Hirdetés

2019. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) raczger


raczger
(őstag)

És ez a fotóm se lenne szép, sarkában egy vízerőművel, elterelt Dunával

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#2) CoolMan válasza raczger (#1) üzenetére


CoolMan
(MODERÁTOR)

Tetszik ez a fotód, le is mentem háttérnek. :K

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Nem azért épült volna, mert szépíteni akartak a tájon.
Áramot termelt volna. ;]

Mikor kicsi voltam, még voltam ott a 80-as évek végén/90-es évek elején. Akkor még megvolt a körgát. Utána állították vissza ezt az eredeti állapotot.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) raczger válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


raczger
(őstag)

Húha ez nekem újdonság ;]

Azért jobb így, inkább bővítsék Pakson az atomerőművet újabb blokkokkal.

CoolMan81: köszi :R

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#5) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

A baj csak az, hogy szlovák része megépült, mi okosan kiszálltunk az egészből, szóval építettünk nekik egy fél erőművet, de a dobbantás miatt az összes termelt energia és pénz nekik megy :)

A képek gyönyörűek, imádom ezt a helyet. A lepencei strand(nyugodjon békében) termál medencéiből minden évszakban eszméletlen látvány volt.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6) macsaitamas válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


macsaitamas
(újonc)

Az energiatermelés esetünkben csak járulékos haszon a Duna vízlépcsőzésénél. Valójában azért kell megvalósítani a Duna magyar szakaszának vízlépcsőzését, mert - nem tudom, hogy hány év, mire ezt a "környezetvédők" felfogják - környezetvédelmileg a lehető legrosszabb állapot áll fönt azzal, hogy a Duna Bősig vízlépcsőzve van, a magyar szakaszon pedig nincsen. Egy folyót vagy végig vízlépcsőzünk vagy egyáltalán nem.. Elég irreális gondolat, hogy a németek, osztrákok, szlovákok a nekik áramot termelő, a Dunai hajózást lehetővé tevő, az árvízvédelmet és az öntözést segítő vízlépcsőket a mi kedvünkért majd egyszer elbontják.. addig is a fenti vízlépcsők hordalékmegfogó hatása és a magyar vízlépcsők hiánya miatt a magyar folyamszakaszon a Duna medre erodálódik, mélyül, a környék talajvízszintje éppen ezért esik, amit csak saját vízlépcsőink megépítésével állíthatunk helyre. A hajózás biztosítása nem csak nemzetközi kötelezettségünk, de saját gazdasági és környezetvédelmi érdekünk is (hány kamiont vált ki egy uszály..) Termelékeny, piacképes mezőgazdasághoz és a Homokhátság elsivatagosodásának megállításához, pedig szükségesek öntöző csatornák, aminek előfeltétele a szabályozott vízszintet biztosító vízlépcsők megépítése. Szóval idő kérdése, de a vízlépcsőket meg kell építeni és minél több időt vesztegetünk, a helyzet annál rosszabb lesz..

(#7) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Dunakanyar.

(#8) minek?:S válasza macsaitamas (#6) üzenetére


minek?:S
(őstag)

Én nem értek ehhez tényleg .. de laikusként azt mondom, ne b@sszuk már szét ezt a gyönyörű tájat ... Annyi más hely van, ami nem ilyen, és építeni is lehet oda. Ha itt élnél szvsz te is ezt mondanád szerintem.

"A középkorban az egyház égette az eretnekeket, aztán nácik, kommunisták voltak, most meg feminácik és SJW-k vannak."

(#9) Csapoati válasza raczger (#4) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Kétszeres áron? S azt tudod, hogy többe került visszabontani az addig elkészült dolgokat, mint amennyibe a befejezés került volna? Ráadásul azóta is Hágán van a per Magyarország és Szlovákia között, mert egyoldalúan felrúgtuk a szerződést, ami miatt a bősi erőművet sem lehet csúcsra járatni. Ja és akkor ott van még a Szigetköz kinyírása kvázi bosszúból a leállítás miatt. Nagyon hülyén csináltuk. :(

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.