Hirdetés

2020. november 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fmatyi


fmatyi
csendes tag

"Szóval soha többé Posta,csak ha rá vagyok kényszerülve."

Azaz végül győzött a józan ész. Én sem használom, csak ha nincs más megoldás.
Postával csomagot küldeni olyan, mint rulettezni :(

(#2) Zotya84 válasza fmatyi (#1) üzenetére


Zotya84
őstag

Sajnos én is a saját káromon tanultam meg a leckét, hogy soha posta...

Bár én csak 8eFt-nyi összeget buktam el, de akkor is.

Ha már Posta: azt nem tudom hogy csinálták tavaly szeptemberben, hogy a városon belül, valamint Budaörsön 10-én feladott levél miként érkezett meg egyszerre (az egyik egy szolgáltatói számla 20-i határidővel, a másik banki kivonat) adott hó 22-én??? A városon belül feladott levél a tőlünk kb. 200-250m-re levő bankban adták fel. Ennyi idő alatt még kézenállásból hátrafelé szaltózva is elhoztam volna. :?

(#3) Vamp


Vamp
senior tag

Aham.

A csomagokat ajánlva küldtétek?

(#4) vsgaborr11 válasza Vamp (#3) üzenetére


vsgaborr11
tag

előzmény,plíz,előzmény!

Zune HD 16 GB, és Nintendo Wii eladó, privát üzenetben érdeklődj!

(#5) Vamp válasza vsgaborr11 (#4) üzenetére


Vamp
senior tag

Megvolt, ahogy a hozzászólások is.

Ezek alapján nem kerek a sztori, és a feladó komoly hibákat vétett. Nem is értem, olyan nincs, hogy nincsen meg egy ragszám, vonalkódos leolvasó nem volt a postán? Zárt rendszerbe megy bele a kód, központi nyilvántartásba, ahonnan végig követhető. Első dolgom, hogy leellenőrzöm feladáskor, hogy a kisasszony végighúzza-e az olvasón. Az elmúlt évben kb 300 csomagot adtam fel, és mindegyik hiánytalanul megérkezett. 3 munkanapon belül, igen, tápiótörödöttömre is!

Írjak erről postot?

(#6) Tomate


Tomate
veterán

Nekem még semmi gondom nem volt postával. Pedig nem egy csomagot küldtem és kaptam. Nagyobb értéket meg a postától függetlenül sem adok ki kezeim közül...

+36304906443

(#7) Hunter2 válasza Tomate (#6) üzenetére


Hunter2
addikt

Én folyamatosan postán küldöm a cuccokat de eddig semmi probléma nem volt (kop kop kop).Nagyobb értéket persze minimum 50k-ra biztosítva küldök. Kissebb érték ajánlott elsőbbségivel.

Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu

(#8) Morpheus


Morpheus
tag

Eddig komolyabb gondom nekem sem volt a postával pedig napi rendszerességgel használom. (pl. ma is 3 csomagot fogok feladni) és eddig az összes hibátlanul célba ért, soha nem volt elvesztett csomagom, de még visszaküldött sem... Én is ha lehet akkor levélként és MINDENKÉPPEN ajánlottan küldöm. Elsőbbségit soha nem kérek rá mert szerintem ez a posta legnagyobb parasztvakítása. Ajánlott csomag másnapra de legkésőbb 2 nap alatt bárhova odaér. Elsőbbségivel én még soha nem kaptam meg 24 ürán belül semmit, viszont elsőbbséginél a vállalt 48 óra mindig működött, csak éppen a sima ajánlottal is ugyan ott vagyok...

Persze a posta sem hibátlan, mindenhol vannak gondok, nekünk is volt már vitánk a postával, nem is egy (pultoskisasszonyok lustasága, hozzánemértése, munkához való hozzáállásuk, stb..., vagy említhetném a csomagfutárok lustaságát, aki csak 3 másodpercig képes nyomni a kaputelefont, vagy képtelen felgyalogolni a második emeletre az ajánlott (csak kézbe adható) levelemmel... Na ezeket a problémákat mind el lehet intézni személyesen, egy kis kiabálásal, anyázással, vagy éppen egy-két szép szóval, netán egy kis borravalóval...

Most nálunk a postán pl az új módi az, hogy ha csomagom érkezik és éppen nincs itthon senki akkor a kedves csomagszállító nem hagy értesítőt, hanem azt levélben küldik ki ami +3 nap késedelmet jelent, közben pedig már 3-4 napja itt pihen a csomagom a postán és én még csak nem is tudok róla. Hamarosan ezért fogok lemenni a postára és kiabálni egyet, de hát ha ez kell nekik, akkor tőlem megkaphatják... :)

Bár erre is meg van a megoldás. Ha pl nekem küldenek csomagot akkor a feladótl egyből elkérem a küldeményazonosítót és 2-3 nap múlva rákérdezek postán, hogy ott van-e már... Az a legtutibb amit az ember maga intéz és nem másoktól várja a csodát...

Hát röviden tömören ennyit az én postás élményeimről :)

Üdv

[ Szerkesztve ]

"Morpheus felhasználónak 39 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu

(#9) kokoato


kokoato
aktív tag

No, akkor ezt figyeljétek!

Történt, hogy apósnak elromlott a tv-je, sorkimenő kell bele! Megrendeltem neten, az én nevemre, mert be kellett regelni az oldalon, de az ő címére! MPL majd hozza! Hozta, de ugye nem talált, mert azon a címen nem én vagyok kiírva, letette a csomagot a postára, mert címzett ismeretlen! Jó semmi gond, elmegyek, kifizetem utánvéttel, elhozom. Meg van a csomag, 8.300 Ft+postaköltség! Személyi, lakcímkártya! Csak hivatalosan! Tényleg az enyém, de nem adják oda, mert a lakcímkártya nem arra a címre szól!

Tehát adott a postás kisasszony szemszögéből egy ember, aki ott akar hagyni 10.000 Ft-ot, de nem adja ki a csomagot, mert nem ott lakik! Gondolkodtam a logikán, de nem értem!
Ha valaki más megy a csomgért, pl egy idegen, az bemutatja az én igazolványomat, és kiakar fizetni valamire 10.000 Ft-ot, amiről nem tudja mi az, mert ugye nem én vagyok, akkor nem kapja meg! De hogy én se, pedig megmondom mekkora a csomag, mi van benne, kitől kaptam, mikor adták fel, viszem a papírt, amit nyomtattam a webes rendelésről, de akkor sem én vagyok, mert nem ott lakom? Most akkor hogy is van ez ezzel az MPL-Magyar Posta Logisztik vagy mi a fenével? :F

[ Szerkesztve ]

... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

(#10) gaborbol


gaborbol
őstag

Nem szoktam szinte soha postázni, de 1 hónapja Usába kelett küldenem némi doksit egy a4-es méretű borítékban. Kértem a postán, hogy a létező leggyorsabb módon küldjék mind1 mibe kerül. Azt mondták kb 5-10 nap és kint lesz, felhívtam a címzetett mondom neki kb 2 hét és tuti ott lesz, a 19. napon meg is kapta a cuccot...
Most megint ki kellet küldenem egy adagot, a posta 2k-ért vitte legutóbb és majd 3 hétig tartott. Ups 9,6k-ért vitte, de 2 nap alatt ott volt a helyén, és 7 órával előbb mint ahogy ígérték, aláírása az átvevőnek beszkennelvel mellette.
Soha többet posta, fizetek inkább többet,de a gyomorideg nem kerülget többet miattuk:
Futár

[ Szerkesztve ]

(#11) Zotya84 válasza Vamp (#3) üzenetére


Zotya84
őstag

Igen, de azt lehet levészekrény útján, aláírás nélkül kézbesíteni.

(#12) Bozodi János


Bozodi János
aktív tag

emberek, ugy latom, peldat mindenki tud minenre allitani. arra lennek kivancsi, hogy futarszolgalattal szivott-e valaki, pl loptak-e el kuldemenyet, kesett-e nagyon sokat, stb?

a postaval kapcsolatban meg annyit, hogy nekem nem er meg annyi sporolast a dolog, hogy be kelljen biflaznom egy teljes uzletszabalyzatot, a feladas folyamatat, neznem kelljen, hogy a feladas rendben tortenik-e, a ragszamom kiadjak-e, a vonalkodot lehuzzak-e, ehhez sorbanalljak, a postasnak adjak borravalot, hogy ne b@ssza le a a cuccot a foldre, becsengessen, egyebek... nekem az kell, hogy felemelem a telefont vagy a neten klikkelek kettot es jon a futar, elviszi a cuccot, alairom es kesz, viszi idoben, gyorsan, vagy eppen nekem hozzak ugyanigy.
szoval az igazi kulnbseg ez, nem az a lenyeg, hogy hanyotoknak sikerult minden csomagjat feladni rendesen, az a lenyeg, hogy ezt mekkora ido- es energiabefektetessel sikerult elerni es mennyire kell minden mozzanatra figyelni. ez egy szolgaltatas ugye, fizetek erte es nem akarom folyamatosan a kormom ragni, hogy vajon mindent jol csinaltam-e, vagy megis ellopja a postas a cuccomat.

[ Szerkesztve ]

Tűzoltósááág!

(#13) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Még örülj hogy kaptál valamit... Én nem kaptam semmit pedig 3000ft-os csomagunk tűnt el, OK hogy nem volt biztosítva de a feladási díjat sem adták vissza.

Még jó hogy hibás DVD volt benne, remélem az a rohadék aki lenyúlta, jó skat szívott vele :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#14) domi007 válasza kokoato (#9) üzenetére


domi007
őstag

Szerintem ez inkább pozitív élmény, mert legalább vigyáznak a csomagodra, és nem adják oda az első jöttment senkiházinak.

Tanlópénz: ha apósnak kell a cucc, akkor az ő nevében kell beregelni.

DOMy

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#15) Aguinaga válasza kokoato (#9) üzenetére


Aguinaga
senior tag

Új törvény vagy módosítás vagy kormányrendelet vagy mifene alapján, ha beviszed a te nevedre kiállított értesítőt, meg egy fényképes igazolványt (mondjuk nem a BKV-bérletet - új formátumú személyi vagy jogsi pl (kártya alakúak), akkor oda kell, hogy adják. Arra figyelj azért, hogy a neked hagyott értesítő normálisan ki legyen töltve ! (ragszám, név, ilyenek)
Ha így se akarják odaadni (ami, mint írtam, kötelességük), akkor esetleg meg lehet beszélni, hogy ismételten vigyék ki házhoz, és mondjuk akkor, amikor ott vagy (bár a kézbesítő nem hiszem, hogy annyit szőrőzne, mint a postán lévő kisasszony), mondjuk ennek lehet, hogy lesz plusz díja, de ha jófejek, vagy kicsit kivered a hisztit, akkor még talán azt sem.

[ Szerkesztve ]

PSN: OldSlowhand74

(#16) angyalpc2


angyalpc2
tag
LOGOUT blog

Hát nem ez az első (és utolsó) történet a postáról....(sajnos) :(((

mikor nekem a laptopomat küldték postán (vatera) az ország másik végéből megmondom őszintém azon gondolkoztam még azt a tanknyi benzint is megéri minthogy meg se érkezzen postán vagy össze legyen törve....

de végül is az érték meg ultrabiztosított 1 nap alatti kiszállítást választottam,kértem...(szóval a legdrágább 2000ft)
hát nem tudom hogy csomagolta be az eladó vagy eredetileg is így nézett ki a csomagot de mintha a kutya szájából tépték volna ki úgy nézett ki... :(( pedig doboz szerű alakja volt(valamikor :U )

na mindegy végül is a többrétegű szivacs meg pukkantós csomagoló megvédte... de eltudom képzelni hogy miken ment keresztül

azóta is jól van a kis drágaszágom :DDD

(#17) Aguinaga válasza angyalpc2 (#16) üzenetére


Aguinaga
senior tag

Na ja, ha nem kéri a feladó a törékeny kezelést, akkor bizony ráteszik a szalagra a logisztikai központban.

PSN: OldSlowhand74

(#18) ronson


ronson
őstag

A futárcégeknél is tünnek el csomagok, csak kevésbé publikáltak, mert azért a futáros küldemények tetemes részét cégek adják fel. Nálunk pl a havi átlag 1 csomag minusz lazán megvan. És nem tudom ki találta ki, hogy a futár vigyáz a csomagodra, semmivel sem vigyáznak jobban rá mint a postán. Ja múlthéten mondta épp a futársrác, hogy rendesen érezni a gazdasági válságot náluk is, mert egyre több csomag tűnik el. Ja és amit tapasztalatként már leszűrtünk, a logisztikai folyamatok közben eltűnő áruk nagy része budapesten tünik el, bár igaz ott szinte a nagyrésze át is megy meg ott vannak a szortik, meg a depók, de sokkal hajlamosabbak is rá az emberek, mert a nagytömegben könnyebb megbújni, míg egy kisvárosban még a falnak is füle meg szeme van.

Innen csak azt szűröm le mindig, hogy van az a csúnya nagy valami, az a "magyarposta" és az nyúlja le a csomagjaitokat. Nem, nem az nyúlja le, hanem az ember, mint ahogy még több eltűnik a gyárakból, nagy raktárakból (itt érts a multi láncokat is), szállitmányozás közben stb.

Egyébként meg a posta szerintem az árához képest, minőségi és gyors szolgáltatást nyújt. Szerintem bármelyik európai állami postai szerveztel is szemben versenyképes. Az meg, hogy a nemzetközi futár cégek sokkal gyorsabban szállítanak külföldre, az az ő specialitásuk, aminek meg is kérik az árát. De egyébként tudok pl. Magyarországról feladott USA-ba soha megnem érkező futáros csomagról, de előfordult már fordítva is.

Tehát itt mindenről az EMBER tehet. Nálunk meg főleg nagy divatja van a lopásnak. ( Nem, nem csak a kisebbség, a kiskertből, hanem a magyarok is, csak ők nagyobban és általábban mindig cégtől lopnak, legyen az állami vagy magán.)

Higgyétek el tanultam 3 évig szállítmányozást és logisztikát, mondhatni ez a szakmám és sokmindent láttam és tapsztaltam.

Ja bizony a logisztikai tanyag egy kézzel fogható része minden területen, szaknyelven mondva a dézsmálás mikéntje, szűrése és megelőzése, De hát azt nem lehet mikor aki ezekért felel az is lop.

Zotya 84-nek

"Ha már Posta: azt nem tudom hogy csinálták tavaly szeptemberben, hogy a városon belül, valamint Budaörsön 10-én feladott levél miként érkezett meg egyszerre (az egyik egy szolgáltatói számla 20-i határidővel, a másik banki kivonat) adott hó 22-én??? A városon belül feladott levél a tőlünk kb. 200-250m-re levő bankban adták fel. Ennyi idő alatt még kézenállásból hátrafelé szaltózva is elhoztam volna. :? "

Ez azért van, mert tudomásom szerint minden levél megfordul a budaörsi logisztikai központba. Ezért is ilyen gyors a posta.

(#19) angyalpc2 válasza Aguinaga (#17) üzenetére


angyalpc2
tag
LOGOUT blog

Hát ez nem jött össze: rajta volt ugyan is, hogy törékeny :) :))

de becsületére legyen mondva 15 perc volt mire megszabadítottam a sok puffancs csomagoló anyagtól :DD

(#20) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Én is alaposan kitömöm a dobozokat. Mostanában papírtörlőkendőbe csomagolom a tartozékokat és magát a telefont is, de előtte a mobil kap még egy duplaréteg szivacsfóliát is. Aztán a dobozt becsomagolom duplaréteg, erős, csomagolópapírral. Majd, a címzésre szánt oldal kivételével, körbetekerem ragasztószalaggal.
Ez a megszokott csomagolási módszerem.
Minden tőlem telhetőt megteszek a cuccok biztonságáért.

Remélem, a szerdán feladott két küldeményem ma megérkezik!
Eddig befutottak egy vagy maximum két nap alatt.
Már jó sok képzeletbeli piros pontot kapott tőlem a posta. Remélem, a jó "barátságom" megmarad vele.

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#21) afterburner_


afterburner_
őstag

mondjuk szerencsére eddig nekem csakis külföldi csomagból dézsmáltak (a repülőgépsztrájk ideje alatt), de azt is megtéríti nekem a posta. ráadásul több is lett ráirva, szóval csak jól járok :-)

itthon eddig semmi gondom nem volt a postával, ha én küldtem!!, kb havi 50-100 csomagom megy, ajánlott levél, csomagok, sima levél (ezekből már "tűnt el", úgy hogy a vevő nem tudta hol lakik , s persze magyar..., nagy valoszinuseggel meg így akart kétszer lehúzni, de mondjuk 100 ft-os cuccrol volt szó) szóval örüljön :D
a külföldre küldött termékeim is szó nélkül megérkeztek eddig, ha sima levélként, ha ajánlottként küldtem. benne van a rizikó, amit megéri sima levélként küldeni azt kockaztatom...de ha már a boríték tartalma kitapogatható, illetve nagyobb nagyságra, értékben, akkor azt csakis ajánlva,s ha valaki azon a 200 ft ajánlott fealadason akar sporolni, meg is érdemli ha ellopják! mind addig míg nem nekem küldi :DDD

úgyhogy részemről a posta megbízható volt eddig( több száz km-ért par szaz ft feladasi dij... ingyé van, aki ezen akar spórolni azt hagy ne minősítsem :DDD ), bár amikor nekem küldtek, volt aki " kólásflakont" küldött vga helyett, meg volt aki semmit ...utóbbit a mai napig küldi pl a ph-s muréna. tehát sajnos sok ilyen ember miatt is minősítik a postát... az is biztos hogy ott is vannak lopasok, figyelmetlenségek... de ha tisztességesen dolgozna mindenki hova érne a vilag, unalmas lenne de nagyon :D

off . Sajna látom, de nem csak a postán (hanem a vállakozásunkban is sok vásárló megnyilvanulasa a "bunkó-val" egyenerteku... (meg mindenhol)) és ezek vannak legtöbbször felháborodva, ha ugy all hozzajuk az ember, persze ugyan ennek van tukorképe is amikor a pult mögött ulo szemelynek minosithetetlen a hozzáállása, de ilyet szerencsére nagyon ritkan tapasztalok :D

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#22) Aguinaga válasza angyalpc2 (#19) üzenetére


Aguinaga
senior tag

akkor jó :)

PSN: OldSlowhand74

(#23) partymaci


partymaci
aktív tag

En pestrol varok elsőbbségi levelet, multhet csütörtökon ada fel a srac az uj vinyóm, de mai napig nem erkezett meg, a feladasrol szolo papir nala van elscannelte nekem szal megvan a levél szama, alairas, pecset, posta... minden.
15 nap utan milyen alternativaim vannak? Kit perelhetek, verhetek, gyilkolhatok, rabolhatok robbanthatok fel?

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#24) MR. Anderson válasza vsgaborr11 (#4) üzenetére


MR. Anderson
aktív tag

megértelek de szerintem csak peched volt millió estben csak egy van ilyen :R
most nem a postát védem mert nekem is vannak kifogásaim a működését illetően csak ez tényleg nagyon ritka eset

[ Szerkesztve ]

"Ha szép nem vagy legalább hülye ne legyél" Az intellektusukat csillogtatni vágyók, ne nekem bizonygassák szellemi fölényüket...engem nem érdekel...

(#25) Kephamos


Kephamos
addikt

Ritkán küldök/kapok csomagot, de amennyi rosszat hallottam róla én is kerülni fogom, míg nem változtatnak a hozzáállásukon...

(#26) tihs


tihs
tag

most találtam ezeket a cikkeket

érdemes elolvasni a hsz.eket is

posta 1 hiba

posta 2 hiba

(#27) RikitiH válasza Kephamos (#25) üzenetére


RikitiH
csendes tag

A budapesti kerületi önkormányzattól érkező levélen amikor kézhez kaptam a keltezés majd 3 hónapos volt, a borítékon a feladási bélyegző 35 napos! Nem ajánlott, de azért jó lett volna megkapni mert a határozat ellen nehéz fellebbezni hogy ha már végrehajtották. Hiába kézhezvételtől számított 8 nap a határidő.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.