Hirdetés

2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PSti


PSti
tag

"Tehát kérdem én miért akarnak nekem/nekünk eladni egy 2009-es játékmenetet 2020-ban?"

Nem tudnak újat kitalálni. Ráadásul gondolom 2009-ben bevált, a kiadó megnézte a számokat, akkor ez jó lesz most is.

"Miért adják el évről évre ugyanazt a játékot sok esetben nulla újítással?"

Mert megveszik. Akkor meg minek erőltesse meg magát? A kiadó ha látja a pénzt neki az elég.Ha lehetne havonta eladná ugyanazt a játékot, ha lenne rá kereslet.

"Akkor mit is keres itt az (Xbox) S modell?"

Egyrészt pénzért, másrészt ugyanazért mint ahogy a PC-ben is van mindent verő 3090 csodakártya, meg GT 1030 is, amin 2 fps-el megy a legújabb crysis. Ha tehetné persze mindenki megvenné a 3090-et, de nem teheti. Plussz vannak olyanok akik nem a legújabb játékokkal akarnak játszani, hanem bőven elvan régiekkel, arra meg nem kell a a 3090.

Engem inkább az zavar, amit már részben te is írtál, hogy kötelező kiadni évente több játékot is. Pl. fifa sorozat, vagy akármi. Mintha nem jelenne meg 33423 játék egy évben kihalna az emberiség. Már annyira ki van tömve a bolt, hogy sokaknak már nem is az a gondjuk, hogy nem tudja megvenni a kártyát, hanem megvesz 234234 játékot, és akkor az a probléma, hogy már nincs ideje velük játszani. Hiszen amint befejez egyet, megjön 10 újabb. Vagy több. Miközben a kiadók meg állandóan arról sírnak, hogy egy játék micsoda nagy összegbe kerül. :)

(#2) kikikirly válasza PSti (#1) üzenetére


kikikirly
senior tag

Szerintem is visszaveti a fejlődést a modell S.Ára tényleg baromi kedvező,de ha megnézed a Specfikációkat ár-érték arányba nem egy nagy Deal,IGP brutál meg van vágva:52 CU helyett kapsz 20-at stb.
4K 120-144hz helyett 1440p 120-144hz-t mondanak most. Láthathjuk hogy egyre több effektet/szimulációt tesznek át a GPU-ra,mert nagyságrendileg jobb hatékonysággal számol mint a CPU(persze van amit csak a CPU tud kiszámolni).Sajnos nem fog annyiba megállni a történet hogy most 1440p 2-3 évvel később lemennek 1080p-re.
2 opció lehetséges:
A, Visszaveszik a kijelző és textúra felbontást,fizika objektumszám stb minden más ugyanaz.
B, Fejlesztőink igényesek, csinálnak hát külön profilt erős-gyenge konzolra, gyengébb konzolon particle-
debris fizika kevesebb,törmelék darabok hamarabb eltűnnek, kisebb látótáv stb.
Itt is az a probléma hogy a fejlesztők nem érdekeltek olyan komplex fizikai motor készitésében ami csak az erős konzolon fut le,lévén a célozható piac jóval kisebb az olcsóbb és ez miatt valszeg nagyobb példány számban tulajdonolt konzol miatt.
Vannak olyan grafikai elemek amiket nem lehet lefelé skálázni:pl a sérülés modellezést megálmodja a fejlesztő,hogy veszed lejjebb a minőséget?kevesebb darabra szakad a páciens, visszább veszed a Fluid-vér fizikát?Belátható hogy ettől ódzkodnak a fejlesztők mert ez már CORE mechanika, és még ha meg is csinálod, eltart egy darabig kitesztelni melyik szimulációs elemből vegyenek vissza hogy a lehető legtöbb teljesítményt nyerjék legkisebb látvány csökkenés mellett.Szerintem 10 studióbol jó ha egy fog ezzel foglalkozni,többi alkalmazkodik,vagyis az üzleti modellt a leggyengébb konzol határozza meg...
Fél időbe kijön megint a PRO konzol az erősebb PC-s hardverek miatt, 5-8K kijelző és textúra felbontás.
képzeld el hogy CORE gameplayt a már megjelenéskor se túl bikás Series S határozza meg...
Videó játékozás ár-érték arányba a világon a legolcsóbb szórakozási lehetőség.180-200 ezres konzol figyelembe véve az alternatívákat , több mint megfizethető.Én így látom.

[ Szerkesztve ]

(#3) Xaels


Xaels
félisten

Értem az aggodalmaid és egyet is értek vele. A MS kapálózásaival a (még) jelen generációban nagyon sokat ártott a videójáték piacnak. Amire nem tértél ki még az a különféle előfizetéses modellek, szerintem hosszútávon ez is nagyon ártalmas annak ellenére, hogy vannak olyan játékok amiknél ez egy jól működő opció lehetne. A Series S gyakorlatilag egy baszott nagy vasmacska a nextgenre hiába olcsó. Nem vagyok én Xbox ellenes, az X360-at nagyon szerettem és a Gears-t is mai napig az új részeket kivéve...

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#4) BoB


BoB
veterán

Értelmes játékokkal kell játszani nem ilyen ratyiságokkal és akkor nincs gond :))

Combat Mission Shock Force 2
Gary Grigsby's War in the East
Warplan
Command: Modern Operations
Shadow Empire

Fentebbi játékok felnőtteknek szólnak és nem 5 éves gyerekeknek.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5) Freiherr válasza BoB (#4) üzenetére


Freiherr
őstag

Uhh, végre egy igazi csontstratéga rajtam kívül. :)

Back to the future

(#6) Gombafa válasza BoB (#4) üzenetére


Gombafa
újonc

Kösz, ez egész érdekesnek tűnik: Command: Modern Operations

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.