Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Én fejhallgatóval szoktam zenét hallgatni, de régóta használok agybaugós fülest is, de az sajnos állandóan kicsúszik a fülemből, hiába cserélgettem a gumit rajta. Szóval fejhallgató, sokkal kényelmesebb és volt hogy el is aludtam benne egy hosszabb utazás során. A hangerőt nem szoktam sose maximumra tolni semmilyen fej vagy fülhallgatón mert kellemetlen nekem, mindig arra állítom be amin még kellemes a hangerő. A fejhallgatóm zajszűrős ami még dob az élményen zajos környezetben.

(#2) Brndtt00


Brndtt00
junior tag

Általában otthon nyugodt körülmények között olyan 35-45% hangerő környékén szoktam zenét hallgatni.

Ha tömegközlekedek, akkor általában 60-70%-ra állítom, elég hangos, hogy a külvilág nagyrészét elnyomja, de még nem kellemetlen.

De néha, ha valami nagy kedvenc becsúszik, akkor simán feljebb nyomon arra a pár percre.

Pár napig használtam ANC-s fejhallgatót (WH1000XM4), de nagyon nem jött be a szteroidos beats hangzás, szóval a fiókba lett száműzve.

Amíg működött a Wf1000XM3 TWS-sem(aminek sokkal kevésbé volt szteroidos beats hangja) addig néha azt vittem, ott az ANC miatt általában 50% körüli hangerőt használtam.

Vigyázz a hallásodra, nem regenerálódik :/

Everything that lives is designed to end, we're perpetually trapped. In a never ending spiral of life and death. Is this a curse, or some kind of punishment?

(#3) RawrrSoul válasza KISDUCK (#1) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Nekem még csak nem is agybadugós hanem ez aaaa.... Hogy hívják ezt? Azt se tudom. :DD

Sajnos a zajszűrése elég csapni való, lassan már amúgy is érik a csere mert gyakran elveszti a jelet 2-3 mp-re, ami már eléggé az idegesítő kategória. :)

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#4) RawrrSoul válasza Brndtt00 (#2) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Tudom tudom lekéne szoknom róla, mondjuk nem hosszú ideig hallgatok zenét, 20 perc kb mire beérek melóba.

Habár most kezdtem el a jogsit a történelmi gazdasági katyvasz közepén, ha a végére érek nem igen fog kelleni már fülhallgató... :U

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#5) Brndtt00 válasza RawrrSoul (#4) üzenetére


Brndtt00
junior tag

Tényleg nem jó, nekem is volt egy korszakom, mikor irreálisan hangosan hallgattam zenét IEM-ekkel, pár mm-re a dobhártyámról. Szerencsére leszoktam róla. Mondjuk ebben szerepet játszhatott az is, hogy szerencsére volt hozzáférésem jobb fejhallgatókhoz apám által, és hamar rájöttem, hogy vannak cuccok amik halkabban kis kifejezetten szépen dinamikusan szólnak.

Hát a jogsihoz sok sikert :D szerencsére már megvan 4 éve. De hallom ismerősi körben ki mennyiért csinálja/csinálta, leesett az állam mennyit drágult :Y

Everything that lives is designed to end, we're perpetually trapped. In a never ending spiral of life and death. Is this a curse, or some kind of punishment?

(#6) AuraSync


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Én fejhallgatóval kb 50%-os hangerőn és feltolt bass-al. Néha ez is sok.
Tudod ha olyan telód van ami képes nagy hangerőt kiadni alacsony hangerő beállításokon is akkor soha nem fogsz magas hangerő figyelmeztetést kapni. ;]

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ

(#7) RawrrSoul válasza Brndtt00 (#5) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Hát... nem olcsó és nem is lesz olcsóbb, KRESZ oktatónk megnyugtatott... :DDD

Jaaa, az már a terv, hogy valami minőségibb cuccot beszerzek aztán talán leszoktat erről az idióta szokásomról. :K

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#8) RawrrSoul válasza AuraSync (#6) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Nem, csak ezért nem fogom lecserélni az almát, figyelmeztetés meg elfér az értesítési központban... :DD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#9) Penguin95


Penguin95
senior tag

Ó, te még az egészség mintapéldánya vagy hozzám képest. ;] Itthon ugyan fejhallgatót használok, és épp csak annyira tekerem fel hogy rendesen halljak mindent, melóhelyen viszont csutkára van tolva a hangerő az agybadugóson, plusz folyamatosan kapom a 140-145 dB-t napi 8 órában. Persze van rajtam egy ilyen is, de nap végén így is fele annyira hallok egy ideig mint a nap elején.

(#10) RawrrSoul válasza Penguin95 (#9) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Óh hát mit dolgozol te, ahol ekkora zaj van? :D Részvétem a füleidnek, és én még azt hittem az hangos mikor a srácok a nyomdánkban hátoldalt nyomnak azt visít a levegő meg a papír a toronyban... :DDD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#11) Penguin95 válasza RawrrSoul (#10) üzenetére


Penguin95
senior tag

A gazdáim szerint tisztítógép-kezelő vagyok. :D Ha pedig félretesszük a hivatali halandzsát, akkor szárazjeges tisztító, aki egy 2*10 méteres lyukban dolgozik együtt 3 másik szerencsétlennel. Kb. ezt kell elképzelni, csak nekünk a kompresszor az épületen kívül van, mivel 4 kicsi helyett 1 nagyot használunk, na meg amúgy sincs hely máshol. Pluszt mi 6,5 helyett 12-15 bar környékén toljuk. Kivéve mikor összefossa magát a gép, olyankor jobb befogni egy fújósabb macskát, többet ér vele az ember. :D

Egyik főnököm amúgy pont nyomdából jött, állítása szerint ott is lehet fülrákot kapni néhány területen, de ez a kis tér miatt még kegyetlenebb.

(#12) KISDUCK válasza Penguin95 (#9) üzenetére


KISDUCK
őstag

Ezt a 140-145 dB-t valami hitelesített cuccal mértétek ki?

(#13) RawrrSoul válasza Penguin95 (#11) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Van néha igen olyan munka amitől kidöglik a fül. Leghangosabb a közelemben ha hátoldalt nyomnak vagy néha van olyan munka amire kell húzni egy fólia réteget.... Na az.... Mikor a csomagolásról húzod le a ragasztószalagot, olyasmi hang csak 10-12x hangosabb... :DD Ám az alap zaj nem annyira hangos, nagyjából pont az elviselhető szinten mozog. :D

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#14) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog (1)

Én fejhallgatót vagyok kénytelen használni. Ugyanis a régi classic kis füleseket mint Sony, vagy JBL Tempo már nem nagyon lehet kapni. Az AKG meg ilyenek meg nem férnek bele a fülembe, kiesik. Az agybadugóstól meg frászt kapok, akármelyik mérettel.
Fejhallgatónál egy JVC HAS22-t használok. BTn persze. Vannak tőle jobbak, mert a JBL pl tisztábban részletesebben szól ezerszzer, de pl nincs olyan mély hangja, ennek egész jó és mai napig hozza a gyári akksi adatokat. A baja az, hogy a fülre illeszkedő rész csak el tud forogni, de függőlegesen nem, így nem 100% os a passzolása.

Viszont olyan fejhallgatót keresek, ami minimál stílusú, nem csicsás és nem bumszli, viszont BT és jack en is tud működni. Napközbe telefon BT és hétvégén vagy este a keverőpulthoz jólenne jack el használni. JVC van azt tudom, de ötletet szívesen fogadnék, ha már így szóba került. Olyan cca 20 rongyig. Előre is köszi srácok,

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#15) KISDUCK válasza Lalikiraly (#14) üzenetére


KISDUCK
őstag

Ha majd új fülesre váltasz akkor olyat keress ami a fül köré illeszkedik és a koponyára támaszkodik (Circumaural), azok kényelmesebbek.

(#16) Lalikiraly válasza KISDUCK (#15) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog (1)

Annyi a bajom, hogy a JVCt leváltani nem is tudom. 10 rongyért vettem már vagy két éve és kiválóan teljesít, semmi baja sincs. A hangszórói fáradnak már lassan, mert egy két nap állás után először mindíg erősebb a mély, aztán gyengül, vagy sak nekem kevés. De az említett JBLt amit próbáltam az 17 rongy, de a mélyben bőven elmaradt a JVC től érdekes módon. Viszont a váltás oka tényleg a jobb illeszkedés és a jack lenne, ha még vannak olyanok egyáltalán.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#17) KISDUCK válasza Lalikiraly (#16) üzenetére


KISDUCK
őstag

Van olyan ami BT-s és vezetékes, én egy lamax noice comfort anc-t használok ami tudja ezt + van aktív zajszűrés is, de a bt kodekekből csak az átlagot tudja, mondjuk ez jelenleg 30k körül mozog. Nézz be a vezeték nélküli fejhallgató topikba, biztos tudnak valamit ajánlani.

(#18) Penguin95 válasza KISDUCK (#12) üzenetére


Penguin95
senior tag

Mi tisztító cég vagyunk, szóval nem hitelesített mérőeszközünk sincs, nem hogy hitelesített. De hogy ne legyen vita ebből, akkor számok helyett adok élménybeszámolót. Ha fültok nélkül mész be, 10-15 mp után csak egy sípoló, visító hangot hallasz, amit erősödő, szúró fülfájás kísér, és olyan érzésed lesz a dobhártyádnál, mintha egyre mélyebbre süllyednél egy óceánban. Kommunikálni még kiabálással is csak akkor tudsz, ha a tőled legtávolabbi gépen kívül mindegyik áll éppen, és a kollégád fülébe kiabálsz. Minden más esetben marad a mutogatás.

(#13) RawrrSoul: Az sem lehet egy kellemes élmény, pláne ha huzamosabb ideig kell hallgasd közelről. Nálunk egy éles, sikító, visító hangot kell elképzelni, ami akkor lesz a legrosszabb, ha rosszul fújod meg az alkatrészt. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a tanár csikorgatta a krétát a táblán, csak jóval hangosabb.

(#19) RawrrSoul válasza Penguin95 (#18) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Azért az általad leírtaknál nem rosszabb, sőt, akkor neked ez csak erdei madárcsicsergés lenne... :DD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#20) KISDUCK válasza Penguin95 (#18) üzenetére


KISDUCK
őstag

Azért kérdeztem mert elvileg időnként kéne mérni a zajterhelést ilyen helyeken, korábban dolgoztam cnc lyukasztógéppel és a leghangosabb melónál a kezelőpultnál 110 decibeles terhelést mértek, a pult kb. 3,5 méterre lehetett a kostól, a csarnok nem volt nagy (10k m2), de ha ez a program ment és beléptem a csarnokba akkor tudtam hogy mi a helyzet. Mocsok hangos volt, arra már nem emlékszek hogy mennyire akadályozta a kommunikációt, de ilyen fájdalom amit leírsz emlékeim szerint ott nem volt.

(#21) UnA


UnA
Korrektor

Nem szoktam fülessel zenét hallgatni, már az éppen elég ebből, amennyi a megbeszélések miatt kell, utána azonnal leveszem :)

(#22) RawrrSoul válasza UnA (#21) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Érthető, nekem ugyanakkor eszenciális része a reggeleimnek és a hazautamnak vagy bármilyen utamnak, ha egyedül megyek - akár boltba is -, hogy jelezzem ne szóljanak hozzám, illetve, hogy ne is halljak másokat... :DDD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#23) Luck Dragon

Én most cseréltem le JBL 660-at egy Lamax noice comfortra .
Tömegközlekedés esetén 40% van a hangerő . Ha dolgozom akkor pedig bőröndben pihen .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#24) UnA válasza RawrrSoul (#22) üzenetére


UnA
Korrektor

Tőlem távol áll ez a mentalitás, én szeretek része lenni a világnak :)

(#25) RawrrSoul válasza UnA (#24) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Tiszteletre méltó... :R Én annál kevésbé... ;]

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.