Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz BiP #8 üzenetére

Teljes mértékben egyetértek.

Azért nemsemmi volt ez a videó. Amikor az első képeket megláttam, na mondom, ha ez a játék akkor már egész jó lesz... Aztán rájöttem, hogy az a valóság volt... :U

Szerintem se életképes a multitouch technológia ilyen felhasználása. És most nem csak a játékra gondolok, hanem magára az egér kiváltására. Infopultoknál tökéletes, otthoni felhasználásra gondolok.
    Egyrészt kényelmetlen a képernyőt tapogatni. Fárasztó : ) Ami egy szintig nem baj, elvégre kis testmozgás kell. Lehet ha ez elterjedne, akkor pár éven belül kigyúrt kezű kockák jelennének meg :)
    Na, de most komolyan, egy jobb stratégiai játékkal (CNC, supreme commander, settlers stb) eljátszik az ember 3-4 órát is. Főleg multiban. Ki a fene tapogatna folyamatosan 3-4 órán át egy képernyőt maga előtt? :D Meg ha már itt tartunk kinek a szeme bírja azt, hogy kb kényelmes kéztartással durván 35-40 centire legyen a monitortól?
    Sajna ez nem lesz hosszú életű.

Én is pontosan úgy tudnám elképzelni, hogy lenne egy multi touchpad, mint valami egéralátét, és ott lehetne tapicskolni... Persze kérdés, hogy ennek is milyen sebessége lenne. Meg, ugye nagyon hasonló lenne a laptopos touchhoz. Ahol elég nagy akadály a mérete. Amikor 3x húzod keresztbe az ujjad mire eljutsz egyik saroktól a másikig...
    Szal a sebesség még így is kérdéses lenne, de ha ez meg is oldható, akkor is ottvan a tévesztés veszélye...
    Mert ugye, egérnél vagy lenyomod a gombot, vagy nem. Itt viszont gondolom lennének kézmozdulatok. Amikre külön-külön reagálna a program, ahogy azt láthattuk is a videóban. Na és itt viszont már, ha ez keveredik a sebességgel, előjöhetnek a gondok.
    Arról nem is beszélve, hogy mi van ha épp nem akarsz nyomni semmit, nem akarsz mozgatni semmit... Akkor szépen a levegőben tartod majd a kezed, nehogy aktiválj valamit a touchpadon? :)
    Háát szóval ez necces nagyon... Nem véletlen, hogy az egér, aminek alapötlete 40 éve ugyan az, még mindig az egyetlen, mindenre jó alternatíva.
    Persze fejlődni muszáj, és ilyen rögös az útja, de ezt szerintem már söpörhetik is az asztal alá :)

Új hozzászólás Aktív témák