Hirdetés

2019. november 13., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) NorbixD


NorbixD
(tag)

"Ezzel az állatkodós üzemmóddal 18-19 kW-ot fogyasztott 100 kilométerre vetítve a gép"

Akartátok írni: ...18-19 kWh-át fogyasztott...
vagy
18-19 kW volt az átlagos teljesítmény felvétele/leadása...

[ Szerkesztve ]

(#2) stvnppp


stvnppp
(senior tag)

Egyébként az autógyártók kezdeményezik ezeket a bemutatókat?

Oké, hogy manapság inkább az infotainment rendszer, a hangrendszer vonza be az autószalonokba a vásárlókat, de nekem még mindig furcsának tűnnek egy mobilos portáltól az autótesztek.

(#3) rdt89


rdt89
(őstag)

Nagyon vadállat a gép. :Y Ezzel a küllemmel valamikor egy bitang GTI-t is kiadhatnának, mondjuk egy 2.0 szívó 200 le-s, turbo mentes bestiát /de ez álom marad/

(#4) CriticalHit válasza NorbixD (#1) üzenetére


CriticalHit
(őstag)

Az irány jó de ma még sajnos erősen túlárazott az elektromos meghajtás, pedig gyakorlatilag csak egy a belsőégésű motornál jóval egyszerűbb villanymotorból, a sebességváltónál szintén ezerszer egyszerűbb fordulatszám csökkentőből és egy rakat -ma még nehéz és bizonytalan élettartalmú akkumulátor csomagból áll.

Kíváncsim várom az WV ID3 tesztet is.

"Hernyó maradsz, bár fent keringsz. Nem a szárny szab itt mértéket, hanem a gerinc."

(#5) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

Peugeoték nagyon érzik mostanában az autórajzolást. az 508-astól is elnedvesedek, de ezt a 208-as is odab*sz.
most is 208-ast hajtok (az előzőt), valahogy ki kellene bulizni ezt az újat a cégtől :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6) Ribi válasza rdt89 (#3) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

A nemsokára érvényre jutó CO2 korlátozások miatt jó ha nem döföd majd le magad annyira szar motorok lesznek.

(#7) atike


atike
(nagyúr)

Nem tudom mikor fognak az e-árak normalizálódni már... Minden szép és jó (oké, ez túlzás azért, de mégis : :) ) de egy autó elektromos változatáért dupla annyit fizetni, mint a normál testvéréért azért durva.

(#8) forgonati válasza stvnppp (#2) üzenetére


forgonati
(őstag)

Én sem értem annyira... Fura itt autókat látni. Értem én hogy infotainment, de akkor is egy autó, mobilos oldalon fura. Egyszerűen átgörgetem őket, amúgyis egyre kevésbé tudom ezt az oldalt komolyan venni.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#9) BiP


BiP
(veterán)

Megnézném ezt a vetítős műszerfalat. Esetleg egy pár mp-es videóval lehetne szemléltetni?
Mondjuk a gyakorlatban úgyis szemből nézi az ember, és ott pont a helyén passzol a 2 réteg.

(#8) forgonati: elfér. (aztán lehet, hogy csak azért gondolom, mert érdekelnek az elektromos autók), de nekem is furcsa volt itt látni, főleg, hogy akad benne autós zsargon is.
(egy lektorálást amúgy megérne a cikk, van pár kacifántosra sikerült hosszú mondat).
De hát nem ez az első e-autós cikk, mobilarena-n volt már pár teszt, ill. az európai kiállításokról e-autós beszámolók.

Elsőre nekem is furcsa volt a sok-sok fényképezős téma, ami aztán úgy kinőtte magát, hogy aloldal lett belőle.
Folyton nyomatták a drónokat, RC cuccokat, ugyanúgy nem érdekel, de gondolom a szerkesztőség oda van ezekért a kütyükért.
Most épp az elektromos roller, bicikli, ilyesmik a trendi, sokakat foglalkoztat, legalább tartják a lépést.

[ Szerkesztve ]

(#10) Bog válasza forgonati (#8) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Leírtuk már párszor, de:
1. Infotainment rendszerekkel rajtunk kívül nem foglalkozik senki
2. Az elektromos autók guruló okostelefonok
3. A kattintási statokban ezek az anyagok jól szerepelnek
4. Az e-autó szexi. Az okostelefon már nem
5. A PH lapcsalád egy technológiai portál. Az e-autókkal minimum illik foglalkozni, a Mobilarena tematikája áll ehhez a legközelebb
6. Az autó is mobil ;)

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#11) Bog válasza BiP (#9) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Próbáltam, egyszerűen nem lehet sehogy rendesen megmutatni. Pedig nagyon akartam, mert tényleg fasza.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#12) BiP válasza Bog (#11) üzenetére


BiP
(veterán)

youtube-on találtam egy videót, amiben pár pillanatra szerepel, sajnos az sem adja vissza. Értem, és kb. el tudom képzelni a 3d részét, de az nyilván nem ugyanaz :)

(#13) forgonati válasza Bog (#10) üzenetére


forgonati
(őstag)

Az okostelefonok meg beszélő kamerák, mégsem tesztelik őket fotózásra kihegyezett oldalak... Hogy a te hasonlatoddal éljek.
Akkor esetleg megérné egy külön lapot, mint pl. a fototrend, ha ennyire jól teljesítenek kattintásban. Mert mobilok között kocsik, akkor is fura.

[ Szerkesztve ]

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#14) atike válasza forgonati (#13) üzenetére


atike
(nagyúr)

...nem értem miért fáj neked, hogy van ilyen teszt is. Ha nem érdekel - nem olvasod el... :U Szerintem abszolút nem gond, hogy ilyesmi is színesíti a palettát.

(#15) DraXoN


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a peugeot (bár talán mondható, hogy általánosan a francia márkák)... időről-időre, olyan kinézetű autókat produkál, amik tényleg szépek ... Képesek "egyedit" alkotni a manapság beszürkült mezőben.. VW erősen példát vehetne róluk designban (golf2 óta nincs olyan VW termék ami tetszene kinézetre...)
de a mostani designirány a peugeotnál.. pedig nem akarok venni ÚJ autót az értékvesztés, és mert "nem igen megyek többet egy évben 5000km-nél" miatt (nem éri meg számomra), de ezeknek tényleg nehéz ellenállni :B... pár évesen lehet benevezek egyre közülük.. ha még akkor is jó a design..
van autó ami "borzalmasan rosszul öregedik" ez ügyben, megjelenéskor jól néz ki, de pár év alatt belenő a tömegbe és "eltűnik"... más autók pont ellenkezőleg, megjelenéskor "hányna" az ember, manapság meg ... ki nem kíván meg egy multiplát (az élet túl rövid az unalmas autókhoz)?

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#16) Plug Life válasza forgonati (#13) üzenetére


Plug Life
(junior tag)

De, pl. a dpreview az egyik legnagyobb kamera tesztoldal és már mobilokat is tesztelnek.

🔌💀

(#17) stvnppp válasza Bog (#10) üzenetére


stvnppp
(senior tag)

Oké, hogy az infotainment rendszerekkel nem foglalkozik senki, de amennyit írtok róluk, annyit egy autós portál is. Éppen ezért kell kibővíteni a cikkeket a motorra, fogyasztásra vonatkozó részekkel. A cipész pedig maradjon a kaptafánál.

Sokkal többet is ki lehetne hozni az infotainment témából. Pl. Az Android Auto-ról és Carplay-ről nem lehet találni részletes tesztet.

(#14) atike:
Pont ezért fájó, mert aki ide kattint, azt pont érdekelné az infotainment, erre egy alkoholmentes autótesztet kap.

(#18) Bog válasza stvnppp (#17) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Ez konkrétan nem igaz.

Plusz az e-autók kapcsán milyen kaptafánál kell maradni? Csak a futómű az, ami maradt abból a gépészeti vonalból, ami korábban meghatározott autókat. Minden más design, elektronika, UX, akku, chip és lakberendezés kérdése.

De csak egy apró példa: a PUG műszaki emberének én mutogattam végig a bugokat a fedélzeti rendszerben tegnap. És ennél a konkrét autónál a fedélzeti rendszerről azért nincs több, mert bitre ugyanaz, mint a DS3, amit volt módom két hete már megalázni.

[ Szerkesztve ]

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#19) Ijk


Ijk
(nagyúr)

Üzemanyag költségen évi 15 ezer kilométerrel kb. 1,5 milliót lehet megfogni 5 év alatt. Ennél többet nem hiszem hogy megy átlagosan valaki egy városi kisautóval, de 20 ezer/év esetén 2 millió. Ugye ezt mondjuk be lehet dobni állampapírba, akkor 25%-kal nő a különbség.
Amit nem tudok azok az egyéb költségek, benzines éves átvizsgálás olajcsere kb 50-60 ezer szokott lenni egy olcsó kisautónál. Egyelőre még ott a parkolás amin lehet spórolni. Amortizációt ugyancsak nehéz számolni, viszont szerintem itt többet visz el az autó szerkezete mint maga a hajtáslánc. Nem gondolom hogy egy 15 éves benzineshez képest sokkal jobb állapotúnak tekinthető egy 15 éves elektromos. Ráadásul ennyi idő alatt nem hiszem hogy még túl jó állapotban lennének azok a lítium akksik.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#20) rdt89 válasza Ribi (#6) üzenetére


rdt89
(őstag)

Ezért próbálom ameddig lehet a kis szívó 2.0-ás 206-omat ameddig lehet életben tartani. Turbo motor nem pálya, a következő lépés ha tényleg váltani kell elektromos lesz, de addig még pár nagy szívót ki akarok próbálni.

(#21) stvnppp válasza Bog (#18) üzenetére


stvnppp
(senior tag)

Ez most olyan, mintha azt mondtad volna 2008 környékén, hogy az okostelefonokkal nem fog foglalkozni a Mobilaréna, mert azok máshogy működnek, mint a "butatelefonok". 100 éve van elektromos autó, de a belső égésű motorokra álltak rá a gyártók, mert az olcsóbb és fenntarthatóbbnak tűnt. Azért nincs olyan éles kaptafa, mint ahogy leírod.

A PUG műszaki embere valószínűleg nem az infotainmenttel foglalkozik, mert egy autótesztnél nem annak kellene meghatározónak lennie, az már más kérdés, hogy manapság az. Illetve az lesz a jövő, nem véletlenül nyomják ezt az autógyártók, pont ezért lehetne jobban elmélyedni ebben a témában, mert amúgy sokakat érdekel az autó fogyasztási adatai nélkül is.

(#22) DraXoN válasza Ijk (#19) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Az akkumulátorok állapota és romlása erősen függ attól, hogy hogy oldják meg az autóban az akkumulátorok hőmérséklet menedzsmentjét (hűtését/fűtését igény esetén).
Azon autók amikben nincs ilyen általában 7-10 év körüli éveikre erősen elgyengülnek (és lehet pár cella cserén is túl vannak, ha jól rémlik valamelyik nissan leaf szenved ettől, nem most nem vagyok a márkában és típusban biztos), de egy jól menedzselt akku elmehet komolyabb hiba nélkül 15 évet is úgy hogy megmarad a kapacitásának 70-80%-a akár 300ezer Km megtett táv mellett (persze lehet pár cella csere itt is volt közben, de valószínű kevesebb mint az első "nem menedzselt" akku esetén).
Persze ezek az első lítium cellás akkukkal szerelt autókból levont következtetések. De ez a kép rajzolódik ki.. Ha normális környezetet kap, akkor igen jól bírják a lítium akkuk a kiképzést (jobban mint maguk a gyártók remélték eleinte)..
Elvileg 25től jönnek a szilád elektrolitos akkuk, azok lesznek majd az igaziak. 3x nagyobb kapacitás azonos súly mellett, olcsóbb gyártás, jelentősen kisebb esély cellazárlatra, jelentősen kisebb esély cella szivárgásra, kevésbé érzékeny a hőmérsékletre, nem gyúlékony, nem gyullad ki ha "átszúrják", és sokkal könnyebben újrahasznosítható/feldolgozható (szétbontható elemeire) ha arra kerülne a sor, de ezen kívül gyorsabban tölthető és meríthető degradáció nélkül ... gyakorlatilag elvileg közel csak előnye van, kb. túl szép, hogy tényleg ilyen legyen, csak még nem sorozat gyártható, 21-22-ben indulnak az első ilyen üzemek amik ezen technológiájú akkukat ontják ki magukból, az első autók 24-25 körül jönnek (tervezés, specifikálás, engedélyezések, na meg kell gyártási kapacitás).. De ha tényleg ilyen jók lesznek, a piac hamar rácuppan majd.
a VW ígérte, hogy amik 21-22 körül jönnek majd autóik azokat úgy tervezi, hogy szükség/igény esetén majd az akkupakkjaik kicserélhetőek legyenek szilád elektrolitosokra...

De igazából nehéz összehasonlítani a benzines és elektromos autó teljes élete alatt keletkező költségeket. A benzinesek eléggé sok törődést igényelnek.. Hiba esetén bonyolultabb lehet a diagnózis (óóó mennyi kókler van, fél motort kicseréli mielőtt azt mondja "nem javítható", persze tisztelet a kivételnek és normális szakiknak (akikből látszólag egyre kevesebb van)).

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#23) BiP válasza Ijk (#19) üzenetére


BiP
(veterán)

Ha mindent beleszámolsz, akkor is csak annyira tudod kihozni a matekot, hogy 5 év alatt nézve drágább az elektromos. Ha újan veszed meg (10m alatt nem igazán kapható új e-autó, javítsatok ki, ha már van), egyszerűen nem hozza vissza az árkülönbséget, az értékvesztés meg nagyobb.
Szóval ha anyagi szempontból nézed, nem éri meg, minden más mellette szól.

(#24) doooo


doooo
(őstag)

Gyönyörűség! :)) Az előző 208-as se semmi, de ez... kívül, belül extra.

(#25) Máté94 válasza BiP (#23) üzenetére


Máté94
(addikt)

De autót legtöbben még mindig nem pénzügyi megfontolás alapján vesznek. :DDD

「AA」- Apriori Acquit

(#26) Ijk válasza DraXoN (#22) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

Szerintem pont hogy egy kis szívó benzinessel nem szokott sok probléma lenni, városba nem is vennék turbósat. Ezekben a japán szappanautókban a motor előtt elég sokminden megadja magát.
Többletköltségeket én sem tudom pontosan, amit kalkuláltam kizárólag fogyasztás és jelenlegi árakkal. Benzinárat sem lehet megmondani hosszútávon, mint ahogy azt sem esetlegesen mikor tesznek villanyra jövedéki adót ha elkezdenek egyre többen tölteni.
Ha ez a kocsi támogatással megáll 8,5-nél az már nem olyan rossz, de amíg kapsz 4 millió körül már nem teljesen fapados kisautót, addig szerintem nem nagyon rúg labdába.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27) BiP válasza Máté94 (#25) üzenetére


BiP
(veterán)

Akkor viszont ne legyen az se érv, hogy mennyit spórolunk a benzinen :)

Azért abban bízom, hogy >10misit az emberek azért ésszel költenek el. Naív vagyok :)
De igazat adok abban, hogy jó eséllyel a millió más tényező nagyobb súllyal esik latba egy vásárláskor, mint a pénzügyi matek.

De az egészet érdemes együtt kezelni. Drágább vételkor, de olcsóbb fenntartani. (kifizetni egyszer kell, a fenntartási költséggel sűrűbben találkozunk, többször lehet örülni elektromos autóval :) )
Aki ilyet vesz, az nyilván ezzel tisztában van, és ennyi pluszt megér neki,azért dönt e-autó mellett, nem azért, mert a parkoláson akar spórolni :) .

(#26)Ijk: A Peugeot oldalán azt írják, hogy a sima 208 3,5M-tól, az Allure motortól függően 4,5 v. 5M-ba kerül. Ha támogatással kijön 8,5-ből az e-208, akkor még lehet alternatíva, de nagyobb különbség esetén elszántnak kell lenni (értsd: mindenképp e-autót akar az ember, ez a kiindulási alap), hogy azt válassza az ember.

[ Szerkesztve ]

(#28) atike válasza Máté94 (#25) üzenetére


atike
(nagyúr)

...nem a fenéket... :U

(#29) Ribi válasza DraXoN (#22) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

3x-os kapacitás nekem nagyon túlzásnak hangzik.
Már 10+ éve találják fel a mostaninál sokkal jobbat, ehhez képest ugyan ezt reszelgetik. :N

[ Szerkesztve ]

(#30) DraXoN válasza Ijk (#26) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is azt mondtam, hogy ezen az áron megéri az elektromos (bár lehet megéri "hosszan használva").. Az értékvesztése biztos nagyobb.
Csak arra akartam utalni, ezek már rég nem az első ólomakkus elektromos autók ahol 3-5 évente teljes akkupakk csere kell, az első generációs lítium cellák a gyártók elvárásait is messze felülteljesítették.. persze kérdéses, hogy a mai cellák hogy szerepelnek. LEHET jobban, de LEHET, hogy az olcsósított tömegtermelésük miatt (és, hogy egységnyi területre nagyobb kapacitás férjen be) sokkal kevésbé élik meg az adott kort... ezt csak az idő döntheti el.
A mostani felhozatalból én is inkább kis szívó benzinest vennék (mondjuk a dízelt nem szeretem, nem tetszik a működési módja utóbbinak).
A turbósok élettartamán jelentősen növel ha nem kapcsolja ki egyből az ember a motort miután megáll, hanem hagyja esetleg visszahűlni alapjáraton ha nagyobb terhelés után állna le.. Ezen segíthetnének a gyárak is, mondjuk egy második elektromos olajpumpa beépítésével ami a motor leállása után még 1-2 percig keringet (vagy általánosan elektromos olajpumpára áttérni, ne fordulatszám függő legyen az olajnyomás)...

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#31) norti


norti
(őstag)

Egy előző generációs 208-ast vezetek nap mint nap a munkában, én kimondottan utálom, hogy kicsi a kormány és nem látom tőle vagy a kezemtől a műszereket. Hiába állítom a legalsó szintre, akkor is kitakar belőle. Kivülről persze ez már szép lesz, de a belső ergonómia nagyon messze van pl. egy japán autóétól.

(#32) BiP válasza DraXoN (#30) üzenetére


BiP
(veterán)

Mi városi kisautót kerestünk, mert városba kell, többnyire rövid utakra, 1-2 havonta 200 km-es út. (bár sokszor látom, hogy emberek valóban nem a használati profiljuk alapján vesznek autót. Aztán kerülgethetjük a városban a sok bálna dízel kombit meg böszme nagy SUV-t :) ).
Turbo és dízel kizárva, úgyhogy elektromos vagy szívó benzin jöhetett szóba. Előbbi az ára miatt kiesett. (De nem tettem le az elektromos autóról, egyszer tuti lesz, már csak a mikor a kérdéses :) )

(#33) Ijk válasza BiP (#32) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

Szerintem 4-5 milliós szívós benzinessel jópár évig nem fog nálatok sem semmi versenyezni.
Nekem is hasonló a felhasználás, adná magát az elektromos, de akármilyen optimistán számolok nem éri meg. És akkor benzinesnél még ott van a kényelem hogy bárhol megtankolod 400-500km-re 5 perc alatt.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#34) Justin válasza BiP (#9) üzenetére


Justin
(csendes tag)

Helló! Nem nagyon látszik, de kicsit mégis:
https://youtu.be/otXTafsBBXs

(#35) BiP válasza Justin (#34) üzenetére


BiP
(veterán)

Köszi. :R

(#36) SkyLine3000 válasza Bog (#10) üzenetére


SkyLine3000
(addikt)

Nem tudom, mi a szexi egy e-autóban? Az, h fél nap, mire feltöltöd? Vagy az, h egy töltéssel jó esetben pár 100km tehető meg? Hidegben még annyi sem? Az, h izgulni kell, h elérsz-e egy töltéssel a célig? Mire ezek az elektromos valamik az átlag magyarokhoz eljutnak, addigra pont majd meghalnak az akksik, a digitális kijelzőkrő ne is beszéljek, stb. Aztán lehet rájuk súlyos 100ezreket, neadj isten, milliókat költeni. Még nagyon hosszú út áll az e-autók előtt, mire tényleg lesz értelmük és a mindennapokban használhatóak lesznek (lesznek-e egyáltalán?) és ne kelljen gondosan megtervezni az utat, ha el akarunk messzebb utazni vele. Remélem, nem ez lesz az autógyártás jövője. Hidrogénhajtás, üzemanyagcella? Remélem, az okosok majd kitalálnak valami jobbat, mert én ebből nem kérek. Inkább járok biciklivel...
Meg ha eltejed és sok lesz belőlük, az állambácsi úgy meg fogja adóztatni az áramot h arról koldulunk... :D

[ Szerkesztve ]

(#37) BiP válasza SkyLine3000 (#36) üzenetére


BiP
(veterán)

trendi = szexi. És így eljutottunk oda, hogy miért is szexi egy e-autó.

Szerintem ezek a 300+km körüli távok már egész vállalhatóvá teszik a dolgot. Gyakorlatilag az országon belül elég ennyi. Annyira nem kell már izgulni a töltés miatt. Egyszerűen jobban kell figyelni. Ma egy benzines autóval 1liter benzinnel is eljutsz egy benzinkútra, de ha mégsem, tudsz kérni a szomszédtól, a többi autóstól vagy gyalog el tudod hozni,stb.
E-autónál ezek az opciók kiesnek. Ha lehal az út szélén, akkor lehalt az út szélén, nem tudod ceruzaelemmel feltölteni.
De minimális odafigyeléssel (szerintem ebbe hamar beletanul az ember) kiküszöbölhető.
Nagyobb útnál meg meg kell tervezni az utat, vagy csak egyszerűen tudomásul kell venni, hogy egy európa túrára nem ideális.
Gyerekkoromban ugyanúgy megterveztük az utat családi nyaraláskor, csak akkor még térképen, csak azóta elkényelmesedtünk.
Én nem ebben látom a tömeges elterjedés lassúságát. Inkább azt, hogy még drága,
meg hogy még nem elég sűrű a töltőhálózat. (gyorstöltőre, villámtöltőkre gondolok).
Ill. az értékállóság. Pár éve azon örültünk, ha már 22kW-tal tudott tölteni, ennél az e-208-nál már 100kW-ról beszélünk. Ez baromi jó, hogy fejlődik a gyorstöltés, a hatótáv, viszont a korábbi modellek baromi bénának tűnhetnek 1-2 év távlatából is.

[ Szerkesztve ]

(#38) axioma válasza Bog (#18) üzenetére


axioma
(addikt)

A Type-2 csati hogy kerult a DC vonalra? Ott (szerintem) valami el van irva. Vagy tudja a Type-2 AC-bol az 50kW toltest (mode3), vagy van kulon DC csatlakozo es ott tudja, vagy mindketto, de ahogy most van a szovegben az fura.

(#39) axioma válasza SkyLine3000 (#36) üzenetére


axioma
(addikt)

Neked sincs e-autod :) Masodik autonak, varosba(n) ingazni jobb. Es a fel napos toltest felejtsetek mar el (en direkt - az aramfelhasznalasi profil javitasa erdekeben - ejfeltol toltom csak, de nem sikerult meg olyan koran kelnem hogy ne lett volna kesz, mikor jobban kiurult akkor sem).
En mondjuk semmilyen autot nem vennek soha 4 eves kor alatt (nem eri meg nekem az uj-saga a felarat), ugyhogy elektromosbol is csak a hasznalttal szamolok, es a hasznalt benzines vs. hasznalt elektromos az mar behozza az arat (ugy hogy csak a kedvezmenyes, havi 15e-ert parkolhatok a melohelyemen parkolasi megtakaritassal szamolok). Mar 1 eve nalam van (most fordult a kotelezoje), ha meg 2 evig igy maradnak a kedvezmenyek, akkor benzinen es parkolason behozta a csere felarat (az aramot itthoni nappali tarifaval szamolom).
Es szoktam emlegetni hogy az 1-es prius akkupakkja 16 eves koraban lett cserelve (sokkal regebbi technologia), nem felek az ebben levo 2011-es akkuk rovid idon belul torteno megmukkanasatol.

(#40) b.


b.
(nagyúr)

Nagyon jó volt olvasni ilyen jellegű cikket itt az oldalon és ellentétben egyesekkel baromi jó és színes dolognak tartom. Ezek az autók igazán megmutatják az ilyen irányú fejlődést és egyre inkább túlmutatnak azon amit manapság az emberek többsége gondol általánosságban róluk.

Egy dolog azért bántóan rusnya volt számomra ( ízlések és pofonok) mégpedig ez:

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#41) DraXoN válasza b. (#40) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem mondjuk kimondottan designos a zongorabillentyű ... bár a korábbi peugeotoké szebb volt. de ezek se rosszak. A felettük levő érintőgomb viszont nem kéne :( ...

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#42) Vigneau válasza Lenry (#5) üzenetére


Vigneau
(nagyúr)

Nagyon tetszett a régi Peugeot 208, majdnem 3 évig hajtottam egy 1.4 HDi-t. Azonban a kezdeti lelkesedésem lassan elhalványult az új irányában. Múlt héten végül váltottam egy Swiftre. Bár hiányzik a pici kormány és a mindig látható műszercsoport, a vezetési élmény kárpótol a Suzukinál. Nem tett jót a pénztárcámnak a túlzott magabiztos árcédula az új franciánál. Elég vérszegény és butuska műszerfalú lett az alap verzió. Kár érte... :(

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#43) Lenry válasza Vigneau (#42) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem is 1.4 dízel, 6 éve hajtom, 120k van most benne. Az az érdekes hogy megmosolyogtató az a hatvannéhány lóerő, ami benne van, de valójában tökre elég, ha nem akarsz pályázni. Cserébe 4,5-el eljárok.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#44) Vigneau válasza Lenry (#43) üzenetére


Vigneau
(nagyúr)

Így van, remek fogyasztása volt, és én sem jártam autópályán vele. Közel 180k-val adtam el, de ebből én csupán bő 30k-t mentem. Most hasonló fogyasztással számolhatok a Swift esetében. Már ha hihetek mindkét kocsi fedélzeti komputerének. :)

Amúgy nekem is a középső konzol zongoraszerűsége az, ami beadta végül a mattot az új verziónál, ha nem az árról, hanem a kinézetről beszélünk. No meg az, hogy minek kellett 4m fölé tornázni a méretet...

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#45) Clorf


Clorf
(tag)

ironikusan: https://www.youtube.com/watch?v=CcmZ1dof3Qw

"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"

(#46) b. válasza Lenry (#43) üzenetére


b.
(nagyúr)

Én is most annyival kavarok az Opel Astra K val. 1.6 Dizel, 110 lovas. 4.4 liter az átlagfogyasztásom . 72 ezer van most benne.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#47) Cingáriusz


Cingáriusz
(őstag)

Szerintem a gyártóknak szabályosan fizikai fájdalmat jelent, hogy egy fisz-fasz kisautót ne adjanak 10 millió alatt, csak mert elektromos. Amíg az elektromos hajtás luxuscikknek számít, nem lesz itt nagy áttörés. Oké, legyen drágább a benzinesnél, de dupla áron, hanem 1-2 millióval. Ezt még a legtöbben reálisnak is tartanák. Elég gusztustalan azért drágábban adni, mert állítólag a fenntartási és szervizelési költségei jóval alacsonyabbak. Ja, ha az alkatrészeken nem lehet kaszálni, akkor építsük be az árba a zsíros hasznot. Hányinger. :W :C

A szerencse ahhoz pártol, aki észnél van

(#48) Máté94 válasza Cingáriusz (#47) üzenetére


Máté94
(addikt)

Vagy csak azért, mert 3 millió csak az akksi... 🤷‍♂️

「AA」- Apriori Acquit

(#49) .DLL


.DLL
(veterán)

Ez az e-208 kell! <3

Köszi a tesztet!

(P.H.)

(#50) skitter válasza SkyLine3000 (#36) üzenetére


skitter
(senior tag)

Mondjuk egy nő se attól szexi, hogy jól kovászolja az uborkát a marhapörihez. :)) Írom ezt úgy, hogy hidegrázást kapok az e-autóktól, fenntartva viszont azt a véleményt, hogy egy stílusos négykerekűnek azért messze több köze van a férfiassághoz és/vagy nőiességhez, mint egy zsebben hordható kütyünek.

Az ember már nyugodtan idegeskedni se tud.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.