Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Van egy megszokós része, de az nem ilyen durva. Azonnal menj vissza az optikába, és szólj, hogy mérjék be, mert lehet, hogy elírtak egy paramétert, vagy nem azt gyártották le, amit kéne.
Nekem nemrég ugyanez volt (csak homály képpel) meg egyszer régebben is :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#2) Jack Hunter


Jack Hunter
(csendes tag)
LOGOUT blog

Gyerekkorom óta szemüveget hordok,kétévente cserélem.Az első pár hét,pláne ha az ember nem cserél túl gyakran szemüveget,olyan mint a terhesség.Szédülés,fejfájás,hányinger is jelentkezhet.Amit ábrázoltál,annak nem az új szemüveg az oka.Valószínűleg deformált a keret,vagy eltérő,rosszul kalibrált dioptria az oka.
Egy biztos,csatlakozva az előttem szólóhoz:
Mars vissza az optikushoz,és reklamálni,reklamálni,reklamálni!
Egy pár szemed van,nem éri meg kínlódni.

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#3) D1Rect


D1Rect
(félisten)

Kevesebbet kell inni munkában!

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#4) hcl válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Nekem talán egynél volt hosszabb időszak. A többinél, amikor jól sikerült összerakni, kb. az első pillanattól frankó.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#5) doeeg


doeeg
(senior tag)

Én 14 éves korom óta vagyok szemüveges, 29 éves koromig nem is tudtam, mi az hogy cilinderes. Mint kiderült, kezdetektől olyan kellett volna... Nem mindig lövik be jól, hogy mi kell neked. Én egy független helyen nézetném meg, és annak az eredményével vinném vissza az eredeti helyre.

El Hopaness Rom Tic || "Success is my only motherf*ckin' option, failure's not" - Eminem || "I feel bad about the bad things, I feel good about the good things. But I wouldn't change a thing." - Dave Grohl

(#6) madgie válasza doeeg (#5) üzenetére


madgie
(titán)

Az eredeti helyre menjen reklamálni, egy csomó "független" helyen telebeszélik a feját hülyeséggel, hátha csináltat ott is egyet.

A torzításhoz hozzászólva: nem multifokális az a szemüveg?

(#7) Putyin90


Putyin90
(aktív tag)

Először is köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét! Holnap mindenképp visszaviszem oda, ahol vettem.

Ha nem akarja elismerni, hogy hibás a lencse, (erre látok nagyobb esélyt) akkor van valami hivatalos szerv, akihez fordulhatok?

(#8) hcl válasza Putyin90 (#7) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Talán a fogyasztóvédelem. De nekem eddig mindenhol normálisan álltak hozzá, és cserélték. (Pláne amikor kiderült, hogy elírták az egyik számjegyet :D )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#9) Kálmi2


Kálmi2
(aktív tag)

Legutóbbi szemüvegem nekem is ilyen volt. Annyi különbséggel, hogy én úgy látam benne a világot mintha egy crt tv-n néztem volna, az egyenesek is görbültek :D Vissza mentem az optikába azt mondták pár napot várjak vele, hogy szokja a szemem és pár nap múlva tényleg megszoktam, normálisan láttam utána. Ennek ellenére lehet valamit elrontottak vele, csak a szemem így is képes volt megszokni :D Mindenestre azóta kontaktlencsére váltottam, mostmár ha felteszem a szemüveget ismét látom, hogy torzít.

[ Szerkesztve ]

(#10) Hieronymus válasza Putyin90 (#7) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Én egyszer jártam meg. Azóta gyakorlott szemorvoshoz járok, meghatározni az optimális lencséket.
Ha baj van az új szemüveggel, azonnal vissza kell vinni a készítőhöz. Amelyik szemüveg a második napon még gondot okoz, az nincs rendben.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#11) Putyin90 válasza Hieronymus (#10) üzenetére


Putyin90
(aktív tag)

Gyakorlott szemorvosnál voltam. Szemészeti szakrendelésen vették le a paramétereket és azzal a papírral mentem az optikushoz.

Szerk.: ilyenkor is érvényes az, hogy elállhatok a vásárlástól és visszakérhetem a pénzt 3 napon belül?

[ Szerkesztve ]

(#12) villamos válasza Putyin90 (#11) üzenetére


villamos
(őstag)

Nekem is volt ilyen, amikor új szemüveget csináltattam. Aztán egy idő után elmúlt.
Az okozta, hogy a régi szemüveg kilazult néhány helyen, és ettől az egyik lencse közelebb volt a szemhez, mint a másik. A szem pedig aztán ehhez alkalmazkodott. Viszont ez az új szemüveghez nem volt megfelelő. Egyébként minden évben el kellene vinni a szemüveget beállítani, ill karbantartani.

[ Szerkesztve ]

PFUDOR

(#13) lezso6 válasza Kálmi2 (#9) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az normális, ha nagyobb dioptriára váltasz. Az olcsóbb (pl sima szférikus) lencsék optikai tulajdonságai közel sem tökéletesek, így minél erősebb (dioptria, prizma) a lencse, annál jobban torzít. Meg a vékonyítás is okozhat torzítást. De ezeket általában meg lehet szokni. Ha viszont nem tudod megszokni, akkor jobb lencsét kell venni, pl aszférikusat. Utóbbi persze nem tökéletes, de sokkal jobb. Meg persze drágább. :D

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#14) TheLázs


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Én tudom, miért van a problémád.

Te balra lejtesz egy kicsit.
:U

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#15) Kálmi2 válasza lezso6 (#13) üzenetére


Kálmi2
(aktív tag)

Köszönöm :) Akkor ez ilyen, mert amúgy megtudtam szokni, nálam csak egyszerűen nagyonn dioptria lett. Sejtettem, hogy ilyesmi lehet a háttérben, csak furcsa volt, mert előtte sose volt ilyen gondom.

[ Szerkesztve ]

(#16) UnA válasza Putyin90 (#11) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Igaz, hogy mi nem vagyunk szemorvosok itt a fórumon, de az azért számít, hogy milyen dioptriájú az új lencse (és hogy esetleg korábban milyen volt).

És ahogy már mások is írták, a szemüveggel szükségszerűen jár valamilyen torzítás.

(#17) prolad


prolad
(őstag)

Cilinder nem lehet az oka? Már ha van. Emlékszem amikor kaptam egy olyan szemüveget, mintha meghajlott volna a tér.

(#18) Putyin90 válasza prolad (#17) üzenetére


Putyin90
(aktív tag)

Van cilinder és az a gond. Ma visszamentem az optikushoz, elmondtam mi a gondom, azt mondta, hogy ők azt gyártották le, amit az orvos a papírra írt. És tényleg így van, mert elvittem egy másik optikushoz is kíváncsiságból, bemérte és a lencsék olyanok, mint ami a papíron van. Az optikus, akinél csináltattam felrakott a fejemre egy olyan szerkezetet, mint ami az orvosnál is volt (nem tudom a nevét, cserélgetni kell benne a lencséket) és arra jutottunk, hogy erős a cilinder, de az is lehet, hogy nem is kell a cilinder. Szóval a szemész cseszte el... :U
Meg az optikus kivitt azzal a szerkezettel a fejemen a szabadba is, és szerinte a szemésznek is ezt kellett volna tennie.
Szerencsére csak az egyik lencsét kell majd kicserélni, amit +4000 forintom bán majd. Pénteken délután lesz szemvizsgálat az optikusnál, még arra visszamegyek majd.

Az egészben csak az bosszant, hogy direkt azért mentem szemészeti szakrendelésre, mert, hogy abban az orvosban jobban bízom, mint akit az optikus hoz a magával, hát úgy látszik hiba volt.

[ Szerkesztve ]

(#19) quailstorm válasza Putyin90 (#18) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

"Az egészben csak az bosszant, hogy direkt azért mentem szemészeti szakrendelésre, mert, hogy abban az orvosban jobban bízom, mint akit az optikus hoz a magával, hát úgy látszik hiba volt."

Én is így jártam, a szemorvos még a bemérős gépnek se hitt, pedig a most hordott szemüvegemhez egészen közel volt az.
Próbakeretnek hívják azt a cucckombót, és érdemes megnézni az állapotát a lencséknek, mielőtt beteszik. Engem a karcos kopott próbalencsékkel szívattak meg.
+20k bánta, külsős helyen szakvélemény, optometrista által, új lencsék garanciában, visszanejöjjöntöbbet (nem is fogok).

Cilinder beállítása se 5 perc, ha valaki maximalista és még prizmás is kell neki, akkor simán elmegy 45-60 perc is a különböző vetített minták nézésével.

Az más kérdés, hogy most a prizmás cilinderes szemüveggel a "fúrjuk fel a szekrényt a falra" vicces tud lenni :DDD Szerencsére van vízmérték.

[ Szerkesztve ]

(#20) madgie válasza quailstorm (#19) üzenetére


madgie
(titán)

Prizma azért elég ritka, szerintem kb 20 darab prizmás szemüveget kellett csiszolnom 18 év alatt.

(#21) quailstorm válasza madgie (#20) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Ez tény, bár az esetemben azt nem rontotta el, egyezett a szemorvos és az optometrista eredménye. A szférikus és a cilinder nem.
A prizma csak példa volt a hordóhatásra és a torzulásra, ott már tényleg nem lehet vakon bízni a szemre párhuzamosban.

(#22) Hieronymus válasza Putyin90 (#18) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennyit a gyakorlott szemorvosról. :((

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#23) prolad válasza Putyin90 (#18) üzenetére


prolad
(őstag)

Lehet hibázott az orvos, de ha kell majd cilinder (bármikor), arra készülj, hogy kemény lesz az elején. Nekem az első pár napban nap végére már kicsit olyan érzésem volt, mintha részeg lennék :D Egészen egyedi élmény, az biztos.

(#24) szaszyka


szaszyka
(aktív tag)

Csak egy jótanács: Ne húzd 8 évig a szemüvegcserét!!! Maximum 2 év, olyan optikába menj, ahol van rendes orvosi rendelés, rendes szemvizsgálattal. Lencséből minimum Essilor, vagy Zeiss középkategória 25-30.000Ft / lencse áron. Ezek alá nem szabad adni, mert mégiscsak az egyik, ha nem a legfontosabb érzékszervről van szó. Lencsén nem szabad spórolni!!!

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#25) Putyin90 válasza szaszyka (#24) üzenetére


Putyin90
(aktív tag)

Ma volt szemvizsgálat az optikában, ahol a szemüveget csináltattam. Az optikus mondta, hogy menjek el, elmentem. Aki most vizsgált teljesen más értéket állapított meg, mint amit a szakorvos.

Szakorvos szerint:

Optikus embere szerint (ez a szemüveg lett legyártva és ezzel dőlt minden jobbra):

Érdekes...

Mindenesetre most alaposan megvizsgált a szemész, kimentem a szabadba is, normálisan láttam mindent, jobban (élesebben), mint a mostani szemüvegemmel. De így is lesz egy kis lejtés, csak most balra, de azt mondta, hogy ezt meg kell szokni, nem lehet mit csinálni. De már közel sem akkora, mint azzal, amit a szakorvos állapított meg.

Elmondta, hogy az a gond, hogy távolra nézéshez a jobb szememet használom és ezért látok furcsán a ballal. Most ugye 1,25-ös lesz a bal szememen, de azt mondta, hogy október körül menjek majd vissza, mert 1,50-es kellene, de azzal már zavaró volt a lejtés így most csak 1,25-ös lesz.

[ Szerkesztve ]

(#26) madgie válasza Putyin90 (#25) üzenetére


madgie
(titán)

A cilinderes dolgot át lehet váltani, tehát a sph +1,75 cyl -1,75 83 fok az sph 0,00 cyl +1,75 173 fok. Ez már azért hasonlít valamennyire a második értékre, nem? (a 0 fok = 180 fok)

Tippre az első helyen azt adták, ami “nyersen kéne”, de nem bírja az agyad elviselni. Ezért is kaptál most gyengébbet, ilyenkor 6 hónaponta emelnek kicsit, legyen időd megszokni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.