Hirdetés

2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Keserves dolgokról értekezel, de sajnos egyet kell, hogy értsek. Már nem értünk van a technika, hanem őrült módon mi hajszoljuk bele magunkat, hogy nekünk is meglegyen a legújabb, még ha a réginek semmi baja sincs. "Fussa" rá, egyszer élünk.

"Visszatérve a telefonra. Húsz év alatt most használom a negyediket. Egytől egyig mind „buta” telefon."
Kell jobb? Nekem nem. Egy prózai "Samu" butatelcsim van, amit elég két havonta tölteni. Amire kell, bőven elég. No meg van egy Panasonic kagylótelcsim, amit a bankoláshoz tartok. Cifra zenéket ha tudnak is, nekem csörögnek, mint ahogy egy telefonhoz illik. Ha megszólal a zsebemben, úgy néznek rám, mint a piros egérre, szemükben sajnálat, szánakozás.

Egyelőre ennyi. Majd meglátjuk, hogy kinek mi a véleménye, talán jobban belemerülünk mindabba, amit közöltél.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) potyautas válasza Vakegérke (#1) üzenetére


potyautas
csendes tag

Azt írtam, hogy a szalagon egyel több telefont készíteni nem kerül szinte semmibe. Jobban belegondolva: nem is kell egyel többet gyártani, hiszen nem valószínű, hogy amit elkészítenek, mind eladják. Mielőtt elkészül a tervezett széria, jön egy újabb modell, s a nyakukon marad egy csomó készülék, ami anélkül megy a szemétbe, hogy egyetlen hívást kezdeményezett, vagy fogadott volna. Ez nem veszteség, hiszen bele van kalkulálva az üzleti tervbe. Nem telefon ugyan, de engem megdöbbentett hajdanán az az adat, hogy a szórólapoknak csupán 1%-a hoz vásárlót, a többi feleslegesen készült el.

(#3) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Száz éve a falusi ember csak petróleumért ment a boltba, vagy cukorért."

És pontosan annyira volt kiszolgáltatott helyzetben, mint ma a városi ember. Jégverés, árvíz, belvíz, aszály, viszály, muszáj...
A nosztalgia felejthető. Nem lehet ennyi embert visszaterelni a falusi életbe. Nincs annyi termőterület, erőforrás (pl haszonállatok), tapasztalat, ami megvédené az embereket a katasztrófától.

ruszkik, haza!

(#4) potyautas válasza Hieronymus (#3) üzenetére


potyautas
csendes tag

Nem nosztalgia, hanem a túlélés esélye. Abban igazad van, hogy ennyi embert nem lehet falusi életre terelni.

(#5) UnA


UnA
Korrektor

Többször szerepel a posztban a fejlődés, de egy technológia-váltást csak a saját szempontjából lehet fejlődésnek nevezni – az igaz fejlődéshez inkább az egyéni és társadalmi viszonyok alapvető változásaira lenne szükség.

(#6) Hieronymus válasza potyautas (#4) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Azt gondolom, hogy a túlélést, visszalépés nélkül is lehet biztosítani.
Pontosabban alkalmazkodni. Németország kampányol a rovarok élelmezésbe történő bevezetésére. Sokkal "olcsóbb" és környezet kímélőbb módon lehet a hússal egyenértékű fehérjét előállítani. Ráadásul helyben, jelentős üzemanyag felhasználása nélkül. A műhúsos témában nem akartam ízetlenkedni azzal, hogy a ma kapható műhúsok nagyon bonyolult összetételűek. Sok esetben tartalmaznak keményített pálmaolajat. Ami bizonyosan nem egészségbarát. Ráadásul a világ több részéről kell összehordani a szükséges alapanyagokat.

ruszkik, haza!

(#7) totron válasza Vakegérke (#1) üzenetére


totron
őstag

Kihagyod azt a réteget, ami kívül esik az egyszeri/újgazdag proli világon, azaz hogy ésszel használja a technikát, önmaga és környezete konstruktív boldogulására és nem beültetett céloktól irányítva pörgeti a gazdaságot droidként.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.