Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
pedig létezett, csak a szájhagyomány útján kissé torzult. chernobyl, aka CIH volt a neve link.
nem havonta, hanem évente egyszer ütött be és nem 28, hanem 26.án. bár a későbbi variánsa már havonta ment (CIH v1.4/CIH.1019).
"CIH's dual payload was delivered for the first time on April 26, 1999, with most of the damage occurring in Asia. CIH filled the first 1024 KB of the host's boot drive with zeros and then attacked certain types of BIOS. Both of these payloads served to render the host computer inoperable, and for laymen the virus essentially destroyed the PC. Technically, however, it was possible to replace the BIOS chip, and methods for recovering hard disk data emerged later."
nekem kukázta egyszer a bootszektoromat (vinyó túlélte), a biost a közben benyomott reset megmentette.
először csak fertőzött, tehát ha a dátum nem csinált semmit, akkor inaktív volt, csak éppen összefertőzte az összes exét. mellette -egyik elsőként- beette magát a bootba, szóval eléggé necces volt leszedni. csökkentett módban ment, de úgy meg pl a norton antivirus nem volt hajlandó elindulni. f-secure ment, dos promptból szintén ki lehetett gyomlálni. amiatt is volt necces, mert sokáig nem is tűnt fel senkinek a létezése, és eszméletlenül elterjedt volt. pl a SiN nevű játék demojára (és ezzel pl a PC Guru cd mellékletére, itt még évekre vagyunk az elterjedt lakossági adsltől) is felkerült.
a dátum átállítása egyébként tényleg védett ellene.
Azt viszont nem hiszem, hogy bárhogy el lehet érni azt, hogy windows alól kukázzon egy alaplapot...én ezért is nem hittem el.
pedig dehogynem.... korai vírusok még általában nem adatokat loptak.[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trump vagy Harris
- Le Mans Ultimate
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest