Hirdetés

2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Én inkább az irodai székek irányába mentem volna el, mert a 9 szék amit belinkeltél szinte egy és ugyanaz.

Kötelező GN videó.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#2) pIIrash válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


pIIrash
tag

Valóban hasonlóak, hiszen ezek már a kiválasztott alanyok voltak a feltételek alapján.
Szövet borítás, 'gamer' design, 130 kg+-

Láttam a videót korábban. :)

random(0.99) = 1? Aki nem ír teló számot vagy nem tudom 8 óránál hosszabb ideig elérni, azzal az üzletet semmisnek tekintem.

(#3) rgqjx


rgqjx
tag

10+ éve egy hasonlót használok egy gyógytornász javaslatára:

kb 2-3 ezer lehetett. Szükség esettén fel lehet rá festeni, hogy "gémer" ;]

[ Szerkesztve ]

(#4) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Erre hogy keressek rá?

(#5) dugo_ válasza Krugszvele (#4) üzenetére


dugo_
veterán

Melyikre? A #3-asban egy fitness labda van.

(#6) Picco válasza rgqjx (#3) üzenetére


Picco
addikt

atlag napi mennyi hasznalatrol beszelunk? magassag/suly?
tapasztaltal valami negativ dolgot a hasznalattal kapcsolatban? sok ido volt megszokni?

bocs a sok kerdes miatt, de nekem is par hete kezdett el nyekeregni a szekem, csak en inkabb irodai szek/labda iranyba indulnek el.

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#7) rgqjx válasza Picco (#6) üzenetére


rgqjx
tag

Napi 8-12 órát a gép előtt ülök főleg munka miatt, persze nyilván felállok alkalmanként. A 188cm magasságomhoz kb 100-103kg társul. Nem igazán tapasztaltam negatívumot, de lehet hogy a 10+ év használat megszépítette az emlékeket. :B 3-4 havonta nem árt egy kicsit pumpálni rajta.

Nyilván szokni kell az elején, mivel ez nem stabil, bár ez nyilvánvaló. Az a fajta vagyok, aki nem tud sokat egy helyben ülni (normál széken sem), ilyenkor feltérdelek rá és az asztal a támasz. Nekem 2-3 hét volt teljesen megszokni, de azóta hosszabb időre inkább a labdán ülök, mint széken. Ami a bónusz, hogy a derékfájásom is elmúlt, igaza lehetett a gyógytornásznak aki javasolta. Valahogy úgy indokolta, hogy az üllő munka miatt néhány gerinc közeli izmom gyenge lett/maradt, mivel a labdán nincs támasz és folyamatosan egyensúlyozni kell, ezért szép lassan bizonyos izmok felépülnek, amik a gerinc mellett segítenek azt támasztani.

Javasolni tudom mindenkinek a próbát, mert aránylag olcsón beszerezhető (2-3000-től). A méretre viszont oda kell figyelni. Ami fontos, hogy térdnél a lábad minimum 90 fokos szöget zárjon be, de inkább többet. Nyilván a térd magasság felett kell ülni. Esetleg egy állítható magasságú széken érdemes lemérni a kényelmes ülő magasságot és annál nagyobbat venni (mivel ráüléskor csökken a magassága). Meg ugye a nagyobból lehet egy kis levegőt kiengedni, de túlfújni nem biztos hogy érdemes a kicsit. Ahogy az előző hozzászólásom képén is látszik, bár az elég laposnak tűnik.

Amit még nagyon tudok ajánlani azoknak, akik sokat ülnek gép előtt az a standing desk . Ez jóval drágább a labdánál, de bátran merem ezt is ajánlani. 2 éves tapasztalatom van egy hasonlóval. Nekem a legtöbb asztal picit alacsony, páromnak meg az a magas, ami nekem jó, így ez megoldotta a problémát. :DDD Pontosan be tudom állítani, hogy a könyököm mindig alá legyen támasztva.Nagyon nem részletezem, mert most a "székekről" szól van szó, de részemről nagyon ajánlott ez is.

(#8) #90088192


#90088192
törölt tag

Kérem fáradjon a székes egyházba. :DDD

(#9) Gdi


Gdi
senior tag

Nem volt már több helyen kivesézve, hogy az ilyen gémer fosch hulladékokkal nem kell foglalkozni?
Kell egy jó szék? Vásárolj egy nevesebb gyártótól ergonomikus irodai széket, az is kerül 200k+ba, de legalább nem egy giccsgyártó felszitázott logóját kapod a legalapabb fröccsöntött vázas vackon.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#10) Cucuska2 válasza Gdi (#9) üzenetére


Cucuska2
őstag

Sőt, már az első komment is erről szól! ;)

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#11) Narxis válasza rgqjx (#3) üzenetére


Narxis
nagyúr

[link]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#12) Luck Dragon válasza Gdi (#9) üzenetére

Vagy ahogyan ismerősöm csinálta , egy bontásra ítélt távolsági buszból egy mindenféle állítható ülést elhozott majd tett alá egy gurulós szék alsó részét .
Az ő szavaival élve “ ez holnap is szék lesz “ . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#13) Picco válasza rgqjx (#7) üzenetére


Picco
addikt

#8Agyturbina: bazz :DDD

koszonom a kimerito valaszt.
184/90kg napi 10 ora esetenkent, tehat eleg hasonlo parameterekkel birunk.
lemerem a szekemet es rendelek egyet :R

allithato asztal nagyon jo lenne, de jelenleg van egy 180x100as tomor fabol keszult asztalom amit nem szivesen aldoznek fel :B

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#14) Picco válasza rgqjx (#7) üzenetére


Picco
addikt

kivancsisagbol rakerestem es lehet venni csak asztal labat a motor/okkal es ra tudnam dobni a joindulattal is 50+ kilos asztallapomat :DDD

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#15) rgqjx válasza Picco (#14) üzenetére


rgqjx
tag

Az enyém is csak a váz volt, asztallapot külön szereztem rá. A vázam szinte ugyan az, mint a videóban.
Kitartást a labdához, néhány hét és érezni fogod, hogy látsz-e benne jövőt. Ha nem, biztos találsz olyan hölgyet a közeledben, aki megörül neki. :K

@Narxis: :DDD

(#16) prolad


prolad
őstag

Hm, a szék kérdés nálam is téma, a jelenlegi már durván nyikorog és valamiért lazulnak benne a csavarok, havonta meg kell húzni őket.
Nálam a terv szerezni egy autó ülést (valami olyanból, amit utazóautónak terveztek, azokban talán kényelmesebbek az ülések/valami franciából, ott szintén azt hallom, hogy jó bennük ülni), aztán valahogy egy állványt csinálni alá. Az ülés nem is gond, az állványrészig nem jutottam el.

Amúgy az állítható magasságú asztalt tudom javasolni, sokkal jobba nap végén, ha a 8-10órás ülés helyett 1-2 óra állást beiktatsz. Nekem az alap kurblis IKEA féle van, nem is volt annyira drága.

A gamer szék mint zsákutca téma látom felmerült, egyetértek.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.