Hirdetés

2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Egy live CD jól tud jönni ilyenkor, azzal le tudod menteni az adatokat a gépről, aztán reinstall...

"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."

(#2) raczger válasza Honkydoo (#1) üzenetére


raczger
őstag

Lehet az lesz, elvileg van itthon valahol. Még mindig nem töltötte be csökkentett módban, de tölt mint állat...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#3) szakatsa válasza raczger (#2) üzenetére


szakatsa
csendes tag

Szerintem nem SW hiba. A tünetek alapján simán meghalt a merevlemez... ha van másik PC, tedd át a vinyót, CHKDSK -F parancsot neki, és mentsd az adataidat... ha van külső merevlemezed, kiveheted a tokjából, és beleteheted, bár javaslom inkább egy új megvételét...

(#4) raczger válasza szakatsa (#3) üzenetére


raczger
őstag

Sajnos csak egy PC van itthon, a többi laptop. Amint sikerül kiírnom ezt a nyomorult livecd-t, lementem az adatokat, aztán megy fel a win és futtatom a chkdsk-t, kösz a tippet!

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#5) raczger válasza szakatsa (#3) üzenetére


raczger
őstag

Úgy néz ki, hogy igazad lesz, sok-sok hibát talál, azt hiszem elkezdem lementeni amit csak tudok.

Eddig ez a három féle hibaüzenet jött elő:
file record segment is unreadable
deleting corrupt attribute record
deleting corrupt attribute list entry

Ha mindent sikerül lementenem, akkor összeteszem a két kezem, mert a vinyó még garis.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#6) raczger


raczger
őstag

Rég volt ennyire f*s hétfőm... Alig egy órája sikerült elkezdeni lementeni az adataimat, de iszonyat lassan csinálja. Kb 100-200 gigát lenne jó lementeni, de ezt 1mb/sec sebességgel csinálja...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#7) szakatsa válasza raczger (#6) üzenetére


szakatsa
csendes tag

Igen, a haldokló vinyók átka...

(#8) kmisi99 válasza raczger (#6) üzenetére


kmisi99
addikt

Legalább még menthető. Én nyáron egy új videokártyától jutottam el oda, hogy kinyírtam az 1TB os hddm et rajta pár elég fontos adat amik örökre elvesztek.
Kb ez a történet ment végbe egy videokártya vásárlás után.
Új vga hazavisz->gépet szétszed kitakarít vga berak->Szar a gép->szanaszéjjel szedem a gépet majd összerakom->Még mindig szar->kiszedek mindent majd 1 nap szenvedés->Működik.-> winfos install->vga driver megbolondul a képnek csak a 90% látszik->2 nap szenvedés mire vissza bírom állítani->win reinstall mert a win8 kalap...->Szar a hdd formázása->Hdd át másik gépbe, hogy átformázzam->Menet közbe látom, hogy nincs rádugva a táp a hddre, mondom úgyse lesz baja->hdd elfüstölt->Nagy bánkódások aztán 2-3 nap múlva az új vga ventilátora bedöglik->Ment vissza gariba és kértem vissza a pénzem.

(#9) tope válasza raczger (#6) üzenetére


tope
addikt

1 hülye kérdés tőlem, de miért a C meghajtón tartod a fontos infókat ? (igaz most ebben az esetben elvileg mindegy ha tényleg a vinyó döglődik)

(#10) raczger válasza kmisi99 (#8) üzenetére


raczger
őstag

Olvasni is rossz, rossz így megtanulni, hogy bizony folyamatos naprakész backupnak kell lennie otthon.

Most azon gondolkozok, hogy veszek másik vinyót, egy kicsit gyorsabbat és arra teszem a rendszert, ezt meg amit gariba vissza viszek majd mentésnek használom kizárólag. Gariba elvinném, aztán lehet januárig várhatnék egy másik vinyóra...

(#9) tope : a c-n kb semmi fontosat nem tárolok, d-n vannak a cuccaim, de egy vinyóról beszélünk, csak két partícióra osztva. A legfontosabb dolgaim így is megvannak máshol, de pl a fényképeim eredeti, tömörítetlen raw-jait nem mentem két helyre, de nagyon jó lenne, ha nem veszne el.

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#11) szakatsa válasza kmisi99 (#8) üzenetére


szakatsa
csendes tag

Van itt a PH-n egy pali, aki adatmentéssel foglalkozik (kereső->adatmentés) és ő az elfüstölt merevlemezeket is vissza tudja hozni... ha tényleg fontos adatok voltak, akkor megér egy próbát...

(#12) szakatsa válasza raczger (#10) üzenetére


szakatsa
csendes tag

Minden fontos adatot legalább 2 helyen kell tárolni... Én a képeket külső + belső merevlemez kombón tartom, de a legfontosabb adatokat (igen, van ennél fontosabb, újra beszerezhetetlen adatom) titkosított (MAC alapból tud ilyen képet létrehozni) lemezképen a google Drive és a Dropbox mappáiban tartom (lévén kis mennyiség)... közel esélytelen, hogy ez a 2 felhőszolgáltatás, és a belső + külső merevlemezem egyszerre megadja magát...

(#13) kmisi99 válasza szakatsa (#11) üzenetére


kmisi99
addikt

Annyira fontos adat nem volt, hogy értékes csak emlékek. De az a hdd már rég valahol máshol van. Beküldtem gariztatni és kicserélték újra.

(#14) raczger


raczger
őstag

Na előbb lefagyott a gép, aztán nem indult el. Szarakodtam, nézegettem mi lehet a probléma, ramokat megcseréltem és most újra megy... Ez nem fog a kedvenc hétfőim közé tartozni!

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#15) szakatsa válasza raczger (#14) üzenetére


szakatsa
csendes tag

Na igen, ez lehet az instabilitás másik oka... bocs, erre nem gondoltam, rögtön a merevlemezre gyanakodtam, mert az gyakoribb... ha RAM, akkor AIDA stabilitástesztet neki! az kimutatja...

(#16) raczger válasza szakatsa (#15) üzenetére


raczger
őstag

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor a gépet véletlen kicsit meglöktem, szóval lehet valami érintkezés ekkor elmozdult, de akkor is fura. Köszönöm a tippet, futtattam aida stress tesztet, nem mutatott semmi problémát.

Elég jól haladok a mentéssel, eddig hibás fájlba nem is ütközött, csak szimplán lassú a másolás. Az új vinyót már meg is rendeltem: [link], remélem holnap átvehető lesz és egyúttal be is viszem gariba.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#17) raczger


raczger
őstag

Tegnap estére minden kész lett, utolsó drivert tettem volna fel, a kormányét. Bedugtam volna az usb-be, de kicsiit félrement és az usb-vel megnyomtam a cmos resetet... Fél óra szarakodás után rájöttem, hogy is indulna el a win, de előtte próbáltam egy rendszervisszaállítást, ami a fele felinstallált cuccot letörölte. Remélem ezzel vége is a pechszériámnak.

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.