Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) raczger


raczger
(őstag)

És ez a fotóm se lenne szép, sarkában egy vízerőművel, elterelt Dunával

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#2) CoolMan válasza raczger (#1) üzenetére


CoolMan
(MODERÁTOR)

Tetszik ez a fotód, le is mentem háttérnek. :K

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Nem azért épült volna, mert szépíteni akartak a tájon.
Áramot termelt volna. ;]

Mikor kicsi voltam, még voltam ott a 80-as évek végén/90-es évek elején. Akkor még megvolt a körgát. Utána állították vissza ezt az eredeti állapotot.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) raczger válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


raczger
(őstag)

Húha ez nekem újdonság ;]

Azért jobb így, inkább bővítsék Pakson az atomerőművet újabb blokkokkal.

CoolMan81: köszi :R

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#5) hoffman_


hoffman_
(veterán)

A baj csak az, hogy szlovák része megépült, mi okosan kiszálltunk az egészből, szóval építettünk nekik egy fél erőművet, de a dobbantás miatt az összes termelt energia és pénz nekik megy :)

A képek gyönyörűek, imádom ezt a helyet. A lepencei strand(nyugodjon békében) termál medencéiből minden évszakban eszméletlen látvány volt.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6) macsaitamas válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


macsaitamas
(újonc)

Az energiatermelés esetünkben csak járulékos haszon a Duna vízlépcsőzésénél. Valójában azért kell megvalósítani a Duna magyar szakaszának vízlépcsőzését, mert - nem tudom, hogy hány év, mire ezt a "környezetvédők" felfogják - környezetvédelmileg a lehető legrosszabb állapot áll fönt azzal, hogy a Duna Bősig vízlépcsőzve van, a magyar szakaszon pedig nincsen. Egy folyót vagy végig vízlépcsőzünk vagy egyáltalán nem.. Elég irreális gondolat, hogy a németek, osztrákok, szlovákok a nekik áramot termelő, a Dunai hajózást lehetővé tevő, az árvízvédelmet és az öntözést segítő vízlépcsőket a mi kedvünkért majd egyszer elbontják.. addig is a fenti vízlépcsők hordalékmegfogó hatása és a magyar vízlépcsők hiánya miatt a magyar folyamszakaszon a Duna medre erodálódik, mélyül, a környék talajvízszintje éppen ezért esik, amit csak saját vízlépcsőink megépítésével állíthatunk helyre. A hajózás biztosítása nem csak nemzetközi kötelezettségünk, de saját gazdasági és környezetvédelmi érdekünk is (hány kamiont vált ki egy uszály..) Termelékeny, piacképes mezőgazdasághoz és a Homokhátság elsivatagosodásának megállításához, pedig szükségesek öntöző csatornák, aminek előfeltétele a szabályozott vízszintet biztosító vízlépcsők megépítése. Szóval idő kérdése, de a vízlépcsőket meg kell építeni és minél több időt vesztegetünk, a helyzet annál rosszabb lesz..

(#7) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Dunakanyar.

https://tinyurl.com/humbucker-magnetic-field

(#8) minek?:S válasza macsaitamas (#6) üzenetére


minek?:S
(őstag)

Én nem értek ehhez tényleg .. de laikusként azt mondom, ne b@sszuk már szét ezt a gyönyörű tájat ... Annyi más hely van, ami nem ilyen, és építeni is lehet oda. Ha itt élnél szvsz te is ezt mondanád szerintem.

Üdv.:M.

(#9) Csapoati válasza raczger (#4) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Kétszeres áron? S azt tudod, hogy többe került visszabontani az addig elkészült dolgokat, mint amennyibe a befejezés került volna? Ráadásul azóta is Hágán van a per Magyarország és Szlovákia között, mert egyoldalúan felrúgtuk a szerződést, ami miatt a bősi erőművet sem lehet csúcsra járatni. Ja és akkor ott van még a Szigetköz kinyírása kvázi bosszúból a leállítás miatt. Nagyon hülyén csináltuk. :(

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.