Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

".... XP biztonsági mentést akarunk visszatenni, akkor sajnos a Win.10-et már nem tudjuk használni, ujra fel kell telepíteni az összes macerával..."

Nem kell.
Parancssorban, egy Windows 10 telepítőlemezről indulva.

diskpart
select disk 0 vagy a Windows 10-et tartalmazó lemez száma.
select partition 1 vagy a Windows 10-et tartalmazó partició száma.
active
exit

bcdboot C:\Windows /s C: /f BIOS
bootsect.exe /nt60 ALL /force
bootsect.exe /nt60 C: /mbr /force

Utána már a Windows 10-ben ismét indíthatóvá lehet tenni az XP partíciót.

ruszkik, haza!

(#2) szabonagyur


szabonagyur
félisten

MS fiók sem kötelező, opcionális.

(#3) pibácsi válasza Hieronymus (#1) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi a kiegészítést, én így csak símán próbáltam az XP- bizt. mentést visszatenni, de sajna nekem ujra végig kellett csinálnom a leírtakat, hiába láttam, hogy a meghajtón ott van a Win.10.
Köszi mégegyszer. Mindíg tanúl az ember.

Üdv. Pibácsi

(#4) pibácsi válasza szabonagyur (#2) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi a válaszod. Az lehet, hogy opcionális. Viszont nekem kérte a Gmailt és a jelszót vagy a Skype nevet és a jelszót. Én ez utóbbival operáltam. Ezután még a belépéshez átálltam a PIN kódra, bár lehetett volna az előző Skype jelszóval is belépni, de ez egyszerűbbnek tünt.

Üdv. Pibácsi

(#5) szabonagyur válasza pibácsi (#4) üzenetére


szabonagyur
félisten

100%, hogy opcionális, van előttem Win10 telepítés. :K

(#6) pibácsi válasza szabonagyur (#5) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi a kiegészítést, elfogadom. Nekem valamiért így működött, de ezek szerint tényleg opcionális, mivel látod közvetlenűl.

Üdv. Pibácsi

(#7) Frawly


Frawly
addikt

Egy másik topikban már írták, de ide is írom: a Win10-ben a Gyorsíndítást az energiagazdálkodásban kikapcsolni. Ez a legfontosabb.

A másik, ami még ajánlott, hogy XP telepítést lehetőleg SATA drivereket ismerő XP SP3-as telepítővel végezni, és a BIOS-ban már a telepítés előtt beállítani az AHCI módot. Persze telepítés után is át lehet váltani, de ez pont XP-n a legnehezebb, Win10-nél már könnyebb utánállítani, de sok embernek Win10-zel sem sikerül az IDE/AHCI átállítás.

Illetve ha SSD-ről van szó, akkor fontos, hogy ne az XP telepítővel particionáljuk az XP-hez, mivel az XP telepítő elrontja az SSD-n a szektorok eltolását. A Paragon viszont az jó, amit írtál, csak akkor lehetőleg valami friss verzió legyen belőle. Ez modern, 4K szektoros HDD-nél is fontos lehet, nem csak SSD-nél.

(#2) szabonagyur: így van. Nem kell Win10-hez MS fiók. Valóban alapértelmezésként azzal akarja beállítani az új Win10-es felhasználót, de ilyenkor nem szabad ész nélkül a Tovább gombra kattintani, hanem be kell állítani az alatta lévő opciót, hogy „helyi fiók” használata, akkor nem fog semmilyen skype-os meg microsoftos fiókot kérni.

[ Szerkesztve ]

Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

(#8) pibácsi válasza Frawly (#7) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Azt kérdezem, hogy ha a gyorsindítást kikapcsolom, akkor mi történik? Lehet, hogy nem fog elsőre bejelentkezni a Win.10 és akkor elvesztem a "két téglalapos" indítást. Kb. nem kockáztatok.
Az XP viszont már rég fent van, így azt nem telepítem, csak bizt.mentést szoktam készíteni időközönként és, ha kell akkor visszateszem. Itt viszont, ha visszateszem, akkor elvesztem a Win.10 előnyt és a bootot kellene befolyásolnom, hiszen a Win.10 továbbra is ott van. Na ezzel még szórakozom, de majd ráérek akkor, ha előjön a probléma. Az SSD-vel szórakoztam egy évvel ezelőtt egy másik gépen, de csak XP-re és továbbléptem, nem dolgozott rendesen így csak tárolónak használom. Majd valamikor Win.10-et teszek rá.
Az MS fiókot viszont ezek szerint tényleg elnéztem és csak nyomtam a tovább gombot (mondjuk ravaszok, nem a helyi fiók használatot tolják előre).

Köszi a válaszod. Üdv. Pibácsi

(#9) Hieronymus válasza pibácsi (#8) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Azt kérdezem, hogy ha a gyorsindítást kikapcsolom, akkor mi történik? "

Lassabban fog indulni a Windows.
Kedvezőtlen mellékhatűssal nem kell számolni. Szerintem a te esetedben be sincs kapcsolva.

ruszkik, haza!

(#10) Frawly válasza pibácsi (#8) üzenetére


Frawly
addikt

Egy kicsit lassabban fog indulni a Windows, de nem lesz vészesen lassabb, SSD-n alig pár másodperc a különbség csak, cserébe gyorsabb lesz a leállás.

A Win8-10 alapból gyorsindítást használ, ami annyit tesz, hogy mikor leállítod, akkor nem állítja le teljesen a rendszert, hanem egyfajta félhibernációs állapotba teszi le. Majd mikor újra bootoltatod, akkor nem teljes boot zajlik, hanem egy rövidített, ami után visszahozza a rendszert a félhibernációs állapotból. Ez gyorsíthat is dolgokon, de ha dualbootban használsz több OS-t, akkor ez káros, mert félhibernációkor nem csatolódnak le rendesen az NTFS partíciók, és ez adatvesztéshez vezet.

Ezért ki kell kapcsolni a gyorsindítást. Nem sokat vesztesz vele egyébként bootolási sebességben, főleg nem SSD-vel.

Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

(#11) Penguin95 válasza pibácsi (#6) üzenetére


Penguin95
senior tag

A trükk az, hogy szépen el van rejtve az offline fiók opció a képernyő bal alsó sarkába, és utána még vagy 100 alkalommal megpróbálja rád erőltetni ezt a szerencsétlen online fiókot. Mikor megújították a telepítőt ezzel, én is kerestem egy ideig.

(#12) pibácsi válasza Frawly (#10) üzenetére


pibácsi
senior tag

Néztem ezt a kikapcsolást, de a jelzett helyen nem találtam, vagy nem jó helyen nézem. Konkrétan hol tudom kikapcsolni? Az is lehet, hogy ki van iktatva.

"ДарСтав". köszi a hozzászólásod, a következő esetleges telepítésnél figyelni fogom.

üdv. Pibácsi

(#13) Frawly válasza pibácsi (#12) üzenetére


Frawly
addikt

Itt van a leírás a kikapcsolásához. Magyar nyelvű Windowson Energiagazdálkodás - Kikapcsológomb - Minden beállítás mutatása, és ott alul Gyorsindítás elől kiveszed a pipát.

Amire kell még figyelni, hogy nagy évszakos Win10 update-ek sunyi módon vissza szokták kapcsolni, így néha ellenőrizni kell, hogy ki van-e kapcsolva.

Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

(#14) #33253120 válasza Frawly (#13) üzenetére


#33253120
törölt tag

+1

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.