Eriggy inkább és hajkuraszd a nőket te
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Eriggy inkább és hajkuraszd a nőket te
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Hm, hiánypótló. Meg is éheztem. Kipróbálom, köszi!
Asszem mindenféleképpen!
Ezt a verziót még nem ismertem, még ma kipróbálom, és dobok fel képet. Vagy egy külön bejegyzést is megér.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
Őőő esetleg a kezdőknek egy képet is betehetnél, hogy hogy is néz mikor kész.
Asszem mindenféleképpen!
Hoffman: Nem értem eme csajozási struktúrával szemben felállított problémád.
Hozzávetőleg a nők is szerethetik a Sós krémest, így ennek megfelelően hasznosak lehetnek a fentebb leírt információk.
Eczke:Igen, igen. Régóta figyelem a gasztro tevékenységeket a logouton, és rengeteg hasonlóan hasznos recept közé -érthetetlen módon- ez még nem került be.
[ Szerkesztve ]
csZ:Mondasz valamit. Megjegyezném, az említett formában én is imádom a gyerekeket!
[ Szerkesztve ]
Ejjj... hamar lelőtted
Még kellett volna egy kicsit vágni pókerarcot a maximum trolling eléréséhez, így sajnos nem lett meg az "I've got the moves like Huma" achievment.
Mindenesetre beírom a ceruzás kisötöst, zölddel
Képet meg csak DSLR-rel, ezt jegyezd meg...
[ Szerkesztve ]
Nincs póker arc, nincs trolling, csak tiszta és megkérdőjelezhetetlen szakmai hozzáértés a konyha művészetében.
Örülök hogy nem lett meg a Huma feeling, nem volt ilyen célom.
[ Szerkesztve ]
és kenőkéssel vágod a kenyeret, vagy hogyé?
ez tök felületes amúgy. bekentem a szelet kenyeret, most nem tudom hol megfogni. pontosíthatnád.
[ Szerkesztve ]
Jogos a kérdés, ki kellene egészíteni ezzel a cikket.
Asszem mindenféleképpen!
maybe gej
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
lapa / Eczke: Én személy szerint flexszel szoktam, mert akkor a keletkező hő hatására enyhén felmelegszik a kenyér, és megolvad rajta a vaj, kellemesen szottyóssá téve a krémest. Természetesen ezt nem írhattam le, hiszen akkor a levágott ujjúak száma exponenciálisan nőtt volna Sós krémest készítők arányához mérten.
Ne haragudjatok de a recept potenciális célközönsége nem az Amatőr Zellervágók, így előfordulhat hogy egyes részek nem világosak számotokra.
A kenyeret a megvajazás után -természetesen- a hüvelyk és a mutató ujj közé fogjuk, hosszanti irányban, merőlegesen az asztal szélével, úgy, hogy a vajas felület a gravitációs erő irányával ellentétesen nézzen.
[ Szerkesztve ]
Fúúú...
Itt ülök 5 perce a gép előtt, nézem, hogy mi van. Most esett le.
@phanzetomox És ha nem érem át a kenyeret ezzel a technikával?
[ Szerkesztve ]
Maybe psz psz.
Asszem mindenféleképpen!
Ez szerintem nettó tömegmérgezés.
Egyrészt a vaj méreg:
Tele van kalóriával, és felnyomja a koleszterinszintet. Egyébként is, nincs másik olyan állat a Földön, amelyik tejet fogyasztana felnőtt korában. A vaj pedig tejszármazék. Életidegen. Nem paleolit. Nem bio.
Mi már három éve tartjuk az update 12-es kód diétát, csak olyan terméket veszünk, aminek a vonalkódja 12-re végződik. És egyik ilyen sem vaj. Ez nem lehet véletlen.
Másrészt ez súlyosan környezetromboló:
A vaja a marhákból kierőszakolt tejből készítik. Egy olyan erőszaknak teszik ki az állatot, amiért, ha emberrel csinálnák több éves börtönbüntetés járna. Nem is csoda, hogy ezek az állatok a folyamatos sokkhatás miatt csak szedáltan állnak egész nap, ahelyett, hogy a széles sztyeppéken rohangálnának mint Szabad társaik.
Továbbá a tejadásra kényszerített marhák bélgázai nagy mértékben felelősek az üvegházhatásért is...
Mi csak boldogfarmon termesztett ökonövények felesleges zsiradékából készített biomargarint fogyasztunk. 12-es kóddal.
[link] csak ot tudom idezni
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Mostmár csak a pszpszt kell megfejtenem.
Ez az a fajta amelyik a vajas felével lefelé esik?
Mert akkor illene beleírni a figyelmeztetést!
Kicsinyem8: Hát ha a pszpsz-t megfejted, és leírod a jelentését ide részletesen, akkor bizony jönni fog ám a banán roham
D1Rect: Nem, ez már a buffolt verzió.
[ Szerkesztve ]
Megfejtettem.
A közönség segítségét kértem kaptam.
Szeletelt kenyér nem jó?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
Nem.
Elnagyolt leírás, nem törődik a kezdők tapasztalatlanságával.
"Készítéshez szükséges eszközök:
Kenőkés
Tányér
vágódeszka"
Kimaradt a felsorolásból a legfontosabb eszköz, a kenyérvágókés. Kenőkéssel legfeljebb nyiszálni lehet, így szegény tapasztalatlan sós krémesre áhítozók fölösleges energiát pazarolnak az elkészítésre, ráadásul az eredmény egyáltalán nem lesz esztétikus.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Vakegérke: Lapa Úr-nál már felmerült ez a kérdés, amelyre feljebb válaszoltam.
Egyébként azoknak, akik előnyben részesítik a kést a flex-el szemben, ajánlom figyelmébe, hogy kenőkés helyett a kenyérszeletelő kést alkalmazzák kenésre is, ezzel jelentős mértékben leredukálva az elmosogatandó eszközök számát.
[ Szerkesztve ]
Kilőtted a kötözködésem. A mosogatás maga a gyötrelem, így felülbírálva önmagam, támogatom a minél kevesebb eszköz használatát.
Tehát.
Készítéshez szükséges eszközök:
Kenőkés
Tányér
vágódeszka
Vágódeszka fölösleges. Kézben tartva is elvégezhető a vágás precíz művelete.
A tányér végképp fölösleges, az akció után kézből ehető a sós krémes.
A kés sem feltétlen szükséges. Marokkal szakítunk a kenyérkéből, aztán munkából szabadult kezünkkel megmarkoljuk a vajat, és összefogjuk zsákmányunkkal. Finnyásabbak el is dörgölhetik rajta.
Mosogatás nélkül is megúszható egy sós krémes élvezete.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Valószínűleg mérnöki mivoltom kényszerített arra, hogy speciális eszközök használatával a lehető legprecízebb végeredményt hozzam létre. De tény és való, hogy az általad említett módszerekkel időt és energiát spórolhatunk meg, így aztán megfogadom tanácsaid.
Spéci szakácsművészetem rejtekéből előbányászhatnék néhány receptet, amelyek a blogomban megtalálhatók. Talán nem gusztusosak, de hatékonyak, és aki nem látja az elkészítés folyamatát, az akár élvezheti is a végeredményt.
Nem teszem. Ez a te birodalmad, ráadásul nálam főtt kajákról van szó.
Szóval marékra a kenyérkével, meg a rávalóval, aztán csülökre babám, ha szeretsz!
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
DD Nagyon jó! Zseniális bejegyzés!
Köszönöm Réku
A vaj Isten ajándéka. Szeretem. Sokkal jobb mint a margarin.
Amúgy komolyan gondolod amit leírtál vagy csak valami poén?
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
A zsír jobb. Könnyebb kézzel szétmajszolni a kenyérkén, a maradékot meg bele lehet törölni a közel állók ruhájába.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Szeretem azt is, de teljesen más ételekhez jó. Olyan mintha a csirkét hasonlítanám össze a hallal.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
Ez nem poén. Ez a zélet...
Én speciel se a tejet, se a vajat nem szívesen iszom/eszem, kiskori megrázkodtatások miatt
[ Szerkesztve ]
(#36) Crystalheart válasza phanzetomox (#35) üzenetére
Kiskori megrázkódtatások? Hajaj, nekem az élet sója, szinte szó szerint. A tejtermék az egyetlen olyan luxuscikk, amit tömegével tolunk be, már ha épp van teje a kecskéinknek.
Joghurtot már töménytelen mennyiségűt tudok készíteni, egyszerre maximum 10-12 liter körül, de rendesen 8,5 litert szoktam. (Nem sokáig elég.) A nyár végi, őszi tejből a legjobb. Krémsajtot is rengeteget tudok készíteni, ami krémtúróként is használható. Ebből a legjobb a kőrözött. A sajtozáshoz nincs meg minden körülményem, de amolyan friss gomolyasajtokat (ami még nem igazi sajt, de a piacon mindenütt sajtnak árulják) azért lehet így is, jövőre beszerzek camembert kultúrát is. A következő lépés épp a tejszeparátor és a köpülő, így tudok majd vajat készíteni. Napi több kilót is akár. A vajból pedig olvasztott vajat, amivel helyettesíteni lehet végre a drága napraforgóolajat és örök időkig eláll. Csak hát a szeparátor alsó hangon 40 ezer.
Én is hihetetlenül sok tejterméket eszem, igaz, mi a boltból szerezzük be. Napi egy liter tej (2.8-as ESL Aldis, ritkábban a tehenészetből hozunk friss, kezeletlen bocitejet) simán lecsúszik a torkomon, csakúgy, mint a sajtok, a túró, a vaj, a tejföl és a gyümölcsjoghurt (sajnos ez csak nyomokban tartalmaz tejet. ). A legjobb dolog a tej.
Megkentem a vágódeszkát, rátettem a kenyeret, a flexet pedig elrontottam. Mit csinálok rosszul?
Arra figyelni kell, hogy a vágódeszka ne az élén álljon, mert ha ráteszed a kenyérkét, akkor egy kézzel tartani kell. A maradék kezed kevés ahhoz, hogy stabilan tartsd a flexet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Sajnos ma már luxuscikk, régen nem az volt.Teljesen alap volt minden háznál a kecske és a tehén.Nem is kellett boltba járni csak sóért meg petróleumért.
Jó, hát mondjuk tejet sosem iszom. Nem is szeretem a kecsketejet (pedig nincs igazán nagyon más íze, mint a tehéntejnek, talán édesebb), meg megy a hasam is a túl sok tejtől. De elfogyasztom ugyanazt a mennyiséget joghurtban.
mickemoto: Dehogy volt mindenkinek, pláne nem sok (Magyarországon a kecsketartás alantas dolognak számított, a tehén tartása meg azért akkor is drága volt), túl kevés Mórát és Móriczot olvasol. Persze általánosabb volt ez is a falun.
[ Szerkesztve ]
Tanyavilágra gondoltam, de még a kisebb városokban is általános volt.Olvasni jó és hasznos, de nekem ott volt a nagyapám, őt érdekesebb volt hallgatni.Miért lett volna drága a tehéntartás, földje megadta a parasztnak ami kellett hozzá.Munka volt vele az igaz de pénzbe nem került.Nem is volt régen fűnyíró, de elhanyagolt kaszálatlan földterület sem mint most.
[ Szerkesztve ]
Azért ez egy kis parasztromantika, nagyapád esetén lehet, hogy így volt, de szélesebb kört kell figyelembe venni. Száz éve az ország népességének 70-80%-a nincstelen, vagyontalan szegény volt, beleértve a szolgálókat és cselédeket is, de a lényeg, hogy földbirtokkal nem rendelkeztek. Az emberek nagy részének tehát egyszerűen nem volt elég nagy földje hozzá. Az állattartás gyakran valamely földbirtokos bérletében valósulhatott meg, annak a gazdaságán belül. Egy tehénnek átlagos földön egy hektár legelő kell, plusz a téli takarmányt termő ugyanekkora kaszáló (közel azonos a lótartás feltételeivel). Más a helyzet persze egy tanyán, ahol eleve nagy földeket bírt a gazda, ám ez csak a népesség elenyésző részét tette ki, mindig kis szubkultúrát jelentett. Megesett az is, hogy az adott földesúr olyan gazdálkodási formát vezetett be, hogy a parasztok használhatták a legelőit munkáért cserébe, de ez megint más. Szóval nem volt az fenékig tejfel, hanem állandó és egész életen át tartó küzdelem, pár évtizedente megáldva egy-egy átvonuló inváziós haddal, akik elszedték az összes állatot, meg néha az asszonyokat is.
Nekimentem ismét. Megvajaztam a flexet, a kenyérvágóval kettévágtam a vágódeszkát, a kenyeret meg nem találom.
Még mindig nem az igazi.
Na, akkor venned kell egy másik vágódeszkát, ha ragaszkodsz az eredeti recepthez. Úgy néz ki, hogy új kísérletedhez elfelejtettél kenyérkét venni, ezen hiányosságot sürgősen pótold.
Javadra szolgál, és másoknak is követendő példa lehet, hogy megvajaztad a flexet, így a letrancsírozott kenyérkét már szükségtelen megkenni, a vágás során egyenletes vajbevonatot kap.
Látom, van humorod. Csak neked linkelek valamit, a többiek ne kattintsanak rá, a topic gazdájától pedig elnézést kérek az OFF-ért. Link
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Nem nagybirtokokban kell itt gondolkodni hanem 1-1- hold földekben.Persze nagybirtokosok akkor is voltak, de a szegényeknek is volt egy-egy darabka földje.Amik valószínűleg nem legelőknek voltak tartva hanem terménynek, a zöldtakarmány meg árokpartokról, gátoldalról, innen onnan volt előteremtve.Cudar világ volt az nem vitás.
1 hold az kb. 0,57 ha, szóval egy marhához 4 hold kellett átlagos körülmények közt. Egy egész faluban nincs 2 ha árokpart, amit valószínűleg egy juhnyáj addigra már úgyis lelegelt. Akinek már tehene volt, az módosabb parasztnak számított. Nem véletlenül volt a kecske a "szegények tehene", egy-egynek még megkaszálták a szénát, bár én napi 2 órát is kaszálhatok csak ennek a 6 darabnak, legeltetni meg a kettő és a kétszáz kecskét is ugyanaddig kell, napi 8-9 órát. De mivel Magyarországon egészen sokáig tiltották a sok kecske tartását, mert féltették a sarjerdőket a gyöpösparasztok kecskéitől, akik lelegeltették a háncsot a fákról, itt sosem lehettek nagy nyájak vagy hazai tejhasznú fajták, a magyar parlagi fajta meg kb. értéktelen.
Egyébként 100 évvel ezelőtt kezdtek el áttérni a hármas hasznosítású (hús, iga, tej) magyar tarkára, amit akkortájt nemesítettek a szürke marha és külföldi fajták keresztezésével, ami hármas hasznosítású fajta volt. Előtte a magyarok olyan kevés tejet fogyasztottak, hogy a kettős hasznú (hús, iga), de szikár szürke marha csekély tejtermelése is elegendő volt. Aztán a kommunizmusban a tejfogyasztás tvább nőtt, és megint fajtát váltottak, ma a magyar tarka aránya 10% alatti, a Holstein-Fríz az általánosan elterjedt fajta, amely tisztán tejhasznú. Ez itten húszabáló népség volt mindig is, csak az utóbbi időben kezdett el "tejesedni".
[ Szerkesztve ]
Hát nemtudom, nagyapámék szegínyek is voltak meg minden de főleg tejtermékeket ettek mert volt tehenük, kecskéjük nem.Ellenben azt megkérdezném hogy a mai világban hol lehetne szerezni oltóanyagot illetve sajtkúltúrát mivel szeretnék sajtot készíteni?(A számok szövevényes birodalmába meg nem igen mennék bele ha nem hűjjj de nagyon muszáj.)
Itt (és csak itt) megtalálsz mindent, ami kellhet, leszámítva az ipari célú technológiai leírásokat és a licencelt sajtkultúrákat. De érdemes mellette (előtte) megvenni a szakkönyvet is, mert technológia nélkül sokra nem megy az ember, az is megvan a webáruházban.
[ Szerkesztve ]
bejegyzés Nyugat-magyarországi sós krémes, Phanzetomox módra