Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) myteve


myteve
csendes tag

Nagyon jó, én inkább hagyatkozom az ilyen személyes beszámolókra, mint a gyártóra, reklámra. A végét még külön meg kell dícsérnem :C

(#2) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

:R De nekem drága ez az egér. :DDD

(#3) szablya


szablya
tag

:R

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#4) Prison85 válasza myteve (#1) üzenetére


Prison85
senior tag

Köszönöm! :R Én is inkább a személyes tapasztalatokra hagyatkoztam vásárláskor, mintsem a nagy szaklapok tesztjeire, akik -véleményem szerint- a gyártók kedvében járnak egy-egy magasztaló cikkel, hogy később is megkapjanak néhány terméket tesztelésre. Persze tisztelet a kivételnek. :B

rolkaDb: sokáig tanakodtam, hogy egy egér vajon ér-e ennyit. Pár éve egy ismerősömmel elmentem egeret venni (Logi MX518). Akkor teljesen hülyének néztem, hogy mi a fene kerülhet ennyibe egy műanyag kacaton. Mára engem is elért a láz, de a 18k-s ár valóban elég magas. PH-n egy Deathadder árában megkaptam, csupán folyamatosan résen kell lenni és le kell csapni az adódó alkalomra ;) Persze még így sem olcsó játékszer...

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#5) SemperFi


SemperFi
tag

Apám! Mindég tanul az ember valami újat... Vespula pad, döbbenet! :C

[ Szerkesztve ]

(#6) xman


xman
csendes tag

Egy ideje használok Vespula padot és nem rossz nem rossz, de egy bajom van vele. Eldarálja nagyon hamar az egér talpát. 2 fele van az egyik erősen recés, úgynv. precíz felület, a másik a speed. na most én nem igazán vettem észre köztük robbanásszerű különbséget. A gyári egértappancsokat 5 nap alatt ledarálja. Vettem Üvegszálas teflon matricát!! rá, azzal nagyon álat, de az sem ússza meg ha játszok is vele, akkor max 1 hónap és jelentősen veszít a csúszásából. Nem tom más padok is ennyire eszik az egeret, de ez eléggé.
A másik a zselé párna ami rajta van.. Én régóta csak zselés alátéteket veszek. Ez a keskeny kialakítás eléggé nyomja a kezem. Miért nem kelett valami vastagabb de főleg PUHÁBB anyaggal ellátni nem tom. Az irodai zselés padom közel sem nyomja el annyira a kezem. Én 7000 ft körül vettem, az a tapasztalatom belőle, hogy jó-jó de ennyit nem ér.
Mivel én nem razer egérrel játszom, nem tudom, hogy annak a műanyag alátétei mennyire bírják a padot, de szerintem azt is simán legyalulja percek alatt.

(#7) Prison85 válasza xman (#6) üzenetére


Prison85
senior tag

Én már lassan egy éve használom. Az Imperator tappancsai még most is jól bírják és szerintem még bő egy év futásteljesítmény hátravan, ami szerintem teljesen reális. Tappancsokból csak a gyáriakat fogom megvenni, mert elég jól bírják. A control és a speed felület között elég lényeges a különbség. A control érdesebb és némiképp az egér mozgása is lassabb rajta, de lényegesen pontosabban lehet játszani/lőni, mint a speed oldalon.

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#8) janos666


janos666
nagyúr

Ez a Vespula pad merev (fém vagy szilárd műanyag), mint pl. az eXactMat-ok, vagy hagyományos hajlékony gumis-szövet van a merev keretben?

Tappancsok: Nekem 5 év alatt sem kopott le a teflontap a ChopperHead-ről, pedig nyúztam rendesen. (Pont ma halt meg a görgője. ; Én is csak 1-2 évre saccoltam még új korában a talpak várható élettartamát.)

[ Szerkesztve ]

TV kalibrálást vállalok!

(#9) Prison85 válasza janos666 (#8) üzenetére


Prison85
senior tag

A pad merev műanyag, nem fém, mint az eXactMat: controll oldal lényegesen érdesebb felületet kapott, amely talán egy kicsit kordában tartja az egeret, míg a speed felén akadály nélkül siklik az rágcsáló.

A tappancsok körülbelül két évet bírnak ki, ahogy a jelenlegi állapota mutatja. Szerintem elég strapabíróak.

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#10) janos666 válasza Prison85 (#9) üzenetére


janos666
nagyúr

Kösz, akkor rendelek egyet. :R

(Mondjuk az az új Scarab kicsit jobban tetszik, de azt csak egy nem túl szimpatikus webshopban találtam még itthon, és náluk még jóval drágább is, mint ez a Vespula máshol.)

TV kalibrálást vállalok!

(#11) janos666 válasza Prison85 (#9) üzenetére


janos666
nagyúr

A tappancsok körülbelül két évet bírnak ki

Jobban belegondolva: Itt pontosan mire célzol?

Mert visszagondolva új korában tényleg látványosan kopott hónapról hónapra a ChopperHead talpa, aztán egyszer csak "megállt" a dolog.

És bár még most is van belőle, és el is emelkedik az aljától, viszont teljesen sík a műanyag lapocska, ami régen íves volt.

Akkor ez inkább azt jelenti, hogy mikorra síkká vált, akkor használódott el, és kellett volna lecserélnem? Az utóbbi 1-2 évben pedig már más súrláódási tényezővel bírt a még megmaradt, és már tovább nem őrlődő réteg? (És jobban siklott új korában, csak már megszoktam így, hogy folyamatosan kopott és "nehezedett", majd sokáig így használtam?)

Na mindegy, erre már nem veszek, mert le lesz selejtezve (nemrég házilag kellett barkácsolni a görgőjét, ami nem tudom meddig húzza még a ragasztó [nem véletlen volt az "fogaskerekes" illesztés, nem merev kapcsolat, mint most beragasztva], így rendeltem egy Lachesis-t), de az utódjánál lehet hogy figyelek majd rá.

TV kalibrálást vállalok!

(#12) Degerg


Degerg
csendes tag

Razer Vespulat vennék vagy cserélnék egy Razer Golitahus speed edition-re.

(#13) Prison85 válasza Degerg (#12) üzenetére


Prison85
senior tag

én biz' el nem adom. :)

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#14) Degerg válasza Prison85 (#13) üzenetére


Degerg
csendes tag

Akkor marad a csere, na mikor es hol? :((
:)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.