI. Valóban nincs még ott a technológia, hogy ne látsszon. Még Gollamon is látszik, bár ott annyira nem érdekel. :)

A Legendary Pictures nagyon szépen be tudja simítani a számítógépes grafikát a felvett képbe - avagy sokkal inkább fordítva. Így szerintem nem feltétlen csak az a CGI lehet a legjobb, amit nem látsz, hanem ami elég művészi ahhoz, hogy elfogadd, mint pl. a 300 hátterei.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.