Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
Van különféle Linux mahináció rá, illetve teljesen saját Linux változat (Raspian). Windows 10 IoT változat létezik hozzá, de nem feltétlen célszerű erre (illetve nem erre van).
Médialejátszónak, HTPC-nek bizonyos megkötésekkel alkalmas (pl. HDMI-n megyjen a kép és a hang is, illetve hálózatról vagy USB-s háttértárról menjen a videó/zene/kép).
De csak akkor vágj bele, ha szereted a DIY dolgokat, néha agyrepesztő marhaságokkal találkozik az ember (az RPi 1 esetében a hardveres videólejátszás-gyorsítása vagy egy évet késett, ha nem többet).
Én, ahogy már mondtam, egy normális x86 alapon, kicsivel drágábban életképesebb megoldásokat látok...
-
Cifu
félisten
A Pi1-et nem igazán lehet teljes értékű desktopként használni, én arra szerettem volna kipróbálni, de 256MB RAM kevés ehhez. A Pi2 már jobb, a Pi3 még egy lépés előre. Csakhogy továbbra is sok a kompromisszum vele.
A Pi továbbra is inkább a kísérletező kedvű DIY fanoknak való játékszer, és arra ideális.
Ha használható desktop gépet akarsz olcsón, és kevesebb fejvakarást, hogy ez-vagy-az miért nem megy, akkor veszel egy Celeron J1800 vagy J1900 integrált CPU-s deszkát, bele 4GB ramot (ez így olyan 23-25e Ft), igen, kell hozzá egy teljes értékű ATX Táp is, (6500 Ft-ért már kapsz FSP-t), viszont így van egy teljes értékű PC alapod, amire már egy SATA meghajtót is rá tudsz kötni, és tényleg egy használható desktop gép...
-
Cifu
félisten
Egész kellemes, de az RPi is kezd fragmentálódni. Az eredeti RPi olcsó volt, de gyenge - küzdelmes volt a használata. Az RPi 3 már egyre inkább egy komoly devboard, pár apróság hiányával (pl. egy SATA jó lenne...).
Viszont ennek ára, hogy egyre messzebb kerül az olcsó és innovációra ösztönző részétől, és beleolvad a "sima" devboardok halmazába...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DJI topic
- LEGO klub
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Nyernéd az irodai csúnyapulcsi-versenyt? A Microsoft segít!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi