Egy adott étel elkészítése annál gazdaságosabb minél több főre főzöl... (Mondjuk ha ezt a mondatot valaki nem jól érti akkor bele lehet kötni...de alapvetően így van.)
A kaja meg a főzés az első körben a tervezéssel kezdődik. Vázlatosan, tudni kell mi kell egy adott időszakra praktikusan 1 hónapra. Ezután el tudod dönteni, hogy hogy heti/2 heti/havi hány vásárlással kb mit kell beszerezned és abból várhatóan milyen kajákat tudsz összerakni...
Nem kell ennek feszesen megfelelni meg tudni mindent napról-napra...
Ennek az a lényege, hogy gazdaságosabban tudsz alapanyagot beszerezni. Mert nem a 20 dekás szeletelt húst veszed meg hanem mondjuk 3kg karajt a hentesnél és jobb lesz az X Ft/kg-os egységár... De ez még nagyon sok tétellel van így...
Ha nem boltba veszed a kenyeret ott relatíve komolyan lehet csökkenteni az erre fordított összeget...
Én mondjuk szívesen eszem az adott ételt 2 napig is(mármint 2 ebédre).
(Ha kedvenc akkor 3 napig is.)
Az emberek jelentős részénél meg eddig szabályos felháborodást tapasztaltam ha ugyanazt kellene ebédelnie mint előzőnap...
Szóval alapvetően az emberi természet meg szokásos is beleraknak ebbe a témába 2 tonna marhaságot...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage