Hirdetés

2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Pontosan.

Te (és itt most nem potyautashoz szólok) vajon mindig kérsz számlát? Vagy jó lesz okosba, ötödével olcsóbban?

Nyilván köcsögség kiköltözni a zöld agglomerációba, és utána a város infrastruktúráját használni, mert a falu iskolája mégiscsak... Ugye van ismerős, akihez be lehet jelentkezni beiratkozás előtt, hogy utána a tényleg körzetben lakók ne jussanak be?

Csomó felé borravaló, mert az illető megcsinálta azt, ami a munkaköre. Elhiszem, hogy keveset keres. De ezt hadd ne nekem kelljen kipótolni, ott van rá a munkaadója.

Az iskolába kötelezően beszolgáltatandó fénymásolópapír megvan? És hogy mindig akad egy rakás anyuci, akik ezt osztálypénzen kívül megoldják, mert tudnak hozni a munkahelyükről?

Hasonló az is, amikor "csak 5 percre" megáll a majom, és nem érdekli, ezzel mit okoz a többieknek. Nem érdekel, hogy lusta vagy sétálni, vagy 20%-kal több fuvart tudsz kiszállítani.

A tej élet, erő, egészség.

(#2) Narxis


Narxis
nagyúr

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …” - nem Széchenyi(állítólag)

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#3) Goose-T


Goose-T
veterán

A politikusok mutatják a példát, ennyi.

Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn

(#4) potyautas válasza Narxis (#2) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Most akkor én idézzem a poszt végét? A politikus olyan, mint maga a társadalom, amelyből kikerült. Tegyük fel, hogy nem olyan. Meghozza a célravezető törvényt, aztán a nép (vagy a gazdaság résztvevői, irányítói) elsumákolja. A törvény annyit ér, amennyit végrehajtanak belőle. Ne kelljen aktuálpolitikát előhoznom!

[ Szerkesztve ]

(#5) plömplöm válasza Narxis (#2) üzenetére


plömplöm
őstag

Surányi Miklós: Egyedül vagyunk

[link]

"Segíts magadon, az Isten is megsegít. Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen. Mit használna a dél-afrikai feketéknek az, ha valami isteni hatalom megajándékozná őket Anglia, Franciaország vagy Magyarország alkotmányával?"

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#6) Chaser


Chaser
titán

ez agyarország, mióta eszemet tudom az ügyeskedés ment
hozzánk tartozik ha tetszik ha nem

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7) Narxis válasza potyautas (#4) üzenetére


Narxis
nagyúr

Mindig vannak kiskapuk. Nincsenek célravezető törvények, ebben az országban biztos nincs hacsak nem bizonyos politikusok egyéni érdekeit nézzük. Amúgy meg a társadalomba ivódott az ügyeskedés. Ez nagyon régre nyúlik vissza. Itt már vizsgálni lehetne bizonyos kulturális és egyéb hatásmechanizmust, pl. miért szorgalmasabb egy kínai, japán, koreai mint egy kelet-európai? Aktuálpolitikát pedig nehéz kihagyni.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#8) bkercso válasza joghurt (#1) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ebbe az országba ez a kormányzat való, 100%-ig. Én ezt beláttam és beletörődtem.
Attól még kell, hogy az ellenzék hallassa a hangját, de a jelenlegi helyzeten nem kell meglepődni vagy felháborodni.

Én is láttam olyat, hogy EU-s projekt keretében vasmag-alapanyag fejlesztésre vásárolt vas a cégtulaj úszóházának mozgó talapzatában kötött ki.

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#9) totron válasza Narxis (#7) üzenetére


totron
őstag

Mondanám, hogy jól elkülönülő kultúrkörök kérdése például az ügyeskedés, de mindenki pénzből él. Aközött azért aki büszke a mutyitudományára és aki meghasonulásként, sarokba szorítottságként éli meg, van különbség.

(#10) bitblueduck válasza joghurt (#1) üzenetére


bitblueduck
senior tag

Vagy jó lesz okosba, ötödével olcsóbban?
még ha csak 20% lenne.
láttam olyat hogy a munkás megcsinálta 3 ezerért. tud adni számlát is, ha a biztosítónak elküldenénk de akkor 15 ezer lesz. egy kispénzű családban, ahol ezt a pénzt nehéz még átmenetileg is nélkülözni.
a pontos számok lehet nem ezek voltak, de ilyesmi nagyságrendileg.
nagyon nehéz ebből a körből kitörni anélkül, hogy belerokkanna valaki ha becsületes akar lenni.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#11) nemlehet válasza bitblueduck (#10) üzenetére


nemlehet
őstag

Igen ezzel sokszor az a baj, hogy nem csak az adótartalom a különbség.. Hanem direkt büntet a "mesterember" mert nem akar adózni, ergo nem csak az áfát rakja rá, hanem simán megszorozza a végösszeget 2-5x hogy biztos ne akard hivatalosan lepapírozni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#12) potyautas válasza nemlehet (#11) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Voltam vállalkozó. Az árakat nem lehet az égig emelni, mert az ügyfél elmegy a konkurenciához, vagy egyszerűen lemond a megrendelésről, mert nem tudja kifizetni. A mesterember kapacitása véges, nem tud többet dolgozni. Ha mindent bevall, befizet, nem marad kenyérre. A járulékok csökkentését az adófegyelem javulásával lehet elérni. Azonos összeget be lehet szedni, ha többen fizetik. Vagyis róka fogta csuka. Ha fegyelmezetten adózok, éhen halok. Ha nem fizetem be, nem tud az állam járulékot csökkenteni.

(#13) nullpoint válasza potyautas (#12) üzenetére


nullpoint
senior tag

Vagy van egy másik megoldás is az adók csökkentésre. Ha mondjuk a maffia nem lop el a közösből sokezer milliárdot, akkor lehet minden olcsóbb, és boldogabb, egészségesebb az ország. :K A megoldást akár exportálhatnánk is.

[ Szerkesztve ]

(#14) potyautas válasza nullpoint (#13) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Kérlek, ne komolytalankodd el a témát!

(#15) bitblueduck válasza nullpoint (#13) üzenetére


bitblueduck
senior tag

A tolvaj ne lopjon. Problem solved.
Második rész: hajléktalanság megoldása - mindenki vegyen házat. :)

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#16) fatpingvin válasza potyautas (#14) üzenetére


fatpingvin
senior tag

pedig igaza van. ennek a társadalomnak a rákja ez a meghasonulás hogy mindenki beletörődik és normalizálja azt is hogy a politikai és gazdasági elit mindent IS ellop.

az más kérdés hogy ezzel mit lehet kezdeni, de attól még hogy egységsugarú körben tehetetlen vagy, ez marad a probléma gyökere. szar dolog a tehetetlenség, tudom, ismerem, ezért is húzok innen. nekem nincs szükségem erre az országra, és mint az elmúlt évek értésemre adták, ennek az országnak sincs szüksége rám.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#17) potyautas válasza fatpingvin (#16) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Sajnálom, ha így érzed, de tudd, hogy külföldön mindig idegen maradsz. Ezt az országot valameddig még működtetjük nyugdíj mellett. Ha majd a furgonban befekszem hátra, már nem érdekel.

(#18) Chaser válasza potyautas (#17) üzenetére


Chaser
titán

akarod mondani, valameddig még lesz nyugdíj... :)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19) potyautas válasza Chaser (#18) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

50 évvel ezelőtt is azt mondtuk, hogy nekünk már nem lesz nyugdíjunk. Aztán mégis lett.

(#20) joghurt válasza potyautas (#17) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Igen, ez egy hatalmas döntés. A fiaimnak is ezt próbálom elmagyarázni.
Külföldön nem egyszerűen idegen maradsz, hanem nyugodtan mondhatjuk: néger. Bármennyire is igyekszel beolvadni, bármennyire is megtanulod a nyelvet. Egyszerűen hiányzik az a gyerekkortól eltelt 10-20 évnyi kulturális közeg. Kint mit értenek abból, hogy "Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet."? Te mennyit értesz meg egy kinti hasonló mondásból?

És ha valaki kiköltözik, eldöntheti, mihez kezd majd a gyerekeivel. Kizáró VAGY kapcsolat: Vagy igyekszik megtartani a magyar gyökereket (és akkor ők is négerek maradnak), vagy segíteni a beilleszkedésüket (de akkor pedig a magyarságuk vesztik el). Ismerősök között mindkettőre akad bőven példa.

A szomorú az, hogy az elmúlt tíz évben a leginkább tehetségesek, a külföldön leginkább életképesek hagyták itt az országot. Egyrészt mert nekik volt meg rá a lehetőségük, másrészt mert őket hagyták itt a legkevésbé élni. (Minek fejlessz, ha 1. úgysincs verseny, mert az eredményt mindenki tudja előre - ha egyáltalán van pályázat, 2. államosítják a piacod, 3. vagy csak NER-közeli emberektől kapsz egy visszautasíthatatlan ajánlatot a céged bagóért való átadására stb.?)
És akkor itt van az állami járadékokból élők tömege, akiket a kádárista beidegződésekkel össze lehet terelni, és az őket eltartó aktívaknál nagyobb szavazóbázist jelentenek. Tipikusan a más farkával a csalánt. És sajnos az aktívak nagy része nem fog elmenni, mert itt vannak a gyerekei, rokonai, ismerősei, és nem akar tök egyedül, idegenként új életet kezdeni.

A tej élet, erő, egészség.

(#21) Narxis válasza potyautas (#19) üzenetére


Narxis
nagyúr

Lesz nyugdíjad de nem mindegy mennyi. Azt borítékolom, hogy a mostani harmincasok többségére élethosszig tartó munka vár.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#22) potyautas válasza Narxis (#21) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

A nyugdíj nem kötelező ellátás, hanem szerzett jog. A ledolgozott évek, és befizetések függvénye. Minimálbéres vállalkozó, majd 4 órás munkavállalóként nem számíthattam sokra, de ezt előre tudtam. A barátom sokat fizetett, ő (aránylag) sokat is kap. Persze mindketten dolgozunk 6 éve nyugdíjasként több okból is. Ismerek negyveneseket 10-15 éves bejelentett munkaviszonnyal, ami már nem sokkal lesz több. Nekik tényleg nem lesz nyugdíj, mert 25 év az alap.

(#23) Chaser válasza potyautas (#19) üzenetére


Chaser
titán

ilyen alapon soha semmilyen téren nem lenne baj, mert 50 éve is volt valahogy
az elmúlt 50 évben azért pár dolog történt

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#24) Narxis válasza potyautas (#22) üzenetére


Narxis
nagyúr

Érdekes, hogy mindig a szélsőséges esetek kerülnek elő ha nyugdíjról van szó.

"A nyugdíj nem kötelező ellátás, hanem szerzett jog."

Ezt senki nem vitatta viszont azt már igen, hogy a befizetések értéke évről évre csökken, hiába dolgozol te sokat, az nem jelenti azt, hogy magas lesz a nyugdíjad. Nincs is az állam arra kötelezve, hogy a nyugdíj célú befizetéselket nyugdíjként kezelje, arra költi amire akarja, ráadásul 2012 óta igérgetik az egyéni nyugdíjszámlát, azért nem lesz belőle semmi mert akkor kiderülne, hogy már rég nem működőképes ez a rendszer. Ezt a rendszert ami most van a 20. század elején találták ki és egy jól működő államot vettek figyelembe.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#25) totron válasza joghurt (#20) üzenetére


totron
őstag

Ha csak a tehetségeseknek volt elmenni lehetőségük, akkor az a tehetségük okán, nem? Tehát a modern korban rendszer- és hatalomfüggetlen ebben a vetületében a dolog.

akiket a kádárista beidegződésekkel össze lehet terelni
Igen találó. :R

VAGY
Egy jó értelemben vett öntudatossággal/kifejlett személyiséggel sem létezik középút, azt mondod? Én ismerek nem 1 betelepült külföldit, összejárnak egymással is, nyilván erős kohézióban, közben ide is adaptálódtak szépen, s az első nem megy a második rovására sem mennyiségben, sem minőségben. Mondjuk ez az én látásmódom, én jellem szerint csoportosítom az embereket. Gyakran honfitárssal gigászi kulturális szakadék van, a közös anyanyelv nem nyom a latba, míg egy közel azonos értékrend gyakorlása egy messziről jöttel jobban működik és több értelme is van működtetni.

(#22) potyautas, mert 25 év az alap
Úgy tudom ez alatt is van valami, az lehet, hogy arányaiban pofátlanul kevesebb, de van. Nem tudom én sem, mi lesz azokkal, akiknek szétaprózódva vannak itt-ott a szolgálati idejei. El kell menni egy másik országba, ahol kevesebből is kitelik több majd.

(#26) joghurt válasza totron (#25) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Egy normális országban a tehetségesek otthon is tudnak boldogulni, nem kell feltétlenül elmenniük. Sőt, egy ügyes ország elszívja máshonnan a tehetségeseket. (Különösen ha a saját polgárai már egyre inkább degenerálódnak, ld. USA.)

Ismerősi/rokoni köröm alapvetően értelmiségi, azaz sokat számít a kulturális környezet. Van '56-os angliai kivándorló, ott három generációban tudtam mindezt megfigyelni. Németország, Ausztria szintén.
És nem az értékrend azonosságával van a gond, abból tényleg találni a tiédhez hasonlót. Hanem a levegőbe lógó utalásokkal, amiket nem ért meg a másik. Vagy mondjuk amikor egy republikánus amerikai ismerős felszívta magát egy (utólag visszanézve is) ártatlan mondatomon és lehomofóbozott (engem, a libsibolsit). Azt meg lehet tudni, hogy pl. a fegyvertartás kérdését nagyon másképp közelíti meg, mint az itteni emberek. Még az épp aktuális tömeggyilkosság után is.

* * *

Potyautasnak lesz/van nyugdíja. De az én nemzedékemnek csak járni fog, de jutni nem. (Bár ugye már ez sem biztos, hiszen az eü. járulékból is adó lett, hiszen egy járulékért számon lehetne kérni az érte kapott ellátást.) Egyszerű demográfia, még az elvándorlókat nem is számolva.
Pláne hogy politikai okokból a egykor minimálbéres ügyeskedéssel közpénzt ellopóknak nem fogják azt mondani, hogy na, akkor nyugdíjat is az alapján kaptok. Tehát érdemtelenül fognak osztogatni az amúgy is szűkös befizetésekből, így még kevesebb jut az egykori rendes dolgozóknak.

A tej élet, erő, egészség.

(#27) Chaser válasza joghurt (#26) üzenetére


Chaser
titán

ebben az a szép, hogy ha nyugdíjat emelnek akkor mindenkinek emelnek
igen ám, de vajh' ki szorul rá jobban, aki ippen' kap 100e ft-ot, vagy aki 2-300e ft-ot vagy többet kap?
és a megoldás, hogy alkotmányellenes sávosan emelni :K pedig ők aztán nagyon akarnák...
: )

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#28) totron válasza joghurt (#26) üzenetére


totron
őstag

A máshonnan jövőben én a különbséget, mint lehetőséget látom az infók, benyomások, életutak kicserélésére, hallatlan izgalmas tanulnivalókat rejt. Megmaradhat fő vonulatnak a csere öröme és érdekessége, meg lehet toroknak ugrás is a dologból. Való igaz, hogy érdekes kibogozni, mennyiben kulturális rögzültség 1-1 véleménykülönbség vagy reakció. De mégis, végül én e topikok mentén is ugyanarra jutottam és jutok most is, hogy EQ, habitus, vitakultúra, világlátás kérdése, mire mentek egymással. Nem kötelezően nemzeti/világ túloldalán való edzettség számlájára írandó, ha van különbség, inkább egy egyvelege a háttérnek és az egyénnek.

Szerk.: a levegőbe lógások is feloldhatók kölcsönös tanulással. Ha van érdeklődés, ez automatikusan zajlik. Elmagyarázod, ő is neked, ennyi. Egy anyanyelvi társalgásnál persze minden megterhelőbb hosszú távon.

Tehát érdemtelenül fognak osztogatni
A sógorkomasággal az a baj, hogy nem biztos, hogy öregkorodra is ugyanannak a bagázsnak az érdekkörében benne maradsz.

[ Szerkesztve ]

(#29) joghurt válasza totron (#28) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Az általad leírt értelemben én is lehetőséget, értéket látok benne. Azért is beszélgetünk. :)
Mivel nem az a cél, hogy kommenthuszárként vérig alázzuk a másikat, általában ki is bogozzuk a megrökönyödéseket.
De továbbra is tartom, hogy idegen környezetben egy-egy utalás elmagyarázható, de mindig lesznek teljesen érthetetlen dolgok. És az ottanitól eltérő gondolkodás, beidegződések. Egyik rokon pl. attól van rosszul odakint, hogy ott minden rendben van, mindenki teszi a dolgát. Érted? Annyira beleszocializálódott az itteni rohadásba, ügyeskedésbe, lógásba, hogy nehezen viseli ennek hiányát.

A tej élet, erő, egészség.

(#30) bkercso válasza totron (#28) üzenetére


bkercso
nagyúr

Szerintem nem látjuk előre, mi lesz a jövőben. Még a következő 10 évet vagy öt évet sem látjuk be. Pusztán attól is megváltozhat a dolgok menete, hogy nem a most fontosnak tartott elmebeli kategóriák lesznek fontosak számunkra (világlátás, nemztei vagy politikai identitás), hanem pl. a szubjketív érzések. Ha a nélkülözésnek széles tömegek lesznek kitéve (vagy akár véleménybeli elnyomásnak), akkor ez felerősödhet. Ekkor teljesen megváltozhat egy társadalom szociodinamikája.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31) joghurt válasza bkercso (#30) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Tény. 10 évvel ezelőtt még mindenki úgy gondolta, a populizmus az olyan perifériás helyek sajátja marad, mint Olaszország (és Berlusconi). Aztán - részben a közösségi médiának "hála" - ez lett a mainstream, lehetett Brexitbe hergelni a népet, még az USA elnöke is lehetett egy ilyen konkrét orvosi eset. Hogy közelebbre már ne is mutogassak.

Azt sem gondolta senki, hogy a délszláv háború után újra háború lesz egy szomszédos államban. És ennek folyományaként ennyire hirtelen ennyire megváltoznak a külügyi és energetikai viszonyok.

A tej élet, erő, egészség.

(#32) bkercso válasza joghurt (#31) üzenetére


bkercso
nagyúr

És akkor az ökológiai válságot még mindig "agyonhallgatjuk" szinte. Tettek szintjén mindenképp... :((( Majd egyre jobban bekopog.

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#33) fatpingvin válasza potyautas (#17) üzenetére


fatpingvin
senior tag

itt ugyanúgy idegen vagyok. akkor meg már nem mindegy?

hogy mennyire nevezzük működésnek azt ami itt megy azt nem firtatnám. megmásíthatatlan véleményem az hogy jelenlegi állapotában semennyire.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#34) fatpingvin válasza joghurt (#20) üzenetére


fatpingvin
senior tag

ez tipikusan az a szöveg amiről az első asszociációm hogy aki írta az valójában soha nem tett erőfeszítést arra hogy egy új közegbe beilleszkedjen.

a szociális kapcsolataim nagyobb része már így is külföldi. magyar cimboráimmal is simán elbeszélgetek órákig úgy hogy magyarul max tulajdonnevek hangzanak el. az elmúlt 2-3 évben már csak angol nyelven tanultam, a diplomamunkámat is angolul írom.

amit a magyarságból én magammal akarnék vinni (az egyrészt nem sok, másrészt) meglehetősen kontextusfüggetlen. nagyjából a túráim emlékei és a népdalok illetve a folklór ismerete, de ezek meg ugye nem függnek külső interakciótól.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#35) fatpingvin válasza bkercso (#32) üzenetére


fatpingvin
senior tag

már itt van. csak mindenki próbál úgy csinálni mintha nem lenne, elvégre a jelenlegi következmények még egy darabig elmismásolhatóak.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#36) potyautas válasza fatpingvin (#33) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Idegen vagy Magyarországon? Talán nem csak rajtunk múlik. Költözz vidékre!

(#37) fatpingvin válasza potyautas (#36) üzenetére


fatpingvin
senior tag

az lettem, igen. régen nem láttam így, az elmúlt években egyre erősödött ez az érzés. kettőn áll a vásár, nem hibáztatok senkit. vidék a cél, de két országhatárral odébb. ha már úgyis költözni kell, minek maradnék itt?

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#38) joghurt válasza potyautas (#36) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Bár nagyon más élethelyzetben vagyok vele, és ideboomerkedhetem, hogy jóval több mindent éltem már meg nála, azért meg tudom érteni.
Amikor vidéken töltöttem időt, tényleg legalább akkora kulturális sokk, mint egy másik ország. Ha az ember figyel is, túl tudja tenni magát a (buda)pesti értelmiségi szemével látott lesajnáláson. Velük beszélgetve meg is érti, miért gondolkodnak így.

És amikor azt látod, hogy az ország többsége máshogyan él, máshogyan gondolkodik, mint te, az is ad egy pofont az idetartozás érzésének. Simán érezheted magadhoz közelebb egy külföldi kisváros lakójának mentalitását.

A tej élet, erő, egészség.

(#39) Narxis válasza potyautas (#36) üzenetére


Narxis
nagyúr

A magyar vidék [link]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#40) potyautas válasza Narxis (#39) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Ezzel mit akarsz? Szegények még Amerikában is vannak. Gyere, nézd meg a mi cigányainkat!

(#41) totron válasza potyautas (#40) üzenetére


totron
őstag

Nem az a baj, ha szegény vagy, hanem ha a szegénység kizárólagosan egy gettóban jelöli ki számodra a helyet, mint a létezés helyszínét, egy teljesen más kultúrkörben (ami önmagában is megterhelő). Biztonság és értelmes tevékenység, épülés lehetősége, nyugalom nuku. Mivel egyre többen vagyunk a bolygón, még csak a nagyvárosok gettóiból a pusztába való kiszabadulás opciója sem lesz/nincs meg, hiszen ott is a gettó vár, vidéki kiadásban - nem érzem jobbnak.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.