Hirdetés

2020. szeptember 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rodrigez


rodrigez
(senior tag)

Értem én, hogy a Windows 7 még mindig nagy felhasználó bázissal rendelkezik. De most tényleg megéri visszaportolni a DX12 futtatási környezetét egy olyan operációs rendszerre, melynek 2020 januárjában megszűnik a támogatása? Jó persze, ha addig is sokan megvesznek egyes játékokat emiatt akkor üzletileg megérheti, de ezzel pont nem a váltást erősítik az emberekben, hanem a maradást.

(#2) csicso82 válasza rodrigez (#1) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

+1 ezt akartam én is kérdezni, nem értem.... 4 hónap és vége a Windows 7-nek. 2023 januárjában vége a Windows 8.1 támogatásának és onnantól csak a Windows 10 aktuális és az azt megelőző 2 build-et kell támogatnia.

(#3) satz18 válasza rodrigez (#1) üzenetére


satz18
(őstag)

Szerinted aki eddig nem váltott win7 ről 10-re az nem pont le fogja szarni hogy lejár a támogatás?

Asus GL502VS, Lenovo x60, Xiaomi Mi 9T, PS 3

(#4) Fecogame válasza satz18 (#3) üzenetére


Fecogame
(veterán)

+1

Attól, hogy vége a támogatási időszaknak, még ugyanúgy működik tovább az OP rendszer.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#5) Cathfaern válasza satz18 (#3) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Elég sok cégnél pont azért most álltak neki a váltásnak. De nyilván őket meg a DX12 nem érdekli, szóval ettől még fura marad a dolog.

(#6) csicso82 válasza satz18 (#3) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Nem a felhasználók oldaláról van szó hiszen közöttük még van aki Xp-t használ. Hanem az MS miért töri magát? Pont az - is - a lényege a Windows 10-nek, hogy vannak okok ami miatt kénytelenek sokan váltani, ilyen ez a DX 12 dolog is. Mert pl. egy játéka nem fut Windows 7-en. Ezzel úgymond egy kis "erőszakkal" de terelik a népet a Windows 10 felé.

(#7) Ueda válasza csicso82 (#6) üzenetére


Ueda
(aktív tag)

És a MS miatt szívjanak a játékfejlesztők, akiknek a játékeladás az érdekük ?

(#8) Ðávid


Ðávid
(aktív tag)

Windows 8.1-re nem akarnak valami hasonlót meglépni?

(#9) VinoRosso


VinoRosso
(addikt)

nesze semmi fogd meg jól

(#10) Televan


Televan
(veterán)

Ez olyan mint a király ajándéka. Hoztam is DX12 meg nem is.Az MS megadja a lehetőséget a fejlesztőknek,de a többi rajta múlik.Ő jó fej volt,de ha valami nem működik mossa kezeit. Lehet hogy volt nyomás a fejlesztők részéről,vagy a saját stúdiójának kellett a Gears 5 miatt,mert nem akarnak már foglalkozni a DX11 móddal.

(#8) Ðávid Windows 7 -nek sokkal nagyobb a bázisa.

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#11) Cassi válasza Ðávid (#8) üzenetére


Cassi
(aktív tag)

Ahhoz már jó ideje nincsenek frissített grafikus meghajtók, és sokkal kevesebb játékos használta, mint a 7-est.

(#12) Ribi válasza csicso82 (#6) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Nem hiszem, hogy törték magukat. El tudom képzelni, hogy ennek nagy része már WOW előtt is megvolt, csak miattuk teljesen megcsinálták. Nyilván megfelelő pénzért.
Most meg kiadták, hogy bárkinek elérhető. Nem sokat törte magát az MS és ezután sem kell, hiszen ezután csak a játékfejlesztőkön múlik minden. Nekik majdhogynem jó, hogy w7 véget ér. Ez után tényleg csak feteszik a kezüket, hogy nem supportált OS, nem supportált metódus.

(#13) Bici


Bici
(nagyúr)

Ezek után illene legalább biztonsági frissítésekkel tovább vinni a W7 támogatását valamivel.
Mert az nagyon furcsa, ha új funkciót kap egy OS, de biztonsági foltokat nem.

(#14) Hunpriest válasza Televan (#10) üzenetére


Hunpriest
(aktív tag)

vagy a saját stúdiójának kellett a Gears 5 miatt,mert nem akarnak már foglalkozni a DX11 móddal.

Ez a legvalószínűbb. Igazából jófejség, hogy akkor már publikálják is. A Win 7 még mindig 20% felett van a steam userek között, szóval lehet hogy más is élni fog ezzel.

(#15) Anaren91


Anaren91
(senior tag)

Én szeretném, ha windows XP re is átportolnák a DX 12-t, mert hát jó a Win 7, DE az XP az igazi. Arra már vírust se írnak lassan, frissítéssel se kell vacakolni, és ramot is keveset eszik.

(#16) csicso82 válasza Ðávid (#8) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Logikusabb lenne hiszen azt még 2023 januárjáig támogatott de nagyon kevesen használják már ami érthető, hiszen ez az az oprendszer aminek a használata kvázi értelmetlen. Mert ha a régi dizájnt szereted akkor Windows 7-et használj, ha pedig a 8.1-el is elvagy akkor arról nem nagy ugrás a Windows 10.

Két ok szól mellette:
- frissebb mint a Windows 7 - modernebb
- mivel nincsenek build ugrások ezért stabil kevesebb gikszer van vele mint a Windows 10-el.

[ Szerkesztve ]

(#17) VinoRosso válasza Bici (#13) üzenetére


VinoRosso
(addikt)

Igazából nem az OS kapott új funkciót, mert a játékkal jönnek a dll-ek. Durván fogalmazva olyan, mintha a játék DVD-jébe integrálnának egy live oprendszert ami semmi mást nem tud csak a játék futásához szükséges környezetet, betennéd a DVD-t egy oprendszer nélküli gépbe és arról bootolna majd indítaná a játékot.

(#18) FollowTheORI válasza Bici (#13) üzenetére


FollowTheORI
(nagyúr)

Miért is?
A kettő tök független egymástól.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19) Bici válasza VinoRosso (#17) üzenetére


Bici
(nagyúr)

VinoRosso, FollowTheORI: Arra gondoltam, hogy ha az MS támogatja bármilyen módon azt, hogy a júzerek egy részének ne kelljen váltania egy nem támogatott OS-ről egy támogatottra, akkor illene biztosítania azt, hogy ez idő alatt ne legyen a júzer gépe veszélyben.

(#20) Dilikutya válasza csicso82 (#16) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Aki a kezelőfelület alapján választ operációs rendszert, meg is érdemli. Az asztallal, tálcával, gépházzal találkozol a legkevesebbet, hiszen használod a gépet valamire.
Én a Windows 8/8.1-el is tökéletesen jól elvoltam, nem okozott fejtörést a használata.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#21) csicso82 válasza Dilikutya (#20) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

A tömegek akik nem váltanak ritkán jönnek azzal, hogy mert a Windows 10 nem támogatja valamelyik hardverüket vagy valamelyik programjuk nem fut rajta főleg úgy hogy SOHA nem próbálták. De a féléves build upgrade, meg az "ördögtől való" újfajta csempés start menü vagy az AERO hiánya miatt már több sírást hallottam.

Ez akkor is egy béna döntés. ahogy írták lejjebb most kapott egy kiskaput a Windows 7 hogy tovább használd (?) de a biztonsági frissítéseket kb. 4 hónap múlva lelövik.

(#22) #65675776 válasza Bici (#19) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Pont az a lényeg, hogy a MS már nem támogatja a W7-et, így nem érdekli, hogy a fejlesztők és a júzerek hogy barmolják szét, teszik esetleg instabillá. A fejlesztők nagyrésze rá fog ugrani, de legalább ekkora részük nem lesz képes értelmes kódot írni rá. Szóval ha megjelenik egy rakás DX12 játék W7-re, csak éppen kb használhatatlan lesz, míg W10-en meg megy szépen, akkor a fejlesztők lábonlőtték magukat, és igazolják a MS állítását, miszerint a DX12 nem portolható stabilan W7-re. Ergo a sok gány játék miatt többen is váltani fognak W10-re.

(#23) GypsFulvus2 válasza satz18 (#3) üzenetére


GypsFulvus2
(őstag)

Nem tudom más hogy van ezzel, de én váltani fogok e miatt. Eddig számos okból ódzkodtam a win 10-től, de a biztonsági frissítések megszüntetésével kvázi töltött pisztolyt tartanak a fejemhez.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#24) Bici válasza #65675776 (#22) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Ha ez a helyzet, akkor látok benne logikát, de szerintem ez egy borzalmas stratégia.
Mindig rájövök, hogy a nőkén kívül az MS gondolkodását sem fogom soha megérteni.

(#25) csicso82 válasza GypsFulvus2 (#23) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Ránéztem az adatlapodra és elég jó konfigod van simán bírni fogja a Windows 10-et ha gondod van a topikjában segítenek. (Egy tipp: a driver telepítést elsőnek hagyd a Windows-ra, csak azt telepítsd manuálisan amit nem talál vagy hiányos funkcionalitású pl. VGA driver, Audio driver vagy nekem pl. Razer egérhez driver) Ha ez után valami nem jól működik akkor lehet nézelődni frissebb driver, chipset stb. után.

(#26) Kansas válasza GypsFulvus2 (#23) üzenetére


Kansas
(őstag)

Cserébe tudtad évekkel előre, hogy mikor "kerül a fejedhez az a töltött pisztoly", az MS nem csinál titkot a támogatási ciklusából...

@(#25) csicso82: Amin a Win7 megy, azon a Win10 is, hasonló sebességgel, esetleg driver probléma lehet - főleg akkor, ha a Win7 még 32-bites volt, illetve akkor nem megy az in-place upgrade sem

@(#24) Bici : Aki eddig megvolt DX12-nélkül, az ezután is meglesz, ennek a lépésnek a fontos hozadéka inkább az lehet, hogy azok a stúdiók akik eddig csak a Win7-es felhasználók kedvéért nem hagyták el a DX10-11-et, most megtehetik(nyilván a saját felelősségükre), tehát némileg fel fog szaporodni a DX12-es játékok száma, amivel a Win10-et használók is jól fognak járni.

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#27) Duck663 válasza rodrigez (#1) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Hogyne érné meg. Annak ellenére, hogy ingyenesen lehetett váltani, meg össze-vissza akciózzák a legális Win10-et, a felhasználók egy része, nem mutat hajlandóságot a váltásra, én sem. Valószínűleg a fejlesztők könyörögték ki a dolgot, illetve a Vulkan API miatt lehet muszáj, hogy ne azt kezdjék el használni, mert azzal teret veszítenének, plusz elősegítenék, hogy a Win7-et használók, ha váltásra szánják el magukat, akkor más OS-t válasszanak, pl.: elkezdjenek áttérni Linuxra.

Én személy szerint, egyébként teszek rá, hogy a Win7 támogatása megszűnik. Megjegyzem van, legális Win10-em, de egyszerűen a hátamon feláll tőle a szőr, szóval akkor sem váltanék, ha a M$ fizetne érte, hogy használjam.

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#28) Kansas válasza Duck663 (#27) üzenetére


Kansas
(őstag)

Csak azért, mert egy játék Vulkan API-t használ, még nem fut Linuxon, több kell ahhoz annál...

Másrészt megnéznék egy tesztet arról, hogy a Win7 hogy skálázódik 4c/8t felett - nem kizárt, hogy 6-magos(+HT/SMT) procitól felfele benne hagy némi teljesítményt a vasban a Win7

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#29) Dr. Romano válasza Anaren91 (#15) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Felesleges. Én egy megszűnt támogatású Windóz 10-et használok, nincs vele probléma. Egyébként sem a rendszer eszik sok ramot hanem a Chrome ;]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#30) GypsFulvus2 válasza csicso82 (#25) üzenetére


GypsFulvus2
(őstag)

Köszönöm a tippet, bár addig még nagy valószínűséggel platformot is váltok, Ryzenra. Nem rossz ez a mostani konfig sem, de azért vannak már korlátai, meg 2012-ben raktam össze az alapjait, szóval most már időszerű egy komolyabb upgrade.

Kansas: Tudtam, persze, és készültem is rá, de ettől még nem tölt el múlhatatlan öröm...

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#31) FollowTheORI válasza Bici (#19) üzenetére


FollowTheORI
(nagyúr)

Aki nem vált, az eddig is vállalta ezt a kockázatot, szóval majd eldönti megéri e neki maradni és miért akar maradni... ahogy DX12 nélkül is ez lenne a szitu, szóval semmi köze hozzá.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32) Dilikutya válasza csicso82 (#21) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Személy szerint az AERO volt mindig az első, amit kikapcsoltam, a start menünek a teljesen lényegtelen mivoltára pedig a Windows 8 alatt jöttem rá, amikor nem is létezett. De ha valakinek ingere van matatni benne, a programok ugyanúgy ott sorakoznak. Egyedül a Gépházzal nem tudok megbarátkozni, teljesen irracionális, hogy van egy Gépház, meg egy Vezérlőpult, és igazából nem tudja a MS eldönteni, melyiket akarja, van amit csak egyikben lehet megcsinálni, van ahol átirányít a másikba, teljesen átgondolatlan.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#33) GypsFulvus2 válasza FollowTheORI (#31) üzenetére


GypsFulvus2
(őstag)

Milyen kockázatot vállalt(am)? Eddig (és januárig) jöttek a biztonsági frissítések sorra-rendre. Nem volt semmiféle kockázat.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#34) beef


beef
(senior tag)

Az AMD/Intel/Nvidia trióból ki fogja majd a VGA drivereket frissíteni ehhez? Mert, hogy kelleni fog arra jó esély van.

(#35) Bici válasza FollowTheORI (#31) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Szerintem emiatt többen lesznek azok, akik nem váltanak w10-re, ami végül nagyobb kockázatot jelent.

(#36) Anaren91 válasza Dr. Romano (#29) üzenetére


Anaren91
(senior tag)

Áh én nekem nem kell semmi ami új... Lehallgasson a CIA meg az ufók? Frissítgesen nekem magától a rendszer, meg még próbáljanak meg új technológiákat meg apikat behozni? Teljesen jó a DX 9 meg az XP. Sőt win 95 lenne a legjobb csak baja van a 9900k val meg a 2080 Ti-jjal. Win 10... Start menü is milyen? Külön diploma kell hozzá, hogy megértse az ember.😈

(#37) 1shot1kill


1shot1kill
(csendes tag)

Most akkor ennyi erővel win95-re is lehetne opció a DX12 :)

(#38) mzso válasza Ðávid (#8) üzenetére


mzso
(addikt)

Bárcsak. Annak már rég elvágták a torkát. Pedig ez a a leghasználhatóbb Widnows manapság. Nincs kismilló dolog elbarmolva, vagy kivéve, nem hemzseg orbitális hibáktól és nincs teletömve rengeteg hasztalan marhasággal mint a Win 10. Egyedül a start menüt kell pótolni harmadik féltől származó alkalmazással (classic start menu) akinek erre van igénye.

De ez így túl jó, úgyhogy a modernebb CPU-kra a microsoft kivégezte a támogatás meg, frissítést. Meg a backportolt dolgok is csak régebbi, lassabb, erőforrás igényesebb Windows 7-re jönnek.

(#39) Televan válasza beef (#34) üzenetére


Televan
(veterán)

Az új játékokhoz? Szerintem senki sem fog szöszölni vele! ;]

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#40) Dr. Romano válasza Anaren91 (#36) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Jaja nem is értem.... pedig rendes cégek ezek a multik, csak a javunkat akarják ;]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#41) Dilikutya


Dilikutya
(nagyúr)

Igazából amúgy ha csak annyit elérnek, hogy a fos DirectX 11-et végre lehet kukázni, már jó. Még ha nem is teljes funkcionalitású a DX12 támogatás, annyit biztos tud, mint a DX11, csak nem kell mindkettőre fejleszteni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#42) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

A ludak megdöntötték a desznyót!

Végre szólt neki valaki, hogy ha nem is vesznek tudomást a W7 userekről, azok még nem tűnnek el.

(#43) csicso82 válasza Dilikutya (#32) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

A Start menü engem sem hoz lázba, ami extrém sűrű az a tálcára van kitéve ami kevésbé az az asztalon minden másra pedig ott a Mastercard, a start menü pedig A Windows 10-en vállalható, ha onnan kell valami, de ez én vagyok nincs túl sok programok, ha az otthoni gépről beszélünk, de van akinek mások a prioritásai.

(#44) #46105344 válasza beef (#34) üzenetére


#46105344
(törölt tag)

Engem az NV már 2016-ban is lekényszerített a WIN7-ről. Most sem fognak szaladni drivert írni. Nem értem mi a kolbász ez.

[ Szerkesztve ]

(#45) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Amúgy akinek csillió éves konfigja van és a fészbukkra használja annak akármi jó, de ha erős friss hardvere van "friss" játékokkal játszik annak meg kell érteni nincs opció: a legfrissebb rendszert kell használni, minden ezzel szembemenő próbálkozása csak önmagának a szivatása.

(#46) #46105344 válasza 1shot1kill (#37) üzenetére


#46105344
(törölt tag)

Vagy Ray-Tracing kompatibilitás S3 Trio-ig visszamenőleg. ;]

(#47) Reggie0


Reggie0
(nagyúr)

-

[ Szerkesztve ]

(#48) Duck663 válasza Kansas (#28) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Nem is úgy értettem, csakhogy akkor könnyebben kiadhatják a fejlesztők más OS-re is, és megszűnik a M$, DX kötöttség, ami nekik nem jó.

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#49) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Adtak a szarnak egy pofont... Sajnálom aki játékra még mindig win 7-et használ. (Tudom a PH fele mindjárt megkövez :DDD )

"Ez fokozott karbantartást igényel a fejlesztők részéről." - Úgy érzrm lesznek még gondok ezzel. :)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ HIGH END CSÖVES ERŐSíTŐ + JÓ CUCCOK !!!! https://hardverapro.hu/apro/alkukepes_egyedi_high_end_csoves_erosito_ar_alatt_5/hsz_1-200.html

(#50) [CS]Blade2


[CS]Blade2
(addikt)

Most jöttem rá, hogy a két fajta megközelítés egyik tábora nem elég, hogy minden frissítést azonnal telepíteni akar magának, hanem, ha tehetnék akkor azoknak a gépét is lefrissítenék, akik a másik táborba tartoznak. :)) A biztonsági frissítést kapó 7-est is azonnal 10-re cserélnék.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.